Skocz do zawartości

Zdjęcie

Uwagi & Skargi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
480 odpowiedzi w tym temacie

#381 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 08.11.2009 - |19:01|

Dlaczego zrezygnowano z opcji "użytkownicy przeglądający ten temat" ??
  • 0

#382 mirc

mirc

Starszy sierżant

• Administrator
  • 818 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 09.11.2009 - |07:52|

reygnowano z kilku opcji z powodow wydajnosciowych, jak zapewne niektorzy zauwarzyli forum ostatno sie troche wlecze wiec na jakis czas niektore opce beda wylaczone
Sometimes, the best way to hide the truth is to keep it in plain sight.

#383 Gibol

Gibol

Plutonowy

• Użytkownik
  • 461 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 19.11.2009 - |16:20|

inni tez tak maja czy tylko ja?

Załączone pliki

Użytkownik Gibol edytował ten post 19.11.2009 - |16:26|

• 0

R.I.P. StarGate :(

TauriCon still alive :)

#384 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 19.11.2009 - |16:44|

Kiedyś mi się tak zrobiło, ale po jakimś czasie wszystko wróciło do normy.

#385 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 19.11.2009 - |19:18|

To oznacza, że nie macie aktywnych skryptów na stronie. Np NoScript zablokował.

#386 Gibol

Gibol

Plutonowy

• Użytkownik
  • 461 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 20.11.2009 - |01:44|

racja, to było to, ale nadal trochę włazi na niebieski pasek... nie mogłoby być ciut wyżej?

Załączone pliki

• 0

#387 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 20.11.2009 - |07:41|

racja, to było to, ale nadal trochę włazi na niebieski pasek... nie mogłoby być ciut wyżej?

Za mała rozdzielczość monitora.
Było to już wyjaśniane wcześniej (gdzieś ;) ) , że inaczej się nie da. :)

EDIT
Tak było TUTAJ

Użytkownik psjodko edytował ten post 20.11.2009 - |07:50|

::. GRUPA TARDIS .::

#388 Gibol

Gibol

Plutonowy

• Użytkownik
  • 461 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 20.11.2009 - |17:20|

Tym razem nie trafiona odowiedz. Rodzielczosc mam 1680x1050 na głównym monitorze i 768x1024 na pobocznym ale to nie ma znaczenia, czekam na dalsze propozycje :D
  • 0

#389 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 20.11.2009 - |17:33|

W twoim przypadku, wygląd psują zbyt duże dysproporcje w zdjęciu. Nic na to nie poradzimy...

Użytkownik Toudi edytował ten post 20.11.2009 - |17:33|

#390 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 20.11.2009 - |18:37|

Problem w tym przypadku polega na tym, iż przesunięcie menu użytkownika występuje u Wszystkich za wyjątkiem Administracji i Moderacji. Przyczyną jest wprowadzony przez twórców IPB pasek moderacyjny który przesuwa niektóre elementy forum niżej, a niektóre (jak menu użytkownika) pozostają w tym samym miejscu. Z tego właśnie powodu, my tego nie zauważyliśmy.

Zmiana rozdzielczości może wpływać na położenie elementów forum tylko w płaszczyźnie poziomej.

Pozdrawiam
  • www.gwrota.com

#391 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 21.11.2009 - |16:07|

Ja bym prosił o jednak przywrócenie skasowanej wg mnie bardzo przydatnej opcji "osoby przeglądające ten temat" Forum już działa normalnie, a można wywalić by co innego w zmian za to.
  • 2

#392 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 26.11.2009 - |18:24|

A co w tym przydatnego?
  • 0

#393 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów
  • MiastoPraga, a za rzeką Warszawa

Napisano 01.12.2009 - |14:03|

Jest to przydatne np w wątku "Ile wiemy o prawdziwym kosmosie" - widać czy zadający pytanie w quizie monitoruje odpowiedzi czy przepadł.
  • 0

Zapraszam http://trek.pl/discord

Wbijajcie :) 

#394 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 28.12.2009 - |01:57|

jakiś dzieciak dodał mnie sobie do przyjaciół, chociaż wcale tego nie akceptowałam!
- jak go usunąć ?

[tak =- estem zołza, nie przedszkolanka, i dzieciom NEO mówię NIE... sorry, Neo ;) ]
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#395 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 28.12.2009 - |05:53|

Z tym dzieckiem już się "pożegnaliśmy" bo hurtowo po zarejestrowaniu dodał sobie 100 "znajomych".
A jak go chcesz usunąć to wchodzisz w jego profil i pod jego avatarem klikasz "Usuń mnie z listy znajomych".
Powinno pomóc. :D

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#396 slayne

slayne

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 06.02.2010 - |16:51|

Witam

Czy jest jakiś problem z powiadamianiem o pojawieniu się odpowiedzi w temacie?

Niedawno działało a teraz nie ważne czy jestem zalogowany czy nie i jaki sposób powiadamiania wybiorę to nie przychodzi info, że ktoś odpowiedział w obserwowanych przeze mnie tematach.
  • 0

#397 mirc

mirc

Starszy sierżant

• Administrator
  • 818 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 07.02.2010 - |16:42|

wystapil problem z wysylaniem maili przez skrypt

wszyscy uzytkownicy ktorzy nie otrzymali wiadomosci z kodem aktywacyjnym sa proszeni o klikniecie linku ponownego jej wyslania
Sometimes, the best way to hide the truth is to keep it in plain sight.

#398 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 27.02.2010 - |21:00|

Ponownie wnoszę o przywrócenie opcji ile użytkowników przegląda ten temat i kto. Widać po tym np zainteresowanie danym tematem, jak również to czy ktoś odpowiada czy nie, tak musze wchodzić w listę aktywnych użytkowników i ręcznie patrzeć czy ktoś przegląda dany temat. Mogliście wywalić tyle zbędnych rzeczy to wywaliliście to. Np dla mnie totalnie zbędne i denerwujące jest tabelka która za każdym razem musze chować które informuje mnie o nowych tematach, jak dla mnie totalnie zbędne. Nie jest to nie wiadomo jak obszerne forum, aby taką funkcję wprowadzać, ani nie posiada takich działów, w których mogłaby się przydać. A i na pewno trochę zasobów pożera. Jakoś wcześniej nie było problemu aby była ta usunięta funkcja,a teraz być nie może ? I nie tłumaczyć skórką która ma więcej zbędnych grafik i jest ich więcej niż tekstu. Dajcie możliwość wyboru poprzedniej. Czcionka jest też za duża, muszę pomniejszać stronę w firefoxsie. Rozumiem pójście bardziej do przodu i przystosowanie forum do dużej rozdzielczości monitorów, ale po co ? Na normalnej rozdziałce też wyglądało by jak najbardziej ok. Po prostu nie rozumiem tego. Na siłę wpychanie nowej niedopracowanej skórki przez co forum jest dużo wolniejsze. Nic tylko wypatrywać braku możliwości napisania posta i zastąpić jakimś "wyskocznikiem"... Rozumiem czyjąś pracę włożoną w to i poświęcony czas i szanuje to. Lecz tutaj przedstawiam swoją opinię na ten temat.
Proponował bym też skoro już idziemy z duchem czasu typu wysokie rozdzielczości ułatwić przeglądanie forum np z telefonów komórkowych itp, czyli jak się nie jest zalogowanym nie widzimy ani sygnatury, ani avatara, dodać np ilość postów na stronę 20, co przyspieszy czas ładowania i zaoszczędzi pieniędzy z konta. Dla osób zalogowanych awatary i sygnatury były by widoczne a ilość postów była by czyjąś indywidualną sprawą.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 27.02.2010 - |21:01|

• 0

#399 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 01.03.2010 - |09:43|

Czy ktoś mógłby uporządkować forum dotyczące komentowanych seriali - rozdzielenie seriali zakończonych od emitowanych (premierowych emisji) - teraz jest chyba mały bałagan.
Generalnie odnosi się wrażenie, że od jakiegoś czasu (tak od zakończenia SG1, SGA i BSG) forum zaczęło umierać - szkoda by było.
  • 0

#400 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 01.03.2010 - |10:10|

Uporządkować w jakim sensie tzn. masz na myśli osobny dział na zakończone?
Myśleliśmy nad tym jak zmieniał się układ forum ale to by tylko wprowadziło dodatkowe zamieszanie.
Bo powstał by kolejny dział w którym albo by było wszystko [tylko by coś znaleźć trzeba by się naszukać] albo znowu w nim trzeba by utworzyć subfora według już istniejących "gatunków".
Do tego nie wszyscy wszystko oglądali i co jakiś czas "odkrywają nowe" dla siebie seriale pośród tematów z aktualnymi czyli właśnie te zakończone. :)
I dlatego nie robiliśmy osobno seriali zakończonych.
Jedno do czego zacząłem się mobilizować ;) to poprawienie nazw tematów bo o ile jakiś serial był np. w 2008 nowym to już nim nie jest a ma w tytule "nowość od HBO.....FX itd 2008" co może właśnie stwarzać problemy. :)
A takie poprawienie tytułów powinno sporo pomóc w przejrzystości co jest nowe a co stare.

Użytkownik biku1 edytował ten post 01.03.2010 - |11:04|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych