Wiecie co? Poziom wypowiedzi co niektorych jest tu zenujacy.
Zaczne od tego, ze to jest serial i jak na serial jest naprawde swietny.
Wypowiadacie sie na temat lini czasowej totalnie nie rozumiejac jej. A moze po tych wszystkich odcinkach oni znow sie cofna o te kilka lat, a tamci akurat zgina kiedy ci beda ich ratowac? W tym wypadku mozna serial ciagnac i ciagnac...I nie powiedziane, ze ludzie z przyszlosci musza znikac nie majac przodkow, bo tego nikt nie udowodnil..moze sie poprostu materializuja w danej lini czasowej i tak zostaja, ale maja zdolnosci do zmiany lini czasu czego dowodem stalo sie brak przez wiele lat oznak podrozy w czasie terminatorow i miniecie daty sadu oraz na poczatek znow wysylanie prostych terminatorow modeli 8xx. Pojawienie sie W drugim sezonie T1000 stanowi problem, bo wynika z tego, ze SkyNet sie mocno rozwija znow....moze...i tak dalej mozna pisac...
Czepiacie sie glowie. Moze ona nie byla tutaj najlepszym pomyslem, ale mozna pomyslec, ze byla w skorze jak przechodzila w czasie i sie popalila.....moze...sam korpus hmmm...ale przed tym faktem bylo pokazane u terminatora drugie gniazdko na procek w prawym barku...z gory to pokazali!!!
Czepiacie sie tego samobojstwa jako niedociagnietego watka. Z tego co wiem sporo rzeczy jest w deleted scenes jak np to przysiadanie sie Johna do kolezanki na wykladach gdzie dostal olowek;) Nie bylo to takie proste;) Tam jakis koles mu sie przeciwstawial. Samo samobojstwo pokazalo za to ,ze John nie moze sie pokazywac publicznie. proste? wiec to nie byla zbedna scena. Czekam na jakas edycje DVD z deleted scenes...
Cale rozwiazanie wszystkich filmow cyklu Terminator czyli wszystkich motywow jakie byly, widze w oswojeniu SkyNetu prezez Johna . W wielu miejscach bylo mowione, ze dnia sadu nie da sie uniknac a tylko opoznic. W serialu dodatkowo John wspomnial o prawie Moore`a i osobliwosci. Moze nauczy ich milosci sztuki piekna...to tez bylo wspomniane bodajze w 7 odcinku serialu w ktorym Cameron tanczyla balet. Koncowe spojrzenie nielubiacego jej Derka bylo powalajace. Tak na marginesie do tego odcinka fajnie, ze scenarzysci pomysleli o umiejetnosciach baletowych Summer. Naprawde przydalo sie to i dodalo smaczku serialowi.
Narzekalliscie na przemyslenia Sary.Przeciez to sa "The Sarah Connor Chronicles"!!! W 2 sezonie brakuje mi ich bo juz ich prawie nie ma!!!!! Byly to miejscami bardzo madre przemyslenia nawiazujace do historii i psychologii mowione w trakcie jakies dzialan.
Samo pochodzienie Cameron jest dziwne. z jednej strony w jednym odcinku stwierdzila, ze ja tam wyprodukowano w innym znow ze john ja zrobil... choc to mozna przetlumaczyc jako zrobil program..przerobil....umoralnil...w koncu moze zakochal sie..a moze ona sie zakochala i dlatego przeszla na jego strone???...moze wcale nie musial zmieniac jej programu, a to co sie wlaczylo w E2S1 to byl po prostu program ktory byl wgrany ..wiele watkow mozna pod to podpiac.
Spoko odcinek, ale rozwaliło wszystko FBI, które uwierzyło, że rozkładające się zwłoki właśnie rozbiły drużynę SWAT, po tym przestałem oglądać.
jakie rozkladajace???? moze trzymal go w lodowce;))), a ogolnie bylo cos o podpaleniu i chemikaliach , gazie lzawiacym chyba wiec znow scenarzysci wybrneli.
Zauwazyliscie w ogole zmienie HUD'a u Camoron?????? Czyzby zmienil sie jej program po wybuchu? Dziala na awaryjnym czy jak...
W pierwszym sezonie maszyna czasu byla w poteznym bunkrze skad wiec u czlowieka przechodzacego w czasie w E2S2 naboj przeszywajacy klatke piersiowa...czyzby pozycja skynetu przez obrot sprawy rosla w sile i akurat zdobywali dana placowke? Na to wskazuje tez pojewienie sie znow T1000
Utworek w pierszym epizodzie drugiego sezonu jak i ostatni w pierwszym bardzo mi przypadl do gustu.
Naprawde scenarzysci odwalaja kawal dobrej roboty jak na serial i wiele rzeczy ktore tu zarzucacie ogladajac szczegolowo mozna wylapac wytlumaczenia w mniejszym lub wiekszym stopniu logiczne. A, ze to serial SciFi wiec za duzo nie bede wnikal.
siodemko z dziewieciu:)
seriale np sa tu..
TV Series aktualizowane praktycznie w dniu po premierze w stanach, nie ogladaj na youtube bo to tylko zniecheca
Dzis trzeci odcinek....czekam z niecierpliwoscia