Prison Break
Napisano 20.09.2006 - |08:03|
Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali#402
Napisano 20.09.2006 - |08:10|
Nie wiem czy widzieliscie film Fenomen z Travolta moze tu jest akcja w tym stylu:P
VeeDee na oficjalnej stronie serialu mozna bylo sobie sciagnac instrukcej w .pdf, albo na byle jakiej stronie o origami
http://www.prison-br...Break.Crane.zip
Opis po czesku;/ ale sa obrazki:D
2x06 - Zjazd rodzinny:P
"What's up snowflake?"
Użytkownik Borsuk edytował ten post 20.09.2006 - |08:12|
Napisano 20.09.2006 - |10:06|
- Oczywiście najbardziej jak zwykle rozbraja mnie T-Bag. I jego zdolność przeżycia pomimo wszystko.
- Szkoda mi trochę Tweenera, bo gdyby nie to wszystko miałby fajną dziewczynę. Ale to by nie pasowało do koncepcji serialu.
- Szkoda mi również Sucre, to świetny chłopak i powinien być z tą swoją Maricruze (nie pamiętam jak się pisze).
- Podoba mi się również neurotyczność i uzależnienie Mahone - dzięki temu jest mocno nawiedzonym agentem FBI, o ponadprzeciętnej, może nawet genialnej inteligencji. Fajny pomysł, naprawdę.
- Ładne pogodzenie Sary z ojcem.
- Kellerman zbyt łatwo wkrada się w łaski Sary. Powinna myśleć o Michaelu, a nie dawać się podrywać innym.
Świetne zakończenie odcinka. Nie jest lekko i ja sobie z tego zdawałam sprawę, zakładając że znalezienie skarbu wcale nie będzie proste. Nie jest i chwała im za to, bo się pomęczymy jeszcze jakiś czas, podobnie jak męczyliśmy się w Sezonie pierwszym, nie wiedząc czy uciekną i kiedy to się wreszcie stanie, skoro ciągle kłody pod nogi i wiatr w oczy.
Ogólnie PB nadal trzyma poziom.
Zauważyliście, że Lincoln i Michael oprócz tego, że są do siebie podobni i mają ten sam kolor oczu, to jeszcze podobnie się poruszają?
No i nie było Bellicka z Fox River.
Napisano 20.09.2006 - |13:10|
Napisano 20.09.2006 - |13:56|
Ostatnio rozmyslalem nad tym, ktory z uciekinierow podzieli los Abruzziego? Martwie sie o los Sucre--cos mi sie wydaje, iz jego wzrok w ostatnim odcinku wrozyl samobojstwo. Ale i tak sądze, iz najbardziej efektowna i zapadajaca w pamiec smiercia zginie T-Bag<oj chlopak zasluzyl sobie na wieczne meki> Ale teraz rzeczywsice Pan Gubernator weźmie sprawy w swoje ręce...oj bedzie intersująco i smiertnelnie niebezpiecznie dla naszych chlopcow z Fox River i nie tylko.
Napisano 20.09.2006 - |14:26|
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 20.09.2006 - |14:30|
Napisano 20.09.2006 - |15:43|
- Kellerman zbyt łatwo wkrada się w łaski Sary. Powinna myśleć o Michaelu, a nie dawać się podrywać innym.
A właśnie, że się nie daje podrywać, bo zgodziła się z nim spotkać po tym jak powiedział, że jest gejem
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali#409
Napisano 20.09.2006 - |16:53|
Nie masz racji.A ja już teraz jestem całkowicie pewny, że Tancredi zostanie wiceprezydentem (pewnie w przyszłym odcinku), rozgryzie konspirację (to może mu zająć ze dwa sezony, ale w końcu się uda), doprowadzi do impeachmentu pani prezydent, zajmie jej stanowisko i ułaskawi Scofielda oraz Burrowsa (to już na samo zakończenie serialu).
1) Gybernator Tancredi nie może być jednocześnie viceprezydentem USA i podkopywać panią prezydent, grzebać w jej spisku itd bo jakiekolwiek działania zmierzajace w tą stronę szybko doprowadzą do wyrzucenia Tancrediego z Białego Domu. I o tym właśnie rozmyślałem gebernator w tym odcinku, bo on teraz jest na rozstaju dróg; albo godzi się na matactwa pani prezydent (tak jak to robił wcześniej) i dostaje stołek, albo odrzuca jej propozycję i próbuje nagłośnić sprawę Burrowsa, zostajac nadal gubernatorem stanu Illinois.
2) W procedurze tzw. impeachmentu w ogóle nie uczestniczy viceprezydent USA a tym bardziej gubernator, więc Tancredi nie ma w ogole narzędzi i możliwosci odsunięcia pani prezydent ze stanowiska.
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Napisano 21.09.2006 - |15:53|
Super jak zwykle
Zgadzam sie w pełni z plusami Arwen
Własciwie to tak: z 8 zostalo 7 uciekinierów.4 juz jest w Utah przy ranczo,Sucre zaraz bedzie, Murzyn tez , tylko świr nie wiadomo gdzie na rowerku pomknał ,Zaraz Mahone sie tam zleci oj bedzie ciekawie
NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
Napisano 21.09.2006 - |16:29|
Oj moze byc "Heat in Utah"
Napisano 21.09.2006 - |16:46|
Będę się spierał. Jeśli Tancredi będzie działał dyskretnie (nikt nie twierdzi, że musi działać jawnie, czy nawet wprost wypytywać o konspirację swojego zwierzchika), to uda mu się zdobyć dowody świadczące przeciwko pani prezydent. Potem przedstawi je Gabinetowi i praktycznie jest po sprawie. Po jej obaleniu "automatycznie" zostanie zaprzysiężony na prezydenta.Nie masz racji.
1) Gybernator Tancredi nie może być jednocześnie viceprezydentem USA i podkopywać panią prezydent, grzebać w jej spisku itd bo jakiekolwiek działania zmierzajace w tą stronę szybko doprowadzą do wyrzucenia Tancrediego z Białego Domu. I o tym właśnie rozmyślałem gebernator w tym odcinku, bo on teraz jest na rozstaju dróg; albo godzi się na matactwa pani prezydent (tak jak to robił wcześniej) i dostaje stołek, albo odrzuca jej propozycję i próbuje nagłośnić sprawę Burrowsa, zostajac nadal gubernatorem stanu Illinois.
2) W procedurze tzw. impeachmentu w ogóle nie uczestniczy viceprezydent USA a tym bardziej gubernator, więc Tancredi nie ma w ogole narzędzi i możliwosci odsunięcia pani prezydent ze stanowiska.
Zresztą nie ma innej opcji, która gwarantowałaby szczęśliwe zakończenie dla Scofielda i Burrowsa.
Napisano 21.09.2006 - |17:55|
Jakiemu Gabinetowi?Potem przedstawi je Gabinetowi i praktycznie jest po sprawie. Po jej obaleniu "automatycznie" zostanie zaprzysiężony na prezydenta.
Cytując siebie samego:
Ja trochę znam procedurę impeachmentu, i gwarantuje ci, że ani viceprezydent, ani gunernator nie ma żadnego wpływu na nią. Procedura ta rozpoczyna się od wniosku złożonego przez członków Izby Reprezentantów, komisji tej izby bądż prezydenta. Następnie wniosek ten jest kierowany do całej Izby Reprezentantów, i jeśli jest zasadny uchwala ona rezolucję kierującą sprawę do Komisji wymiaru sprawiedliwości. Komisja ta przeprowadza przesłuchania i na sam koniec składa Izbe Reprezentantów sprawozdanie, ewentualnie wraz z projektem "artykułów oskarżenia" pod adresem prezydenta. Następnie Izba Reprezentantów może ale nie musi przychylić się do wniosków końcowych komisji wymiaru sprawiedliwości. Jesli je uzna, to dopiero wtedy IR uchwala rezolucję o postawieniu w stan oskarżenia prezydenta USA i kieruje ją do Senatu. Reszta działań ma miejsce własnie tam.W procedurze tzw. impeachmentu w ogóle nie uczestniczy viceprezydent USA a tym bardziej gubernator, więc Tancredi nie ma w ogole narzędzi i możliwosci odsunięcia pani prezydent ze stanowiska.
Jak widzisz, Tancredi nie ma żadnych możliwosci usunięcia pani prezydent ze stanowiska.
Użytkownik Halavar edytował ten post 21.09.2006 - |17:56|
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Napisano 21.09.2006 - |18:19|
E, dramatyzujesz. Ja bym taka pewna nie była. :sma1:A właśnie, że się nie daje podrywać, bo zgodziła się z nim spotkać po tym jak powiedział, że jest gejem
I ostatecznie okaże się, że Świr zgarnie skarb, po czym zniknie. Trzeci sezon będzie o tym jak wszyscy go szukają.i po odcinku 5
Super jak zwykle
Zgadzam sie w pełni z plusami Arwen
Własciwie to tak: z 8 zostalo 7 uciekinierów.4 juz jest w Utah przy ranczo,Sucre zaraz bedzie, Murzyn tez , tylko świr nie wiadomo gdzie na rowerku pomknał ,Zaraz Mahone sie tam zleci oj bedzie ciekawie
Napisano 21.09.2006 - |18:37|
...:::Son of Anarchy:::...
Napisano 21.09.2006 - |18:42|
Po pierwsze nie wszyscy, a jedynie czterech z nich, w sumie tworzących trzy grupy. Pozostali dopiero tam dotrą. Po drugie nie ma co się irytować. To element dramatu. Gdyby się nie spotkali nie było by akcji. Wymogi dramatu najczęściej uderzają w prawa statystyki i z małoprawdopodonego tworzą wydarzające się.Bardzo fajny odcinek. Nie będe sie powtarzał, wszytko juz bylo powiedziane powyżej Jedynie co mnie irytuje ze wszyscy o jednym czasie spotkali sie w jednym miescie. Malo prawdopodobne.
Użytkownik Jonasz edytował ten post 21.09.2006 - |18:43|
Genesis
Napisano 21.09.2006 - |19:20|
E, dramatyzujesz :sma1:I ostatecznie okaże się, że Świr zgarnie skarb, po czym zniknie. Trzeci sezon będzie o tym jak wszyscy go szukają.
Świr ma inne zajęcia
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali#418
Napisano 22.09.2006 - |00:08|
E, dramatyzujesz :sma1:
Świr ma inne zajęcia» Click to show Spoiler - click again to hide... «
a skad takie przypusczenia co wpisales w spoiler?
Użytkownik matlas edytował ten post 22.09.2006 - |00:08|
Napisano 22.09.2006 - |05:41|
a skad takie przypusczenia co wpisales w spoiler?
W końcu jest świrem I za coś w końcu trafil do więzienia. A spoiler to dlatego, że chyba widziałem w jakimś trailerze jak świr podchodzi z nożem do jakiejś kobiety Ale może mi się przyśniło
Użytkownik garus edytował ten post 22.09.2006 - |05:42|
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali#420
Napisano 22.09.2006 - |12:17|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych