Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 038 - S02E14 - One of Them

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
392 odpowiedzi w tym temacie

#381 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 18.03.2006 - |20:40|

Witam Wszystkich.

Może niezbyt dokładnie przestudiowałem posty do tego tematu, ale raczej nie zauważyłem żeby ktoś poruszał temat tego, że ten amerykański dowódca który najpierw namówił Sayida do torturowania swojego zwierzchnika, w momencie jak go wypuszczał gdzieś na pustyni gdy rozwiązywał mu ręce odwrócił się tyłem do reszty żołnierzy i mówił do Sayida w jego ojczystym języku, o tym że kiedyś będzie chciał się czegoś dowiedzieć i że ta nowa "profesja" mu się przyda. Zastanawia mnie to, że przecież potrzebowali tłumacza, bo rzekomo nikt nie znał irackiego języka, a tu prosze... niespodzianka. Mam dziwne wrażenie, że te tortury to miało być przygotowanie Sayida do tego co będzie musiał zrobić na wyspie. Może to głupie, ale to napewno nie był przypadek. Proszę jeśli ktoś ma na to jakąś ciekawą teorię to proszę o posta, bo nie daje mi to spokoju.

nauczył bo się nauczył,a teraz na wyspie korzysta ze swoich umiejętności,a ten dowódca jankesów,powiedział że mu się to przyda,tak tylko :P:P:P:P
  • 0
Dołączona grafika
see you in another life brother...

#382 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 19.03.2006 - |00:09|

zgadzam sie, to nic nadzwyczajnego i lepiej nie szukac domyslow tam gdzie sie ich nie znajdzie. powiedzieli ze potrzebuja tlumacza aby sprawdzic czy sayid faktycznie stara sie pomoc oraz co tamten naprawde wie o pilocie. to byla zagrywka czysto taktyczna :)
  • 0

#383 lost_Cubix

lost_Cubix

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 19.03.2006 - |14:55|

Wg. mnie ten nowy Baloniarz to na pewno Inny. Udaje niewinngeo, ale tak na prawde chce wybadać jak żyją nasi rozbitkowie i jak sobie radzą. moim zdaniem popełnili bład wprowadzajac go do bunkru. Najwyżej powinni :huh: zasłonic mu oczy albo co :))
  • 0
by cubix AD 2006

#384 Stetmaier

Stetmaier

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 19.03.2006 - |16:11|

Przecież wiadomo i było wyjaśnione w jednym z odcinków że Ojciec Kate stacjonował w Australii a potem wrócił a ona wtedy go odwiedziłą ciężko wam to pojąć??
  • 0

#385 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 19.03.2006 - |16:18|

jack woli bawic sie w dobrego samarytanina i za to zaplaci. chcialbym zeby henry zabil kogos z lostowiczow i wtedy bylaby nagonka na jacka ze nieslusznie zabronil sayidowi torturowac baloniarza :)
  • 0

#386 Regis

Regis

Szeregowy

• Email
  • 18 postów

Napisano 19.03.2006 - |17:23|

Witam wszystkich. Byś może ktoś pisał juz wcześniej o tym na forum, ale podczas wyświetlania Sayid'owi filmu o wiosce, w której użyto sarinu w prawym dolnym rogu ekraniku widnieje napis: REEL 23108-42. Wygląda zajomo, prawda? A do tego ten amerykański dowódca B) mówi Sayid'owi po arabsku o tym, że jego nowa profesja mu sie jeszcze przyda i że bedzie chiał się kiedyś czegoś dowiedzieć. Mówi to tak jakby to odnosiło się do wyspy i do "przesłuchania" Gale'a. Interesujące.

Dla mnie odcinek 9/10.
  • 0

#387 piotrekoonpl

piotrekoonpl

Plutonowy

• Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 19.03.2006 - |17:39|

Witam wszystkich. Byś może ktoś pisał juz wcześniej o tym na forum, ale podczas wyświetlania Sayid'owi filmu o wiosce, w której użyto sarinu w prawym dolnym rogu ekraniku widnieje napis: REEL 23108-42. Wygląda zajomo, prawda? A do tego ten amerykański dowódca B) mówi Sayid'owi po arabsku o tym, że jego nowa profesja mu sie jeszcze przyda i że bedzie chiał się kiedyś czegoś dowiedzieć. Mówi to tak jakby to odnosiło się do wyspy i do "przesłuchania" Gale'a. Interesujące.

Dla mnie odcinek 9/10.

no rzeczywiście,tylko ciekawe czy to ma jakiś związek
jak by wszytkie odc przejżeć po 20 razy to takich przypadków byłoby z 1000
nie wiem czy to ktoś zauwazył ale jak locke nie zdazl wstukać liczb to jak każdy "hieroglif się pojawiał to
słychać było taki dźwięk jakby coś sapdało,albo otwierało(lub zamykało)ciekawe

Użytkownik piotrekoonpl edytował ten post 19.03.2006 - |17:42|

• 0
Dołączona grafika
see you in another life brother...

#388 Regis

Regis

Szeregowy

• Email
  • 18 postów

Napisano 19.03.2006 - |18:31|

nie wiem czy to ktoś zauwazył ale jak locke nie zdazl wstukać liczb to jak każdy "hieroglif się pojawiał to
słychać było taki dźwięk jakby coś sapdało,albo otwierało(lub zamykało)ciekawe

Może to było otwieranie pieczęci apokalipsy? :D :D
  • 0

#389 Kasilas

Kasilas

Szeregowy

• Email
  • 11 postów

Napisano 01.05.2006 - |11:25|

1. Hieroglify były tam też inne. Może po wpisaniu innego kodu Np.108 pokażą się innę i otwożą się wszystkie drzwi, wybuchnie wulkan albo coś ;]

2. Może Lock wpisał zły kod =P.

3. Ta żaba była napewno trująca =P.

4. Kiedy ten gość "Other" był jeszcze w tej pułapce to widzieliście że na drzewie był pewien gostek :bag:

5. Widział ktoś że na tym słoiku był numer "108" ? Pewnie nie :/

6. Ten typek to na 99% OTHER!

7. Ten licznik był extra a gdy na stopie rozjaśniłem kawełek przez Photoshopa to TAM NIE BYŁO HIEROGLIFÓW TYLKO LOGO DOHMA !!!
  • 0

#390 Sawyer 815

Sawyer 815

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów
  • MiastoTczew

Napisano 04.07.2006 - |13:54|

Mało prawdopodobne. Emmerson jest zbyt dobrym aktorem by go pokazana wcześniej bez kredytów. To zupełnie nowa twarz.

Niestety mylisz się, niewiem czy ktos to napisał, bo nie czytałem wszystkich postów w tym temacie, ale ten aktor co torturował go Sayid, w bunkrze ( ten co tym balonem leciał ) grał w:

Pile (Saw) :)

Grał tam tego goscia co podglądał tych co tamsiedzieli w tym "kiblu"! :)

Pozdrawiam
//Sawyer 815
  • 0

#391 VendettaCorleone

VendettaCorleone

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 27.07.2006 - |17:11|

Ten ptak z tych znaków wygląda na czysto egipski. Zresztą jak Locke nie zdążył wpisać liczb, myślałam że coś się zapadnie, ten dźwięk był strasznie niejednoznaczny
Poza tym zdziwiło mnie to że jednak pojawiło się na ekranie 108 minut i znowu rozpoczelo sie odliczanie, mialam nadzieje ze pojawi sie cos innego
A Jack to :censored: , o maly wlos rozwalil by caly swiat
Chyba....
:lol:

Użytkownik VendettaCorleone edytował ten post 27.07.2006 - |17:12|

• 0

#392 Dawid18

Dawid18

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 05.08.2006 - |21:22|

Qrcze szkoda,że Sayid nie pokazał nam nowych sztuczek w torturowaniu ludzi :D Mógł bardziej się postarać.Wtedy by napewno coś z tego gostka wyciągnoł.On napewno coś ukrywa :hyhy: Hehe przynajmniej mógł się wyładować na nim i dzięki temu ból po stracie Shannon trochę się zmniejszył :>
  • 0

#393 Kechap

Kechap

Szeregowy

• Email
  • 9 postów

Napisano 10.06.2007 - |20:30|

Minęło dożo czasu, ale po prostu nie mogę, czemu oni nie wysadzili bunkra dynamitem ?!?!?
Czy wy siebie słyszycie, przecie wiadomo że ok że można tym trochę zdziałać. ale nie 3 -4 metrowe ściany ze zbrojonego betonu, przecież to ma wytrzymać bombardowania !!
A jak było z Afganistanem, nowy problem się pojawił taktyczny, bo okazało się że nawet 2 tonowa bomba zrzucona z B-52 nie zawsze skutkowała, od tamtej pory coraz głośniej mowa jest o zastosowaniu mini atomówek, do niszczenia bunkrów, więc sory ale to dłuto z tytanu plus dynamit ? ^_^
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych