Skocz do zawartości

Zdjęcie

NIE BÓJ SIĘ ZAPYTAĆ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
764 odpowiedzi w tym temacie

#381 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 06.06.2006 - |18:21|

nic takiego z tego odcinka nie wynikało; poza tym w 9x03 podczas spotkania z Danielem był w mundurze o ile dobrze pamiętam;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#382 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 07.06.2006 - |08:39|

Szukałem ale nie znalazłem tej informacji na żadnej zagranicznej stronie. Jestem jednak pewien że gdzieś to było.

Jeszcze mam jedno pytanko Goa'uld'owie potrafią zbudować nowe wrota? Jakoś nie bardzo mogę do tego dojść. Było kiedyś że umieszczają na planetach inne wrota jednak nie jestem pewien czy budują nowe czy po prostu zastępują je wrotami z nieużywanej planety.
  • 0
don't try

#383 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 07.06.2006 - |10:34|

nie umiaję. Baal zbierał wrota z planet. (9 sezon, jak dobrze pamiętam)

#384 Ground

Ground

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów
  • MiastoPrzemyśl

Napisano 07.06.2006 - |10:35|

Tom_Logan. Informacje na temat co robi Jack O'Neill mozna znalesc na tej stronie http://www.stargate-sg1-solutions.com/wiki...ack_O'Neill "...until he became commander of the SGC. After one year, he was promoted again, to Major General, and now heads the Department of Homeworld Security at the Pentagon in Washington, D.C."
  • 0

#385 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 07.06.2006 - |10:46|

... aż gdy został dowódcą SGC. Po roku awansowała na Generała Majora (2 gwiazdki) i zostało dowódcą DoHS, w Pentagonie w Waszyngtonie.

dla tych co nie znają angielskiego

#386 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 07.06.2006 - |15:00|

Jeszcze mam jedno pytanko Goa'uld'owie potrafią zbudować nowe wrota? Jakoś nie bardzo mogę do tego dojść. Było kiedyś że umieszczają na planetach inne wrota jednak nie jestem pewien czy budują nowe czy po prostu zastępują je wrotami z nieużywanej planety.

I przy każdej okazji w serialu było mówione ,że Goauld to zbieracze i właściwie NIC sami nie tworzą jedynie przejmują wiedzę/wynalazki/dokonania innych. Nawet Anubis wykożystywał częśc wiedzy zdobytej jako pół-wzeszły przystosowując do możliwości Goauld wynalazki Pradawnych czy innych ras.

Użytkownik biku1 edytował ten post 07.06.2006 - |15:02|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#387 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 08.06.2006 - |11:40|

Dokładnie tak. Ground to jest właśnie to o czym mówiłem na początku, z tym że ja przeczytałem to info na innej stronce, tyle że później nie mogłem tego znaleźć żeby potwierdzić fakty. Biku1 dzięki za rozwianie moich wątpliwości.
  • 0
don't try

#388 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 21.06.2006 - |08:06|

Mam bardzo nietypowe pytanie dla tych co oglądają SG-1 i SGA, ciekawi mnie czy w tych dwóch serialach finały i premiery sezonów są tak dobrze robione jak w serialach "Lost", "Smallville". Zauważyłem, że poziom finałowego odcinka nie zależy od numeru sezonu tylko od rocznika. Chodzi o to, że np. zakończenie 5 sezonu Smallville jest równe zakończeniu 2 sezinu Lost ponieważ są z tego samego roku. Skoro sezon 1 SG-1 był robiony w 1996 roku to te odcinki (premierowe i finałowe) są na bardzo niskim poziomie? A dopiero 9 sezon równa się z końcówką 2 sezonu Lost?
  • 0

Dołączona grafika

#389 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 21.06.2006 - |10:12|

To jest kwestia gustu, ale finałowe odcinki 1 sezonu i kolejnych są naprawdę dobre. Finał Losta nie jest w stanie im dorównać.
  • 0

#390 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 21.06.2006 - |21:07|

To raczej nie jest kwestia rocznika. po prostu zasadą jest zrobienie super zakończenia sezonu i początku następnego. Chodzi o przyciągnięcie widza i zaskoczenie go czymś niezwykłym.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#391 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 23.06.2006 - |00:38|

ale finałowe odcinki 1 sezonu i kolejnych są naprawdę dobre. Finał Losta nie jest w stanie im dorównać.

Masz na myśli finał 2 sezonu Losta????

Dziwne, to pierwszy sezon jest lepszy od tych wszystkich nowych? Czym się te wszystkie sezony różnią?

Użytkownik Juki edytował ten post 26.06.2006 - |13:03|

• 0

Dołączona grafika

#392 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 03.07.2006 - |19:30|

Masz na myśli finał 2 sezonu Losta????

Dziwne, to pierwszy sezon jest lepszy od tych wszystkich nowych? Czym się te wszystkie sezony różnią?

Tak jak pisałam wcześniej: jest to kwestia gustu. Moim zdaniem Stargate SG1 sprzed 10 lat jest o wiele lepszy niż Lost. A czym poszczególne sezony się różnią to wg mnie głupie pytanie. Trzeba objrzeć i na własnej skórze się przekonać.
  • 0

#393 Glock

Glock

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 90 postów

Napisano 03.07.2006 - |20:32|

Okazało się, że w tym samym czasie w którym jest premiera nowych sezonów Stargatów na SciFi Channel
na Kanadyjskim The Movie Network startuje 3 sezon SG Atlantis.I teraz pytanie: Czy ktoś może wie, czy odcinki które będą w HDTV będą ripowane z TMN równolegle do SCIFI Channel, bo jak wiadomo DSRipy mają parszywą jakość?
  • 0
Dołączona grafika

#394 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 10.07.2006 - |14:12|

Mam jeszcze jedno pytanie, zdziwilem sie, ze stargatey zaczynaja sie w lipcu nie tak jak smallville, lost czy prison break. Powie mi ktos kiedy w stargate sa standardowe przerwy miesieczne i koniec sezonu?
  • 0

Dołączona grafika

#395 uisats25

uisats25

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 16.07.2006 - |23:45|

Czy to ostatnie sezony, czytałem gdzieś plotkę, że tak ???????
  • 0

#396 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 17.07.2006 - |00:02|

Ja słyszałem, e będzie 11 i na 100% 4, ale jak widać narazie możemy oglądać spokojnie to co jest a myslenie o następnych sezonach odstawic na jakiś czas na bok.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#397 Teeta

Teeta

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 17.07.2006 - |14:01|

mam 1 pytanie, nawiązujące do tego spoilera/opisu:
http://gwrota.com/page.php?id=476

w których odcinkach jest ta przeszłość Daniela?
  • 0

#398 vilijar

vilijar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 18.07.2006 - |12:57|

Chodzi Ci o historię Daniela i Sha're?
Toż to się zaczyna już 1x01 Children of the Gods i potem się toczy przez 3 sezony.
A ostatni raz Sha're pojawia się chyba nawet po tym, jak Daniel powrócił z ascendencji, czyli początek sezonu siódmego.
  • 0

#399 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 19.07.2006 - |00:42|

Dręczy mnie to od dłuższego czasu więc postanowiłem zapytać. W odcinkach SG-1 i Atlantis rapowanych z TV na dole pojawiają się nieraz reklamy innych seriali które są ucięte od dołu. Pytam więc czy tylko te napisy reklamowe są ucięte czy także sam odcinek?
Także na górze ekranu zaraz po reklamach pojawia się taki czarny kwadrat, który też jest ucięty.

Jeśli ten temat już był to przepraszam, ale nigdzie nie znalazłem nic podobnego.
  • 0

#400 vilijar

vilijar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 19.07.2006 - |13:28|

Wszystko jest ucięte. Sci-Fi nadaje w zwykłym systemie pełnoekranowym, więc grupy ripujące chcąc zrobić wersję szerokoekranową muszą trochę obrazu obciąć.
A ten czrny kwadrat pojawiający się u góry po lewej to oznaczenie wiekowe. Tak jak u nas kóleczka, trójkąciki i kwadraciki ;)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych