Skocz do zawartości

Zdjęcie

Doctor Who

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
698 odpowiedzi w tym temacie

#381 yacca

yacca

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 20.01.2008 - |19:52|

Też oglądałem i nie podłamałem się :lol: :lol: :lol:
Mnie się podobało i strasznie żałuję że KM nie wystąpi w następnych odcinkach :( :( :(
Odcinek nie był może rewelacyjny ale jak ktoś wyżej wspomniał po tak długim poście i braku Doktorka człowiek łyka wszystko i nie pyta :P :P :P
Dyskretnie się pytam czy może ktoś tłumaczy ten odcinek?Bo z moim angielskim nie jest najlepiej i niewiele szczerze mówiąc zrozumiałem :( :(

Tłumaczy psjodko, ale jakoś dramatycznie wolno :( A szkoda, bo to "wół roboczy" (w bardzo pozytywnym tego słowa znaczeniu) tłumaczy serii...

Użytkownik yacca edytował ten post 20.01.2008 - |19:55|

• 0

#382 Grobel

Grobel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 20.01.2008 - |22:58|

Słuchajcie, skończyłem przygodę z serialem gdzieś po 2 odcinkach drugiego sezonu. Nowy doktor w ogóle mi się nie spodobał a fabuła dostała jakiejś padaczki.
Czy dalej jest:
-gorzej
-lepiej
-raz lepiej, raz gorzej ^_^

Dodam że pierwszy sezon był dla mnie niesamowitą zabawą ;]

Użytkownik Grobel edytował ten post 20.01.2008 - |22:59|

• 0

#383 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 21.01.2008 - |10:25|

Słuchajcie, skończyłem przygodę z serialem gdzieś po 2 odcinkach drugiego sezonu. Nowy doktor w ogóle mi się nie spodobał a fabuła dostała jakiejś padaczki.
Czy dalej jest:

Powiem tyle: na początku też nie lubiłem nowego doktora, ale się przyzwyczaiłem. Moim zdaniem jest lepiej (ale nie zawsze, czasem są słabe/głupie odcinki - jak to Doctor Who).
  • 0
http://magory.net - moja strona

#384 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 21.01.2008 - |15:37|

Czy dalej jest:
-gorzej
-lepiej
-raz lepiej, raz gorzej ^_^

Dodam że pierwszy sezon był dla mnie niesamowitą zabawą ;]

Czy jest lepiej czy jest gorzej to już, musisz same stwierdzić, dla mnie wszystkie sezony mają jednakową dobrą oglądalność.
Nikt ci nie odpowie na twoje pytanie tylko ty sam
  • 0

#385 marlena;)

marlena;)

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 21.01.2008 - |20:01|

Ja na początku drugiego sezonu też miałam ochotę dać sobie spokój z serialem,Tennant okropnie mi nie pasował do roli,ale to się zmieniło po kilku odcinkach (teraz go uwielbiam :P ),poprostu trzeba się przyzwyczaić.Od drugiego sezonu serial trochę zmienia klimat,każdy ma swoj gust ale jak dla mnie-dalej jest lepiej.Pierwszy odcinek drugiej serii który mi się bardzo spodobał to 2x04,potem jest ciekawiej,moim zdaniem warto dalej oglądać.
  • 0

#386 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 04.03.2008 - |04:23|

Tu podają datę 22 marca i trochę więcej tytułów :).
  • 0
::. GRUPA TARDIS .::

#387 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 20.03.2008 - |15:19|

Premiera 1 odcinka 4 sezonu Doctora Who odbędzie sie 4 kwietnia!!!
źródło: http://www.imdb.com/...isodes#season-1
  • 0

#388 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 21.03.2008 - |10:49|

Premiera 1 odcinka 4 sezonu Doctora Who odbędzie sie 4 kwietnia!!!
źródło: http://www.imdb.com/...isodes#season-1

Jeżeli już to 5 kwietnia,.
Chyba, że od wczoraj zmieniła się data - co też jest możliwe ;)

#389 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 21.03.2008 - |10:53|

Wczoraj było napisane, że 4 kwietnia! Ale wychodzi na to, że jednak 5 kwietnia.

Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 21.03.2008 - |10:53|

• 0

#390 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 27.03.2008 - |01:41|

Po obejrzeniu ostatniego zwiastunu, zapowiada się naprawdę interesujący sezon.
  • 0

#391 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 28.03.2008 - |00:52|

Rose sie pojawi :):):):):):)
Do szczęscia brak mi tylko Sally Sparrow (swoją drogą gdzieś slyszalem plote ze to ona miaa grac dziewczyne doktora, a tu biorą tą calą Tate)

Użytkownik LunatiK edytował ten post 28.03.2008 - |00:52|

• 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#392 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 06.04.2008 - |10:37|

1 odcinek, nowego sezonu i jest świetnie :]
Cały odcinek o dzieciach. Kosmici robią dzieci no i doktorkowi sie zachciało.
A na koniec Rose...
Już lubie ten sezon ;]
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#393 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 06.04.2008 - |12:33|

Kurcze ja mam trochę inne wrażenia po tym odcinku, z początku fajnie było to że się mijali cały czas i miałem takie małe marzenie że w tym odcinku na tym mijaniu to się skończy, kto oglądał ten wie jak było. Gdyby nie koniec to ten odcinek uznał bym za mocno przeciętny. Bardzo ciekawi mnie o co chodzi z Rose i jaka będzie jej rola w tym sezonie nie wspominając już o tym skąd i jak ona się hmm "pojawiła". Ja oczekiwałem po 4 sezonie że może będzie odrobinkę bardziej poważny kurcze nie wiem czemu skoro wiedziałem że Tate dołączy do obsady. W jakiś sposób na ocenę tego odcinka wpływa obejrzany BSG który pokazuje jak powinno wyglądać Sci-fi, tak zdaję sobie sprawę że to zupełnie inne seriale ale jednak pewien niedosyt pozostaje oby dalsza część sezonu była lepsza.
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#394 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 07.04.2008 - |12:25|

Z kolei mnie denerwowalo to mijanie sie na ulicach Doktora i Danny, no ale zostalo mi to wynagrodzone genialnym momentem w ktorym sie wrescie spotkali ... no tylko ... tylko ... Tate bardzo slaba gra twarza, miny i mimiki Tennanta byly doskonale i mozna bylo sie usmiac do lez ale Tate ... pozal sie boze, gdzie do ludzi z takim czyms :/.

Co do samego odcinka to byl przyzwoity. Inny niz zazwyczaj bo powolny, bez jakiegos strasznego potwora ktory chcial zabic wszystko co stalo na jego drodze. Tym razem mielismy mily i ciekawy odcinek w ktorym pewna mila pani chciala stworzyc dzieci i przy okacji pomoc ludzkosci pozbyc sie tluszczyku ;) Tylko ta Tate i ten parszywy doktor sie wplatali w parade.

Ocena: 6,5/10

W jakiś sposób na ocenę tego odcinka wpływa obejrzany BSG który pokazuje jak powinno wyglądać Sci-fi,

... jak powinien wygladac dobry dramat w realiach sci-fi a nie scifi samo w sobie.
BSG to dramat a Dr. Who to bardziej akcja/komedia to tak samo jakbys porownywal "We Are Marshall" do "The Game Plan" mowiac ze ten pierwszy pokazuje jak powinny wygladac filmy o tematyce Footballu Amerykanskiego.

Użytkownik Modes edytował ten post 07.04.2008 - |12:25|

• 0

#395 baloo

baloo

Plutonowy

• Użytkownik
  • 350 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 07.04.2008 - |13:12|

Modes nie za surowo z oceną pani Tate. Chyba mi nie wmówisz, że wolałeś Martę Jones.

Natomiast z kąśliwych uwag to musze zauważyć charakteryzacje. W wcześniejszych wystąpieniach- gościnnych nie nakładano tyle "tapety". Teraz gdy Tate jest główną postacią nałożyli na nią szpachli ile wlezie dla uzyskania gładzi.

Jednak rzeczywiście odcinek trochę leniwy.

Właściwie to trochę zamotałem. Danna pyta się Doctora czy odnalazł Rose, a potem nie poznaje jej?
Mniejsza z tym to nie jest serial w którym na takie rzeczy zwraca sie uwagę. (W końcu jak przejrzałem historie to Mistrz czy Dalekowie zawsze wracają).
  • 0

#396 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 07.04.2008 - |13:46|

Właściwie to trochę zamotałem. Danna pyta się Doctora czy odnalazł Rose, a potem nie poznaje jej?

1. Donna a nie Danna :)

2. Donna nigdy nie widziała Rose. Więc wszystko gra ...

Użytkownik psjodko edytował ten post 07.04.2008 - |13:47|

#397 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 07.04.2008 - |13:48|

Na litość Boską, DONNA. Nie Danna.

I jeżeli Catherine Tate słabo gra twarzą, a przepraszam, "bardzo słabo"... No, nóż się w kieszeni otwiera jak się czyta coś takiego. Tate jest świetna, a za ten odcinek już zebrała mnóstwo gorących pochwał i doskonałych recenzji. Zwłaszcza, jeśli się wie, że całą tę część "na migi" improwizowała. To Tennant - pomimo całej mojej bezbrzeżnej wręcz miłości do niego - zaledwie po prostu dotrzymywał jej kroku w tej scenie. Tate jest królową mimiki. To, co pokazała, to zaledwie drobny ułamek jej umiejętności.

Odcinek był doskonały, nie mogę powiedzieć żebym jakoś strasznie nie cierpiała Marthy, ale też i z ulgą przyjęłam jej odejście. Cieszyłam się na myśl o Catherine Tate ("Uciekająca panna młoda" pozostaje moim ulubionym specjalem), a jeszcze wiedząc, że Rose wróci, mogę tylko z pogodą ducha na nią czekać, świetnie się po drodze bawiąc.

Btw, krążą plotki o comebacku Mastera. Ile w nich prawdy - nie mam pojęcia. Podobnie ma mieć miejsce jakaś tragiczna śmierć. Podobno, zaznaczam. Oby nie chodziło o Rose.

Edit: O, Psjodko :D.

Edit2:

Natomiast z kąśliwych uwag to musze zauważyć charakteryzacje. W wcześniejszych wystąpieniach- gościnnych nie nakładano tyle "tapety". Teraz gdy Tate jest główną postacią nałożyli na nią szpachli ile wlezie dla uzyskania gładzi.

A przyjrzałeś się kiedyś z bliska Rose podczas jej pobytu z Doktorem? Chyba nie... Przy tym, co nakładali na Billie (nie wiem tylko po co, bo jest śliczna i bez makijażu w ogóle), o Catherine można powiedzieć, że była całkowicie nieumalowana.

Użytkownik owczarnia edytował ten post 07.04.2008 - |13:53|

• 0

#398 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 07.04.2008 - |13:55|

Zwłaszcza, jeśli się wie, że całą tę część "na migi" improwizowała.

Obejrzyj confidentiala do tego odcinka ;)
Z ta improwizacją to "trochę" przesada...

PS.
odcinek już jest przetłumaczony - jak się wyrobię z poprawkami i timingiem to dzisiaj będzie.

Użytkownik psjodko edytował ten post 07.04.2008 - |13:57|

#399 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 07.04.2008 - |13:57|

Ale ja to wiem nie z confidentiala, tylko od osoby, która była obecna podczas kręcenia tej sceny :P.

Użytkownik owczarnia edytował ten post 07.04.2008 - |13:57|

• 0

#400 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 07.04.2008 - |14:23|

Ale ja to wiem nie z confidentiala, tylko od osoby, która była obecna podczas kręcenia tej sceny :P.

To obejrzyj confidentiala.
Będziesz wiedzieć (i widzieć) jak była naprawdę podczas kręcenia tej sceny.
A nie tylko z opowiadań...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych