Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Sarah Connor Chronicles

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
908 odpowiedzi w tym temacie

#401 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 22.09.2008 - |23:36|

A czy w serialu dużo czasu minęło od zabicia Lozlow do masakry agentów? Wydaję mi się, że to ledwo parę dni (niech ktoś mnie poprawi jak się mylę) i wystarczyła by dobra klima aby ograniczyć rozkład zwłok ;f Zwłoki szybko się rozkładają, ale nie aż tak ;f

Zdradzasz tym postem poważne braki w wiedzy ogólnej. W zwłokach zachodzą procesy, które pozwalają z dużą dokładnością określić czas zgonu, a klimatyzacja to nie jest czarodziejska różdżka, która za jednym machnięciem te procesy likwiduje, czy też odwraca. Zresztą poczytaj sobie zawartość linka, jakiego ci zapodał Biku.
  • 0

#402 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 23.09.2008 - |09:01|

Luuuudzie co z wami????
Rozkładające się zwłoki to jest najważniejszy temat w tym serialu??
Ja osobiście kompletnie nie przywiązałem żadnej uwagi do tego aspektu serialu bo i po co?
Mnie osobiście serial się podoba,oczywiście są w nim babolaki i nonsensy ale w którym serialu czy filmie o takiej tematyce tego niema?
Jak ktoś wyżej zauważył to jest serial o Sarah Connor i prawdę mówiąc scenarzyści mogli wogóle nie umieścić
w serialu żadnych terminatorów a pokazać życie famili Connor w stylu m jak miłość
I co wtedy byście powiedzieli????
Też jestem rozczarowany co do niektórych pomysłów i rozwiązań a niektóre szalenie mi przypadły do gustu.
Serial Kroniki Sary jest kompletnie inną historią niż wszystkie terminatory i wyliczanie jakiś linii czasowych czy innych bzdur nie ma żadnego sensu.
Linia oglądania (a nie czasowa) wygląda następująco:
T1-T2-T3 to jest pierwsza trylogia
T4(powiedzmy że tak się nazywa)-T5 i T6(w planach) to jest druga trylogia
A Kroniki to coś zupełnie z innej beczki
Co było do wykazania
Koniec wykładu
Klasa może się rozejść
  • 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

#403 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 23.09.2008 - |09:08|

w serialu żadnych terminatorów a pokazać życie famili Connor w stylu m jak miłość
I co wtedy byście powiedzieli????

Nie chiałbyś wiedzieć.

A Kroniki to coś zupełnie z innej beczki

To do jakiej knędzy mają w tytule TERMINATOR?

#404 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 23.09.2008 - |09:15|

Odcinek 3.

fajna czolowka w tym sezonie. W kazdym razie lepsza niz poprzednio. A co do odcinka.... pomysl z molem mi sie podobal, ale final glupi jak but. "Terminatory nie plywają". WTF ? :P

I znowu mowie, ten serial ma ten problem ze nie da sie go sensownie skonczyc poprzez zabawy z czasem. Dlatego czarno widze jego przyszlosc.
  • 0
Dołączona grafika

#405 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 23.09.2008 - |09:15|

To do jakiej knędzy mają w tytule TERMINATOR?

Reklama,reklama,reklama!!!
Bo jaki powalony nastolatek w hameryce obejrzałby Kroniki Sary bez wyrazu Terminator?
Przecież kronika to książka brrry jaki wstrętny wyraz prawda Harry?
A książki trzeba czytać a przecież jest TV gdzie wszystko powiedzą
  • 0
1164 rok snu Pożogi

#406 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 23.09.2008 - |09:23|

no to widzisz Kayron, dlatego się czepiamy...

#407 baban

baban

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 23.09.2008 - |12:35|

Zdradzasz tym postem poważne braki w wiedzy ogólnej. W zwłokach zachodzą procesy, które pozwalają z dużą dokładnością określić czas zgonu, a klimatyzacja to nie jest czarodziejska różdżka, która za jednym machnięciem te procesy likwiduje, czy też odwraca. Zresztą poczytaj sobie zawartość linka, jakiego ci zapodał Biku.

Tak, tyle że w tamtej chwili nikt nie określał czasu zgonu. Może się jeszcze okazać, że Elisson odpowie za krzywoprzysięstwo, choć w to wątpię.

Ty za to zdradzasz braki w czytaniu ze zrozumieniem. Nie napisałem że klimatyzacja może "likwidować" czy "odwracać" ten proces.

3 odcinek: Początek dawał duże nadzieje, ale zaraz przy mazaniu się Charliego już je straciłem. Uciekanie przed Cameron: fajnie, fajnie... nie. Głupie. Głupie ze strony Connora. A bieganie po małych pokojach z granatnikiem: wiemy już, że Derek to samobójca. Z resztą ta cała akcja z ratowaniem żony Charliego była już samobójstwem. Odcinek mi się nie podobał - ale momentami był fajny. To już jest jakaś regularność ;X

"Terminatory nie pływają": w postapokaliptycznym świecie ludzie raczej nie pływają ;> wątpię, żeby woda się do tego nadawała. Nie wiem, tylko tak przypuszczam. Więc po co terminatorom pływać? Pewnie jest to bardziej skomplikowane dla takiej maszyny niż się to wydaje. Jest ciężkim, metalowym, humanoidalnym klocem. Scena mi się podobała ze względu na na oczka ;D LINK

Promo następnego odcinka: http://pl.youtube.co...h?v=hwmKvcGYsz0

Użytkownik baban edytował ten post 23.09.2008 - |13:01|

• 0

#408 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 23.09.2008 - |14:18|

Luuuudzie co z wami????
Rozkładające się zwłoki to jest najważniejszy temat w tym serialu??
Ja osobiście kompletnie nie przywiązałem żadnej uwagi do tego aspektu serialu bo i po co?

Agent Ellison zabrał ze sobą antyterrorystów z FBI i poszedł aresztować terminatora, ze skutkiem łatwym do przewidzenia. Terminator zabił mu wszystkich ludzi, ale co ciekawe jego oszczędził. Cała akcja była punktem kulminacyjnym pierwszego sezonu. Ja i zapewne wielu innych widzów było cholernie ciekawych, jak Ellison z tego wybrnie, co powie swoim zwierzchnikom, jak wytłumaczy to, co się stało? Na dodatek na odpowiedź musieliśmy czekać kilka miesięcy... I co się w końcu okazało? "Scenarzyści" potraktowali widzów jak kompletnych idiotów i zaserwowali nam wytłumaczenie, które mogłoby być wiarygodne dla dwunastolatka...

Tak się nie robi, jeśli serial ma trzymać jakiś poziom. A że Ty nie zwracasz na takie rzeczy żadnej uwagi, to już insza inszość.
  • 0

#409 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 23.09.2008 - |17:59|

Odcinek 3 - i .. i leszy niż 2 - nie przewijałem nie zasypiałem - oglądałem.

Pułapka całkiem przywita - nawet sensownie się to wszystko układało tylko tego paszteta (nowej znajomej Johna) strawić nie mogę. Myślałem że Jon coś zmądrzej a tu się mu młodzieńczy bunt włączył - no powaliło gościa, ale to jednak urozmaica serial. Może sobie wybije z głowy wszystkie znajomości bo dobrze wie z lat poprzednich ze to tylko trupem pachnie.

I jeszcze jedno - po kiego grzyba Tramiantor szuka terminatora .. ????
  • 0

#410 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 23.09.2008 - |21:51|

I jeszcze jedno - po kiego grzyba Tramiantor szuka terminatora .. ????

A to jest dobre pytanie. Tez tego nie zrozumialem. Moze tego drugiego, co dzis chcial zabic Connora uda sie tez przeprogramowac? W koncu juz dosc dlugo w tym serialu jest...
  • 0
Dołączona grafika

#411 baban

baban

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 23.09.2008 - |23:13|

Myślę, że Weaver szuka Cameron - ta fascynacja nad maszyną przechodzącą na czerwonym świetle. To by się uzupełniało z teorią o tym, że Cammy może mieć zaczątki wolnej woli. Szykuje się dość złożony wątek, jednak są to tylko przypuszczenia. Zobaczymy.
  • 0

#412 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 24.09.2008 - |00:50|

Odcinek bardzo dobry aczkolwiek nie wysmienity.. Z lekka nudnawy ale i tak bylo przyjemnie.. Connor ocipial :lol: uciekac przed Cameron.. pfff.. i w ogole co to Terminatory nie plywaja.. chyba tylko Cammeron.. Wkoncu Cramrtie wyplynal.. jak wiadomo morze sciaga do morza a nie do brzegu.. naciagane to.. te swiecace oczka fajne ale bzdura... aczkolwiek nie przeszkadza mi to. Odcinek taki "odpoczynkowy" ciekawe co bedzie za tydzien. Mam nadzieje ze nie ma zadnych przerw... zwazszy ze sezon ma ultra malo odcinkow.. tylko 9.. no co to jest?
  • 0

#413 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 24.09.2008 - |01:12|

..nie wyplynal. Wyszedl.
  • 0
Dołączona grafika

#414 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 24.09.2008 - |01:12|

i w ogole co to Terminatory nie plywaja.. chyba tylko Cammeron.. Wkoncu Cramrtie wyplynal.. jak wiadomo morze sciaga do morza a nie do brzegu.. naciagane to..

Terminatory nie pływają. Cromartie poszedł na dno i po dnie wyszedł na brzeg.

Nie rozumiem jednego. Widziałem inne zdjęcia Shirley Manson i na niektórych wyglądała naprawdę ładnie. A w tym serialu filmują ją tak, że wygląda naprawdę okropnie, szczególnie te oczy... No po prostu rudy, paskudny babsztyl do potęgi.

I widać Sonya Walger po przeczytaniu scenariusza drugiego sezonu poszła do autora tego przedsięwzięcia, walnęła pięścią w stół i zażądała wypiski z tego bajzlu... Chciałbym zobaczyć tą scenę :rolleyes:

No i Laszlo w blond peruce... bezcenne. :lol:
  • 0

#415 baban

baban

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 24.09.2008 - |01:44|

te swiecace oczka fajne ale bzdura...

świecące oczka rządzą ;D (nawiązanie do T1: LINK)

Stacja benzynowa z początku odcinka jest tą samą stacją z końca Terminatora gdzie Sara tankuje Jeepa. Te 24 lata niewiele zmieniły w tej lokacji LINK1 LINK2 (auta nadjeżdżają z przeciwnych stron - widać po słupach)

EDIT: granatnik

Ogólnie to w tym serialu sporo jest takich rodzynków, jednak w tym odcinku są bardzo wyraźne.

I widać Sonya Walger po przeczytaniu scenariusza drugiego sezonu poszła do autora tego przedsięwzięcia, walnęła pięścią w stół i zażądała wypiski z tego bajzlu... Chciałbym zobaczyć tą scenę rolleyes.gif

He. W sumie szkoda, że ją uśmiercili po akcji ratunkowej. Najwyraźniej jest tak jak mówisz.

No i Laszlo w blond peruce... bezcenne. laugh.gif

Nie mogłem z tego ;D Teraz wiadomo jaki jest najlepszy sposób na wielką karierę w filmach kategorii B. Zabij 20 agentów FBI ;D Tylko dziwne, że nikt Cromartiego nie poznał na molo w Santa Monica.

Odcinek na wielki plus z paroma małymi minusami, które już wymieniłem wcześniej.

Użytkownik baban edytował ten post 24.09.2008 - |13:54|

• 0

#416 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 24.09.2008 - |07:46|

Odcinek mi się podobał poza właśnie tym uśmierceniem. Teraz stawia to męża tej zmarłej (cholera, nie pamiętam jak się nazywa) w dziwnej sytuacji, bo w sumie powinien Sarah Connor za to winić (między innymi za szybko jechała po dziurach).
  • 0
http://magory.net - moja strona

#417 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 24.09.2008 - |18:46|

Stacja benzynowa z początku odcinka jest tą samą stacją z końca Terminatora gdzie Sara tankuje Jeepa. Te 24 lata niewiele zmieniły w tej lokacji LINK1 LINK2 (auta nadjeżdżają z przeciwnych stron - widać po słupach)

Rozwaliłeś mnie z tym porównaniem! :lol:
To są dwie kompletnie różne stacje benzynowe!!!!Gdzie Ty widzisz podobieństwa????? :( :(
Jedna to normalna hamerykańska stacja a druga to jakaś ruina za 2 dolce

Co do odcinka:mnie się podobał, jakieś 7/10
Faktycznie ta ruda T1000 jakaś taka paskudziasta
  • 0
1164 rok snu Pożogi

#418 baban

baban

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 24.09.2008 - |19:19|

Rozwaliłeś mnie z tym porównaniem! :lol:
To są dwie kompletnie różne stacje benzynowe!!!!Gdzie Ty widzisz podobieństwa????? :( :(
Jedna to normalna hamerykańska stacja a druga to jakaś ruina za 2 dolce

Wiedziałem, że zrobiłem błąd nie podając źródła. oficjalny podcast i blog writerów: http://fox.com/blogs...3/just-in-case/
Przez te lata mogło się sporo zmienić. Może nawet nie jest to ta sama stacja. W podcaście John Wirth powiedział, że ponoć to jest fake (?) stacja na potrzeby różnych filmów. Więc mogła być ze sto razy przebudowywana itd.

Our opening montage was accompanied by the song “Safe Within Your Arms” by Greg Garing. It was shot on location in Palmdale (about an hour and a half outside of Los Angeles) and you should recognize two of the locations. The gas station where Cromartie kidnaps Michelle is actually the same gas station where they shot Sarah at the end of the first Terminator film. Thomas spills more details on this location in this week’s official podcast.

Użytkownik baban edytował ten post 24.09.2008 - |20:03|

• 0

#419 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 24.09.2008 - |22:11|

I widać Sonya Walger po przeczytaniu scenariusza drugiego sezonu poszła do autora tego przedsięwzięcia, walnęła pięścią w stół i zażądała wypiski z tego bajzlu... Chciałbym zobaczyć tą scenę

Nie dziwię się jej.
Odcinek jak poprzedni z kolejną porcją idiotyzmów.
Owszem jakoś się to ogląda tyle, że poziom serialu zamiast się rozwijać i podnosić z każdym odcinkiem to w najlepszym razie idzie ciągle tak samo w poziomie.
Oj i tak mało już im odcinków zostało.
Jedno co mnie ciekawi to właśnie po co Catherine Weaver szuka drugiego cyborga a raczej do czego jest jej potrzebny. :D
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#420 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 25.09.2008 - |10:40|

E Biku czepiaś się na siłę, szkoda że nie jesteś taki krytyczny wobec Entlanisa. Co do odcinka to mocna ósemka, nie podobało mi się że Cromantie nie wysadził budynku tylko jakiś maszt, Sara powinna olać swojego byłego w końcu musi pilnować przyszłego "zbawiciela" ludzkości, podobało mi się to ze Terminatory nie pływają, tekst Cameron o tym dlaczego będzie trzeba pomalować dom, niskobudżetowy "Władca Zwierząt", Cromantie i cała pułapka, John się buntuje i sam sobie w końcu radzi. Ogólnie serial rozwija się w dobrym kieunku, postacie się rozwijają i są różne smaczki dla fanów, idiotyzmy są jak wszędzie ale nie odbierają przyjemności z oglądania. Za to następny odcinek sądząc po promo zpowiada się jeszcze lepiej.
PS. Aktor grający Ellisona ujawnil w wywiadze że jego postać spotka jeszcze dwa nowe Terminatory.

Użytkownik Krusty edytował ten post 25.09.2008 - |10:41|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych