Seriale na DVD i Blu-ray
Napisano 01.01.2008 - |22:53|
Napisano 01.01.2008 - |23:04|
No i fajnie a co mi tam ja właśnie przed chwilą napisałem do nich maila.
Zobaczymy co odpowiedzą tylko teraz tak mi się przypomniało,że mogłem odrazu się zapytać jak tam dalej planują sprawę z ALIASem.
Może gdyby ktoś pisał niech przy okazji się zapyta kiedy planują wydanie kolejnego sezonu.
To taka mała ciekawostka nie pamiętam czy już o tym pisałem ale właściwie wszędzie obecnie film "Red Planet" [Val Kilmer & co] jest do kupienia ale BEZ pl subów.i nie było w ogóle napisów PL, mimo iż na okładce było wyraźnie napisane, że są... a tak wydali film bez jakiejkolwiek PL wersji językowej i nikt tych płyt nie wymieniał, zlali sprawę...
Jedynie jak gdzieś się ostały jakieś zakurzone egzemplarze to będą polskie napisy.
Zetknąłem się już z kilkoma przypadkami ,że film był zamówiony w necie albo sam sprawdzałem w sklepie, że właśnie jest dostępne tylko wydanie bez pl sub.
A to co piszą w sklepach netowych to zwyczajne kłamstwo chyba,że mają egzemplarze z przed kilku lat w co wątpię.
I to mnie rozwala jak można oferować klientom w Polsce film bez jakiekolwiek polonizacji.
Użytkownik biku1 edytował ten post 01.01.2008 - |23:11|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 01.01.2008 - |23:43|
Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/
Napisano 02.01.2008 - |12:35|
Napisano 02.01.2008 - |13:06|
no ale ty już masz i wypraszam sobie - nie był zakurzony ))...
To taka mała ciekawostka nie pamiętam czy już o tym pisałem ale właściwie wszędzie obecnie film "Red Planet" [Val Kilmer & co] jest do kupienia ale BEZ pl subów.
Jedynie jak gdzieś się ostały jakieś zakurzone egzemplarze to będą polskie napisy.
Zetknąłem się już z kilkoma przypadkami ,że film był zamówiony w necie albo sam sprawdzałem w sklepie, że właśnie jest dostępne tylko wydanie bez pl sub.
A to co piszą w sklepach netowych to zwyczajne kłamstwo chyba,że mają egzemplarze z przed kilku lat w co wątpię.
I to mnie rozwala jak można oferować klientom w Polsce film bez jakiekolwiek polonizacji.
a serio - to jest coś co doprowadza mnie do szału - kto kupi za kilkaset złotych ST bez tłumaczenia???
Ale potem jest argument, że SF się nie sprzedaje
Napisano 02.01.2008 - |14:19|
Pewnie kazdy rozpozna, ale po kolei:
SG1 - Boxet (sezony 1 do 10)
BSG Sezon 1
BSG Sezon 2.0
BSG Sezon 2.5
BSG Rasor
i najwazniejsze
Lost Sezon 3
Ogladania na rok.
Genesis
Napisano 02.01.2008 - |15:39|
Dzisiaj dostałem taką odpowiedź:
"Szanowny Panie,
Serdecznie przepraszamy za tę pomyłkę, rzeczywiście w zestawie 2-płytowym omyłkowo została dołączona niewłaściwa płyta z dodatkami tj. bez polskiej wersji. Bardzo proszę o podanie adresu pocztowego na który będziemy mogli przesłać prawidłowy dysk (oczywiście bezpłatnie)...."
Czyli już oficjalnie potwierdzam,że robią wymianę.
I widzę, że zmieniło się trochę podejście do klienta.
Fajnie to wygląda tylko czemu BSG sezon 2 w takim 2 częściowym wydaniu ?Czas na pochwalenie sie moimi swiatecznymi nabytkami:
Domyślam się ,że BSG:Razor to jest wydanie amerykańskie ?
Ciekawe jak na prawdę wygląda okładka w R2 , mam nadzieję, że już ok weekendu będę ją mógł pokazać.
Pewnie teraz ostrzysz sobie zęby na zamówienie 3 sezonu BSG który wyjdzie w Regionie 1 - 25 marca ??
I oj będzie to BARDZO bogate wydanie:
Ponad 15 godzin dodatków w tym standardowo sceny niewykorzystane , materiały za kulis itd.
Oraz epizod "Unfinished Business" będzie w wersji specjalnej do której dodano ok 25 minut nakręconego i nie prezentowanego dotąd materiału.
I teraz wygląda ,że Europa została olana bo w 3 sezonie jako dodatek jest tylko marny jeden filmik.
Spokojnie mogli zamiast we wrześniu '07 poczekać i wydać w marcu '08 równo z wydaniem amerykańskim takie super wydanie.
http://www.tvshowson...a-Season-3/8715
Ależ oczywiście nie był zakurzony i dziękuję Ci bardzo.no ale ty już masz i wypraszam sobie - nie był zakurzony
Jednak w sklepach/magazynach nie spodziewałbym się innego.
I to jest właśnie prawdziwa Tajemnica Smallville.Tajemnicy Smallville to chyba nikt nie zna, ludzie obrzucają błotem wydawcę już chyba od 2 lat i nic, drugiego sezonu nie ma i nic nie wskazuje na to, że będzie...
Użytkownik biku1 edytował ten post 02.01.2008 - |16:32|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 02.01.2008 - |15:56|
Tak zostalo to u mnie wydane jako 2.0 i 2.5. Nie bardzo wiem dla czego. Musze sprawdzic co kazdy zawiera.Fajnie to wygląda tylko czemu BSG sezon 2 w takim 2 częściowym wydaniu ?
Domyślam się ,że BSG:Razor to jest wydanie amerykańskie ?
Ciekawe jak na prawdę wygląda okładka w R2 , mam nadzieję, że już ok weekendu będę ją mógł pokazać.
Pewnie teraz ostrzysz sobie zęby na zamówienie 3 sezonu BSG który wyjdzie w Regionie 1 - 25 marca ??
I oj będzie to BARDZO bogate wydanie:
Ponad 15 godzin dodatków w tym standardowo sceny niewykorzystane , materiały za kulis itd.
Oraz epizod "Unfinished Business" będzie w wersji specjalnej do której dodano ok 25 minut nakręconego i nie prezentowanego dotąd materiału.
BSG 3 kupie jak tylko bedzie osiagalny.
Genesis
Napisano 02.01.2008 - |16:43|
Jeżeli chodzi o "Transformerów", to też wysłałem do nich e-maila, ale jeszcze nie odpisali. Jednak skoro jest już potwierdzona możliwość wymiany, to Imperial zarobił u mnie WIELKIEGO plusa. I nie martw się @biku1; ja już od jakiegoś czasu męczę Imperial o kolejne sezony "Agentki", "Buffy", "Angel'a" i reszty; tym razem również im o nich przypomniałem Oprócz tego naciskam ich jeszcze na "Stargate SG-1" i "Star Treki". Martwi mnie tylko kwestia "The X-Files"; pisałem do nich w tej sprawie na początku grudnia i odpisali mi, że pierwszy sezon ma się ukazać na przełomie styczeń/luty. Jednak potem spotkałem się z informacją (na jakimś forum), że podobno "20th Century FOX" nie chce się zgodzić na dwa wydania w naszym kraju i że wydanie DeAgostini należy traktować jako oficjalne. Pewnie chodzi o to, że dwie firmy nie mogą mieć praw do tego samego filmu. Jeżeli jest to prawda, to kiszka. Być może Imperial będzie mógł wydać "Archiwum", gdy skończy się kolekcja DA? Zaznaczam, że są to tylko moje przypuszczenia i nie potwierdzone informacje, bo Imperial w sprawie "Archiwum" milczy (w grudniu wysłałem im 4 e-maile w tej sprawie i nic; może przy okazji tego o "Transformerach" mi odpiszą). Jak będzie coś wiadomo, to dam znać.
Co do "Stargate SG-1" to wiedzieliście, że we Włoszech również wydaje je DeAgostini? Może by ich tak trochę pomęczyć, żeby i u nas wydali?
W kilku krajach wydają jeszcze "Star Treki" i "CSI".
http://www.deagostin...edvd/index.html
Napisano 02.01.2008 - |16:51|
Napisano 02.01.2008 - |17:03|
A właśnie dzisiaj to już pamiętałem aby się o to zapytać jak im wysłałem swój adres i przy okazji zapytałem się od ciąg dalszy "Chirurgów".I nie martw się @biku1; ja już od jakiegoś czasu męczę Imperial o kolejne sezony "Agentki", "Buffy", "Angel'a" i reszty; ........
Jednak potem spotkałem się z informacją (na jakimś forum), że podobno "20th Century FOX" nie chce się zgodzić na dwa wydania w naszym kraju i że wydanie DeAgostini należy traktować jako oficjalne. Pewnie chodzi o to, że dwie firmy nie mogą mieć praw do tego samego filmu. Jeżeli jest to prawda, to kiszka. Być może Imperial będzie mógł wydać "Archiwum", gdy skończy się kolekcja DA?
Co do X-files to ja ostatnio spotkałem się opinią,że Imperial właśnie czeka na skończenie przez DeA "swojej" edycji X-files.
I dopiero wtedy wyda to w boxach.
Jeśli to się potwierdzi to wydania Imperiala można by się spodziewać gdzieś najwcześniej koło wakacji.
Bo zostały jeszcze 4 sezony a wydano już 5.
I w sumie nie nazywałbym tego wydaniem tylko DeA bo jak by nie patrzeć na każdej płytce jest logo Imperiala.
Czyli jakby co to płytki już mają gotowe tylko czekają na możliwość wydania tego w boxach.
W Niemczech chyba też wydawali SG-1w formie zeszytów.Co do "Stargate SG-1" to wiedzieliście, że we Włoszech również wydaje je DeAgostini? Może by ich tak trochę pomęczyć, żeby i u nas wydali?
W kilku krajach wydają jeszcze "Star Treki" i "CSI".
Użytkownik biku1 edytował ten post 02.01.2008 - |17:47|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 02.01.2008 - |17:06|
Napisano 03.01.2008 - |12:08|
I teraz wygląda ,że Europa została olana bo w 3 sezonie jako dodatek jest tylko marny jeden filmik.
Spokojnie mogli zamiast we wrześniu '07 poczekać i wydać w marcu '08 równo z wydaniem amerykańskim takie super wydanie.
A w czym masz problem?
Kup wydanie amerykańskie.
A jak masz wczesniejsze wydanie to opchnij na Allegro.
Użytkownik psjodko edytował ten post 03.01.2008 - |12:37|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 03.01.2008 - |13:49|
dziwne, że w UK aż do tego stopnia zlali to wydanie... to że u nas zlewają wszystko, to już nikogo chyba nie dziwi, ale w UK powinni się chyba nieco bardziej starać
Napisano 03.01.2008 - |14:34|
nie każdy jest zadowolony z jakości odtwarzania oferowanej przez multiregiony... czasami po prostu chce się mieć Region 2...
A tu mnie zaskoczyłaś.
Jest różnica w jakości w zależności od regionu ?
A co ma jedno z drugim wspólnego ?
Napisano 03.01.2008 - |14:40|
Napisano 03.01.2008 - |14:47|
różnica zdaje się jest między PAL a NTSC r2 to pal, r1 to ntsc, inny rozmiar, inne częstotliwość odświeżania, a jak ma się starsze telewizory, to mogą byś problemy z kodowaniem obrazu...
PAL i NTSC rozumiem ale regiony tu nie mają nic do rzeczy.
Z R1 mam zarówno płyty w PAL jak i w NTSC.
Chyba, że chodzi o odtwarzacze.
Ale sprawa sprzętu jest oczywista im lepszy sprzęt tym lepszy obraz...
Użytkownik psjodko edytował ten post 03.01.2008 - |14:49|
Napisano 03.01.2008 - |15:25|
Jest też opcja posiadania obu wydań.A w czym masz problem?
Kup wydanie amerykańskie.
A jak masz wczesniejsze wydanie to opchnij na Allegro.
A warto bo sporo tu dodatków + o 25 minut dłuższy odcinek.
Z R1 w PALu?Z R1 mam zarówno płyty w PAL jak i w NTSC.
Chyba, że chodzi o odtwarzacze.
Ale sprawa sprzętu jest oczywista im lepszy sprzęt tym lepszy obraz...
Raczej chyba są to płyty z R2 lub R4 bo tam jest PAL z niezablokowanym R1 aby i tam móc sobie oglądac.
Co do możliwości mojego tv [pal+ntsc] to nie ma z tym problemu.
Bardziej chodzi o Twoje ostatnie zdanie.
Tym bardziej jeśli się ma np same kable droższe od takiej manty to sam rozumiesz ..........
Do tego idziemy jakby nie patrzeć w stronę HD.
I właśnie nad tym ostatnio myślałem czy w przyszłości nie będzie jakiegoś problemu jak np na takim odtwarzaczu Blue/HD-dvd będę chciał włączyć płytę z R1.
I zobaczę komunikat w stylu: "Brak współpracy. Włóż odpowiednią płytę".
Wtedy na nic mi takie płytki.
Użytkownik biku1 edytował ten post 03.01.2008 - |15:53|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 03.01.2008 - |16:51|
Moj odtwarzacz BR odtwarza standard DVD tylko R1 i RAll. Jeszcze nie szukalem hacks (mam go zaledwie od kilku dni). Jesli nie zdolam zhackowac, bede musial trzymac stare DVD by ogladac filmy z R1.I właśnie nad tym ostatnio myślałem czy w przyszłości nie będzie jakiegoś problemu jak np na takim odtwarzaczu Blue/HD-dvd będę chciał włączyć płytę z R1.
I zobaczę komunikat w stylu: "Brak współpracy. Włóż odpowiednią płytę".
Wtedy na nic mi takie płytki.
Genesis
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych