Supernatural - stary wątek
Napisano 19.05.2007 - |01:50|
serial jest po prostu słaby.
jakimś cudem dotrwałem do końca 2 sezonu, choć parę razy miałem ochotę dać sobie spokój. teraz jest w sumie dobry moment, by sobie odpuścić, bo nic tego serialu już nie uratuje.
życzę miłego oglądania trzeciego sezonu.
Napisano 19.05.2007 - |06:45|
dalej wypowiem sie jak juz sie otrzasne po ostatnim odcinku 2sezonu
A i naprawde sie popal;em....
Napisano 21.05.2007 - |21:40|
Fakt nutka na poczatku poprostu cudo
Co do odcinka to nie zapominajcie ze jest to part 2 i calosciowo
te dwa odcinki tworza naprawde dobra calosc...
Co do Colt`a to bede musial jeszcze raz looknac ten odc o nim
bo dokladnie nie pamietam jak to z nim bylo i z ta jego bronia,
moze tam cos jest pomocnego w ocenie sytuacji.
Tory zapewne bronily dostepu do krypty przed yelowman-em, tylko
dlaczego po otwarciu krypty mogl juz je rozwalic ?? "przetopic"
a wczesniej nie...
Wiadomo tez ze bylo kilka pokolen tych "werbowanych - sam, eva itp"
wychodzi tez na to ze zadnemu z nich sie nie udalo dostac do bramy
why ? nie mieli colta ?? nie posluchali wodza tak jak ten nygus ?? heh
No scena z nygusem faktycznie s[beeep]a i to straaasznie!!!
Co do zakonczenia, moze jak krecili te odcinki to mysleli o
zakonczeniu serialu dlatego sie skonczylo tak banalnie...
No i na koniec ciekawi mnie o co chodzilo z ta mamusia co to
znala yelowman-a, moze tez byla hunterem razem z tatusiem i
tez na niego polowali tak jak teraz bracia....
poczekamy zobaczymy
jak lookne odcinek z coltem to wroce z editem jak cos nowego wymysle
You're not afraid of the dark, are you?
Napisano 21.05.2007 - |23:49|
Napisano 22.05.2007 - |18:32|
Napisano 22.05.2007 - |20:51|
ja jestem ceikaw co wykombinuja w 3cim sezonie procz uganiania sie za demonami... zawsze jest furtka jesli dusza deana dostanie sie do piekla, sam moze po nia pojsc
mam nadzieje, ze ten ignorant zacznie choc troche kontrolowac swoje moce :/
Napisano 23.05.2007 - |18:07|
Soul_of_Warrior ma racje co do tego, ze jak odcinki sie połączy, to efket jest fajny i tylko mała poprawka Nie Eva tylko Ava (uff jak dobrze, ze Jake ja zabił bo jej nie lubiłem )
Modes pisze między innymi o tym, że cytuje (już nie chce mi sie bawić w oddzielanie itp.) : Glupie i niezrozumiale bylo tez zachowanie tego czarnego jak celował do demona. Kazdy normalny człowiek by go zabił"
Nie oglądałeś nigdy filmów? Przecież zawsze jest taka sytuacja, to nie jest jakaś nowość, że nie pociągnął za spust. Co do Colt'a... Brama już tam była, on ją tylko otworzył, pistolet był jak "klucz". Nie wiem co tu było niezrozumiałego
Przemek ma racje co do ojca, to już było przegięte, w końcu ile można? :/
Kończąc, zgadzam sie z Kwiatkiem Chętnie obejrzę 3 sezon, chociażby po to, by sprawdzić czy będzie działo się coś ciekawego... pozdrawiam!
Napisano 23.05.2007 - |18:51|
]Brama już tam była, on ją tylko otworzył, pistolet był jak "klucz".
Colt jako osoba, to chyba bylo zrozumiale.
EDIT: Toudi: to nawet sensowna teoria.
Użytkownik Modes edytował ten post 23.05.2007 - |19:10|
Napisano 23.05.2007 - |18:58|
Może demom mu to zlecił, ale ten go wyrolował?
Napisano 23.05.2007 - |23:43|
przydaloby sie w tym serialu wiecj postaci pokroju Boba czy pastora Jima, wiecej starcyh ksiag i wiecej potworow wycoagnietych niemal z Monster Manuala do jakiegos RPG'a np. Call of Cthulu
Napisano 24.05.2007 - |07:31|
1X02 Wendigo ( stwór powinien ja na mój gust być bardiej włochaty gdyż to w końcu głód i zima zsiła osobę do kanibalizmu.
1x16 TO że amerykanie wymawiają Diwa nie naczy że pisomwnia jest taka. słowo DEWA ( wym. prawdopodobnie DE VA ) pochdzi ze staroperskiego i znaczy jaśniejący. Okręślało ono istoty stojące przy dobry, bogu Ahura Maździe póżnie pod wpływem religi chrzścijańskiej ( gł. nestorian) manicheistów i muzełmanów termin dewa stał się synonimem demona dla ludów srodkowej Azjii.
1x18 Strigha to słowiańska strzyga ( amerykańce wymawiaja to w sposób dość orginalny :/ ) Nazwa łacińska to strix czyli sowa.
2x02 Prawidłowa polska pisownia tej istoty to Rakasza.
to tyle jak coś jeszcz znajde to napisze
Mam nadzieje że niezdublowałem niczyjego posta. Jak tak to przepraszam.
Napisano 24.05.2007 - |19:07|
Rakszasa lub Rakszas jeśli już Rakasza to chyba jakas zmutowana kasza2x02 Prawidłowa polska pisownia tej istoty to Rakasza.
co do strzygi i dewy się zgodze, chociaz zawsze myslalem, ze Dewy to istoty boskie, jakas odmiana aniołów, a nie złowrogie cienie
Napisano 24.05.2007 - |23:47|
I w odruznieniu do polskiej wikipedia na informacji zawartych w wersji angielskiej mozna w 95% polegac.Deva (देव in Devanagari script, pronounced as /'d̪ev.ə/) is the Sanskrit word for "god, deity". It can be variously interpreted as a spirit, demi-god, celestial being, angel, deity or any supernatural being of high excellence. In Hindu text and tradition, the devas are opposed to the demonic asuras.
rakszasa mit. ind. «demon przybierający różne postaci, przeciwnik świata bogów»
dewa «w hinduizmie: bóg, istota nadludzka rodzaju męskiego»
Użytkownik Modes edytował ten post 24.05.2007 - |23:49|
Napisano 25.05.2007 - |00:22|
1 seria to tylko nowy potwór/duch i nowa babka, nic wiecej. W 2 serii mamy już fabułe, bardziej rozbudowane relacje miedzy bracmi, postacie które występują nie tylko 1 jak Bobby, Ellen i jej córka, Ava (w sumie 2 razy była ) Cos sie dzieje i na prawde nie widac tu jakiegos rażącego schematu. Jeśli 3 seria bedzie podobna to bedzie to jeden z moich ulubionych seriali.
PS Co do finału, to pierwsze co to bracia powinni chyba zreperować szyny kolejowe, bo jak jakiś demon przejmie ich gnata to sobie o tak przejdzie i znów otworzy wrota do piekieł.
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy
Napisano 27.05.2007 - |16:08|
Napisano 27.05.2007 - |17:43|
co to za przyjemność tak oglądać?
Napisano 27.05.2007 - |21:24|
Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...
Napisano 28.05.2007 - |12:31|
Napisano 28.05.2007 - |21:35|
Napisano 29.05.2007 - |08:35|
Oby jesienią Polsat podtrzymał tendencję zwyżkową do tego niech ostro zaatakuje Puls (już ponoć szykują filmy i seriale ze stajni FOXa), a TVN niech dostanie ostro po du...pie .
Użytkownik Pawel edytował ten post 29.05.2007 - |08:35|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych