Skocz do zawartości

Zdjęcie

V

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
421 odpowiedzi w tym temacie

#381 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 07.03.2011 - |15:53|

II.04
mimo całej swojej infantylności i niedorzeczności całkiem dobry odcinek, sam nie wiem ale momentami jest nawet bardzo dobrze, rozmowy o duszy, jej nieśmiertelności i wielkości, co odróżnia ludzi od nich - jaszczurów - zwykłych zwierząt, no cóż podobały mi się. I jest dużo szybkiej akcji, nie ma przeciągania, poprzedni epizod był słaby, ale ten to dobry, solidny poziom.
Na minus to rozwieranie paszczy przez jaszczury jak kogoś chcą zagryźć, wygląda to beznadziejnie, - 7,5/10.

Użytkownik Macmax edytował ten post 07.03.2011 - |15:54|

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#382 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 07.03.2011 - |17:48|

@Jonasz Oczywiście, że nie ma ludzi nieomylnych. Nie wiem jednak czy to była jakakolwiek propaganda bo mówił to bodajże Joshua do Anny i to chyba bez świadków. Cały czas twierdzę, że scenariusz jest pisany na kolanie z dnia na dzień. Chociaż już mi to przy tym serialu zbytnio nie przeszkadza. To wskrzeszenie Marcusa może nawet wyjść temu serialowi na dobre.
Czekam spokojnie na finał i zobaczymy co nam twórcy zgotują.

Technicznie Marcus nie zostal wskrzeszony. Gdyby autorzy chcieli go wyeliminowac, zginalby natychmiast.

Nie chce bronic tego serialu, gdyz jestem nim rozczarowany. Ciagle jednak daje mu szanse. Ciagle mam nadzieje, ze autorzy maja "plan" i zaskocza nas w wielkim finale, a wtedy wszystkie te sprzecznosci i nielogicznosci zostana zlagodzone.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#383 HappyHardcore

HappyHardcore

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 09.03.2011 - |17:28|

2x09
Nawet niezły odcinek. Nie dłużył się (w przeciwieństwie do poprzedniego) co już samo w sobie jest plusem. Dwie uwagi:
- Początkowa scena z uruchomieniem reaktora Blue Energy. Niby takie ważne wydarzenie, a tam ledwie kilka osób. W dodatku na placu budowy i pod parasolkami. Śmiesznie to wyglądało.
- Zakrwawiona Anna przy dawaniu błogosławieństwa. Jak wszystkie krwawe i "drastyczne" sceny w tym serialu - tandeta straszna.
Poza tym kilka innych rzeczy, do których w tym serialu przywykłem i nie przeszkadzały w oglądaniu. Zobaczymy co tam za tydzień wymyślą, bo finał szykuje się całkiem ciekawie.
  • 0

#384 elpaco

elpaco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 11.03.2011 - |17:51|

2x10 to finał sezonu ?
  • 0

#385 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 11.03.2011 - |18:33|

no tym razem się nawet nie dłużyło i poza standardowymi płyciznami było nawet nieźle, podobała mi się scena z wejściem do reaktora, fajny efekt i późniejsza techniawka po wyłączeniu go :lol:
  • 0

#386 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 11.03.2011 - |21:01|

II.05
jedno jest pewne: nie można do tego serialu podchodzić poważnie i wszystkiego rozbrajać logicznie a wtedy ogląda się "V" jak dobry thriller, wciągający i trzymający w napięciu. I taki to był odcinek - każda scena była niepoważna z cyklu "Nie do wiary" ale jako całość było nawet, nawet.
Najlepszy jest Hobbes, gdyby reszta dorównywała mu grą i charyzmą mogłoby być jeszcze lepiej. Gdyby nie wątki z beznadziejnym Tylerem i bladą Lisą to nie byłoby zwalniania akcji, choć i tak wszystko toczy się niezwykle szybko.
Dziwne, ale całkiem poważnie liczę na ciekawe zakończenie "V". - 6,5/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural

#387 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 12.03.2011 - |14:35|

2x09 super odcinek. Bardzo dużo się działo. Nie było nudy w ogóle. Szykuje się genialny finał po tym odcinku! Statki nie lecą na ziemie... "There already here!" To było dobre.

PS Ktoś pytał, czy 2x10 to ostatni odcinek. Odpowiedź brzmi tak. 2x10 to będzie niestety najprawdopodobniej ostatni odcinek serialu. ABC w zeszłym roku podała informacje, że skrócili sezon 2 z 13 do 10 odcinków, co wyszło na to, że już serial został spisany na straty. Oglądalność serialu mimo iż stała to nie jest zbyt wysoka i osiąga wyniki na poziomie nieco ponad 5 mln i ratingu 1.8. Być może o decyzji w sprawie 3 sezonu poczekamy do maja.
  • 0

#388 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 12.03.2011 - |21:09|

Jeśli 2x10 bedzie ostatnim odcinkiem serialu, to na pewno "V" będzie niedokończone, bo przecież producenci mówili, że szykują mega cliffhanger. Poza tym nie spisywałbym "V" na straty. Aktorzy (a jest kilku znanych) nie szukali nowych seriali (tak jak np. przy "Off the map"), więc wciąż decyzji nie ma. IMO ABC zamówi trzeci, finałowy sezon, który też będzie miał 10 odcinków.
  • 0

#389 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 14.03.2011 - |11:17|

02x09
Odcinek nie odbiegający od reszty sezonu. Na swoim średnio-przeciętnym poziomie. Rozbroił mnie początek, jakieś 50 osób na otwarciu tej elektrowni czy co to tam ma być, a aplauz jak na stadionie przy kilkudziesięciotysięcznej widowni. Potem sceny kiedy Anna dawała swoje "błogosławieństwo" i krew cieknąca z oczu - słabizna podobnie w poprzednim odcinku było z tą różową cieczą która wypływała z ust tych kolesi, którzy mieli zastąpić Tylera, ale coś tam nie wyszło.
Poza tymi klopsami nie było jakoś najgorzej, ale cieszę się że jutro już finał. Wiele się po nim nie spodziewam. Do inwazji pewnie nie dojdzie bo twórcom kasy zabrakło. Chyba że zrobią jakąś tanią żenadę, a tego chyba nikt nie chce. Bardziej wydaje mi się, że dojdzie do jakiegoś pojedynku o władzę między Anną i jej zausznikami, a Dianą do spółki z Lisą i ekipą Ericy wspomaganymi dodatkowo przez Joshuę i Marcusa. Czyli wychodzi na to że wszyscy przeciwko Annie :D. Może być ciekawie, ale jakoś specjalnie się nie nastwiam patrząc po finale sezonu 1. Mimo wszystko liczę, że twórcy mnie czymś mile zaskoczą.
Za ten odcinek 7/10.
  • 0

#390 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 15.03.2011 - |16:46|

II.06
akcji co niemiara, nawet udanej, było napięcie, dobrze się oglądało, ale jest to serial niestety pełen dziur w scenariuszu, z tak nieprawdopodobnymi rozwiązaniami, że aż oczy puchną od oglądania. Obejrzę do końca bo to raptem parę odcinków, ale jakiejś większej dawki bym nie zniósł.
Jakie to idiotyczne - Przybysze mają w każdej chwili i na każde zawołanie, a to zdjęcia kogoś bliskiego, a to kogoś przetrzymują, a to nagle mają kosmiczny sprzęt potrafiący wzbudzić eksplozję wszystkich ładunków w pobliżu, a nie potrafią zmieść z powierzchni garstki ludzików, to wkurza. Dobrze że chociaż mąż Evans zginął, przynajmniej namiastka dramaturgii się pojawiła - 6/10, głównie za napięcie i akcję.
  • 0

#391 elpaco

elpaco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 15.03.2011 - |20:56|

... Dobrze że chociaż mąż Evans zginął,..

nie dobrze, bo jak dla mnie fajny aktor i mało drewniany :D mogli Tylera :D
  • 0

#392 Alareel

Alareel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 16.03.2011 - |10:39|

Ehhh, gdyby każdy odcinek był jak 02x10 :) Widać, że jak chcą to potrafią.
Finał oglądało się go jak zupełnie inny serial, zwłaszcza od momentu kiedy Anna pokazała 'pazura'.
Spoiler

• 0

#393 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 16.03.2011 - |22:21|

szkoda tylko że ma się to do serialu jak piernik do wiatraka... dwa sezony, żeby w ostatnich 5 minutach wyskoczyć z takim czymś :angry:
  • 0

#394 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 17.03.2011 - |09:34|

02x09
Diana: "Anna mnie obaliła...obalimy Annę"
Po 10 odcinku to jo sobie obalę flaszkę - na zakończenie tej męki :lol:
  • 0

#395 Marciin88

Marciin88

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoFrom the sky

Napisano 18.03.2011 - |23:35|

2X10

Zakończenie serialu w ten sposób to jakaś kpina. Jestem zawiedziony i czuję niesmak.
Osoby które nie lubią standardowych happy-endów powinny być usatysfakcjonowanie - ja nie jestem. Żałuję straconego czasu na tego gniota.

Dziękuje, dobranoc.

Spoiler

Użytkownik Marciin88 edytował ten post 18.03.2011 - |23:57|

• 0

#396 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 18.03.2011 - |23:45|

Wiesz coś, czego nie wie nikt? Jakie zakończenie serialu? Owszem, zakończenie serialu na tym odcinku jest możliwe z powodu nie do końca satysfakcjonującej oglądalności, ale scenarzyści tworząc ten odcinek mieli już na uwadze trzeci sezon (który może będzie, nie ma oficjalnej dezyzji).

Tak więc nie błysnąłeś.
  • 0

#397 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 18.03.2011 - |23:59|

2X10

Zakończenie serialu w ten sposób to jakaś kpina. Jestem zawiedziony i czuję niesmak.
Osoby które nie lubią standardowych happy-endów powinny być usatysfakcjonowanie - ja nie jestem. Żałuję straconego czasu na tego gniota.

Dziękuje, dobranoc.

Gratuluje inteligencji. Ktoś Ci powiedział, że to jest zakończenie serialu? Co nazywasz gniotem? Finał sezonu zakończony solidnymi cliffhangerami i świetnym przygotowaniem pod 3. sezon. Przecież oczywiste jest, że inaczej zakończyliby "V", gdyby zdecydowali się anulować produkcję. Inaczej wyglądałby finał i inaczej zostałyby wątki poprowadzone. Co prawda w amerykańskiej TV wszystko może się zdarzyć, ale nie wierzę, by po TAKIM FINALE i po otwarciu conajmniej dwóch/trzech potężnych wątków fabularnych teraz nagle zdecydowaliby się anulować serial.

Nie będzie dużego zamówienia. Znowu 10, max 13 odcinków, kto wie czy nie emitowane w piątki. Gdyby miał być cancel, wiedzielibyśmy już o tym teraz. Poza tym aktorzy nie szukali/szukają nowych pilotów, tak jak to robią z "Off the Map". Reasumując - takie komentarze jak powyżej. Zachowaj dla siebie.

Finał świetny! :)
  • 0

#398 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 19.03.2011 - |00:16|

solidne cliffhangery, świetne przygotowanie pod 3 sezon, potężne wątki fabularne, TAKI FINAŁ? :o :o :o

do momentu jak wleźli do schronu było ok, ale to co zrobili z tym wojskiem to kpina, nawet jak to się miałoby dalej V nazywać to już nie jest ten sam serial, który mimo że głupiutki to dało się oglądać... równie dobrze mogliby Losta przerobić na House i pokazywać Jacka praktykę :rolleyes:
  • 0

#399 kefir

kefir

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 318 postów
  • Miastoz Łodzi

Napisano 19.03.2011 - |02:35|

Niezależnie czy jest to koniec serialu, czy tylko sezonu, ja już nie oglądam. Wyglądało to jakby scenarzyści zorientowali się, że napisali straszny chłam, więc desperacką próbą naprawy tego, w jednym odcinku transformowali całą fabułę i wymienili całą obsadę.

Nawet fajnie się ten serial oglądało bez użycia mózgu. Był głupi, ale miał klimat. Klimat, który właśnie stracił.

Ostatni odcinek (bo dla mnie ich więcej nie będzie) - 1/10
Serial ogółem - 5+/10

Jeśli ktoś się zastanawia, nie polecam się za to zabierać. Lepiej odpalić powtórkę jakiegoś Farscape'a.
  • 0

#400 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 19.03.2011 - |10:54|

Mi tam się finał podobał. Jak by nie patrzeć to, można by się uprzeć i odebrać odcinek 2x10 jako finał całego serialu! Tyle, że w tym przypadku
Spoiler
W żadnym serialu nie było tak, że
Spoiler
, a tu w końcu tak jest. Bardzo chcę obejrzeć 3 sezon, chociaż takie zakończenie w ostateczności mnie satysfakcjonuje.
Spoiler
Ogólnie rzeź na całego była xD.

Jeszcze zanim rozpoczęto emisję 2 sezonu byłem świadom, że na 3 sezon nie ma co liczyć za bardzo, po tym jak zmniejszono liczbę odcinków 2 sezonu z 13 na 10 i patrząc na oglądalność ostatnich odcinków 1 sezonu. W przypadku serialu "V" byłem gotów na mało, ale jednak, satysfakcjonujące zakończenie. Takie mi dano.

Ktoś może powiedzieć, że inny serial "Persons Unknown" miał dobre zakończenie tak jakby, a mnie i wiele innych osób nie usatysfakcjonowało, ale z tego względu, że obiecali iż wszystko zostanie zamknięte. To tak na koniec :)

PS Jak ktoś chce i nie może spać po nocach, i np. chciałby przypomnieć sobie V, to we wtorki na TVN o 23:30 są nasi "Goście" xD.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych