Skocz do zawartości

Zdjęcie

NEO +

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
448 odpowiedzi w tym temacie

#401 Przemas

Przemas

Starszy plutonowy

• VIP
  • 619 postów
  • Miasto100lica--->Grochow

Napisano 02.09.2004 - |07:43|

Poza tym nie trzeba brac opcji 1 Mbit w chello.
Chello light jest owiele lepsza oferta niz neo 128 a nawet 512 za cene 69 zł.
Przy predkosci 256 Kbit to 15 GB to nie wiem czy wyrobisz przez tydzien ( trzeba sie postarac zeby to w 6 dni zalaczyc.) Poza tym po przekroczeniu limitu predkosc spada ale na dzien. Przynajmniej tak moj kolega mial ze w nocy dalej szlo jak wczesnije tylko ze licznik nadal bil i czasami w miesiacu mial 20 GB albo i jeszcze wiecej. Raz dostal informacje ze przegina z limitem i jesli cos tam to oni mu moga cos tam, dokladnie nie pamietam o co chodzilo ale to byly strachy na lachy bo dalej scaigal jak wczesnnniej i nic sie nie stalo. Koles teraz zaluje ze przesiadl sie na neo aczkolwiek jesli podpisal umowe na czas nieokreslony to mu moga naskoczyc i bedzie mial caly czas to co mial wczesniej.
  • 0
Ci, którzy żyją nadzieją, widzą dalej.
Ci, co żyją miłością, widzą głębiej.
Ci, co żyją wiarą, widzą wszystko w innym świetle.

#402 Domin

Domin

Curator of The Feeding Grounds

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 02.09.2004 - |14:45|

W chello upload masz nieograniczony!!!!
  • 0

#403 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 02.09.2004 - |15:31|

W chello upload masz nieograniczony!!!!

o ile sie orientuje jest to 15 giga :]
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#404 Przemas

Przemas

Starszy plutonowy

• VIP
  • 619 postów

Napisano 02.09.2004 - |18:16|

Mi sie tez wydaje ze na down jak i na up jest limit 15 GB ale glowy se za to nie dam uciac
  • 0

#405 Domin

Domin

Curator of The Feeding Grounds

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 03.09.2004 - |03:23|

Limit jest wylacznie na ilosc POBRANYCH danych, na ilosc wyslanych danych nie ma limitu.
  • 0

#406 Przemas

Przemas

Starszy plutonowy

• VIP
  • 619 postów

Napisano 03.09.2004 - |08:47|

To z tego wynika ze Chello jest lepsza usluga niz neo bo przynajmniej nie zmieniaja co 24 h IP - u mnie czasem sie zdarza ze 2 razy dziennie sie modem rozlancza.
  • 0

#407 grekarn

grekarn

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoSiechnice

Napisano 15.09.2004 - |06:49|

Ale Tp dala [beeep] z tymi limitami mialem brac neo 1mb a teraz musze sie meczyc z lanem :(
Szkoda ze u mnie jest Dialog ale radiowy i nici ze stalka
  • 0
You All My Children Now Freddy K

#408 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 15.09.2004 - |06:55|

TUTAJ jest ciekawy artykół - zachęcam do zapoznania się z nim.
  • 0

Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Dołączona grafika

#409 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 15.09.2004 - |11:02|

Szkoda ze u mnie jest Dialog ale radiowy i nici ze stalka

U mnie Dialog wszed z kablami na wiosnę, promocję zrobił i wszyscy z telefonami przenieśli się do Dialogu bo niższy rachunek i telefon stacjonarny, nowy gratis (chyba Eurosety Siemensa) :D
No to wczoraj pomyślałem ,że zobaczę ,do kiedy mam umowę z TąPsiarnią co by terminu przesiadki nie przegapić. Potem zadzwoniłem do Dialogu na infolinię , a odpowiedż była następująca: nie wiemy kiedy podana przez Pana lokalizacja znajdzie się w zasięgu usługi DSL 1 Dialogu :censored: . Natomiast telefon, bardzo proszę. Myślałem, że mnie szlag trafi :angry:
Już widziałem 1 Mb bez limitu za 99 zł przez rok i [beeep] . Znowu będę musial TPSA po tyłku całować, żeby mi przedłużyli to co mam na starych warunkach na rok.(czas określony, mniejsza opłata).
To się nazywa mieć szczęście
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#410 Gosiek

Gosiek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów
  • MiastoWarszawka

Napisano 15.09.2004 - |17:10|

Znowu będę musial TPSA po tyłku całować, żeby mi przedłużyli to co mam na starych warunkach na rok.(czas określony, mniejsza opłata).

Oj, bez przesady. :> Przedłużenie umowy na tych samych warunkach to żaden problem (wiem, bo sama kilka dni temu sprawdziłam) - idziesz do telepunktu, wypełniasz aneks na kolejne 12 miesięcy z opisem jakiej wersji neo dotyczy i już. Jedyny kłopot, że czasem można trafić na pracowników, którzy nie wiedzą (lub udają, że nie wiedzą) o takiej możliwości i próbują nam na siłę sprzedać nową wersję. Wtedy można się powołać choćby na cytowany na alt.neostrada.pl fragment oficjanlej wypowiedzi TePsy:

-------------------------------------------------------------
"Witam
- Zostaną wycofane następujące opcje usługi: 320 oraz 640. Opcje te będą w
dalszym ciągu świadczone ich dotychczasowym Abonentom, jednak nowi Klienci
nie będą mieli możliwości ich zakupu.

- Dotychczasowi użytkownicy wszystkich opcji mają możliwość przedłużania
umów na czas określony 12 miesięcy, tak jak to było dotychczas - na starych
warunkach

Pozdrawiam
Radosław Kaczyk"
--------------------------------------------------------------

Cały wątek o przedłużaniu umowy jest dostępny choćby TU.
  • 0
Blood is life
Blood is the truth...

Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl

#411 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 15.09.2004 - |17:38|

(wiem, bo sama kilka dni temu sprawdziłam) - idziesz do telepunktu, wypełniasz aneks na kolejne 12 miesięcy z opisem jakiej wersji neo dotyczy i już.

Czyli rozumiem , że podpisałaś umowę (aneks) na kolejne 12 miesięcy , na Neo+ 640/160 BEZ LIMITU?
Interesuje mnie czy podpisałaś aneks czy tylko zasięgałaś języka?
A może ktoś jeszcze już podpisał aneks na Neo+ 640/160 ? To niech da znak życia chociaż, będę spokojniejszy :mellow:
Pozdrawiam
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#412 Gosiek

Gosiek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów
  • MiastoWarszawka

Napisano 16.09.2004 - |02:31|

@ gmerek - tak aneks na 12 miesięcy na neo 640 bez limitu - usługa jest ta sama, więc nie ma możliwości wprowadzenia do niej limitu. Kilku znajomych też podpisało, więc nie powinno być problemów (poza tymi już wymienionymi - jak niewiedza części załóg z telepunktów lub celowe 'wciskanie' na siłę nowej wersji neo). Z tego co się dowiadywałam, to za rok (tak dziś mówią) też będzie można podpisać aneks, potem kolejny... i tak do końca świata albo TePsy (zależy co nastąpi wcześniej :>). Ale zawsze jest nadzieja, że w międzyczasie pojawi się jakiś inny sensowny dostawca netu. :D
  • 0
Blood is life
Blood is the truth...

#413 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 16.09.2004 - |07:00|

TUTAJ można przeczytać o telefonii internetowej - czyli kolejny cios dla tepsy i innych firm z tej branży.
Zobaczymy co z tego wyniknie.
  • 0

Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Dołączona grafika

#414 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 16.09.2004 - |07:50|

Nic z tego nie wyjdzie, dopóki rząd nie zrobi tego co w USA zrobiono z AT&T.
Wiesz jak szybko można spowolnić ruch VoIP na ruterach szkieletowych. 15 minut roboty i jeszcze nie będziesz mógł mieć najmniejszych pretensji do operatora bo nie wykupiłeś funkcjonalności QoS u niego i tyle.
Pozdrawiam
  • 0

#415 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 16.09.2004 - |09:30|

gmerek - potwierdzam. Zawarłem również anek sdo umowy na NEO+ na 640 bez limitu.
Jedyny problem stanowiła panienka w telepunkcie, która na siłe (ja wspomina Gosiek) próbowała dac mi ... 1024 kb mówiąc że będe miał lepiej !. Ale po pięciominutowej kłótni chwyciła za telefon i zadzwoniła do Rzeszowa gdzie szybko ją "wyprostowali".
Ale uwaga - jeden WARUNEK nie do przejścia: musicie to zrobic PRZED upływem miesiąca od końca umowy!! Inaczej (w najlepszym wypadku) przełączą was na umowę bezterminową.
Kolega, który się spóźnił 5 dni już przeklina.... :]

::. GRUPA TARDIS .::

#416 Gosiek

Gosiek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów
  • MiastoWarszawka

Napisano 16.09.2004 - |10:35|

Ale uwaga - jeden WARUNEK nie do przejścia: musicie to zrobic PRZED upływem miesiąca od końca umowy!! Inaczej (w najlepszym wypadku) przełączą was na umowę bezterminową.
Kolega, który się spóźnił 5 dni już przeklina.... :]

To prawda, trzeba pamiętać o tych 30-tu dniach, gdyż taki zapis jest zawarty w regulaminie neo. Podobno (mówię podobno, bo nikt tego jeszcze nie sprawdził, tylko usłyszał w telepunkcie lub/i na 'party line') jest szansa podpisania aneksu nawet, gdy się spóźniło i wtedy wyższa opłata będzie tylko przez 1-2 miesiące naszego gapiostwa, ale lepiej tego nie sprawdzać na własnej skórze.
  • 0
Blood is life
Blood is the truth...

#417 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 27.09.2004 - |17:42|

A więc dziś podpisałem kolejny cyrograf na kolejne 12 miechów w TEPSIE.
Schody były ale mniejsze niż myślałem, ale nikt się nie dziwił chociaż że nie chcę "lepszych opcji"
Dobrze, że Gosiek o tych 30 dniach mi przypomniała, bo pani mi oczywiście chciała wmówić , że mam jeszcze "tyle czasu".
Ale za to dalej mam limit w :censored: :D :D :D
Pozdrawiam
  • 0

#418 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 27.09.2004 - |18:45|

Ale za to dalej mam limit w  :censored:  :D  :D  :D

Mi coś ten limit nie działa. :) W tamtym miesiącu ściągnąłem 6,5GB i nie zwolnili mi neo.:) Teraz limit 5GB przekroczyłem w sobotę i wciąż mam 128 kbps. (a już limit przekroczyłem 0,5GB). Zobaczę co będzie jutro. Może sobie pościągam jeszcze kilka fajnych rzeczy.

PS
Na liczniku mam 25.09.2004 4,96GB. Chyba nie chcę im się aktulizować.

Użytkownik VeeDee edytował ten post 27.09.2004 - |19:00|

• 0
VeeDee

#419 Przemas

Przemas

Starszy plutonowy

• VIP
  • 619 postów

Napisano 27.09.2004 - |18:54|

z tymi limitami to nie wiadomo jak jest bo nie wiadomo jak oni licza te dane.
Czy dane na warstwie IP czy na warstwie transportowej.

tak czy inaczej to jest jedna wielka pomykla te limity.
oczywiscie moga byc ale realne no i na tych najwolniejszych opcjach bo i tak ludzie malo sciagaja
  • 0

#420 masedo

masedo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoLublin

Napisano 28.09.2004 - |23:27|

Chciałbym zapytać czy może ktoś już testował stałkę "Net-24" z netii, bo jak narazie uruchamiałem jednemu klientowi, ale niestety od niego się nie dowiem jak to chodzi (lamer) bo pewnie tylko otwiera strony. <_<
To co sam u niego zdążyłem potestować było OK (dość stabilne +/-72 KB/s) ale co można przez 1-2 godziny sprawdzić :unsure: <_<
  • 0
z pozdrowieniami
masedo

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych