Skocz do zawartości

Zdjęcie

Uwagi & Skargi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
480 odpowiedzi w tym temacie

#401 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 01.03.2010 - |11:41|

Uporządkować w jakim sensie...

Wszyscy jesteśmy inni (i dobrze) a zatem każdy chciałby trochę po swojemu :rolleyes:
Ja akurat mam takie odczucie jakby w wizerunku forum brakowało jakiejś konsekwencji bo:
- STARGATE jako osobna kategoria - słusznie, filmy + seriale - jest tego trochę;
- w Popularnych Serialach jest np. subforum CAPRICA z 370 odpowiedziami i subforum EUREKA 4 sezon z 350 odpowiedziami - hmm, więc który to jest ten popularny B) ; popularny jest też aktualnie chiba "24" (no i wkońcu 8 sezon);
- Lost z taką ilością odpowiedzi oraz "zażartością" dyskusji może zasługuje na osobną kategorę;
- w kategorii Seriale w subforach wyróżniono całą kupę "staruszków" (np. Andromeda, Farscape, The Unit). Jasne, zasłużone dla ludzkości - ale gdzie Breaking Bad, Spartacus B&S - nie wspomnę o rewelacyjnym GLEE - tego właśnie "nowy" człowiek musi szukać gdzieś głęboko i stąd wrażenie, że na forum mało się dzieje.
To wszystko to takie drobiazgi - ale zawsze.

Użytkownik Mdeem edytował ten post 01.03.2010 - |11:42|

• 0

#402 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 01.03.2010 - |14:54|

Ja akurat mam takie odczucie jakby w wizerunku forum brakowało jakiejś konsekwencji bo:

Jakie seriale chcesz? Gdzie je chcesz? Czy zajmiesz się zakładaniem tematów do odcinków razem z ankietami?

Użytkownik Toudi edytował ten post 01.03.2010 - |14:54|

#403 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 01.03.2010 - |15:12|

@ Mdeem jeśli chodzi o Twoje propozycje typu subforum dla np. Spartacus B&S.
To odpowiem Ci tak, jeszcze niedawno niektórzy zachwyceni "wymagali" ;) aby im takie założyć do np. nowej odsłony Knight Ridera i co, serial poszedł do piachu a obecnie mało kto go w ogóle pamięta.
To powyżej to taki przykład :) ale obrazujący podejście do nowości.
Bo jak sam @ Mdeem zauważyłeś wszyscy się różnimy i to co dla jednego będzie niesamowitym serialem dla innego już niekoniecznie nim być musi.
Dlatego ciężko jest po pierwsze - zadowolić wszystkich, po drugie - stworzyć subfora do seriali które startują i mają chwilową popularność a potem ona opada, serial nie budzi już takich emocji i idzie do piachu itd.
Są też i takie seriale jak to nazwałeś zasłużone staruszki które mają swoje subfora bo im się słusznie należą.
Może nie wszystkim, może któregoś brakuje ale jak już pisałem nie da się zadowolić wszystkich.
Taka "Caprika" wskoczyła na miejsce BSG które zajmowało tamto miejsce i obecnie zostało przeniesione "głębiej" do działu "Science-Fiction/Fantasy".
Jak zapewne widzisz sam jestem fanem wspomnianego przez Ciebie "Glee" a mimo to dopiero się zastanawiam czy robić mu subforum. Czy np. bardzo mi do gustu przypadła inna nowość "Life Unexpected" ale ma dopiero 6 odcinków no i nie jest zbytnio popularna na tym forum.
Więc nie powiesz, ;) że jestem na nie bo mi się nie podobają nowości. :D
Do tego to forum OT zawsze kładło nacisk na seriale SF, bo z nich się wywodzi.
I choć już obecnie dawno odeszło od sztywnego trzymania się tej tematyki to takie produkcje mają i będą miały "pierwszeństwo".
Co wcale nie znaczy, że niektóre inne nie dorobią się swoich subfor ale musimy też mieć na uwadze pewnego rodzaju przejrzystość samego forum by nie rozbudowywać go jak niektóre inne w mnóstwo subdziałów/subfor przez które i tak się trzeba przebijać.
:D

Użytkownik biku1 edytował ten post 01.03.2010 - |15:25|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#404 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 01.03.2010 - |15:30|

STARGATE jako osobna kategoria - słusznie

Biorąc pod uwagę historie forum czy też samą nazwę , to dziwne by było inne traktowanie SG.

Lost z taką ilością odpowiedzi oraz "zażartością"

Jako że forum losta się dołączyło do nas , to lost zasługuje na swój dział .

w kategorii Seriale w subforach wyróżniono całą kupę "staruszków" (np. Andromeda, Farscape, The Unit). Jasne, zasłużone dla ludzkości - ale gdzie Breaking Bad, Spartacus

Wiesz, niestety ciężko jest skasować dział z dużą ilością topików , bo wrzucenie go do ogólnego spowodowało by spory bałagan . Może z czasem powstanie oddzielne pod-forum dla klasyków .
Co do innych seriali które nie mają swojego subforum , to tak prawdę mówiąc , w natłoku nowości (i nie tylko) nie jesteśmy w stanie wywnioskować wcześniej czy serial będzie dobry czy nie . Wiadomo, Caprica byłą zapowiedziana sporo wcześniej , jako prequel BSG wiec niejako z automatu dostałą subforum . Nad resztą pozycji która ma się znaleźć w Popularnych czy w Serialach jest zawsze gorąca dyskusja . I nie tylko wśród administracji . Prawda jest taka, jeżeli będziemy widzieć że dyskusja nad danym serialem jest ciekawa i intensywna , to na pewno dostanie on swój dział . Ale jeżeli któraś pozycja ma raptem jeden topik i jest odwiedzany on sporadycznie , to nie ma co się dziwić że jest niewidoczny .
No ale dziękujemy za uwagi i prosimy o następne , bo powoli zbliża się kolejne wiosenne sprzątanie forum i dobrze jest mieć więcej pomysłów na organizację .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#405 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 02.03.2010 - |13:40|

Jakie seriale chcesz? Gdzie je chcesz? Czy zajmiesz się zakładaniem tematów do odcinków razem z ankietami?

Akurat chyba o wiele łatwiej jest zakładać każdemu serialowi/odcinkowy oddzielny dział/temat niż potem z jednego tematu wydzielać posty.
Po doświadczeniach z skryptem forum phpBB, wiem iż na pewno istnieje opcja łączenia kilku tematów w jeden jak by serial się nie przyjął. W drugą stronę jest o wiele gorzej.
  • 0

#406 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 02.03.2010 - |15:44|

Akurat chyba o wiele łatwiej jest zakładać każdemu serialowi/odcinkowy oddzielny dział/temat niż potem z jednego tematu wydzielać posty.

Ale co to za różnica, jak nikt nie będzie chciał dbać o te działy? Potem będzie jak z Housem, kilku userów zrobi aferę, co to nie ma House, a potem nie dość, że nie założą tematów, to nawet nie udzielają się w tym dziale... A o takim Lowreyu to szkoda wspominać, walczy jak lew o to by House był w hitowych, a potem wprost napisał, że on nawet tego nie oglądał, on tylko tak chciał...

#407 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 02.03.2010 - |21:59|

Moim zdaniem teraz jest dobrze. Stargate, Lost czy Caprica, to popularne seriale i zasługują na swoje działy.
A co, do narzekania, to ludzie zawsze będą niezadowoleni, taka nasza natura, zawsze nam coś nie będzie pasować :).
Ktoś napisał, co z Breaking Bad itp. Po co zakładać mało popularnym serialom działy skoro i tak to będzie stało, nikomu nie będzie się chciało uzupełniać tego, a wypowie się tam 10 osób. Jak dla mnie osobiście Eureka jest jedynym dziwnym wyborem dla mnie, ale reszta jest w porządku.

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 02.03.2010 - |22:00|

• 0

#408 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 04.03.2010 - |16:54|

Serdecznie podziękowania dla administracji :) Myślałem, że moja słowa były rzucane na wiatr.
  • 0

#409 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 07.03.2010 - |15:09|

Ktoś kiedyś o tym wspominał, ale powtórzę ponownie. Duże obrazki nie są poprawnie zmniejszane, przez co rozjeżdża się cała strona. Np. TUTAJ "Zmniejszono 99% (oryginalne wymiary 1280 x 720)" czy TU "Zmniejszono 99% (oryginalne wymiary 733 x 421)".

#410 mirc

mirc

Starszy sierżant

• Administrator
  • 818 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 07.03.2010 - |17:24|

to wina skina w podstawowym dziala normalnie
Sometimes, the best way to hide the truth is to keep it in plain sight.

#411 Badziew

Badziew

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 29.04.2010 - |10:26|

Jakiś bot spamuje forum gdzie popadnie. Już kilka postów raportowałem. Zbanujcie to coś zanim narobi bałaganu.
  • 0

#412 Nadia

Nadia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 26.08.2010 - |18:04|

Ummm.. Chciałabym wiedzieć czy to tylko u mnie czy powszechna sprawa:

Forum zmieniło mi język na angielski i zmieniło skina na standardowego. I za Chiny Ludowe nie mogę tego zmienić. Ma ktoś tak jeszcze?:)
  • 1

#413 mirc

mirc

Starszy sierżant

• Administrator
  • 818 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 26.08.2010 - |18:09|

na razie nie ma jezyka i innego skina

#414 Nadia

Nadia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 26.08.2010 - |18:17|

Oki, to wszystko jasne. Dziękuje za odpowiedź i cierpliwie czekam.:)
  • 0

#415 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 26.08.2010 - |18:46|

Dlaczego w ogole zrezygnowano z poprzedniego stanu rzeczy?
  • 1
You are what you believe yourself to be

#416 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 26.08.2010 - |18:48|

Bo mirc po pijaku robił update i wszystko padło... :rolleyes:
  • www.gwrota.com

#417 mirc

mirc

Starszy sierżant

• Administrator
  • 818 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 26.08.2010 - |18:56|

tylko bez takich, ja abstynentem jestem ;)

#418 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 26.08.2010 - |19:21|

nie odbierać mi honorowego tytułu ;p to ja jestem
Log65: Happy camper

#419 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 26.08.2010 - |20:12|

Panowie trochę powagi... dlaczego nikt mnie na picie nie zaprosił?

#420 mirc

mirc

Starszy sierżant

• Administrator
  • 818 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 26.08.2010 - |21:14|

to widocznie jakies niedopatrzenie z tym zaproszeniem

w ogole zaraz wszyscy warny za oftopic dostana

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych