Skocz do zawartości

Zdjęcie

V

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
421 odpowiedzi w tym temacie

#401 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 19.03.2011 - |16:56|

Z tą wymianą całej ekipy tak bym się nie śpieszył. To w końcu SF i przyzwyczailiśmy się do bohaterów. Wcale bym się nie zdziwił, gdyby ten młody naukowiec bądź Joshua użył niebieskiej energii do cofnięcia czasu.
  • 0

#402 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 21.03.2011 - |21:26|

2x10

Trochę niemrawe to zakończenie. Jeszcze żeby nie wyskakiwali z tym projektem Ares, który zepsuł mi jakoś tą historię. Rzesza ludzi siedząca pod ziemią oglądająca każdy ruch świadoma nieprzyjaznych zamiarów V i przez 2 sezony jedyne co zrobili to ustalili czy mogą ufać Erice :blink:

Jeszcze to całe bless jakieś przereklamowane. Tyler już w następnym odcinku chodził jakby nigdy nic i nawet pojawiły się u niego podejrzenia.

Spoiler

• 0
don't try

#403 Wildtom

Wildtom

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 21.03.2011 - |21:48|

Marc Singer (Lars Tremont ) podobnie jak Diana grał w oryginalnym "V". tylko nazwiska się nie zgadzają.
  • 0

#404 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 25.03.2011 - |15:40|

02X10
Finał przeciętny podobnie jak i cały serial. Scena śmierci Diany - żenada, tak to mogli nakręcić w pierwowzorze, a nie 30 lat później.
Co do tej organizacji Ares to nawet mi się podobało i w razie 3 sezonu, nie chciałem go, ale i tak pewnie sie skuszę, a co mi tam ;), to nawet wydaje się to być ciekawe chociaż mocno naciągane. No bo że cały czas istnieli i siedzieli sobie po cichu, a walczyła tylko Piąta kolumna, słabe to.
Co do Tylera huuuurrrraaaa najsłabsze ogniwo out, normalnie się ucieszyłem. Chociaż wracałem do tego fragmentu wielokrotnie i chłopak po zagryzieniu jeszcze zipiał, mam nadzieję, że to było jego ostatnie tchnienie albo że ktos go dobił. Nie chciałbym żadnego ewentualnego ożywienia tego koleżki jak to było w wypadku Joshuy.
Zakończenie na podobnym, czytaj słabym poziomie, jak w 1 sezonie. Zamiast czerwonego deszczu był jakiś bless czy co tam jeszcze, który spadł na wszystkich ludzi. Czyli w przypadku 3 sezonu będzie tak, że cała ludzkość + V + posiłki V kontra garstka tych ze schronu, który znajduje się 1600m pod Manhattanem. Ciekawe co z tego wyjdzie.
Ocena finału podobnie jak i całego sezonu - 7/10.

Normalnie tyle postów jest w tym temacie, że jeszcze jakieś subforum zostanie dla niego utworzone ;)

Użytkownik delta1908 edytował ten post 25.03.2011 - |15:43|

• 0

#405 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 25.03.2011 - |16:33|

"Co do tej organizacji Ares to nawet mi się podobało i w razie 3 sezonu, nie chciałem go, ale i tak pewnie sie skuszę, a co mi tam , to nawet wydaje się to być ciekawe chociaż mocno naciągane. No bo że cały czas istnieli i siedzieli sobie po cichu, a walczyła tylko Piąta kolumna, słabe to."

A skąd wiesz że nie walczyli ? To że nie pokazali nam tego to nie znaczy że tego nie było ... co wam się ludzie stało ? Ogłupił was ten serial ? :P

Przez całę dwa sezony słyszałem narzekania jakie to rządy wszystkich państw na świecie są głupie i naiwne i co się okazało ? że to tylko taka gra jest .. tak naprawdę rozpracowywali ich ... pod koniec finału sprawiali wrażenie jakby o wszystkim wiedzieli i o słabych stronach przybyszów jak i o ich najsilniejszych typu cała ich flota niewidzialna wisi sobie nad Ziemią (szczerze mówiąc dziwiło mnie to że nie wiedzieli o tym a tu się okazało że wiedzieli jednak ;] ) Ludzie no co z wami ? wszystko wam na tacy mieli pokazać jak amerykana ? Pierwsze dwa sezony opowiadały o walce piątej kolumnie a nie o zmaganiach rządów ... a wy byście chcieli wszystko na tacy miec to weźcie mi powiedzcie .. gdzie by tu było jakiekolwiek zaskoczenie ? serial zbyt nudny by się stał ... ktoś tu napisał że niby ich jedynym osiągnięciem było to że ustalili że blondynce można ufac .... ludzie wy tak poważnie ? W ciągu kilku sekund chcielibyście streszczenie ich wszystkich zasług itd ? Gdzie tu logika ? Gdzie sens ? gdzie rozum ? ... ehhh no niektórzy to mnie tu negatywnie zaskoczyli .. a sam finał ? zostawił całkiem niezły smaczek na 3 sezon ;]

• 1

#406 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 25.03.2011 - |22:59|

II.07
mam zaległości, ale jakoś dociągnę ten serial do końca. Całkiem dobry odcinek, nawet specjalnie dużo głupot nie było, ciekawa akcja w Hongkongu, trochę może bełkotliwe, ale w jakiś sposób sensowne wyjaśnienie ilości 29 statków i zabaw z DNA ludzi - 7/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#407 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 28.03.2011 - |11:03|

Z tym subforum to taki żart był, a tu proszę - mowisz i masz ;). Jeszcze Fringe możecie tu przenieść skoro 4 sezon dostał.
  • 0

#408 mgR_Lobo

mgR_Lobo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 30.03.2011 - |16:27|

Mam nadzieję, że
Spoiler
i żeby się nie okazało, że jakimś cudem przeżył lub przywrócą go do życia jak Joshuę.

Użytkownik mgR_Lobo edytował ten post 30.03.2011 - |16:31|

• 0
The puppetmasters create "disorder" so the people will demand "order".

#409 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 31.03.2011 - |14:13|

02x10
W końcu się zebrałem i obejrzałem - w robocie, z jedną słuchawką w uchu :lol: Gdy wieczorkami przelatywałem po penie to w pobliżu tego odcinka robiło mi się niedobrze wiedząc czego mogę się spodziewać.
Nie zawiodłem się - porażka na całego. Tekst: Jestem kierownikiem projektu Ares - mój kandydat do Złotych Ust :D
Plus za ukatrupienie synka mamusi.
  • 1

#410 korab

korab

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 31.03.2011 - |20:50|

Moim zdaniem ten serial jest dobry.
Oglądało się go bardzo przyjemnie i liczę, że jednak zobaczymy jeszcze jeden sezon.
  • 0
(—)Jack diuk Korab

#411 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 21.04.2011 - |21:52|

II.08
oj scenarzyści nawymyślają się głupot przy tym serialu, doszły teraz ukryte kapsuły na statku-matce, Marcus megalojalny wobec Anny nagle okazuje się wtyką Diany, nasza nowa przywódczyni Piątej Kolumny postanawia się na przekór Jackowi przespać z Hobbesem, tak się zakręcił ten serial, że już nic nie wiadomo, ale można się pośmiać (napad na laboratorium, kradzież wirusa grypy, mieszanie w DNA - 6/10.
II.09
Diana coraz ważniejsza, właściwie można by się zastanowić dlaczego tak późno się ujawniła i skąd ma takie możliwości? poza tym cały czas to samo - walka V kolumny (kilka osóB) z potęgą, śmieszne, ale prawdziwe - 6/10.

Użytkownik Macmax edytował ten post 28.04.2011 - |15:31|

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural

#412 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 07.05.2011 - |09:48|

Bardzo dobra (poniekąd) wiadomość dla osób oglądających serial "V: Goście" na TVN (o ile jest tutaj ktoś taki)!!! Otóż od 24 maja (wtorek) stacja TVN rozpocznie emisję 2 sezonu serialu! No, ale jak wiadomo godzina emisji się nie zmieni i pozostanie to 23:30 we wtorki.
  • 0

#413 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 08.05.2011 - |21:31|

II.10
tak jak Diana była super ważna, tak nagle szybko została usunięta. Pomysł może i twórcy mieli nie najgorszy, ale wykonanie było słabe i bardzo przyśpieszone, akcja gnała niczym TGV, coś chyba mocno przyspieszyli pod wpływem decyzji o cancelu, trochę szkoda bo końcówka zaczynała być ciekawa - 6,5/10. Z przymrużeniem oka można ten serial spokojnie przyjąć.
Całość drugiego sezonu to takie słabe 6/10
  • 0

#414 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 09.05.2011 - |08:24|

coś chyba mocno przyspieszyli pod wpływem decyzji o cancelu

Oficjalnie cancela chyba jeszcze nie było. No chyba że coś przeoczyłem.
  • 0

#415 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 09.05.2011 - |14:05|

Nie było oficjalnej informacji o tym, ale serial ma małe szansę na krótki 3 sezon, kończący całą historię.
  • 0

#416 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 13.05.2011 - |20:26|

Już jest oficjalny cancel.

#417 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 17.05.2011 - |14:19|

W sumie to mogliby to jakoś sensownie zakończyć, a tak zakończyli serial wielkim cliffhangerem i olewka. Nie mowię, że będę jakoś bardzo płakał za tym serialem, ale w końcu poświęciłem jakieś 20h na oglądanie więc chciałbym zobaczyć koniec całej historii. No ale mówi się trudno. Liczę, że ABC da coś lepszego za V i oby to nie było nic o lekarzach ani prawnikach.
  • 0

#418 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów
  • MiastoPraga, a za rzeką Warszawa

Napisano 06.08.2011 - |13:46|

Czyli w związku z cancelem L-jjjj-udzie (z akcentem Ferengi) dostali po czterech literach. W sumie to nawet efektowne zakończenie - jak już powyżej wspomniano - nawet rzadkie jak na seriale :)
  • 0

Zapraszam http://trek.pl/discord

Wbijajcie :) 

#419 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 11.08.2012 - |08:51|

rozczarowalem sie...
  • 0
Dołączona grafika

#420 lamar

lamar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 31.08.2012 - |23:46|

Serial obejrzałem i jestem zadowolony.
21 stron wątku jest o tym, jaki to serial jest tani, nieprawdziwy, tandetny i naiwny. Zależy czego się wymaga. To jest program rozrywkowy i tak ten serial należy traktować - wtedy zabawa gwarantowana. Wszystkie odcinki obejrzałem w krótkim terminie, fabuła tworzy jedną całość chociaż widać, że scenarzyści z różnych używek korzystali. Pod tym względem ten film jest strasznie nierówny, wątki wypływają na pierwszy plan, żeby zniknąć zaraz pod przykryciem nowych.
Efekty specjalne były marnej jakości, za to zdjęcia są pierwsza klasa, podkład dźwiękowy pasuje do całości - ogółem technicznie jest nieźle.
Gra aktorska była strasznie nierówna - chłoptaś Tyler powinien wylecieć w kosmos na początku 1 sezonu, wszyscy obcy zagrali na równym poziomie - nie mieli trudnych ról bo grali postacie o co najwyżej spłaszczonych emocjach, ksiądz był beznadziejny, Ryan również, super zagrał Hobbes oraz oraz Chad, Erika średniawo.

Serial skończył się po dwóch sezonach, przy czym końcówka drugiego sezonu była super zaś ostatni odcinek to ogromna porcja rozrywki. Należy przyjąć, że ludzie przegrali - wreszcie. Może kiedyś ktoś to jeszcze odkopie i poprowadzi dalej ale mnie taki koniec satysfakcjonuje.

Czy warto obejrzeć V? Z pewnością nie jako serial typowo SF. Bez nastawiania się na ciężkie klimaty i z dystansem w wyszukiwaniu nonsensów z pewnością warto.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych