Odcinek 039 - S02E15 - Maternity Leave
Napisano 13.03.2006 - |21:30|
Napisano 13.03.2006 - |22:12|
wg mnie wlasnie henry zostal wyslany - po aaronajesli Henry Gale jest Innym to moze wlasnie wrocil po Aarona, ciekawe jak bedzie reagowal na dzieciaka jak go w koncu wypuszcza
ja mam nadzieje ze go w koncu nie wypuszcza
jedyna mozliwosc jest taka ze ktos pomoze mu uciec
Napisano 14.03.2006 - |10:35|
A ja myśle ze w ogole dzieciaki są dla nich wazne, przypomnijcie sobie ze z II grupy LOST'owiczów pierwszej nocy porwano zdaje sie dwojke dzieciakow, a po Arona to oni wrocą daje sobie łape uciąć :]Myślę, że niewrócili po Aarona, bo już mają "to" co chcieli... czyli Walt'a... taka jest moja teoria...
Napisano 14.03.2006 - |14:32|
ale jak obejrzysz trailer nie wyklucza ze to nie dla niej a tworcy LOSTa lubia zaskakiwac swoimi trailerami
i np okaze sie ze dziecko ma ktos inny:D
no nie wiem, widac bylo ze zle sie czula z i tego powodu chce sprawdzic czy nie jest w ciazy
a na dodatek w odcinku byla scena rozmowy Claire z Sun po ktorej mozna bylo sie domysleć, że wystąpi jakiś temat związany z pytaniem claire (czy jestes matką sun?) - pewien nacisk był na to połozony co wydawało mi się niepotrzebne, ale jak sie okazuje ma to swoją kontunuację - poczatkowo nasunęła mi się myśl, że może Sun kiedyś przeprowadziła aborcje :}
Użytkownik gregul edytował ten post 14.03.2006 - |14:49|
Napisano 14.03.2006 - |14:36|
Na jednym ze spoilerowych zdjęc, widać źle-się-czujaca Sun i Rose i bernarad, bardzo tym zatroskanych.no nie wiem, widac bylo ze zle sie czula z i tego powodu chce sprawdzic czy nie jest w ciazy
Genesis
Napisano 14.03.2006 - |16:51|
I mam prośbę do moderatora: Najlepiej by było zamknąć już ten temat, ponieważ żadnych nowych informacji raczej już nikt tu nie pisze, a pojawiają się tylko posty kompletnie odbiegające od tematu. Jeśli ktoś chciałby dodać coś sensownego, wysłałby pm do moderatora i by się dodało.
Napisano 14.03.2006 - |17:59|
2. Takie prośby to żart. A jeżeli jednak będzie coś nowego. Jeżeli będziesz chciał się podzielić wrażeniami o tym odcinku, to co? Zakładasz odrazu nowy temat, który później ląduje na śmietniku? Zastanów się, co piszesz...
Napisano 15.03.2006 - |13:32|
btw. pisalem do WSZYSTKICH
Napisano 15.03.2006 - |15:26|
1. Do kogo jest skierowany wogóle post. Piszesz żeby ktoś nie spojlerował. Może to Jonasz, Vol 7, Babcia gienia, Zeke, a może to Ana lucia? Więc mów do kogo piszesz.
2. Takie prośby to żart. A jeżeli jednak będzie coś nowego. Jeżeli będziesz chciał się podzielić wrażeniami o tym odcinku, to co? Zakładasz odrazu nowy temat, który później ląduje na śmietniku? Zastanów się, co piszesz...
Ad1.Można było się w sumie domyślić, no ale przepraszam respect 4 you.... chodziło mi o Jonasza, ale również odnoszę się do każdej osoby która wypisuje tutaj spoilery. Uwierz mi, dla kogos kto nie lubi czytac spoilerów pisanie tego tutaj jest conajmniej denerwujące.
Ad2.A teraz zastanów się, przeczytaj to co napisałem jeszcze raz. Ta dyskusja do niczego moim zdaniem nie zmierza.... a nie sory... Sun trzyma z others, wyspa należy do chuka, chuck bedzie mial dziecko z Sun... tak trzeba rozważyć te możliwości... rzeczywiście odnoszą się do odcinka.
Pozdrawiam
Napisano 15.03.2006 - |15:32|
jedyne co mi zostaje to przeprosić za spoilerowanie, choć tak naprawdę nei ejstem pewien czy to było właśnie to. Dyskutowaliśmy to co widzieliśmy w trailerze kolejnego odcinka. Trailer nie jest spoilerem.Ad1.Można było się w sumie domyślić, no ale przepraszam respect 4 you.... chodziło mi o Jonasza, ale również odnoszę się do każdej osoby która wypisuje tutaj spoilery. Uwierz mi, dla kogos kto nie lubi czytac spoilerów pisanie tego tutaj jest conajmniej denerwujące.
Ad2.A teraz zastanów się, przeczytaj to co napisałem jeszcze raz. Ta dyskusja do niczego moim zdaniem nie zmierza.... a nie sory... Sun trzyma z others, wyspa należy do chuka, chuck bedzie mial dziecko z Sun... tak trzeba rozważyć te możliwości... rzeczywiście odnoszą się do odcinka.
Pozdrawiam
Użytkownik Jonasz edytował ten post 15.03.2006 - |15:48|
Genesis
Napisano 16.03.2006 - |02:38|
- (pewno się narażę) wg mnie Henry nie jest Innym/Naukowcem. Skoro oni są tacy chytrzy i sprytni dlaczego dał się złapać? Co więcej uważam tą teorie (Henry=Naukowiec) za zbyt oczywistą a panowie scenarzyści dość często nas zaskakują.
Wg. mnie jest jednak 3 grupa na wyspie. W końcu skąd wiemy że pani Francuzka mówi prawdę. Może jej grupa przetrwała i teraz szuka "dojścia" do grupy lotu 815. W końcu bez przesady- sztuczki socjotechniczne nie muszą być znany tylko Naukowcom .
Escape Hatch w nowo odkrytym bunkrze jest w istocie mocno zastanawiający
Napisano 16.03.2006 - |09:07|
Dannielle zabiła swoich kolegów. Więc są raczej 2 grupy. Naukowcy i grupa tóra pochowala Adama i Ewę.Wg. mnie jest jednak 3 grupa na wyspie. W końcu skąd wiemy że pani Francuzka mówi prawdę. Może jej grupa przetrwała i teraz szuka "dojścia" do grupy lotu 815. W końcu bez przesady- sztuczki socjotechniczne nie muszą być znany tylko Naukowcom wink.gif.
Napisano 16.03.2006 - |10:06|
Mi nie, też mi się wydaje, że nie ma żadnych obiektywnych przesłanek za tym, że Gale jest Innym.Ok to w taim razie w 1 poście wyłożę swoją teorie na temat 15 odcinka :
- (pewno się narażę) wg mnie Henry nie jest Innym/Naukowcem. Skoro oni są tacy chytrzy i sprytni dlaczego dał się złapać? Co więcej uważam tą teorie (Henry=Naukowiec) za zbyt oczywistą a panowie scenarzyści dość często nas zaskakują.
Chyba przesadziłeś (patrz: Najgłupsza Teoria - Inni)Wg. mnie jest jednak 3 grupa na wyspie. W końcu skąd wiemy że pani Francuzka mówi prawdę. Może jej grupa przetrwała i teraz szuka "dojścia" do grupy lotu 815. W końcu bez przesady- sztuczki socjotechniczne nie muszą być znany tylko Naukowcom
Napisano 16.03.2006 - |10:18|
Mocna przesada, temat choroby przewijał sie w paru odcinkach i nie sądze aby Daniele w tym przypadku kłamała. Tak przy okazji to pamiętam ze matka Walta chorowała na "chorobe krwi", ciekawe czy moze to miec zwiazek z nasza tajamniczą chorobą (moze matka Walt tez ma cos wspolnego z projaktem Darmha?)Wg. mnie jest jednak 3 grupa na wyspie. W końcu skąd wiemy że pani Francuzka mówi prawdę. Może jej grupa przetrwała i teraz szuka "dojścia" do grupy lotu 815. W końcu bez przesady- sztuczki socjotechniczne nie muszą być znany tylko Naukowcom .
Napisano 16.03.2006 - |13:59|
przecież matką Walta jest Alvar Hanso, który jak zobaczył, że jest stary to kazał Naukowcom z Dharmy się odmłodzić, ale oni popełnili błąd i oprócz odmłodzenia zmienili mu płeć i kolor skóry (w filmie instruktażowym jest o tym mowa jako o Wypadku). Naukowcy już od jakiegoś czasu ukrywają się przed zmienionym Hanso udając Innych. Z powodu odizolowania na wyspie nie wiedzą, że Hanso_Matka_Walta nie żyje. Wzięli teraz Walta jako zakładnika i chcą żądać, aby Hanso_Matka_Walta dał im spokój. Walt mimo tortur nie zdradził im jeszcze, gdzie jest jego matka, ale zapewne niebawem się to wyjaśni... taka jest moja teoria...Mocna przesada, temat choroby przewijał sie w paru odcinkach i nie sądze aby Daniele w tym przypadku kłamała. Tak przy okazji to pamiętam ze matka Walta chorowała na "chorobe krwi", ciekawe czy moze to miec zwiazek z nasza tajamniczą chorobą (moze matka Walt tez ma cos wspolnego z projaktem Darmha?)
Użytkownik Zielona Barakuda edytował ten post 16.03.2006 - |14:43|
Napisano 16.03.2006 - |14:09|
to jest najgłupsza teoria...przecież matką Walta jest Alvar Hanso, który jak zobaczył, że jest stary to kazał Naukowcom z Dharmy się odmłodzić, ale oni popełnili błąd i oprócz odmłodzenia zmienili mu płeć (w filmie instruktażowym jest o tym mowa jako o Wypadku). Naukowcy już od jakiegoś czasu ukrywają się przed zmienionym Hanso udając Innych. Z powodu odizolowania na wyspie nie wiedzą, że Hanso_Matka_Walta nie żyje. Wzięli teraz Walta jako zakładnika i chcą żądać, aby Hanso_Matka_Walta dał im spokój. Walt mimo tortur nie zdradził im jeszcze, gdzie jest jego matka, ale zapewne niebawem się to wyjaśni... taka jest moja teoria...
Napisano 16.03.2006 - |21:54|
co więcej świetnie pasuje tu teoria androidów... otóż rozbitkowie za wyjątkiem Vincenta i Walta są androidami i mają zniszczyć Naukowców (dla niepoznaki są wśród nich takie wydwałoby się fjtłapy jak Charlie i Hurley). Walt jest przynentą. Hanso_Matka _Walta żyje i tylko upozorował swoją śmierć, aby Walt poleciał samolotem z androidami. Oczywiście samolot musiał się rozbić, aby powstał jakiś pretekst dla pojawienia się androidów na wyspie. Niestety nie są one tak dobre (wiadomo prototypy) i Naukowcy przejęli Walta, jako zakładnika. W chwili obecnej androidy czekają na dalsze wytyczne, bo już się w tym wszystkim trochę pogubiły. Android Michael ma oczywiście wgraną jako priorytet ochronę Walta, więc pognał do lasu...przecież matką Walta jest Alvar Hanso, który jak zobaczył, że jest stary to kazał Naukowcom z Dharmy się odmłodzić, ale oni popełnili błąd i oprócz odmłodzenia zmienili mu płeć i kolor skóry (w filmie instruktażowym jest o tym mowa jako o Wypadku). Naukowcy już od jakiegoś czasu ukrywają się przed zmienionym Hanso udając Innych. Z powodu odizolowania na wyspie nie wiedzą, że Hanso_Matka_Walta nie żyje. Wzięli teraz Walta jako zakładnika i chcą żądać, aby Hanso_Matka_Walta dał im spokój. Walt mimo tortur nie zdradził im jeszcze, gdzie jest jego matka, ale zapewne niebawem się to wyjaśni...
Vincent jest oczywiście Obcym, który ma wykryć jakie technologie przejął w przeszłości Hanso i kierowana przez niego Dharma, ze spodka rozbitego w strefie 51. W ostateczności ma wszelkie dane na ten temat zniszczyć. Że Vincent jest Obcym nie ulega wątpliwości - kwestię psów-Obcych poruszają historyczne dokumenty takie jak "Men in Black", a także reklama Buda z serii "whassuuupppp" - odcinek o Obcym w ciele psa...
Napisano 17.03.2006 - |00:12|
maslot - wiec masz tu osobe ktora jeszcze nie ogladala i bedzie sie chciala wypowiedziec. forum zamkniete po tygodniu od emisji ? nie kazdy przeciez od razu oglada to co dopiero wyszlo w necieja jeszcze nie oglądałam. wszystkie do tego, a ten sie dopiero ściąga
Napisano 17.03.2006 - |00:16|
zgadzam się z Tobą szymcio ale ja np. należę do tych, co jak tylko ściągną to oglądają niezależnie od okoliczności...maslot - wiec masz tu osobe ktora jeszcze nie ogladala i bedzie sie chciala wypowiedziec. forum zamkniete po tygodniu od emisji ? nie kazdy przeciez od razu oglada to co dopiero wyszlo w necie
Napisano 17.03.2006 - |00:18|
To nie była propozycja do bezpośredniej realizacji. Bardzo chętnie przeczytam, jakie przemyślenia ma nadika po obejrzeniu tego odcinka. Ale gdybym wyciął wszystkie posty OT (m.in. ten), to zostałoby góra 5 stron.maslot - wiec masz tu osobe ktora jeszcze nie ogladala i bedzie sie chciala wypowiedziec. forum zamkniete po tygodniu od emisji ? nie kazdy przeciez od razu oglada to co dopiero wyszlo w necie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych