Skocz do zawartości

Zdjęcie

Doctor Who

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
698 odpowiedzi w tym temacie

#401 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 07.04.2008 - |15:38|

Ok, ściągnę jak będę miała chwilę.

Aczkolwiek zważ, że confidential jest przygotowywany przez BBC, podczas kiedy ta dziewczyna była obecna na żywo. BBC pokazuje nam to, co chce żebyśmy zobaczyli, ona była wówczas na miejscu. Jej wujek pracuje w BBC, panna mieszka w Cardiff i widziałam dość zdjęć z planu, jak również jej z aktorami, żeby jej wierzyć :).
  • 0
::. GRUPA TARDIS .::

#402 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 07.04.2008 - |20:24|

Modes nie za surowo z oceną pani Tate. Chyba mi nie wmówisz, że wolałeś Martę Jones.

Oczywiscie ze TAK. Pewnie pierwsza lepsza aktorka zebrana z rogu ulicy bylaby lepsza od Tate (nie podoba mi sie jej styl gry a i postac ktora kieruje jest poprostu debilna).

Tate jest królową mimiki. To, co pokazała, to zaledwie drobny ułamek jej umiejętności.

Mam nadzieje ze nigdy nie bedzie mi dane poznac pelni jej umiejetnosci.
  • 0

#403 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 07.04.2008 - |20:41|

Kolega widzę Catherine Tate Show nie oglądał? Szkoda :(.
  • 0

#404 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 07.04.2008 - |23:04|

Trza sobie Modes pakiet BBC wykupić ;)
  • 0

#405 eXPrezes

eXPrezes

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 128 postów

Napisano 17.04.2008 - |22:34|

Dziwne, że nikt jeszcze słowa nie napisał o drugim odcinku ;)
Jak dla mnie, jest to dokładnie 10/10, bez najmniejszych wątpliwości i skrupułów. Właśnie dla takich odcinków oglądam Doktora.
Po dosyć średnim początku czwartego sezonu, dostajemy naprawdę genialny odcinek. Najbardziej utkwiły mi dwie sceny z odcinka. Piersza scena z wejściem Luciusa Petrusa Dextrusa i małym pojedynkiem wyroczni (mniam! ta muzyka, zmiana oświetlenia, aktorstwo i śliczna Francesca Fowler ;)). Druga to oczywiście finał, począwszy od wysadzenia wulkanu, poprzez zagładę Pompejów, powrót Doktora i skończywszy na scenie na wzgórzu.
Nic, nawet drobne potknięcia w scenariuszu nie były w stanie zepsuć mi przyjemności w oglądnięciu tego odcinka.
Doktor wyraźnie nabiera rozmachu (bardzo dobrze oddany klimat starożytnego Rzymu). Do tego znakomita muzyka, na którą jakoś wyjątkowo mocno zwróciłem uwagę w tym odcinku (swoją drogą muzyka w czołówce bije poprzednią na głowę).
Oby więcej odcinków w tym pompatycznym klimacie ;)

EDIT:
No i chyba polubiłem po tym odcinku Catherine Tate ;)

Użytkownik eXPrezes edytował ten post 17.04.2008 - |22:36|

• 0
"No power in the 'verse can stop me" - River Tam (Firefly)

#406 Szamanka666

Szamanka666

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 18.04.2008 - |17:52|

Odcinek faktycznie bardzo fajny. Juz zapomnialam dlaczego tak bardzo lubie
Tennant 'a ale dzieki temu odcinkowi juz sobie przypomnialam :)
Musze jeszcze pierwszy odcinek obejrzec bo jakims cudem go nie widzialam.
A najbardziej to nie moge sie doczekac kiedy bedą odcinki z Rose i z Martha:]
To bedzie troche dziwne ze wszytkie towarzyszki sie spotkaja ale moze byc ciekwaie.

Użytkownik Szamanka666 edytował ten post 18.04.2008 - |21:34|

• 0

#407 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 18.04.2008 - |21:42|

A ja ciagle mam nadzieje ze Sally Sparrow jeszcze sie pojawi w ktoryms odcinku :]
  • 0

#408 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 20.04.2008 - |15:35|

A ja ciagle mam nadzieje ze Sally Sparrow jeszcze sie pojawi w ktoryms odcinku :]

Również jestem fanem Sally ale niestety nigdzie nie ma takiej wiadomości :(

Kolega widzę Catherine Tate Show nie oglądał? Szkoda sad.gif.

Przyznam się, że ten typ dowcipu mi nie odpowiada.
Jest zbyt "prosty" jak dla mnie...

#409 baloo

baloo

Plutonowy

• Użytkownik
  • 350 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 20.04.2008 - |20:43|

Koleiny epizod za mną, powiem że po początkowym dobrym przyjęciu postaci Dony teraz mój entuzjazm słabnie.
Odnoszę wrażenie, że postać jest "nieświeża" (i wcale nie mam na myśli wieku aktorki). Kwestie w dialogach, wszystko wydaje mi się przepisane z wcześniejszych odcinków. Dodatkowo, jakby nie dawano okazji do wykazanie sie aktorce, większość scen i rozmów jest statyczna. Nie czuć tego entuzjazmu, który cechował Rose, czy nawet Martę (w odróżnieniu od pierwszego epizodu tej serii) .

Natomiast brawa za gigantyczną maszynę do łowienia nagród- zabójcze wykonanie. :lol:

"Każda pieśń musi się kiedyś skończyć"- paskudna przepowiednia (to znaczy mam nadzieję, że nie jest to potwierdzenie sygnałów o końcu występów Dawida Tennant'a)
  • 0

#410 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 21.04.2008 - |05:13|

Przyznam się, że ten typ dowcipu mi nie odpowiada.
Jest zbyt "prosty" jak dla mnie...

Ee, Tate ma różne momenty, lepsze i gorsze :). Co jak co, ale jej skecze z Tennantem do dziś uważam za absolutne perełki :).
  • 0

#411 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 21.04.2008 - |09:48|

Co jak co, ale jej skecze z Tennantem do dziś uważam za absolutne perełki :).

Skecze ? (liczba mnoga)
Było więcej, bo ja znam tylko jeden? :)

#412 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 21.04.2008 - |18:23|

Fakt sekcz był świetny. Ale jedna jakółka wiosny nie czyni. Tate poprostu nie pasuje do Tennanta. Jest za stara i do tego brzydka. Może taki był zamysł scenarzystów, żeby dokoptować jakiegoś potwora, bo większość seriali aż kipi od silikonowych laseczek. Ale mnie to nie pasuje. Rose i Marta w końcu przecież nie były jakimiś pięknościami, fakt miały swój urok i to było fajne.
Nie no nie wytrzymam, Tate jest okropna, niech lepiej spada do tych swoich ról teatralnych, a doktora zostawi dla jakiejś młodszej ładniejszej. ;)
Ale pomijając okropną Tate, obecny sezon wymiata, tak jak pozostałe. :rolleyes:
  • 0

#413 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 21.04.2008 - |21:34|

No widze ze wiekszosc podziela moje zdanie co do Tate :).
A co do jej skaczy to z tego co ogladalem to ma ona 2 czy 3 typy skeczy ktore powtarza w kolko tak wiec nie trudno nauczyc sie perfekcyjnie kilu skeczy i je powtarzac...

A co do samej roli jaka tate gra to postac slabo pasuje do doktora, jest ona bojazliwa, zadko kiedy konfrontuje i sprzeciwia sie doktorowi a jak juz to w takic durnych sytuacjach ze czlowiek zastanawia sie czy ona ma wszystkie klepki.
Rose jak i Martha byly nieporownywalnie lepsze zarowno jako aktorki jak i postacie ktore kreowaly.
  • 0

#414 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 22.04.2008 - |03:01|

@ psjodko

Skecze, było ich bodajże dwa. Albo nawet trzy. Musiałabym poszukać, ale myślę że na youtube bez problemu da się je znaleźć :).

@ Modes

Jaka większość? Może na tym forum :P. Ale wiesz, poza nim jest jeszcze caaaaały świat ;). A oni kochają Donnę. Która jest milion razy lepsza od beznadziejnej, nijakiej, bezpłciowej, wkurzającej Marty. Prawie równie dobra jak Rose :).

Użytkownik owczarnia edytował ten post 22.04.2008 - |03:02|

• 0

#415 Szamanka666

Szamanka666

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 03.05.2008 - |22:01|

Doctor Who wraca do ramówki TVP.
Zaplanowane jest 15 ocinków po 2 w kazdą sobotę o jakże normalnej godzinie 1.10 w nocy w pasmie programowym KINO NOCNYCH MARKÓW.
A juz myslalam ze 9.00 rano to durna godzina ale to juz jest mistrzostwo!!!

Użytkownik Szamanka666 edytował ten post 03.05.2008 - |22:02|

• 0

#416 Genek

Genek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 05.05.2008 - |10:54|

Rzeczywiście pora jest wspaniała ale mogli by ja przesunać na moze jakąs 4-5 rano wtedy by ludzie wstawali wczesniej obejrzeli i szli do pracy....
  • 0

#417 Christof

Christof

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoWarszawa, Bridgetown

Napisano 07.05.2008 - |12:20|

Jest za stara i do tego brzydka. Może taki był zamysł scenarzystów, żeby dokoptować jakiegoś potwora[...]

Stary no bez przesady, normalna kobieta.
  • 0

#418 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 09.05.2008 - |21:21|

Jak ktoś nie widział jeszcze tego serialu, badź chce zobaczyć powtórkę, albo nie chce mu się ściągać z neta i jest nocnym markiem to od jutra czyli od soboty 10 maja TVP1 będzie powtarzać 1 i 2 sezon serialu w KINIE NOCNYCH MARKóW o godzinie 1.10! Jutro znaczy już w niedziele bo o 1.10 stacja wyemituje 1 i 2 odcinek 1 sezonu Doctora Who!
  • 0

#419 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 12.05.2008 - |06:27|

Zaczne ogladac, gdy TVP bedzie nadawac tego samego dnia co BBC. No i bez lektora. W innym razie nie widze sensu.
A co do Tate - ona sie z odcinka na odcinek mimo wszystko rozkreca...

Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 12.05.2008 - |06:29|

• 0
Dołączona grafika

#420 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 12.05.2008 - |15:22|

406

Kapitalny odcinek, pomysl z Jenny byl genialny, szkoda tylko ze nie zostala z Doctorem ale mam wrazenie ze ja jeszcze ujrzymy :).

PLUSY:
+ Jenny
+ "OVER MY DEAD BODY'
+ Jenny
+ Scena smierci Jenny i grozenia rewolwerem generalowi.
+ wspomnialem juz Jenny? :P

MINUNS:
- strzelajacy do niczego zolnierze scigajacy doctora (strzelali chyba po to by dac znak ze sa blisko i zeby doctor szybciej uciekal :P).

Ocena: 9/10
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych