Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 041 - S02E17 - Lockdown

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
606 odpowiedzi w tym temacie

#381 Dooku

Dooku

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoPrzeźmierowo

Napisano 02.04.2006 - |19:59|

Mnie zastanawia czemu Fałszywy Henry podał się za tamtego murzyna Henrego. Czy on z nim leciał balonem i tamten umarł (lub został zamordowany), czy FHG po prostu go znalazł i tak sobie zakopał.
Jeśli podróżowali we dwójkę to raczej żaden z nich nie mógł być zmiennikiem...

Jeśli podróżowali w dwójkę to tym bardziej mogą być zmiennikami. Zmiany następują właśnie dwójkami. Tylko Dasmond miał pecha i Celvin go wykorzystał jako towarzysza (kto wie czy tylko w charakterze 'push the button' :P).
  • 0
Don't tell me, what I can't do!

#382 Sawyer88

Sawyer88

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 02.04.2006 - |20:27|

Wątpię żeby FHG był zmiennikiem, dużo wyjaśniły by jego retrospekcjem ale w tym sezonie się raczej nie doczekamy ... przydał by się odcinek podobny do 15, gdzie widać naukowców/innych może to by coś wyjawiło.
  • 0

#383 saxxons

saxxons

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 02.04.2006 - |20:28|

Ktoś powiedział że motym z zaknieciem jest nie mozliwy. bo nie mialby kto wpisac kodu.otoz to nie jest racja. Poniewaz lock poszedł do kompa i wraznie bylo widac ze ekran byl wlaczony i mozna bylo wpisac kod tym bardziej ze zegar sie zatrzymał!!!!! Tak wiec ewidentnie to byl czas na wpisanie kodu odrazu po uslyszeniu info o 20 minutach left. Tak wiec nalezalo wpisac kod. i udac sie do tego duzego pokoju na kanapy i czekac az zamkna sie dzwi. i przeczekac cala sytuacje.
  • 0

#384 fryta

fryta

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 02.04.2006 - |20:36|

witam...moj pierwszy post :D

nie wiem czy ktos to zauwazył ale H.G powiedział na poczatku ze podrozował dookoła swiata.........a Desmond opowiadajac jak sie rozbił na tej wyspie z tego co pamietam tez powiedział ze podróżował dookoła świata ..... czy to nie dziwne?
  • 0

#385 Dooku

Dooku

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoPrzeźmierowo

Napisano 02.04.2006 - |20:36|

Poniewaz lock poszedł do kompa i wraznie bylo widac ze ekran byl wlaczony i mozna bylo wpisac kod tym bardziej ze zegar sie zatrzymał!!!!!

Chyba jednak się nie zatrzymał, bo w momencie kiedy Lock'e wchodził do pokoju było wyraźnie słychać "klik" zmieniającej się cyfry. Dopiero przy ostatnich minutach 'aktywują' się sekundy na liczniku.
  • 0
Don't tell me, what I can't do!

#386 Andy

Andy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 02.04.2006 - |20:56|

Nie wiem czy ktoś o tym wspominał bo nie czytałem całego wątku.

Chodzi mi o to że oprócz wyłapanych przez Was dobiegających z głośników słów "20 minutes to lock--" przy 07:03, słychać jeszcze "...to lockdown" przy 08:14, coś w rodzaju "please receive (albo raczej recede - cofnąć) the protocol" przy 10:19 i przy 10:25 znowu recede albo receive. Ale równie dobrze może to być receipt czyli potwierdzić/pokwitować.

Więc pewnie własnie po to pojawił sie kursor na monitorze - aby potwierdzić albo cofnąć protokół. A skoro nikt tego nie zrobił to Locke został zamknięty.

Użytkownik Andy edytował ten post 02.04.2006 - |21:02|

• 0

#387 logic

logic

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoŁomża

Napisano 02.04.2006 - |21:02|

Racja Andy, też słyszałem coś w rodzaju receive...
  • 0
The memory remains.

#388 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 02.04.2006 - |21:08|

Nie wiem czy ktoś o tym wspominał bo nie czytałem całego wątku.

Chodzi mi o to że oprócz wyłapanych przez Was dobiegających z głośników słów "20 minutes to lock--" przy 07:03, słychać jeszcze "...to lockdown" przy 08:14, coś w rodzaju "please receive (albo raczej recede - cofnąć) the protocol" przy 10:19 i przy 10:25 znowu recede albo receive. Ale równie dobrze może to być receipt czyli potwierdzić/pokwitować.

Więc pewnie własnie po to pojawił sie kursor na monitorze - aby potwierdzić albo cofnąć protokół. A skoro nikt tego nie zrobił to Locke został zamknięty.

możliwe że to co słyszał locke w głośnikach było bezpośrednio nadawane z samolotu zaopatrzeniowego,i opiekun stacji może miał potwierdzić w komputerze że przyjał wiadomość,tylko miał czy miał wstukać liczby,czy napisać coś??
  • 0
Dołączona grafika
see you in another life brother...

#389 kamkny

kamkny

Szeregowy

• Email
  • 1 postów

Napisano 02.04.2006 - |21:08|

Świetny odcinek,najlepszy ze wszystkich jak dotąd:)
  • 0

#390 Andy

Andy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 02.04.2006 - |21:17|

możliwe że to co słyszał locke w głośnikach było bezpośrednio nadawane z samolotu zaopatrzeniowego,i opiekun stacji może miał potwierdzić w komputerze że przyjał wiadomość,tylko miał czy miał wstukać liczby,czy napisać coś??

Wydaje mi sie mało istotne czy miał wpisać liczby czy napisać coś innego. Pytanie brzmi: czy POWINNO zostać COKOLWIEK wpisane żeby nie doszło do "zamknięcia".

Głos raczej nie pochodzi z samolotu. Jest to cały czas ten sam głos kobiecy - ten informujący o czasie jaki pozostał do "zamknięcia" i o tym żeby zrobić coś z protokołem (?). Raczej pilot samolotu nie byłby kobietą, a nawet jakby był to nie miałby za zadanie odliczać sekundy do zamnięcia.

Użytkownik Andy edytował ten post 02.04.2006 - |21:18|

• 0

#391 alph

alph

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów
  • MiastoChojnów

Napisano 02.04.2006 - |21:31|

hmm a mnie najbardziej ciekawi czy on wpisal ten kod czy nie ? no i skad sie wzielo to jedzenie ...
  • 0

#392 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 02.04.2006 - |21:43|

hmm a mnie najbardziej ciekawi czy on wpisal ten kod czy nie ? no i skad sie wzielo to jedzenie ...

no raczej wcisnał,gdyby tego niezrobił to by licznik nie wsakzywał od nowa 108 minut,tylko mnie ciekawi czy te ultrafiolety były związane z niewpisaniem liczb na czas
  • 0
Dołączona grafika
see you in another life brother...

#393 alph

alph

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów
  • MiastoChojnów

Napisano 02.04.2006 - |21:58|

no ale pomysl ... nie wpisanie kodu moglo prowadzic do zrzucenia tego jedzenia -> po czym licznik sam przestawiał sie spowrotem na 108
  • 0

#394 Cyrric

Cyrric

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 134 postów

Napisano 02.04.2006 - |22:01|

a mnie intryguje jedno, dlaczego balon? no bo jesli jest zmiennikiem, to czemu Dharma wyslala go balonem?
a jesli jest Innym to po co konspiracja z balonem? mogliby go podrzucic w latwiejszy sposob.
  • 0
Dołączona grafika

#395 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 02.04.2006 - |22:03|

no ale pomysl ... nie wpisanie kodu moglo prowadzic do zrzucenia tego jedzenia -> po czym licznik sam przestawiał sie spowrotem na 108

ostatnim razem jak nie wpisali kodu - znaczy się zrobili to troszkę za późno i się hieroglify pokazały i maszyny włączyły i nie zapaliły się żadne lampki UV ani żadnego żarcia nie było...
  • 0

Dołączona grafika

#396 EDiSON

EDiSON

Kapral

• Email
  • 230 postów

Napisano 02.04.2006 - |22:08|

pewnie jest ktos na forum kto sledzi zagrancine foruma o Loscie :), moglby ktos napisac jakie wyjasnienie odnosnie UV czy zrzutu maja na forach?? :)
thx
  • 0

#397 alph

alph

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów
  • MiastoChojnów

Napisano 02.04.2006 - |22:14|

to musi miec cos wspulnego z tym rowerkiem na ktorym smigal Lock i z ta plyta cd ... :D

nie no na powaznie to nie mam pojacia od czego to moze zalezec ...
  • 0

#398 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 02.04.2006 - |22:20|

moim zdaniem od niczego to nie zalezy. tzn nikt z bunkra nie mogl tego wlaczyc. to sie stalo albo samoczynnie (moze pod wplywem tego ze lock juz kiedys sie spoznil z wpisywaniem) albo Others jakos to wlaczyli bo mozliwe ze FHG mial jakies tajne zadanie aby cos zrobic w tym bunkrze. w koncu jak wszystko wrocilo do normy i lock go wolal to ten sie nie odzywal. a normalny czlowiek to by sie odezwal :)
  • 0

#399 martinczesiek

martinczesiek

Szeregowy

• Email
  • 71 postów

Napisano 02.04.2006 - |22:31|

w koncu jak wszystko wrocilo do normy i lock go wolal to ten sie nie odzywal. a normalny czlowiek to by sie odezwal :)

Chyba że ten normalny człowiek zastanawia się czy uciec.
  • 0

#400 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 02.04.2006 - |22:33|

Chyba że ten normalny człowiek zastanawia się czy uciec.

raczej po wpisaniu kodu - tak jak Lock (w ostatniej chwili) - poszedł wcisnąć inny guzik, żeby podnieść wszystkie zapory...
  • 0

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych