Skocz do zawartości

Zdjęcie

Breaking Bad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
477 odpowiedzi w tym temacie

#381 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 30.08.2013 - |19:45|

...no i (zapomniałem napisać) sprawa nawrotu raka jest mocno podejrzana. Ogólnie ten wątek nie do końca ogarniam, albo coś przegapiłem wcześniej, albo też scenarzyści celowo mieszają w tej sprawie, aby przygotować grunt pod kolejną niespodziankę.

Byla scena, w ktorej widac Walta pod kroplowka. Takze, w premierze sezonu 5a, w chwili kupna broni, Walt podejrzanie kaszle. Powrot raka wydaje sie pewnikiem.

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#382 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 30.08.2013 - |20:02|

Tak tak dla małego rozluźnienia. ;)

Oraz może widzieliście a może nie więc daję - pierwsze przesłuchanie do roli Pinkmana. :D  Aaron jednak od początku nadawał się do swojej roli.

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#383 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 30.08.2013 - |23:28|

Aż dziw mnie bierze, że nikt nie przypiął wątku o BB do głównej strony. Myślałem że w ogóle takowego nie ma, zaś odkryłem go całkiem przypadkiem.

Serial wziąłem na tapet całkiem niedawno, może jakiś miesiąc temu. Pojawiło się trochę więcej wolnego czasu, więc jakoś tak padło na perypetie Walta. I muszę przyznać, że nie byłem na początku zadowolony z wyboru serialu. W sumie pierwszy sezon to - szukam teraz adekwatnego słowa - "przemęczyłem". Były "momenty", i były "momenty jak w polskim filmie" (czyli nuda, nic się nie dzieje ;) ). Ale skoro czekały na mnie 3 kolejne sezony do obejrzenia pod rząd, to nie chciałem dawać mu prywatnego "cancela".

Drugi sezon, a właściwie jego początek to było coś! Dwa pierwsze odcinki drugiego sezonu sprawiły, że nagle Breaking Bad poszybował w moim rankingu wysoko w górę. Zwłaszcza za świetną kreację Don Salamanki. Zwłaszcza creditsy drugiego odcinka z motywem dzwonka... ciarens everywhere! ^^ Później jak już tak pięknie nie było, Breaking Bad wrócił na swój ślamazarny, choć ciekawy tor. W dalszej części sezonu pojawiały się odcinki ciekawsze i mniej ciekawe, niemniej warte mojego czasu. Oglądanie Krysten Ritter grającą dziewczynę Jessiego jako ćpunkę na odwyku sprawiało ogromną przyjemność. Tym bardziej zesmucił mnie jej los.

Trzeci sezon uważam za niemal w całości dobry. Niemal, bo ten jeden odcinek z muchą był totalnym przegięciem. :D Poza tym szkoda że chemia między chemikami nie wyszła. ;) Gdyby Walt pozwolił Gusowi zająć się Jessim, pewnie by teraz siedział na stercie kapuchy. Ale to nie GoT także trzeba zaakceptować że Jessie jest głównym bohaterem obok pana White'a. I będzie pojawiać się w serialu do samego końca.

Czwarty sezon jak dla mnie w ogóle nie miał słabych odcinków. Zwłaszcza druga połowa czwartego sezonu i wybuchowe zakończenie z opadem szczęki (prawie dosłownym) włącznie. Obecnie jestem na bieżąco już z odcinkami i muszę rzec, że strasznie nie spodobało mi się w jakim kierunku charakterologicznie Walt zmierzył. Wygląda to tak, jakby twórcy specjalnie z niego zrobili kawał ch**a, by brak happy endu (do czego chyba historia konsekwentnie zmierza) nie był zbyt bolesny dla amerykańskiego widza. ;)

A na zakończenie odrobina rozluźnienia czyli jak powinna zakończyć się pierwsza połowa obecnego sezonu. ;)

• 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#384 Haes

Haes

Plutonowy

• Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 02.09.2013 - |16:16|

5x12

Zacznę od oceny odcinka - pomimo tego, iż działo się w nim bardzo dużo rzeczy istotnych dla akcji i że zawiera on bardzo, bardzo ważne wydarzenia - nie porywa. Momentami nawet nudnawo, niestety - ale za to mamy gwarancję, iż zacznie za chwilę robić się naprawdę ciekawie, bo niektóre rzeczy poprzewracały się do góry dupą kompletnie.

Teraz moje komentarze - między Jessiem, a Waltem bywało różnie i podróżnie - dawali sobie w pysk, grozili sobie bronią, nie odzywali się do siebie przed dłuższy czas - ale sytuacja nigdy nie była równie napięta jak teraz. I nie, nie liczmy na to, że zjednoczą się jeszcze i przytulą - zostały do końca cztery odcinki, nie będzie na to już czasu.

Hank ma teraz pełny obraz sytuacji, kompletne zeznanie od Jessiego zawierające nawet informacje o zabitym chłopcu i kontaktach z Lydią. Nie ma dowodu, ale znakomicie wie, gdzie szukać i drążyć, za jakie sznurki pociągnąć i kogo śledzić. Kwestia dorwania Walta to tylko kwestia czasu.

Kłamstwo z dystrybutorem - żałosne, ale młody to chwycił (ogólnie zdaje mi się, że on jest niedorozwinięty także intelektualnie), żona na szczęście nie. Ogólnie nie jest w ciemię bita, świetnie rozumuje co i jak, ale niestety nie do końca jest w stanie udźwignąć to emocjonalnie - być może za którymś razem się złamie i zacznie inaczej gadać z Hankiem.

• 0

Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.

Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).

#385 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 02.09.2013 - |17:48|

5x12 Rabid Dog

Świetny odcinek. Dużo się działo, i to rzeczy istotnych. To jednak nie Jesse stoi za spaleniem domu Walta. Chyba że spróbuje tego ponownie, co w jego sytuacji byłoby dość dziwne. Poza tym Jessie zaczął sypać. Osobiście nie spodziewałem się, że może do tego dojść, uważałem, że ma zasady i że nigdy by tego nie zrobił Waltowi. Bardziej prawdopodobnym byłaby próba zabicia Walta, aniżeli złożenie zeznań go obciążających. Ale i Walt w końcu poszedł po rozum do głowy i planuje wyeliminować Jessiego, co swoją drogą powinien zrobić już dawno temu, tudzież pozwolić to zrobić innym, w końcu sporo było chętnych na przestrzeni tych 5 sezonów. 

• 0

#386 Oalia

Oalia

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 02.09.2013 - |18:14|

Odcinek dobry, choć nie tak dobry jak poprzedni.

Jessie + Hank - też się tego nie spodziewałam. Co prawda nie dlatego, że nie wierzę, że Jassie by tego nie zrobił Waltowi, ale jakoś ciężko mi uwierzyć, że Jessie, który w sumie od początku obracał się w przestępczych kręgach nagle zamierza pomóc DEA. To powinno byś sprzeczne z jego naturą.

Jednak sama sytuacje miała swoje smaczki jak np. zdjęcie Walta w stroju św. Mikołaja  :D

Serial dobił to takiego punktu, w którym już sama nie wiem komu kibicuje, czy Waltowi czy Hankowi? W każdym razie teraz tylko liczę, że zakończy się to  z hukiem. No i trochę mam nadzieję, że jednak nie zabiją Jessiego. 

• 0

#387 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 03.09.2013 - |21:28|

5x12

A może to zlecenie nie będzie na Jessiego?

• 0

#388 Stingwood

Stingwood

Szeregowy

• Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 04.09.2013 - |17:32|

Może, ale to jest najbardziej prawdopodobne. No... bo kto inny?

• 0
Favorite TV Shows
Breaking Bad | Community | House M.D. | House of Cards
Justified | Orange Is The New Black |  Suits | Six Feet Under

#389 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 04.09.2013 - |18:23|

Jessie. Albo Hank. Ale to drugie wydaje się mało prawdopodobne, chyba że jednak gdzieś tam dojrzał szwagra, bo w przeciwnym wypadku nie miałby powodu, by akurat w tym momencie organizować jego zabójstwo. Poza tym skoro nie jest w stanie zlecić zabójstwa Jessiego, to tym bardziej Hanka. Chociaż z drugiej strony wujek Todda zajmował się głównie zleceniami na terenie placówek penitencjarnych. Gdyby chodziło o kogoś na wolności to myślę, że zadzwoniłby do Saula, by ten kogoś znalazł. Czas pokaże. W każdym razie Jessie jest obecnie najbardziej prawdopodobnym celem.

Użytkownik DevilDrom edytował ten post 04.09.2013 - |18:41|

• 0

#390 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 04.09.2013 - |23:02|

Serial unika prisonbrejkizmów i na 99% zlecenie jest na Jessiego. Tytuł zobowiązuje. Hanka by nie odstrzelil, bo to narobiło by strasznego smrodu. Poza tym dopóki Hank rzadzi to Walt bedzie miał max swobody, nikt go nie sledzi, nikt nie podsłuchuje, nikt nie wertuje ksiąg. Hank ma przerąbane cokolwiek zrobi, nawet gdyby DA dał wszytko na tacy poukładane to i tak jest skonczony, bedzie miał szczescie jak pozwolą mu przejsc na emeryture.

• 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

#391 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 09.09.2013 - |11:16|

5x13, no to się porobiło. Mety robić nie umieją. brudna i spalona.

Walt dał się tak łatwo podpuścić, że aż nie wiarygodne. Osobiście obstawiałem, że na pustyni nie ma zasięgu, ale to nie Polska jak widać.
No i końcowa scena, ładnie sobie postrzelali. Tylko no, jakim cudem czterech ludzi mierzących do dwóch wolno stojących, przy odległości mniejszej niż 50m, nie zalicza nawet jednego trafienia, do tego waląc z armaty jaką jest AA12. Kiepska reklama dla tej plastykowej zabawki...

#392 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 09.09.2013 - |13:50|

Na prawdę, wykończą człowieka z tymi cliffhangerami w tej końcówce serii.

Tylko no, jakim cudem czterech ludzi mierzących do dwóch wolno stojących, przy odległości mniejszej niż 50m, nie zalicza nawet jednego trafienia, do tego waląc z armaty jaką jest AA12. Kiepska reklama dla tej plastykowej zabawki...

Dlatego:
Yy7QJcH.jpg
  • 0

#393 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 09.09.2013 - |16:54|

5x13 To'hajiilee

I wszystko się posypało, że też durny Huell musiał zacząć gadać, myślałem, że jest mądrzejszy, w końcu pracuje dla Saula... Chociaż Walt też zawalił sprawę, że się udał bezpośrednio na miejsce zakopania pieniędzy, zatrzymał się przy nim i czekał tam nie wiadomo na co, skoro nie było dołu to powinien się zorientować, że to zasadzka i się oddalić na bezpieczną odległość - odciągnąć ogon od lokalizacji zakopania pieniędzy. I tradycyjnie ci źli nie potrafią nawet strzelać. Najbliżej im było do zabicia Walta, którego niby chcieli odbić, Żałosne

• 0

#394 Haes

Haes

Plutonowy

• Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 09.09.2013 - |18:43|

Ogromną przyjemność sprawiło mi oglądanie korespondencyjnego pojedynku Walta i Hanka pt. "kto kogo przechytrzy". Okazało się, że wygrał Hank - być może dlatego, że Walt cały czas był przekonany, że walczy z Jessiem i nie miał pojęcia, że tak naprawdę jego przeciwnikiem jest szwagier.

Murzynek (a raczej potężne murzynisko) już z definicji inteligencją nie grzeszył - typowy "przynieś posprzątaj pozamiataj" Saula, więc nie dziwi mnie, że odpowiednio postraszony sypie niczym styczniowy śnieg w Nowosybirsku.

Końcówka - nie wiem jak wy, ale ja się czegoś mniej więcej tego spodziewałem. Siedzi sobie Walt w kajdankach w samochodzie Hanka, w zasadzie już ratunku dla niego nie ma, ale wiemy jednak, że jakoś się z tego wywinie, bo widzieliśmy flashforwardy. I wtedy człekowi zastanawiającemu się "co może się jeszcze stać takiego, że Waltowi się upiecze" na myśl przychodzą dwie opcje: albo Jessie się namyśli (zupełnie nieprawdopodobne), albo też za chwilkę wkroczy wujek. Jak się okazało opcja nr 2 była poprawna.

Użytkownik Haes edytował ten post 09.09.2013 - |20:00|

• 0

Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.

Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).

#395 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 09.09.2013 - |22:58|

+1 było to oczywiste, że Jack przybędzie z odsieczą, mimo jej odwołania. Walt ponownie zawalił, bo mógł powiedzieć mu przez telefon, że to nie Jessie a policja. A tak przyjechali i raczej nie mieli wielkiego wyboru, bo zapewne odwrót nie wchodził w grę. Mogli się poddać lub otworzyć ogień. Prosty wybór, szczególnie, że nie mieli pewności, że to policjanci, co zapewne zresztą nie miało dla nich większego znaczenia. W każdym razie było to oczywiste i od momentu rozłączenia się Walta wyczekiwałem ich pojawienia. 

• 0

#396 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 10.09.2013 - |17:00|

5x13

Jak myślicie, wpadli na pomysł nagrywania rozmowy Jessie-Walt? Pewnie nie, a tak się ładnie przyznał do kilku rzeczy. 

Kasę mogą jeszcze łatwo namierzyć jeśli będą mieli szansę przeszukania Walta (kupon z numerami) albo Jacka (liczby na ręcę), ale na razie Hank i Gomez mają większy problem - zemściło się trzymanie całej akcji w tajemnicy, chociaż mieli powód.

Wyjątkowo tym razem nie podobało mi się zakończenie. Wszystko wskazuje na parę trupów i cudowne ocalenie reszty. Ciekawa jestem jak uda im się wyplątać z tego bagna w taki sposób, żeby kluczowe postacie przeżyły i było czym zapełnić 3 odcinki i w dodatku nie załatwić śledztwa (oby). Póki co przewaga jest po stronie wujka.

Może Lydia coś namiesza. Nie była zachwycona dokonaniami Todda i podejściem Jacka.

• 0

#397 Stingwood

Stingwood

Szeregowy

• Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 10.09.2013 - |21:07|

Chyba nagrywali, ale przy obecnej sytuacji to te zeznania nie mają znaczenia. Fajny odcinek, nawet pomijam fakt że nie trafili do Hanka z takiej odległości.

PS. Aż czekałem, aż Walt odwracając się do Hanka się jakoś arogancko uśmieje (typu "mówiłem, stąpaj ostrożnie") albo zaśmieje jak w 4x11 Crawl Space. Ale wyszło świetnie, znowu :D

• 0
Favorite TV Shows
Breaking Bad | Community | House M.D. | House of Cards
Justified | Orange Is The New Black |  Suits | Six Feet Under

#398 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 11.09.2013 - |11:09|

5x13
Jak myślicie, wpadli na pomysł nagrywania rozmowy Jessie-Walt? Pewnie nie, a tak się ładnie przyznał do kilku rzeczy.

Pewnie, że nagrywali, zauważ jak Jessi przestał rozmawiać po tym jak Walt do wszystkiego się przyznał, o to właśnie chodziło.

Użytkownik Dinsdale edytował ten post 11.09.2013 - |11:10|

• 0

#399 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 11.09.2013 - |23:05|

Ogromną przyjemność sprawiło mi oglądanie korespondencyjnego pojedynku Walta i Hanka pt. "kto kogo przechytrzy". Okazało się, że wygrał Hank - być może dlatego, że Walt cały czas był przekonany, że walczy z Jessiem i nie miał pojęcia, że tak naprawdę jego przeciwnikiem jest szwagier.

Niezupełnie, przecież Jessie poprzednio specjalnie nastraszył Waltera przez telefon jednocześnie rozwalając akcję Hanka i Gomiego w której na podsłuch miał go nagrywać. Zaraz wyszło, że to on wpadł na ten pomysł, którego wykonanie widzieliśmy w ostatnim odcinku.

W ogóle Jessie w tym sezonie jest wyjątkowo błyskotliwy. :)

• 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#400 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 11.09.2013 - |23:52|

Będzie spin-off "Breaking Bad"!
Serial dla Soula? Chyba bym tego nie kupił...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych