NEO +
Napisano 02.09.2004 - |07:43|
Chello light jest owiele lepsza oferta niz neo 128 a nawet 512 za cene 69 zł.
Przy predkosci 256 Kbit to 15 GB to nie wiem czy wyrobisz przez tydzien ( trzeba sie postarac zeby to w 6 dni zalaczyc.) Poza tym po przekroczeniu limitu predkosc spada ale na dzien. Przynajmniej tak moj kolega mial ze w nocy dalej szlo jak wczesnije tylko ze licznik nadal bil i czasami w miesiacu mial 20 GB albo i jeszcze wiecej. Raz dostal informacje ze przegina z limitem i jesli cos tam to oni mu moga cos tam, dokladnie nie pamietam o co chodzilo ale to byly strachy na lachy bo dalej scaigal jak wczesnnniej i nic sie nie stalo. Koles teraz zaluje ze przesiadl sie na neo aczkolwiek jesli podpisal umowe na czas nieokreslony to mu moga naskoczyc i bedzie mial caly czas to co mial wczesniej.
Ci, co żyją miłością, widzą głębiej.
Ci, co żyją wiarą, widzą wszystko w innym świetle.
Napisano 02.09.2004 - |14:45|
Napisano 02.09.2004 - |15:31|
o ile sie orientuje jest to 15 giga :]W chello upload masz nieograniczony!!!!

NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
Napisano 02.09.2004 - |18:16|
Napisano 03.09.2004 - |03:23|
Napisano 03.09.2004 - |08:47|
Napisano 15.09.2004 - |06:49|
Szkoda ze u mnie jest Dialog ale radiowy i nici ze stalka
Napisano 15.09.2004 - |11:02|
U mnie Dialog wszed z kablami na wiosnę, promocję zrobił i wszyscy z telefonami przenieśli się do Dialogu bo niższy rachunek i telefon stacjonarny, nowy gratis (chyba Eurosety Siemensa)Szkoda ze u mnie jest Dialog ale radiowy i nici ze stalka
No to wczoraj pomyślałem ,że zobaczę ,do kiedy mam umowę z TąPsiarnią co by terminu przesiadki nie przegapić. Potem zadzwoniłem do Dialogu na infolinię , a odpowiedż była następująca: nie wiemy kiedy podana przez Pana lokalizacja znajdzie się w zasięgu usługi DSL 1 Dialogu :censored: . Natomiast telefon, bardzo proszę. Myślałem, że mnie szlag trafi
Już widziałem 1 Mb bez limitu za 99 zł przez rok i [beeep] . Znowu będę musial TPSA po tyłku całować, żeby mi przedłużyli to co mam na starych warunkach na rok.(czas określony, mniejsza opłata).
To się nazywa mieć szczęście
Napisano 15.09.2004 - |17:10|
Oj, bez przesady. :> Przedłużenie umowy na tych samych warunkach to żaden problem (wiem, bo sama kilka dni temu sprawdziłam) - idziesz do telepunktu, wypełniasz aneks na kolejne 12 miesięcy z opisem jakiej wersji neo dotyczy i już. Jedyny kłopot, że czasem można trafić na pracowników, którzy nie wiedzą (lub udają, że nie wiedzą) o takiej możliwości i próbują nam na siłę sprzedać nową wersję. Wtedy można się powołać choćby na cytowany na alt.neostrada.pl fragment oficjanlej wypowiedzi TePsy:Znowu będę musial TPSA po tyłku całować, żeby mi przedłużyli to co mam na starych warunkach na rok.(czas określony, mniejsza opłata).
-------------------------------------------------------------
"Witam
- Zostaną wycofane następujące opcje usługi: 320 oraz 640. Opcje te będą w
dalszym ciągu świadczone ich dotychczasowym Abonentom, jednak nowi Klienci
nie będą mieli możliwości ich zakupu.
- Dotychczasowi użytkownicy wszystkich opcji mają możliwość przedłużania
umów na czas określony 12 miesięcy, tak jak to było dotychczas - na starych
warunkach
Pozdrawiam
Radosław Kaczyk"
--------------------------------------------------------------
Cały wątek o przedłużaniu umowy jest dostępny choćby TU.
Blood is the truth...
Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl
Napisano 15.09.2004 - |17:38|
Czyli rozumiem , że podpisałaś umowę (aneks) na kolejne 12 miesięcy , na Neo+ 640/160 BEZ LIMITU?(wiem, bo sama kilka dni temu sprawdziłam) - idziesz do telepunktu, wypełniasz aneks na kolejne 12 miesięcy z opisem jakiej wersji neo dotyczy i już.
Interesuje mnie czy podpisałaś aneks czy tylko zasięgałaś języka?
A może ktoś jeszcze już podpisał aneks na Neo+ 640/160 ? To niech da znak życia chociaż, będę spokojniejszy
Pozdrawiam
Napisano 16.09.2004 - |02:31|
Blood is the truth...
Napisano 16.09.2004 - |07:50|
Wiesz jak szybko można spowolnić ruch VoIP na ruterach szkieletowych. 15 minut roboty i jeszcze nie będziesz mógł mieć najmniejszych pretensji do operatora bo nie wykupiłeś funkcjonalności QoS u niego i tyle.
Pozdrawiam
Napisano 16.09.2004 - |09:30|
Jedyny problem stanowiła panienka w telepunkcie, która na siłe (ja wspomina Gosiek) próbowała dac mi ... 1024 kb mówiąc że będe miał lepiej !. Ale po pięciominutowej kłótni chwyciła za telefon i zadzwoniła do Rzeszowa gdzie szybko ją "wyprostowali".
Ale uwaga - jeden WARUNEK nie do przejścia: musicie to zrobic PRZED upływem miesiąca od końca umowy!! Inaczej (w najlepszym wypadku) przełączą was na umowę bezterminową.
Kolega, który się spóźnił 5 dni już przeklina.... :]
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 16.09.2004 - |10:35|
To prawda, trzeba pamiętać o tych 30-tu dniach, gdyż taki zapis jest zawarty w regulaminie neo. Podobno (mówię podobno, bo nikt tego jeszcze nie sprawdził, tylko usłyszał w telepunkcie lub/i na 'party line') jest szansa podpisania aneksu nawet, gdy się spóźniło i wtedy wyższa opłata będzie tylko przez 1-2 miesiące naszego gapiostwa, ale lepiej tego nie sprawdzać na własnej skórze.Ale uwaga - jeden WARUNEK nie do przejścia: musicie to zrobic PRZED upływem miesiąca od końca umowy!! Inaczej (w najlepszym wypadku) przełączą was na umowę bezterminową.
Kolega, który się spóźnił 5 dni już przeklina.... :]
Blood is the truth...
Napisano 27.09.2004 - |17:42|
Schody były ale mniejsze niż myślałem, ale nikt się nie dziwił chociaż że nie chcę "lepszych opcji"
Dobrze, że Gosiek o tych 30 dniach mi przypomniała, bo pani mi oczywiście chciała wmówić , że mam jeszcze "tyle czasu".
Ale za to dalej mam limit w :censored:
Pozdrawiam
Napisano 27.09.2004 - |18:45|
Mi coś ten limit nie działa.Ale za to dalej mam limit w :censored:
![]()
![]()
PS
Na liczniku mam 25.09.2004 4,96GB. Chyba nie chcę im się aktulizować.
Użytkownik VeeDee edytował ten post 27.09.2004 - |19:00|
Napisano 27.09.2004 - |18:54|
Czy dane na warstwie IP czy na warstwie transportowej.
tak czy inaczej to jest jedna wielka pomykla te limity.
oczywiscie moga byc ale realne no i na tych najwolniejszych opcjach bo i tak ludzie malo sciagaja
Napisano 28.09.2004 - |23:27|
To co sam u niego zdążyłem potestować było OK (dość stabilne +/-72 KB/s) ale co można przez 1-2 godziny sprawdzić
masedo
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »