Skocz do zawartości

Zdjęcie

SPORT

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1289 odpowiedzi w tym temacie

#381 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 23.02.2004 - |17:37|

Niewielki wysyp już mamy. Były zawody w Polsce, w tym roku, gdzie poza Małyszem i Rutkowskim, to następnych 3 nie znałem, dopiero kolejny był Bachleda i Skupień.

gulus
  • 0

#382 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 23.02.2004 - |18:27|

Co do Skupnia to ja bym go nie skreślał.On jest albo w wieku Małysza albo rok starszy,ale skakać potrafi tylko ktoś tym chłopem zająć się musi.On potrafi skakać i nie raz pokazał i jeszcze będą z niego ludzie i ja wam to mówie!!!Mateja?Niech zakończy karierę,chłop się zrujnował i zmarnował sam.Talent miał tylko psychika nie na skoczka.To taki Gołota,który walczyć umie ale psychika wyszstko przysłania.CO do Małysza.On w Salt Lake City stanie na podium,a w Skandynawii zacznie skakać na dobrym poziomie.Co najmniej raz wygra i będzie walczył o podium PŚ na koniec.Następny sezon będzie za to przełomowy w polskic skokach.Jestem przekonany,że Małysz wróci do kapitalnej formy a Skupień i Pochwała rozwiną swoje nieprzeciętne talenty.Rutkowski musi tylko trenować i się uczyć.
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#383 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 23.02.2004 - |19:28|

Obyś był prorokiem !!!! Ja bym dodał tylko: Rutkowski na stałe w pierwszym składzie, kolejny obiecujący junior na podorędziu, Bachleda w górę z formą. I tak docelowym rokiem jest Olimpiada.

gulus
  • 0

#384 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 23.02.2004 - |19:37|

To dopiero 1 sezon Rutkowskiego,więc traktuje go jako przetarcie.Morgenstern?Wiek Rutiego,ale jest 6.Prawda jest taka,że on startuje już 2 sezon a Rutti narazie się sprawdza.Ludzie uwierzmy w polskie skoki!!!
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#385 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 23.02.2004 - |22:35|

Ja na prawdę chciałbym wierzyć, ale jak zaczyna wychodzić w jakiejś dyscyplinie, to zaczynają pojawiać się niesnaski. Najprawdopodobniej na tle finansowym. Czy jest przypadkiem spadek formy Małysza po opuszczeniu drużyny przez panów Blecharza i Żołądzia? Może i to przypadek. Czy przypadkiem jest pojawienie się kilku juniorów, w tym Rutkowskiego, na w miarę światowym poziomie gdy zajął się nimi Kuttin? Wiem, że Rutkowski był dobry, już w poprzednim sezonie. I tu jest problem: czy wymieniać kadrę szkoleniową, czy trzymać się tej co dawała sukcesy? Chyba wojna pomiędzy Polskim Związkiem Narciarstwa Klasycznego i panami Ż. i B. była błędem, a Kuttin sukcesem.
Chciałbym, by Małysz wygrywał w tym roku ( i nie chciałbym), może i tak się stanie? W końcu już psychicznie jest wolny.

gulus
  • 0

#386 Kirkor

Kirkor

Kapral

• Użytkownik
  • 184 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 24.02.2004 - |10:46|

Jesli chodzi o nowego trenera to Kojonkoski przyjac to czlowiek od trudnej roboty. Zobaczcie co zrobil z Norwegami kiedy ich nie trenowal skakali gorzej niz zle, a teraz sa najleps
  • 0

#387 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 24.02.2004 - |11:16|

Powiem tak:mam mieszane uczucia co do dymisji Tajnera.Czy to jego wina,że Małysz skacze słabo?Nie do końca.Przpomnijmy sobie 2 konkursy na początku sezonu w Kussamo.Małysz skakał świetnie.Dwa razy 2 miejsce i lider PŚ.Potem coś się sypneło.Z dnia nadzień,z konkursu na konurs takie rzeczy się nie dzieją.Tu chodzi chyba o główkę Małysza.Tłumaczenie złym najazdem na próg i wybiciem to słaba przykrywka.Tego się nie zapomina.To jest jak ta jazda na rowerze.Jeżeli skoczek jest skupiony to wyjdzie z progu rewelacyjnie,chyba że coś mu głowę zaprząta.Wracając do Tajnera.Jego się nie tylko z Małysz rozlicza,ale i z innych skoczków.
  • 0

#388 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 24.02.2004 - |13:16|

Znalazłem taki artykuł: http://sport.interia...news?inf=474929. Zdaje się, że szukuje się zmiana na stanowisku trenera Polskiej reprezentacji w skokach narciarskich.
Co do Małysza, to uważam że osiągnął on już prawie wszystko co mógł osiągnąć. W końcu wielka forma nie trwa wiecznie. Z pewnością zdobędzie jeszcze jakieś medale, wygra jakieś zawody. Nie łatwo mu jednak będzie zdobyć po raz czwarty Kryształową Kulę. Jeśli uda mu się to, to będzie drugim zawodnikiem, któremu udała się ta sztuka. Może stanie się pierwszym, który zdobędzie to trofeum pięciokrotnie, ale za bardzo w to nie wierzę.
Dla mnie przyszłość Polskich skoków powinna opierać się na wyrównanej kadrze zawodników. Powinno się ją zbudować od podstaw. Może zmiana trenera to dobry sposób?
  • 0

#389 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 24.02.2004 - |14:22|

Kojonkowski w Polsce? Związek narciarski nie chciał zapłacić Blecharzowi i Żołądziowi, a zapłaci kilkadziesiąt razy więcej Finowi? A co dla działaczy zostanie?
Też jestem zdania, że spadek formy Małysz, w dużej mierze, jest z przyczyn psychologicznych. Ale nie tylko. Nie zdziwiłbym się, gdyby ten sezon, od początku był spisany na straty.

gulus
  • 0

#390 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 24.02.2004 - |15:07|

Kojonkowski w Polsce? Związek narciarski nie chciał zapłacić Blecharzowi i Żołądziowi, a zapłaci kilkadziesiąt razy więcej Finowi? A co dla działaczy zostanie?
Też jestem zdania, że spadek formy Małysz, w dużej mierze, jest z przyczyn psychologicznych. Ale nie tylko. Nie zdziwiłbym się, gdyby ten sezon, od początku był spisany na straty.

gulus

A PZN chce zatrudnić Hannu Lepisto :) Obawiam się,że również będzie za drogi skoro Tajnerowi jeszcze 2 sezony temu płacono 3000 zł :lol: A jeśli Małysz miał już dość wszystkiego,całego zamieszania jego osobą i stracił już motywację do skoków w tym sezonie to nie ma się co dziwić.Ludzie go nachodzą,każdy cchce by wygrywał,by bił rekordy.Do tego doszedł pożar budynku jego fundacji.Można się załamać a psychologa nie ma.Ja i tak wiem,że Małysz się odrodzi w Salt Lake City.Hannavald bardzo dobrze kiedyś powiedział"wystarczy tylko jeden skok by wrócić do wysokiej formy..." B)
  • 0

#391 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 27.02.2004 - |22:44|

Niestety przeczucia o wygranych Adama za Wielką Wodą szlag trafił. Upadek, utrata przytomności na kilkanaście sekund. Może po tym będzie jak z Ammanem i Morgensternem? A może to będzie koniec sezonu dla Małysza?

gulus z życzeniami szybkiego powrotu do zdrowia
  • 0

#392 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 28.02.2004 - |21:16|

Dzisiaj widziałem ten upadek.Nieźle telepnął główką,a potem jak się osunął z pełnym bezwładem :/ Nie wyglądało to najlepiej.Co do jego powrotu.Jestem pewien,że ten upadek dobrze mu zrobi.Może takie walnęcie głową ocuci Małysza.Wszystko siedziało w jego głowie,on miał słabszą psychikę niż 3,2 sezony temu.Mówi się o cudownych przypadkach,gdy ktoś po walnięciu się w głowę traci przytomność bądź pamięć i staje się innym człowiekiem.Jestem pewny,że ten upadek wyjdzie mu na dobre :) Wierzmy w niego!!!
  • 0

#393 Gość_musashi_*

Gość_musashi_*
  • Gość

Napisano 02.03.2004 - |01:34|

Dzisiaj widziałem ten upadek.Nieźle telepnął główką,a potem jak się osunął z pełnym bezwładem :/ Nie wyglądało to najlepiej.Co do jego powrotu.Jestem pewien,że ten upadek dobrze mu zrobi.Może takie walnęcie głową ocuci Małysza.Wszystko siedziało w jego głowie,on miał słabszą psychikę niż 3,2 sezony temu.Mówi się o cudownych przypadkach,gdy ktoś po walnięciu się w głowę traci przytomność bądź pamięć i staje się innym człowiekiem.Jestem pewny,że ten upadek wyjdzie mu na dobre :) Wierzmy w niego!!!

Nic nie wiadomo co w człowieku siedzi
Ja mam taką nadzieję że się nie zablokuje na amen :(
  • 0

#394 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 02.03.2004 - |07:29|

Gołota bedzie walczył o MŚ!!!!!17 Kwietnia w Madison Square Garden Andrew Golota vs Chris Byrd.Gołota podpisał walkę z samym Don Kingiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Walkę będzie transmitować HBO i będzie to hit w U.S.A.Gołota jest tam bardzo popularny i wiem,że przyjdzie mnóstwo osób na tą walkę.Chris Byrd jest aktualnym MŚ w kategorii IBF.Byrd pokonał takie sławy jak Holyfield,David Tua czy Witalija Kliczko!!!Przegrał tylko 2 razy,a ostatni raz w 1999 roku.Gołota nie jest bez szans,każdy kto go zna wie na co go stać tylko problemy z ramieniem:/.Ja jestem ogromnym fanem Gołoty.Zawsze go broniłem,nawet jak wszyscy mówili zże uciekł z rnigu w walce z Tysonem!!!On nie uciekł!!Po takiej bombie co dostał nikt by nie wstał.Gołota wstał!!!!Po walce lekarz powiedział,że gdyby Gołota nadal walczył,jeden cios mocy i kaleka do końca życie!!!

Gołota wygra!!On wracaa na szczyt!!!
  • 0

#395 ivo

ivo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 99 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 02.03.2004 - |09:22|

Obawiam się nowej kompromitacji Gołoty - dawno nie występował i w tej walce będzie prawdopodobnie służył za worek treningowy. Oby tylko nie dał dyla z ringu.
  • 0

#396 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 02.03.2004 - |15:38|

Obawiam się nowej kompromitacji Gołoty - dawno nie występował i w tej walce będzie prawdopodobnie służył za worek treningowy. Oby tylko nie dał dyla z ringu.

Jaka kompromitacja??!!!Człowieku o czym ty mówisz!!!Gołota nigdy się nie skompromitował!!!!Mamy taki naród,który swojemu zawodnikowi nie pomoże,gdy go ktoś błotem obrzuca a sami jeszcze najlepiej wysłalibyśmy go na Sybir!!!!!!!!!!!!
Co nazywasz kompromitacją???Walki z Riddickiem Bowe???Jak walił go poniżej pasa,a ten po ciosie kładł się jak kłoda???Buahaha!!!Gołota był wtedy genialny,to była forma był na szczycie.Dla mnie sam Bowe się skompromitował bo przed walką demonstrowano ochroniacz na te nasze rzeczy :lol: Walono z pały bejsbolowej i nic.A tu co???Bowe się podłożył bo wiedział,że przez sportową walkę nie wygra.
Walka z Tysonem???Ta walka,która się odbyłą została uznana za nieodbytą z wiadomych przyczyn.Tyson pod wpływem narkotywków.Gołota uciekł???Postąpił mądrze po takim ciosie.Byłby głupcem jeśli kontynuowałby.Nie poniósł się emocjom a trzeźwości umysłu,choć powiem wam....ON CHCIAŁ DALEJ WALCZYĆ!!!!!!!!!!!!!!!!

Andrew pamiętaj,że są ludzie którrzy w ciebie wierzą!!

Ludszie,którzy go krytykują,wyzywają mają jakieś zawszone kompleksy.Nie można nazwać ich polakami,bo swojego chłopa się broni,chyba że....każdy sam sobie odpowie:/

Użytkownik MacGyver edytował ten post 02.03.2004 - |15:42|

• 0

#397 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 02.03.2004 - |16:47|

Zgodzę się z MacGyverem. Sam nigdy nie starałem się krytykować Andrzeja za jego "ucieczkę". To wszystko łatwo wygląda z fotela.
Pamiętam tę prezentację skuteczności ochraniaczy po walce z Bowe. A potem druga walka i to samo. Znowu cios poniżej pasa. Tutaj trochę się dziwię Gołocie, a może to Bowe wypatrywał okazji? :D W każdym razie zrobiło się wokół tego dużo szumu.
Faktem chyba też jest, że Andrzej nie ma najlepszych cech charakteru do tego sportu. Ja mu jednak będę kibicował. Martwi mnie tylko ta długa przerwa. Może należało zacząć od jakiejś "rozgrzewki"? B)
  • 0

#398 ivo

ivo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 99 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 02.03.2004 - |16:55|

Oczywiście chodzi mi o walkę z Taysonem. Po pierwsze jak zmykał to nie wiedział że Tayson jest na prochach - to okazało się dopiero po badaniach. Po drugie jak się przystępuje do takiej walki za taką kasę to powinno się walczyć do końca. Chyba Gołota przed walką wiedział, jakim ciosem dysponuje przeciwnik i czego się można po nim spodziewać.

I powiadam wam - ON NIE CHCIAŁ WALCZYĆ

Użytkownik ivo edytował ten post 02.03.2004 - |17:15|

• 0

#399 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 02.03.2004 - |17:19|

Oczywiście chodzi mi o walkę z Taysonem. Po pierwsze jak zmykał to nie wiedział że Tayson jest na prochach - to okazało się dopiero po badaniach. Po drugie jak się przystępuje do takiej walki za taką kasę to powinno się walczyć do końca. Chyba Gołota przed walką wiedział, jakim ciosem dysponuje przeciwnik i czego się można po nim spodziewać.

I powiadam wam - ON NIE CHCIAŁ WALCZYĆ

Ty nadal ni wiesz o czym mówisz!!!Po walce zbadano Gołotę i miał uszkodzony kręgosłup!!!Ten cios był potężny i gdyby nadal walczył mogłby sobie tylko siedzieć na wózku inwalidzkim.2 sprawa:walczył o kasę i miał walczyć tak???Załużmy,że Tyson go nokautuje(bo tak w zasadzie było) to koniec walki czyż nie???A może 2 seria jak w skokach???Po krótkiej pzrerwie???

Co do rozgrzewki.Gołota od walki z Tysonem rozegrał 2 walki.2 wygrał w tym 1 przez nokaut.Teraz 17 kwietnia walczy o MŚ a potem w styczniu 2005 z jakimś gostkiem.
  • 0

#400 ivo

ivo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 99 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 02.03.2004 - |17:24|

Jakoś mu przeszedł ten uszkodzony kręgosłup - jakby to zagrażało jego zdrowiu to nigdy by już nie wystąpił na ringu.
Nie wiem jak ty, ale pomiędzy zrywką a walką do końca istnieje pewna różnica. Zresztą reakcja publiczności po tej "walce"mówi sama za siebie.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych