Skocz do zawartości

Jericho

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
855 odpowiedzi w tym temacie

#381 mleko

mleko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 27.11.2006 - |11:35|

1. babusi juz nie zobaczymy :)
2. nie potrzebnie wciskaja te melodramatyczne watki - schodzimy z glownego tematy serialu
3. co do tych samolotow ja mam jedna teorie :)
mianowicie przez wybuchy tych bomb, swiat cofnal sie do lat 70 i stad samoloty z tamtych czasow
4. z tym generatorem przegieli - moze jeszcze podlacza do niego suszarki do wlosow? :D
  • 0

#382 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 27.11.2006 - |12:01|

2. nie potrzebnie wciskaja te melodramatyczne watki - schodzimy z glownego tematy serialu

O schodzeniu z głównego wątku serialu nie ma mowy gdyż jest to serial o ludziach z małego miasteczka, którzy pewnego dnia dostrzegają na horyzoncie grzyb atomowy.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#383 Slee

Slee

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 27.11.2006 - |19:04|

ale myśliwce nie są zdolne do przelotu przez ocean bez tankowania... a juz na pewno można zapomnieć o jakiejkolwiek manewrach po drugiej stronie oceanu...

Te chinskie mysliwce to J-8 Finback-B -> Link, spokojnie mogly by doleciec nawet z chin, bo sa przystosowane do tankowania w powietrzu.

Przy okazji, to moj pierwszy post na tym forum, choc odwiedzam was od dluzszego czasu. Z tej okazji chcialbym wszystkich powitac :)
  • 0

#384 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 27.11.2006 - |19:41|

A ludzie dalej swoje. Co z tego, że by mogły dolecieć? Wiesz ile potrzebeby latających cystern do obsłużenia nie tylko myśliwców ale i transportowców? Poza tym jak już wspominałem widać dość wyraźnie, że jest to maszyna typu delta i co najwyżej J10 tu pasuje. Więcej nie będę tego powtarzał.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#385 motaboy

motaboy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 27.11.2006 - |22:58|

A ludzie dalej swoje. Co z tego, że by mogły dolecieć? Wiesz ile potrzebeby latających cystern do obsłużenia nie tylko myśliwców ale i transportowców? Poza tym jak już wspominałem widać dość wyraźnie, że jest to maszyna typu delta i co najwyżej J10 tu pasuje. Więcej nie będę tego powtarzał.

Nie do końca widać czy to na pewno delta. Spokojnie tej J8 może z takiej odległości tak wyglądać.

Proponuję przestać się popisywać.
  • 0
Dołączona grafika

#386 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 27.11.2006 - |23:29|

Posted Image
Nie powiem, że na pewno jest to J10 ale J8 tutaj ewidentnie nie pasuje, bo stateczniki poziome przynajmniej dawałyby jakiś zarys, bo J8 ma stateczniki sporych rozmiarów, a na dodatek skrzydła samolotów na screenie mają zbyt dużą wielkość względem całości samolotu jak na J8. J10 ma stateczniki z przodu i są one o wiele mniejsze, więc uzasadnione byłoby to, że nie ma nawet lekkiego zarysu, a jego skrzydła majarozpiętość .
Specjalnie dla Ciebie znalazłem też zdjecie J10 w zbliżonej dokładności (lepszej ale innego nie było) ale w trochę innym rzucie i wg mnie pasuje dość dobrze
Posted Image
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#387 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 30.11.2006 - |12:52|

No to pół sezonu za nami, ostatnie 3 sceny (pierwsza dotyczy głównie Emily Sullivan, ale na pewno będzie miała wpływ na całe miasto; druga na pewno zmienia życie Dale'a Turner'a; trzecia - odnosi się do blefu Rob'a Hawkins'a) to cliffhangery. Co jeden to mocniejszy, teraz przyjdzie na mwykazać się cierpliwością, bo kolejny odcinek dopiero 21 lutego, oczywiście 14 lutego będzie "przypominacz" najważniejszych wydarzeń z pierwszej połowy sezonu.
  • 0
Master of possimpible ;)

#388 Jinn

Jinn

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 319 postów

Napisano 30.11.2006 - |15:37|

bo kolejny odcinek dopiero 21 lutego, oczywiście 14 lutego

Nie wiem czy doczekam. Sielanka sielanką ale z tego robi się M jak miłość.
Przez 40 minut nudy a potem w końcu jakieś napięcie.
Nie oglądam tego serialu dla tych paru minut.
Jak tak dalej pójdzie to Jericho skończy się na 1 sezonie.
Dla mnie 4/10
  • 0

#389 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 30.11.2006 - |17:14|

Szczerze mówiąc po raz pierwszy zawiodłem się na odcinku Jericho. Naprawdę przez długą część odcinka było z deczka nudno. Na szczęście końcówka mocna i mam nadzieję że druga połowa sezonu zacznie się równie mocno.
  • 0

#390 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 30.11.2006 - |21:55|

Jak tak dalej pójdzie to Jericho skończy się na 1 sezonie.

Może dla niektórych, ale dla tych kilkunastu milionów oglądających (w tym mnie) ten serial się podoba, i jeśli ciekawie poprowadzą drugą połówkę tego sezonu, to na pewno powstanie 2 sezon - i to ucieszy wiele milionów ludzi. Ja juz czekam :D

PLUSY:

+ wreszcie odbyły się te wybory, od 11 odcinków o nich gadają, ale nic się w tym kierunku nie działo. Teraz sprawa jest załatwiona, dokonała się zmiana warty, czego można się było spodziewać. Ludzie woleli młodszego, nie schorowanego, bardziej radykalniejszego kandydata, no i wystąpił również efekt zmęczenia długoletnim rządzeniem miasta.
+ dobrze się stało, że kontynuowano wątek z ostatniej scenki poprzedniego odcinka, czyli morderstwa pani Leigh. Pod tym wzgledem, to był dobry odcinek, gdyż cała ta historia z Jonahem wrobionym w zabójstwo i z pogrzanymi nastrojami społecznymi w mieście było to wszystko świetnie przedstawione. Stało się tak jak przewidywałem wcześniej:

Wygląda na to, że jednak Jonah stracił poważanie u swoich ludzi, uznali go za słabeusza i chyba w kolejnym odcinku albo wyrzucą go z gangu albo zabiją.

Nie tylko wyrzucono go z bandy, ale wrobiono w morderstwo, tym samym szczując przeciw niemu całe miasto. Sama lokalna społeczność tym zdarzeniem, a wcześniej jeszcze zagrożeniem z zewnątrz, zradykalizowała swoje nastawienie co do prawa i sprawiedliwości ( :P ).
+ wcześniej patrzeliśmy na związek Erica z Mary, tym razem mieliśmy okazję widzieć wątek miłosny jego brata. Czyżby znane powiedzonko "stara miłość nie rdzewieje" było prawdziwe? Wydaje mi się, że tak :) W sumie to dobrze, że teraz Jake będzie ze swoją bylą, gdyby nie....końcówka odcinka
+ w ogóle ogromny plus za końcówkę odcinka, wszystkie 3 wątki naszkicowane nam przez scenarzystów, były wyraźnie i z sensem pokazane właśnie pod koniec odcinka. Pojawienie się w mieście pasażerów samolotu, w tym Rogera na pewno wprowadzi coś nowego do serialu, podobnie jak próba odseparowania się od organizacji przez Roberta (nieudana, co widzieliśmy w ostatniej scenie) no i trzeci wątek,czyli morderstwo jakiego dokonał młody Dale. Chłopak dużo przeszedł ostatnio, szybko musiał dorosnąć, jak na swój wiek przeżył już ciężkie chwile, załamuje się i postanawia samemu wymierzyć sprawiedliwość. Zapewne w przyszłości stanie się jeszcze bardziej zamknięty w sobie, może nawet dla Skylar

MINSY:

- według mnie troche zbyt łatwo Gray Anderson odpuścił sobie, co do wymierzenia "sprawiedliwości" Jonahowi. Przemowa Jake'a owszem dobra, ale jakoś bezrefleksyjnie przyjęta przez Gray'a - bez jednego słowa.
- liczyłem, że jak na cliffhanger pokażą choć trochę jakiś informacji o sytuacji w kraju. Wystarczyła by jedna mała scenka :D
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#391 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 01.12.2006 - |09:19|

- liczyłem, że jak na cliffhanger pokażą choć trochę jakiś informacji o sytuacji w kraju. Wystarczyła by jedna mała scenka :D

No dokładnie.
Bardzo mi tego brakuje w tym serialu.
Ale odcinek dobry (no może średni) i w miarę dobrze rokuje na przyszłość :)

::. GRUPA TARDIS .::

#392 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 01.12.2006 - |09:54|

The "fall finale" of "Jericho" put CBS on top at 8 p.m. with a 6.4/10. NBC was close behind with its annual special "Christmas in Rockefeller Center," 6.2/10. "Bones" earned a 5.5/9 for FOX, topping ABC's "Show Me the Money." The CW's "America's Next Top Model" scored a better-than-average 4.0/6.

Tak przedstawia się oglądalność z ostatniej środy jeśli idzie o programy emitowane o 8pm. Jak widać Jericho znów wygrywa jednak bardzo nieznacznie.
  • 0

#393 Fuinethel

Fuinethel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 03.12.2006 - |23:03|

Uff świeżo po 01X11 i niestety jeszcze gorzej niż ostatnio.

Co mi się podobało:

+ sposób w jaki poradził sobie Dale z Mitchem, w końcu coś niesztampowego, zdecydowanie ciekawy wątek. Jak nowy burmistrz sobie z tym poradzi?

+ rozbitkowie, szkoda tylko że nie powiedzieli niczego ciekawego(ba w sumie to nic nie powiedzieli :hehe: ). Swoją drogą dziwne, bo miały być patrole które informują mieszkańców o obcych, a Ci sobie spokojnie do centrum przyczłapali...Wg mnie powinni ich jakoś przywieźć czy cuś, zwłaszcza, że wyglądali nienajlepiej...

A czemu mi się reszta nie podobała:

- Hawkins, miałem nadzieję, że jego postać będzie siała trochę zamieszania w Jericho, jako że nie sądzę iż jest on z organizacji rządowej(pamięta ktoś jak w czasie deszczyku coś zamurowywał, no i te giwery??). A tu nagle chce zostać przykładnym tatusiem... :evil:

-Brak wyborów, myślałem że więcej poświęcą temu tematowi miejsca(jakaś atmosfera podziału pomiędzy ludzmi), a tu bum i mamy nowego szefa.

- Rozwiązanie wątku morderstwa Gracie, najpierw łapią Jonasa ot tak sobie, nawet nie próbują samosądu(jakos nie poczułem tej "żądzy krwi"). A Anderson ot tak odpuszcza jak 10-latek skarcony przez tatę.

- Romansidła. O ile nie mam nic przeciwko wątkom miłosnym w serialach to jednak nie powinny one zajmować 80% serialu. Poza tym winny być choć trochę zagmatwane. A tu Heather nagle nie ma(zdematerializowałą się??), została tylko "super Barbie" i Jake. Podobnie farmer Steave i pani Bridigte Jones, miziają się spokojnie a Bonnie(taaaa zbutnowana nastolatka prześpi się z pierwszym macho tak żeby bratu na złość zrobić) niech sobie jedzie gdzie popadnie...Dobrze, że chociaż brat Jake'a nie wrócił do żonki bo "jest w ciąży"...

Pod tym wzgledem, to był dobry odcinek, gdyż cała ta historia z Jonahem wrobionym w zabójstwo i z pogrzanymi nastrojami społecznymi w mieście było to wszystko świetnie przedstawione. Stało się tak jak przewidywałem wcześniej:

Nie tylko wyrzucono go z bandy, ale wrobiono w morderstwo, tym samym szczując przeciw niemu całe miasto. Sama lokalna społeczność tym zdarzeniem, a wcześniej jeszcze zagrożeniem z zewnątrz, zradykalizowała swoje nastawienie co do prawa i sprawiedliwości

Nie żebym się czepiał, ale proszę pokaż mi w jaki sposób nastroje były dobrze pokazane. Bo ja po tym jak parę razy Jake i spóła powiedzieli że Jonasa wszyscy chcą ubić się spodziewałem conajmniej próby samosądu przez rozwścieczony tłum. Zamiast tego spokojnie go złapali (nikt go nawet nie uderzył), grzecznie wsadzili do samochodu i zawieźli do celi...Nie było "wideł i pochodni", prób samosądu, ba nawet nikt go nie pobił i nie potorturował...

TO ma być nastrój "ŻĄDZY KRWI"???????. No sory, żenada jakaś chyba...

Podsumowując pół sezonu - Jericho zaczęło jako całkiem ciekawy serial z ciekawym pomysłem. Jednakże po pewnym czasie olało całkiem wątek fantastyczny i skupiło się na romansach(niemalże każda osoba jest w parce lub w kimś się kocha). Miasteczko jest 8 tygodni po wybuchu i nikt tam nie pojawia się i nadal nic nie wiemy - to nie jest LOST gdzie jest bezludna wyspa do &^%^&%. Generalnie postacie robią się mdłe i sztuczne. Jeśli po przerwie dalej tak będzie, no to cóż powiem tak: seriali M jak Miłość, Samo Życie, Plebania mam dość i nie muszę ich ściągać z sieci...
  • 0

#394 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 03.12.2006 - |23:29|

Jeśli po przerwie dalej tak będzie, no to cóż powiem tak: seriali M jak Miłość, Samo Życie, Plebania mam dość i nie muszę ich ściągać z sieci...

Jak te w.w. seriale mają byc tak zrobione jak Jerycho, to bym sie modlił w podziece do Boga za to..... Coz, fajnie jakby zrobiliz Jerycho Fallouta, ale to JEST serial głównie o ludziach i małym społeczeństwie, więc akcja posuwa się tak, a nie inaczej. Zapominacie także ze jest to SERIAL! I najsmieszniejsze jest to, ze tak jest z kazdym serialem, niby juz wszystko sie wyjasnia, megacliffhanger albo staje sie wreszcie tym, czego wszyscy oczekujemy i co??? Albo jest Cancel! Albo scenarzysci robią tąką głupotę i wyjasniają to w kretynski sposob....zycie....
  • 0
Dołączona grafika

#395 motaboy

motaboy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 04.12.2006 - |21:12|

wiemy - to nie jest LOST gdzie jest bezludna wyspa do &^%^&%. Generalnie postacie robią się mdłe i sztuczne. Jeśli po przerwie dalej tak będzie, no to cóż powiem tak: seriali M jak Miłość, Samo Życie, Plebania mam dość i nie muszę ich ściągać z sieci...

Poważnie? Bo najwyraźniej oglądasz namiętnie i potrafisz przynajmniej porównywać... Ja praktycznie nie oglądam telewizji (oglądam wybrane programy na kanałach typu National Geographic, Planete, Discovery itd.) i wymienione przez Ciebie tytuły niewiele mi mówią. Przy czym nawet moi dwunastoletni wychowankowie nie wspominali o żadnym polskim, czy importowanym serialu z sytuacją ekstremalną jak w Jericho...

Użytkownik motaboy edytował ten post 04.12.2006 - |21:13|

• 0
Dołączona grafika

#396 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 05.12.2006 - |03:20|

Wreszcie nadrobiłem zaległości w Jericho i z chęcią zajmę się moim konikiem, czyli militariami:
Samoloty w 1x10. Informacja, że myśliwce widziane w Red Flag to Migi-19, jest totalną bzdurą. Chińczycy wprawdzie jeszcze używaja swoich kopii tej maszyny, ale nie ma ona klasycznej konfiguracji delta, czyli bez poziomego usterzenia ogonowego (niczego takiego nie widać). To samo dotyczy Miga 29, do tego Fulcrum ma podwójne usterzenie, a samoloty na filmie miały pojedyncze. Su-35 nie pasuje z tych samych powodów. Jedyną chińską maszyną, która ma klasyczne skrzydło typu delta jest J10. Tyle, że jest jeden problem - J10 ma usterzenie typu "kaczka" (czyli takie małe skrzydła z przodu - dla tych, co nie wiedzą). Zdjęcie pokazane wczesniej dotyczy prototypu - wersja produkcyjna jest już w układzie "kaczka". Ni cholery nie widać ich na filmie. Samolot ten może tankować w powietrzu, więc teoretycznie może dolecieć do USA. Pytanie tylko, po co? Jeśli mamy do czynienia z atakiem terrorystycznym, ewentualne loty humanitarne nie potrzebowałyby osłony. Jeśli natomiast jest wojna, to nie uwierzę, że doleciałyby w samo serce Stanów i amerykańskie lotnictwo czegoś by z tym nie zrobiło. Amerykanie nie mają obecnie w służbie samolotów ze skrzydłami delta, ale może wyciągnęli z demobilu Delta Darty (mało prawdopodobne, ale nie niemożliwe). Natomiast transportowce bardzo przypominają Herculesa. Fakt, An-12 (i jego chińska wersja Y-8C) wygląda podobnie, ale znowu jest problem - nigdzie nie znalazłem informacji, że może tankować w locie. A z Chin jest jednak trochę za daleko. Ja osobiście stawiam na amerykańskie Herculesy osłaniane przez maszyny NATO - mogą to być Gripeny, Eurofightery (Typhoony), Rafale albo Mirage 2000. Najbardziej wyglądają mi na te ostatnie. Dlaczego miałyby to być maszyny NATO? Istnieje możliwość (całkiem realna), że amerykańskie lotnictwo ma robotę gdzie indziej, a sojuszników poproszono o pomoc, żeby zwolnić maszyny obrony terytorialnej. A że żarcie było chińskie? Potrafię sobie wyobrazić gest Chinczyków w tym stylu - PR świetny, a rannego lwa (czyli Stany) lepiej nie denerwować. Istnieje również jeszcze jedna możliwość - scenarzyści mają blade pojęcie o lotnictwie i "zaimportowali" pierwsze z brzegu zdjęcia jakichś myśliwców, tudzież transportowców. W sumie nie wiadomo, na ile profesjonalnie w Jericho podchodzi się do kwestii stricte militarnych.
  • 0

#397 Sagat

Sagat

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 06.12.2006 - |08:35|

Dopiero wystartowałem z Jericho i pierwszy odcinek ma to co trzeba (spokojna prowincja zmienia się w świat postnuklearny). Miłe zaskoczenie ze strony AXN, że już włączyli ten serial do swojej ramówki.
  • 0

#398 Fuinethel

Fuinethel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 09.12.2006 - |18:16|

Jak te w.w. seriale mają byc tak zrobione jak Jerycho, to bym sie modlił w podziece do Boga za to..... Coz, fajnie jakby zrobiliz Jerycho Fallouta, ale to JEST serial głównie o ludziach i małym społeczeństwie, więc akcja posuwa się tak, a nie inaczej. Zapominacie także ze jest to SERIAL! I najsmieszniejsze jest to, ze tak jest z kazdym serialem, niby juz wszystko sie wyjasnia, megacliffhanger albo staje sie wreszcie tym, czego wszyscy oczekujemy i co??? Albo jest Cancel! Albo scenarzysci robią tąką głupotę i wyjasniają to w kretynski sposob....zycie....

Jak już mówiłem nie przeszkadza mi fakt iż akcja dzieje się w Jericho i jest o miasteczku. Przeszkadza mi fakt że autorzy praktycznie porzucili wątek fantastyczny. Nie oczekuję Fallouta czy jakiegoś serialu o całych stanach po wojnie nuklearnej. Ale skoro serial dzieje się po wybuchu nuklearnym to chcę aby ten wątek się rozwijał. Bo obserwuję kolejne odcinki i widzę brak pomysłu na ciąg dalszy. Obejrzyj jeszcze raz 11 odcinek i policz przez ile czasu są wątki miłosno-rodzinne a przez ile czasu dzieje się coś ciekawego...

Poważnie? Bo najwyraźniej oglądasz namiętnie i potrafisz przynajmniej porównywać... Ja praktycznie nie oglądam telewizji (oglądam wybrane programy na kanałach typu National Geographic, Planete, Discovery itd.) i wymienione przez Ciebie tytuły niewiele mi mówią. Przy czym nawet moi dwunastoletni wychowankowie nie wspominali o żadnym polskim, czy importowanym serialu z sytuacją ekstremalną jak w Jericho...

Wiesz, wyrażałem tylko swoją opinię, ale do niektórych to nie dociera. Więc tłumaczę - TV od ładnych paru lat nie posiadam i nie oglądam, aczkolwiek odwiedziam czasem rodzinkę i wiem doskonale co baby w TV potrafią oglądać. Tytuły przeze mnie podane też są ogólnie znane, wystarczy że czytasz prasę z jakąkowliek rubryką o ludziach(w moim przypadku jest to Angora). Co do treści telenowel to nie trzeba być geniuszem żeby wiedzieć o czym są. Jeśli nie wiesz odsyłam do wikipedii. Może i w Jericho sytuacja rozgrywa się w innej rzeczywistości, ale jakbyś nie zauważył scenarzyści coraz mniej odwołują się do tej sytuacji(miasteczko żyje przez 8 tygodni i nie dociera do niego praktycznie nic związanego ze światem zewnętrznym) a coraz więcej do wątków miłosnych i konfliktów rodzinnych(wszyscy sobie spokojnie żyją jakby nigdy nic) co jest typową cechą "opery mydlanej".

A tak wogóle jeśli się nie zgadzasz z moimi argumentami, to napisz czemu, to podyskutujemy. Bo póki co to napisałeś, że Ci się mój post nie podobał...
  • 0

#399 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 10.12.2006 - |10:35|

Może i w Jericho sytuacja rozgrywa się w innej rzeczywistości, ale jakbyś nie zauważył scenarzyści coraz mniej odwołują się do tej sytuacji(miasteczko żyje przez 8 tygodni i nie dociera do niego praktycznie nic związanego ze światem zewnętrznym) a coraz więcej do wątków miłosnych i konfliktów rodzinnych(wszyscy sobie spokojnie żyją jakby nigdy nic) co jest typową cechą "opery mydlanej".

No jasne, bo po tym wybuchu najlepiej jakby wszyscy latali po całym Jericho i płakali że to koniec świata i tak przez 11 odcinków. Wtedy by było zajefajnie ;).
Bardzo dobrze że pokazują też normalne życie mieszkańców. Przecież te wybuchu to nie był koniec świata. Życie toczy się dalej.
  • 0

#400 radzior

radzior

Wielki Podpalacz

• VIP
  • 176 postów
  • MiastoWawa

Napisano 10.12.2006 - |11:30|

Tak swoją drogą wojsko w USA jest pod dowództwem gubernatorów poszczególnych stanów (poza USMC i US Navy). Więc nie ma żadnego problemu z podporządkowaniem i ruszeniem natychmiast do akcji.
Również oczywiste jest, że natychmiast ogłasza się mobilizację Gwardii Narodowej.
Zresztą tego nawet nie trzeba ogłaszać. Członkowie GN dobrze wiedzą co mają robic i gdzie się zgłosić.

Sorki stary, ale piszesz niesamowite bzdury. Prezydent USA jest ZWIERZCHNIKIEM SIŁ ZBROJNYCH i podlegają one jemu, Komitetowi Szefów Sztabów i poszczególnym dowództwom. Gubernator ma "generała - asystenta" dowodzącego Gwardią Narodową w danym stanie ale i tak GN podlega ostateczne Prezydentowi. Według Ciebie, Air Force i Armia podlegają gubernatorom poszczególnych stanów - musiałeś chyba pomylić je z Gwardią.
  • 0
Peace through superior firepower

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych