Napisano 13.11.2010 - |19:44|
A ja tych praludzi nie kupuję. Niby 'miliony milionów' lat temu ukryli rozsiane po całym świecie części maszyny zagłady, po czym nadali wiadomość radiową z zakodowanymi ich lokalizacjami. Pomijam już fakt, że tak dawno temu kontynenty znajdowały się w zupełnie innych miejscach i jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności znali taki sam układ siatki równoleżników i południków na Ziemi, to jeszcze wiadomość była w językach współczesnych ludzi. Sam nie jestem kryptologiem, ale wydaje mi się, że mając przed sobą ciąg liczb jedną z pierwszych rzeczy jest sprawdzenie ich jako współrzędnych... tymczasem Astrid w pół godziny rozgryzła coś nad czymś ludzie głowili się od ponad 100 lat.
Druga sprawa to sprawa Boliwii. Spodziewałbym się, że ci z naszej strony w końcu wykażą się większą spostrzegawczością i zauważą, że te dziwne zmiany w jej zachowaniu i luki w pamięci pojawiły się po powrocie do naszego wszechświata.
★★★:BSG, Breaking Bad, Chuck, Dexter, Fringe, Lost, Mad Men, Rome, Scrubs, SFU, SoA, Spartacus, The Shield, The Wire
★★:24, Californication, Carnivale, Castle, Deadwood, Doctor Who, Farscape, In Plain Sight, Rescue Me, Skins, Sopranos, True Blood, Weeds
★:Desperate Housewives, Dollhouse, FF, Happy Town, Heroes, Jericho, OZ, Persons Unknown, PB, T:TSCC, Treme, V
?:Rubicon, Archer, Caprica, Louie