Doctor Who
Napisano 07.04.2008 - |15:38|
Aczkolwiek zważ, że confidential jest przygotowywany przez BBC, podczas kiedy ta dziewczyna była obecna na żywo. BBC pokazuje nam to, co chce żebyśmy zobaczyli, ona była wówczas na miejscu. Jej wujek pracuje w BBC, panna mieszka w Cardiff i widziałam dość zdjęć z planu, jak również jej z aktorami, żeby jej wierzyć .
Napisano 07.04.2008 - |20:24|
Oczywiscie ze TAK. Pewnie pierwsza lepsza aktorka zebrana z rogu ulicy bylaby lepsza od Tate (nie podoba mi sie jej styl gry a i postac ktora kieruje jest poprostu debilna).Modes nie za surowo z oceną pani Tate. Chyba mi nie wmówisz, że wolałeś Martę Jones.
Mam nadzieje ze nigdy nie bedzie mi dane poznac pelni jej umiejetnosci.Tate jest królową mimiki. To, co pokazała, to zaledwie drobny ułamek jej umiejętności.
Napisano 07.04.2008 - |20:41|
Napisano 07.04.2008 - |23:04|
Napisano 17.04.2008 - |22:34|
Jak dla mnie, jest to dokładnie 10/10, bez najmniejszych wątpliwości i skrupułów. Właśnie dla takich odcinków oglądam Doktora.
Po dosyć średnim początku czwartego sezonu, dostajemy naprawdę genialny odcinek. Najbardziej utkwiły mi dwie sceny z odcinka. Piersza scena z wejściem Luciusa Petrusa Dextrusa i małym pojedynkiem wyroczni (mniam! ta muzyka, zmiana oświetlenia, aktorstwo i śliczna Francesca Fowler ). Druga to oczywiście finał, począwszy od wysadzenia wulkanu, poprzez zagładę Pompejów, powrót Doktora i skończywszy na scenie na wzgórzu.
Nic, nawet drobne potknięcia w scenariuszu nie były w stanie zepsuć mi przyjemności w oglądnięciu tego odcinka.
Doktor wyraźnie nabiera rozmachu (bardzo dobrze oddany klimat starożytnego Rzymu). Do tego znakomita muzyka, na którą jakoś wyjątkowo mocno zwróciłem uwagę w tym odcinku (swoją drogą muzyka w czołówce bije poprzednią na głowę).
Oby więcej odcinków w tym pompatycznym klimacie
EDIT:
No i chyba polubiłem po tym odcinku Catherine Tate
Użytkownik eXPrezes edytował ten post 17.04.2008 - |22:36|
Napisano 18.04.2008 - |17:52|
Tennant 'a ale dzieki temu odcinkowi juz sobie przypomnialam
Musze jeszcze pierwszy odcinek obejrzec bo jakims cudem go nie widzialam.
A najbardziej to nie moge sie doczekac kiedy bedą odcinki z Rose i z Martha:]
To bedzie troche dziwne ze wszytkie towarzyszki sie spotkaja ale moze byc ciekwaie.
Użytkownik Szamanka666 edytował ten post 18.04.2008 - |21:34|
Napisano 18.04.2008 - |21:42|
Napisano 20.04.2008 - |15:35|
A ja ciagle mam nadzieje ze Sally Sparrow jeszcze sie pojawi w ktoryms odcinku :]
Również jestem fanem Sally ale niestety nigdzie nie ma takiej wiadomości
Kolega widzę Catherine Tate Show nie oglądał? Szkoda sad.gif.
Przyznam się, że ten typ dowcipu mi nie odpowiada.
Jest zbyt "prosty" jak dla mnie...
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 20.04.2008 - |20:43|
Odnoszę wrażenie, że postać jest "nieświeża" (i wcale nie mam na myśli wieku aktorki). Kwestie w dialogach, wszystko wydaje mi się przepisane z wcześniejszych odcinków. Dodatkowo, jakby nie dawano okazji do wykazanie sie aktorce, większość scen i rozmów jest statyczna. Nie czuć tego entuzjazmu, który cechował Rose, czy nawet Martę (w odróżnieniu od pierwszego epizodu tej serii) .
Natomiast brawa za gigantyczną maszynę do łowienia nagród- zabójcze wykonanie.
"Każda pieśń musi się kiedyś skończyć"- paskudna przepowiednia (to znaczy mam nadzieję, że nie jest to potwierdzenie sygnałów o końcu występów Dawida Tennant'a)
Napisano 21.04.2008 - |05:13|
Ee, Tate ma różne momenty, lepsze i gorsze . Co jak co, ale jej skecze z Tennantem do dziś uważam za absolutne perełki .Przyznam się, że ten typ dowcipu mi nie odpowiada.
Jest zbyt "prosty" jak dla mnie...
Napisano 21.04.2008 - |09:48|
Co jak co, ale jej skecze z Tennantem do dziś uważam za absolutne perełki .
Skecze ? (liczba mnoga)
Było więcej, bo ja znam tylko jeden?
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 21.04.2008 - |18:23|
Nie no nie wytrzymam, Tate jest okropna, niech lepiej spada do tych swoich ról teatralnych, a doktora zostawi dla jakiejś młodszej ładniejszej.
Ale pomijając okropną Tate, obecny sezon wymiata, tak jak pozostałe.
Napisano 21.04.2008 - |21:34|
A co do jej skaczy to z tego co ogladalem to ma ona 2 czy 3 typy skeczy ktore powtarza w kolko tak wiec nie trudno nauczyc sie perfekcyjnie kilu skeczy i je powtarzac...
A co do samej roli jaka tate gra to postac slabo pasuje do doktora, jest ona bojazliwa, zadko kiedy konfrontuje i sprzeciwia sie doktorowi a jak juz to w takic durnych sytuacjach ze czlowiek zastanawia sie czy ona ma wszystkie klepki.
Rose jak i Martha byly nieporownywalnie lepsze zarowno jako aktorki jak i postacie ktore kreowaly.
Napisano 22.04.2008 - |03:01|
Skecze, było ich bodajże dwa. Albo nawet trzy. Musiałabym poszukać, ale myślę że na youtube bez problemu da się je znaleźć .
@ Modes
Jaka większość? Może na tym forum . Ale wiesz, poza nim jest jeszcze caaaaały świat . A oni kochają Donnę. Która jest milion razy lepsza od beznadziejnej, nijakiej, bezpłciowej, wkurzającej Marty. Prawie równie dobra jak Rose .
Użytkownik owczarnia edytował ten post 22.04.2008 - |03:02|
Napisano 03.05.2008 - |22:01|
Zaplanowane jest 15 ocinków po 2 w kazdą sobotę o jakże normalnej godzinie 1.10 w nocy w pasmie programowym KINO NOCNYCH MARKÓW.
A juz myslalam ze 9.00 rano to durna godzina ale to juz jest mistrzostwo!!!
Użytkownik Szamanka666 edytował ten post 03.05.2008 - |22:02|
Napisano 05.05.2008 - |10:54|
Napisano 07.05.2008 - |12:20|
Stary no bez przesady, normalna kobieta.Jest za stara i do tego brzydka. Może taki był zamysł scenarzystów, żeby dokoptować jakiegoś potwora[...]
Napisano 09.05.2008 - |21:21|
Napisano 12.05.2008 - |15:22|
Kapitalny odcinek, pomysl z Jenny byl genialny, szkoda tylko ze nie zostala z Doctorem ale mam wrazenie ze ja jeszcze ujrzymy .
PLUSY:
+ Jenny
+ "OVER MY DEAD BODY'
+ Jenny
+ Scena smierci Jenny i grozenia rewolwerem generalowi.
+ wspomnialem juz Jenny?
MINUNS:
- strzelajacy do niczego zolnierze scigajacy doctora (strzelali chyba po to by dac znak ze sa blisko i zeby doctor szybciej uciekal ).
Ocena: 9/10
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych