Skocz do zawartości

Zdjęcie

Supernatural - stary wątek

• Zamknięty Temat jest zamknięty
918 odpowiedzi w tym temacie

#381 mjong pa/ma

mjong pa/ma

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 19.05.2007 - |01:50|

Supernatural zjeżdża od pierwszego odcinka w dół w zastraszającym tempie. schematyzm, proste chwyty (wręcz prostackie), coraz bardziej średnie aktorstwo. coraz bardziej schematyczne scenariusze. bylejakość. nie wiem, dlaczego amerykańskie mity są takie "fascynujące" - tym bardziej nie wiem, co ciekawego w tym widzą Europejczycy.
serial jest po prostu słaby.
jakimś cudem dotrwałem do końca 2 sezonu, choć parę razy miałem ochotę dać sobie spokój. teraz jest w sumie dobry moment, by sobie odpuścić, bo nic tego serialu już nie uratuje.

życzę miłego oglądania trzeciego sezonu.
  • 0

#382 Bladeweaver

Bladeweaver

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 19.05.2007 - |06:45|

Popłakałem się ;( ...
dalej wypowiem sie jak juz sie otrzasne po ostatnim odcinku 2sezonu

A i naprawde sie popal;em....
  • 0

#383 Soul_of_Warrior

Soul_of_Warrior

Kapral

• Użytkownik
  • 177 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 21.05.2007 - |21:40|

Siema

Fakt nutka na poczatku poprostu cudo :)

Co do odcinka to nie zapominajcie ze jest to part 2 i calosciowo
te dwa odcinki tworza naprawde dobra calosc...

Co do Colt`a to bede musial jeszcze raz looknac ten odc o nim
bo dokladnie nie pamietam jak to z nim bylo i z ta jego bronia,
moze tam cos jest pomocnego w ocenie sytuacji.

Tory zapewne bronily dostepu do krypty przed yelowman-em, tylko
dlaczego po otwarciu krypty mogl juz je rozwalic ?? "przetopic" :)
a wczesniej nie...

Wiadomo tez ze bylo kilka pokolen tych "werbowanych - sam, eva itp"
wychodzi tez na to ze zadnemu z nich sie nie udalo dostac do bramy
why ? nie mieli colta ?? nie posluchali wodza tak jak ten nygus ?? heh

No scena z nygusem faktycznie s[beeep]a i to straaasznie!!!

Co do zakonczenia, moze jak krecili te odcinki to mysleli o
zakonczeniu serialu dlatego sie skonczylo tak banalnie...

No i na koniec ciekawi mnie o co chodzilo z ta mamusia co to
znala yelowman-a, moze tez byla hunterem razem z tatusiem i
tez na niego polowali tak jak teraz bracia....

poczekamy zobaczymy :)

jak lookne odcinek z coltem to wroce z editem jak cos nowego wymysle
  • 0

You're not afraid of the dark, are you?

#384 fearless

fearless

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 21.05.2007 - |23:49|

Jakoś mi się wydaje, że 3 sezon będzie ostatnim tego serialu...
  • 0

#385 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 22.05.2007 - |18:32|

Jak to sie mowi "koncz wasc, wstydu oszczedz" - po takim zakonczeniu 2 sezonu powinni juz skonczyc ten serial. Inaczej, calosc jest bez sensu, skoro przez 2 sezony uganiali sie za jednym demonem to teraz ilu trzeba zeby dopasc 100 czy 200? I jeszcze ten tykajacy zegar roku czasu. Glupie. Nie kupuje tego.
  • 0
Dołączona grafika

#386 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 22.05.2007 - |20:51|

dobry cliffhanger - caly serial zreszta jest dobry, chociaz za duzo tego posypywania sola i palenia kosci, a za malo typowych potworow typu wampiry, wendigo, wilkołaki czy zombie

ja jestem ceikaw co wykombinuja w 3cim sezonie procz uganiania sie za demonami... zawsze jest furtka jesli dusza deana dostanie sie do piekla, sam moze po nia pojsc
mam nadzieje, ze ten ignorant zacznie choc troche kontrolowac swoje moce :/
  • 0
You are what you believe yourself to be

#387 Tom_J

Tom_J

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 23.05.2007 - |18:07|

popieram Pancor, widać ze serial robi sie co raz fajniejszy z odcinka na odcinek, a nie tak jak mówi Mjong pa/ma Przykładowo gdy porówna sie te z pierwszej serii, jak Pilot czy Wendigo to można boki zrywać np. sceny jazdy w samochodzie... ^_^ No i akcja się rozkręca, pojawiają się tajemnice itp. Nie mam nic przeciwko trzeciej serii, ale byłbym właśnie za tym, żeby pojawiło sie więcej pełnokrwistych potworków (może być w dosłownym znaczeniu tego słowa :D )

Soul_of_Warrior ma racje co do tego, ze jak odcinki sie połączy, to efket jest fajny i tylko mała poprawka :) Nie Eva tylko Ava :) (uff jak dobrze, ze Jake ja zabił bo jej nie lubiłem :lol:)

Modes pisze między innymi o tym, że cytuje (już nie chce mi sie bawić w oddzielanie itp.) : Glupie i niezrozumiale bylo tez zachowanie tego czarnego jak celował do demona. Kazdy normalny człowiek by go zabił"
Nie oglądałeś nigdy filmów? Przecież zawsze jest taka sytuacja, to nie jest jakaś nowość, że nie pociągnął za spust. Co do Colt'a... Brama już tam była, on ją tylko otworzył, pistolet był jak "klucz". Nie wiem co tu było niezrozumiałego :)

Przemek ma racje co do ojca, to już było przegięte, w końcu ile można? :/

Kończąc, zgadzam sie z Kwiatkiem :) Chętnie obejrzę 3 sezon, chociażby po to, by sprawdzić czy będzie działo się coś ciekawego... pozdrawiam!
  • 0

#388 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 23.05.2007 - |18:51|

]Brama już tam była, on ją tylko otworzył, pistolet był jak "klucz".

Colt jako osoba, to chyba bylo zrozumiale.

EDIT: Toudi: to nawet sensowna teoria.

Użytkownik Modes edytował ten post 23.05.2007 - |19:10|

• 0

#389 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 23.05.2007 - |18:58|

Modes, a może to Colt stworzył bramę, by kogoś wydostać z piekieł?
Może demom mu to zlecił, ale ten go wyrolował?

#390 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 23.05.2007 - |23:43|

w sumie w trzecim sezonie mogliby rozwinac historie Colta... w koncu tego rewolweru nie stworzyl na jakies podrzedne stwory, tylko na potezne demony... moze Sam i Dean poghlebia swoja własciwa wiedze na temat demonow i innych istot zamiast opierac caly czas na internecie i przeslankach z dziennika ojca
przydaloby sie w tym serialu wiecj postaci pokroju Boba czy pastora Jima, wiecej starcyh ksiag i wiecej potworow wycoagnietych niemal z Monster Manuala do jakiegos RPG'a np. Call of Cthulu ;)
  • 0

#391 Templariusz

Templariusz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów
  • Miastoz znienacka

Napisano 24.05.2007 - |07:31|

Uuff sporo tego. Serial moim skromnym zdaniem bardzo dobry - ja jestem fanem opowięći w stylu Ghost stories i innych " straszydeł' niemniej mam tęż parę zastrzeżeń:
1X02 Wendigo ( stwór powinien ja na mój gust być bardiej włochaty gdyż to w końcu głód i zima zsiła osobę do kanibalizmu.
1x16 TO że amerykanie wymawiają Diwa nie naczy że pisomwnia jest taka. słowo DEWA ( wym. prawdopodobnie DE VA ) pochdzi ze staroperskiego i znaczy jaśniejący. Okręślało ono istoty stojące przy dobry, bogu Ahura Maździe póżnie pod wpływem religi chrzścijańskiej ( gł. nestorian) manicheistów i muzełmanów termin dewa stał się synonimem demona dla ludów srodkowej Azjii.
1x18 Strigha to słowiańska strzyga ( amerykańce wymawiaja to w sposób dość orginalny :/ ) Nazwa łacińska to strix czyli sowa.
2x02 Prawidłowa polska pisownia tej istoty to Rakasza.

to tyle jak coś jeszcz znajde to napisze

Mam nadzieje że niezdublowałem niczyjego posta. Jak tak to przepraszam.
  • 0

#392 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 24.05.2007 - |19:07|

2x02 Prawidłowa polska pisownia tej istoty to Rakasza.

Rakszasa lub Rakszas jeśli już ;) Rakasza to chyba jakas zmutowana kasza :P
co do strzygi i dewy się zgodze, chociaz zawsze myslalem, ze Dewy to istoty boskie, jakas odmiana aniołów, a nie złowrogie cienie
  • 0

#393 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 24.05.2007 - |23:47|

Deva (देव in Devanagari script, pronounced as /'d̪ev.ə/) is the Sanskrit word for "god, deity". It can be variously interpreted as a spirit, demi-god, celestial being, angel, deity or any supernatural being of high excellence. In Hindu text and tradition, the devas are opposed to the demonic asuras.

I w odruznieniu do polskiej wikipedia na informacji zawartych w wersji angielskiej mozna w 95% polegac.

rakszasa mit. ind. «demon przybierający różne postaci, przeciwnik świata bogów»

dewa «w hinduizmie: bóg, istota nadludzka rodzaju męskiego»

Użytkownik Modes edytował ten post 24.05.2007 - |23:49|

• 0

#394 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 25.05.2007 - |00:22|

Ja może wypowiem się na temat finału :] Naprawdę świetne zakończenie, ostatnie 2 odcinki wciągnęły mnie jak nigdy i jak dla mnie cała 2 seria jest bez porównywalnie lepsza niż pierwsza, przede wszystkim dlatego że nie jest tak SCHEMATYCZNA.
1 seria to tylko nowy potwór/duch i nowa babka, nic wiecej. W 2 serii mamy już fabułe, bardziej rozbudowane relacje miedzy bracmi, postacie które występują nie tylko 1 jak Bobby, Ellen i jej córka, Ava (w sumie 2 razy była :P) Cos sie dzieje i na prawde nie widac tu jakiegos rażącego schematu. Jeśli 3 seria bedzie podobna to bedzie to jeden z moich ulubionych seriali.

PS Co do finału, to pierwsze co to bracia powinni chyba zreperować szyny kolejowe, bo jak jakiś demon przejmie ich gnata to sobie o tak przejdzie i znów otworzy wrota do piekieł.
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#395 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 27.05.2007 - |16:08|

Ej nie wiem czy wiecie ale Supernatural znów wraca do TVN!!! Stacja wznowi emisje serialu od 12 czerwca(Wtorek) o godzinie 23.15 lecz czytałem na innych forach ze dalsze odc. będą już co wtorek ale o godzinie 00.15 (zamiast Bez Skazy)! Mi nie zbyt pasuje dzień i godzina bo o tej samej godzinie są emitowani Chirurdzy na Polsacie ale skoro maja lecieć 15 minut po północy to mi pasi bo akurat po Chirurgach!!! NIe wiadomo ile odcinków stacja wyemituje!
  • 0

#396 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 27.05.2007 - |17:43|

Powiem szczerze, niech się TVN lepiej już schowa i zapomni o tym serialu...

co to za przyjemność tak oglądać?

#397 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 27.05.2007 - |21:24|

Znowu polecą trzy odcinki i zdejmą go z anteny, bo była za mała oglądalność...
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#398 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 28.05.2007 - |12:31|

o takich porach to będzie ten serial bił rekordy popularności <sciana>
  • 0

#399 Tom_J

Tom_J

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 28.05.2007 - |21:35|

Podobno TVP1 wykupil juz od nich serial, ale ma dopiero puszczac w 2008 :? co do TVN to juz sie nawet nie wypowiem.. Banda idiotów
  • 0

#400 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 29.05.2007 - |08:35|

Ciekawy artykuł przed chwilą czytałem. Kończy się sezon więc rodzime badziewne programy i serialiki TVN zostaną zastąpione przez zapychacze czasu tzn. seriale amerykańskie (Dowody zbrodni, Krok od domu, Supernatural itp). TVN emituje je tylko w wakacje lub w przerwie zimowej, więc są to dla nich zwykłe zapychacze.

Oby jesienią Polsat podtrzymał tendencję zwyżkową do tego niech ostro zaatakuje Puls (już ponoć szykują filmy i seriale ze stajni FOXa), a TVN niech dostanie ostro po du...pie :D.

Użytkownik Pawel edytował ten post 29.05.2007 - |08:35|

• 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych