Skocz do zawartości

Zdjęcie

NEO +

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
448 odpowiedzi w tym temacie

#381 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 30.08.2004 - |09:22|

No dobrze wszystko cacy,tylko nie ma tu nic napisane czy dotychczasowi uzytkownicy 320 i 640 bede mieli limity !!

320 chyba mieli co?
Osoby ktore maja Neo+640 i przedluza sobie umowy nie beda miec limitu. Jest wyraznie napisane, ze usluga bedzie swiadczona bez zmian.
Tak czy siak, wszystkiego dowiemy sie na konferencji prasowej.
  • www.gwrota.com

#382 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 30.08.2004 - |10:02|

To w takim razie z punku widzenia osoby nie posiadajacej Neostrady i zamierzajacej nabyc ja rzez jest niesprawiedliwa....i powinny byc prostesy o nie rowne traktowanie klientow..a z punktu widzenia posiadacza neostrady nie moga rowniez dac limitu :P ...bo to byłoby pogwałcenie umowy...podsumowujac Tpsa sie wkopała co nie zrobi bedzie źle :P .......no chyba ze w ogóle zniesie limity

Pozdrawiam
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#383 Grinch

Grinch

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 30.08.2004 - |10:34|

To w  takim razie z punku widzenia osoby nie posiadajacej Neostrady i zamierzajacej nabyc ja  rzez jest niesprawiedliwa....i powinny byc prostesy o nie rowne traktowanie klientow..a z punktu widzenia posiadacza neostrady nie moga rowniez dac limitu  :P ...bo to byłoby pogwałcenie umowy...podsumowujac Tpsa sie wkopała co nie zrobi bedzie źle :P .......no chyba ze w ogóle zniesie limity

Pozdrawiam

TPSA moze robic co chce, a protesty to wiesz....
Jak znam TPSA to za jakis czas wprowadza ankesy do umowy, ten kto sie zgodzi ten sie zgodz, komu sie nie spodoba to odejdzie. I tyle bedzie z tej wspanialej NEostrady+
  • www.gwrota.com

#384 Przemas

Przemas

Starszy plutonowy

• VIP
  • 619 postów
  • Miasto100lica--->Grochow

Napisano 30.08.2004 - |13:07|

Ja sadze ze ta nowa wspanial mega lolkowa zmiana nic nie wzniesie bo te osoby co maja bez limitow lub dziela lacze to beda dalej dzielili i sciagali co wlezie. A jak im sie umowa skonczy to automatycznie przechodzi na czas nieokreslony i roznica jest tak ze zamiast placic 139 zł beda placili 189 zł czy jakos tak.

Nie wiem jak tpsa chce zwiekszyc ilosc podlaczen do neostrady wprowadzajac taka oferte.
Jedyny cel tego moze byc taki ze ludzie nie beda brac 1 Mbita bo sie nie oplaca a beda masowo zakladali opcje 128 Kbit dzieki czemu moga zwiekszyc ilosc podlaczen neostrady i zmniejszyc ruch w sieci ( zmiejszyc ilosc sciagnietych danych ) no i przede wszystki sie wzbogacic bo z jednej neo 1 Mbita zrobia 8 laczy 128 Kbit gdzie koszty przedstawiaja sie tak 1 Mbit + 186 zł a 8x59 zł = 472 zł wiec chyba zarobia na tym i to nie malo.

Co do limitow to na zachodzie tez zaczynaja wprowadzac. np w angli 512 lacze ma 1 GB limit gdzie opis to : szybkie lacze do www i maili : wielki ROTFL kto generuje 1 GB transfer czytajac maile i ogladajac www? chyba sprzataczka z telepunktu.

Ale porownojac francuski telecom ktory jest spolwlascicielem TP to 2 Mbit lacze ma sie za 30 EU a 128 ma sie za 15 EU.

Poprostu podziwiam ludzi na wyzszych szczeblach bo im juz sie naprawde w glowie popier :censored:
od mamony. Ale tak to juz jest jak sie firma nie ma co bac konkurencji. Tylko tu sie myla bo konkurencja zaczenie rosnac jak grzeyby podeszczu, tylko to troche dluzej zajmie.
  • 0
Ci, którzy żyją nadzieją, widzą dalej.
Ci, co żyją miłością, widzą głębiej.
Ci, co żyją wiarą, widzą wszystko w innym świetle.

#385 Gear

Gear

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 30.08.2004 - |20:31|

konkurencja powoli startuje, może to zainsteresuje "przyszłych byłych" neostradowiczów:

Szanowni Państwo,

Z prawdziwą satysfakcją pragniemy zaprezentować naszą najnowszą usługę Net24 - stały i szybki dostęp do Internetu oferowany w dwóch opcjach do wyboru:

Net24 Premium - stały dostęp do Internetu o bardzo dużej prędkości transmisji - do 640 kbit/s za 130 zł miesięcznie i bez umowy na czas określony!
Net24 Komfort - stały dostęp do Internetu o prędkości do 128 kbit/s w rewelacyjnej cenie 55 zł miesięcznie i jako jedyny na rynku bez limitu ilości przesyłanych danych!

Dodatkowo tylko teraz w promocyjnej cenie!

modem ADSL za 1 zł netto zamiast 119 zł netto
aktywacja za 1 zł netto zamiast 81 zł netto
Szczegóły oferty na www.netia.pl/net24/.

Aby sprawdzić dostępność Net24 i zamówić usługę, wystarczy kliknąć w link Sprawdzenie i zamówienie usługi Net24 na stronie www.netia.pl/net24/ lub skontaktować się z naszymi konsultantami pod całodobowym numerem infonetii: 0 801 802 803, *88 (połączenie bezpłatne w sieci Netia), z telefonów komórkowych (22) 711 87 87.

Jesteśmy przekonani, że Net24 - stały, szybki i nielimitowany dostęp do Internetu w niezwykle atrakcyjnej cenie spotka się z Państwa dużym uznaniem.

• 0

#386 Gosiek

Gosiek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów
  • MiastoWarszawka

Napisano 31.08.2004 - |00:25|

Tylko z konkurencją jest na razie mały problem - nie obejmuje nawet połowy chętnych, którzy mają dostęp do tepsy/neo. Ale mam nadzieję, że to się szybko zmieni, chociaż ja osobiście na razie nie mam zbytnich powodów do optymizmu. Np. chociaż mieszkam w Warszawie, w której (podobno) jest duży wybór dostawrów internetu, to w zasadzie poza neo nie mam żadnych możliwości - ani netia, ani aster, ani chello nie mają zamiaru zjawić się w mojej okolicy - część z nich już prawie 2 lata obiecuje, że niedługo się pojawi i dalej nic. A małe sieci blokowe (z całym szacunkiem dla osób takowe tworzących) to nie jest dla mnie żadna alternatywa - cenowo może i to się czasem opłaca, ale szybkość transferu i ew. ograniczenia co do korzystania np. z sieci p2p, problemy choćby z wejściem na irc (k-line może być założony na całą taką sieć) itp. ciekawostki raczej nie przemawiają na ich korzyść.
A wracając do neo - polecam odwiedziny w usenecie, grupa alt.pl.neostrada, sporo ciekawych rzeczy można tam znaleźć. :>
  • 0
Blood is life
Blood is the truth...

Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl

#387 AtroN

AtroN

Starszy kapral

• VIP
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 31.08.2004 - |10:08|

konkurencja powoli startuje, może to zainsteresuje "przyszłych byłych" neostradowiczów:

Jest tylko jeden mały problem w tej ofercie.
Mianowicie.... "Pod wskazanym adresem nie istnieją w tej chwili techniczne możliwości uruchomienia usługi Net24."

Netia jak narazie jest tam gdzie tepsa nie chciała zawracać sobie głowy. I zapewne jeszcze minie trochę czasu jak zaczną walczyć na wspolnych terenach :(

Podobnie jest z Dialogiem. Może na Warszawę wejdą na początku przyszłego roku. Jednak nie stawiałbym na to wszystkich pieniędzy....
  • 0
Ogniu, krocz za mną!

Dołączona grafika

#388 Ogotai

Ogotai

Plutonowy

• VIP
  • 456 postów

Napisano 31.08.2004 - |10:38|

Jak tak czytam wasze wypowiedzi, do dochodzę do wniosku, że i tak jesteście w lepszej sytuacji. Ja mieszkam w takim miejscu, gdzie jedyna możliwość dostpu do netu to neo. Firmy udostępniajce internet drogą radiową skupiły się na innych obszarach mojego miasta (a i tak ładnie sobie liczą za podłączenie i korzystanie) a w mojej okolicy nie ma możliwości założenia sieci lokalnej. O dialogu słyszałem tylko z reklam - więc pozostaje mi się tylko cieszyć neostradą (fakt faktem, że od jakiegoś czasu nie ma z nią problemów).
  • 0

#389 Przemas

Przemas

Starszy plutonowy

• VIP
  • 619 postów

Napisano 31.08.2004 - |12:20|

Co do NETI i NET24 to skierowane jest to do bardzo malej grupy ludzi, bo nawet jesli jestes w jej zasiegu to moga ci zaoferowac podlaczenie telefonu a do net24 trzeba poczekac az rozwina swoja infrastrukture( taki mily pan z line party neti powiedzial ze to moze potrwac rok moze 2 a nawet i wiecej)

Zreszta nie wiem o czym tu mowic TPSA sie zblaznila na maxa. Jednyna opcja neo to 128 bo inne to shit kompletny i trzeba byc debilem zeby brac te najwyzsze predkosci ( debile z tepsy tez bo jak sie jest pracownikiem to mozna zalatwic sobie bez limitu)
  • 0

#390 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 31.08.2004 - |13:22|

No właśnie, po co komu taka duża prędkość jeśli limit wykorzysta w 2-3 dni. A potem przez resztę miesiąca będzie się kulał na prędkości umożliwiającej raptem obsługę poszty email albo przeglądanie stron www (dość niekomfortowe zresztą). No cóż, tak czy siak za ok 1,5 miesiąca kończy mi się umowa roczna z tepsą i dziękuję im za współpracę. Wolę nie mieć nic wspólnego z firmą, która ma takie irracjonalne pomysły. Potem bedę kombinował nad jakimś innym podłączeniam. Może jakaś radiówka... No bo jak żyć bez neta? Przez 4 lata to człowiek już się trochę przyzwyczaił. By nie rzec uzależnił :].
  • 0
"...something takes a part of me..."

#391 Gosiek

Gosiek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów
  • MiastoWarszawka

Napisano 31.08.2004 - |15:14|

W założeniu tepsy limity mają przede wszystkim uderzyć w małe sieci zakładane nielegalnie na neo (nielegalnie, bo niezgodnie z regulaminem tej usługi, który zabrania udostępniania łącza poza lokal). Taka sieć generuje o wiele większy ruch i obciążenie niż jeden użytkownik - nawet taki, który sciąga pliki z P2P przez 24 godziny na dobę. I to głównie takim cwaniaczkom możemy podziękować za limity. Inna sprawa, że reakcja tepsy i tak jest spóźniona - kto miał sobie taką sieć założyć już zdążył to zrobić i teraz spokojnie będzie mógł z niej korzystać, najwyżej zmieni umowę na czas nieokreślony, co przy dzieleniu kosztów na 4-6 osób nie będzie stanowiło zbytniej podwyżki ceny.
Co do limitów, to podobno od 1 stycznia będzie możliwość 'dokupienia' dodatkowych pakietów zwiększających ilość ściąganych danych. Ale i tak łącze 1 mbit z takimi ograniczeniami to czysty bezsens.
  • 0
Blood is life
Blood is the truth...

Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl

#392 Przemas

Przemas

Starszy plutonowy

• VIP
  • 619 postów

Napisano 31.08.2004 - |15:58|

Male sieci osiedlowe na NEO beda dalej bo osoba ktora ma te neo to wezmie podpisze anex do umowy i zmieni ja na czas nieokreslony przed 1 wrzesnia tzn do jutra maja czas ale pewnie juz to dawno zrobili.
I tak te sieci co byly to beda a nowych nie bedzie. Tylko kto teraz bedzie bral neo jak DSL ma o wiele ciekawsza oferte dla sieci osiedlowych -
Pare osob ktore takie sieci maja na laczach od innych ISP ( future, super media) to rezygnuja z ich uslog i biora 2 lacza DSL 2 Mbity i dzieki temu maja 2 razy szybsze lacze i polowe kasy zaoszczedzone ba nawet i wiecej bo za niektore lacza 2 Mbit placi sie po 2- 2.5 tys miesiecznie a tu ma sie za 500 zł
  • 0

#393 Grinch

Grinch

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 31.08.2004 - |16:39|

http://www.tp.pl/otp...ow.php?mid=1491
wiec juz wszystko oficjalnie wiadomo :D

Nowe opcje neostrady tp mają limit transferu danych 5 GB, jednak w ramach trwającej do końca roku promocji limit dla opcji 512 zwiększony będzie do 10 GB, a dla opcji 1024 do 15 GB. Z badań ruchu wynika, że limity te nie przeszkodzą internautom w swobodnym korzystaniu z zasobów sieci, zapobiegną natomiast sprzecznemu z regulaminem neostrady tp tworzeniu "lokalnych sieci" (do takich rozwiazań dedykowana jest usługa dostęp do Internetu DSL, oparta na tej samej technologii).

:bag: :]

Tak mi się pomyślało, że nowa neostrada1024 jest podobna do taknich kart graficznych. 256MB pamięci w karcie graficznej, która nigdy nie wykorzysta tej pojemności.
To czysty marketing, tak samo jest z NEO. To też czysty marketing dla ludzi którzy albo się nie znaja albo uwielbiają szpanować jakie to oni super łącza mają. Dzięki takm ludziom tpsa się w zbogaca. :)

Użytkownik Grinch edytował ten post 31.08.2004 - |16:48|

• www.gwrota.com

#394 Przemas

Przemas

Starszy plutonowy

• VIP
  • 619 postów

Napisano 31.08.2004 - |20:15|

Dzieki tym ludziom obniza sie poziom internetu w polsce bo normalna osoba nie wiezmie ci 1 Mbita z limitem ktory wykorzysta przez 1 dzien. A wezmie lacze 128 Kbit i tym samym przyczyni sie do wzrostu dostepnosci internetu w polsce (o czym wlasnie tpsa mowi ze zwiekszy ilosc abonentow neostrad do 500 tys ) tylko ze jakosc tego lacza jest o kant [beeep] potluc.
Zasada jaka sie poslugowala i posloguje i bedzie sie poslugiwala tepsa to dac kazdemu net chu :censored: prosta zasada DUZO BADZIEWIA WCISNAC LUDZIOM I WMAIWAC RESZCIE ZE TO JEST DOBRE BO TYLE JUZ OSOB KORZYSTA WIEC PRZECIEZ NIE MOZE BYC ZLE tylko ludzie co niektorzy nie maja innego wyjscia albo racionalnie myslacy

http://www.tp.pl/otp...arks_vii_04.pdf

z tego wynika ze tepsa nie ma dobrych laczy dla ludzi.

SLOVAK TELEKOM DSL DATA15000 15 Mbit za 100 $ czy moze sie myle ?

NIGDY NIE WIERZCIE W TAKIE POROWNANIA KTORE PRZEDSTAWIA FIRMA I JE SAMA ZROBILA
WIADOMO ZE JEJ PRODUKT W JEJ OCZACH JEST NAJ I WOGOLE INNI NIE MOGA SIE MIERZYC

TYLKO NIE DODALI ZE W INNYCH KRAJACH SA INNE ZAROBKI I KTOS SE MOZE POZWOLIC WYDAC 16 $ BO ZARABIA PARE TYS.
JAK BY NEO 128 BYLO ZA 19.99 MIESIECZNIE TO BY NIKT NIE NARZEKAL TYLKO JEKIE BYLY BY LEPSZE LACZA 2 mBIT Z LIMITEM 10 G A W PROMOCJI 30 G ?

Użytkownik Przemas21 edytował ten post 31.08.2004 - |20:25|

• 0

#395 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów

Napisano 31.08.2004 - |21:05|

Powiem jedno nabywca nowej Neostrady szczególnie tej 1024 bedzie albo Frajerem albo laikiem albo jednym i drugim B)

Użytkownik Michał edytował ten post 31.08.2004 - |21:05|

• 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

#396 Grinch

Grinch

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 01.09.2004 - |07:48|

http://info.pol.chello.pl/ ;]
  • www.gwrota.com

#397 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów

Napisano 01.09.2004 - |10:21|

Tylko cfaniaki nie pisze ,ża maja limit 15 giga ;]
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

#398 Grinch

Grinch

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 01.09.2004 - |11:31|

Tylko cfaniaki nie pisze ,ża maja limit 15 giga ;]

Czepiasz sie ;)

IMHO to 100 razy lepsza pozycja niz w TPSA ;) Zawsze 10GB wiecej :D
  • www.gwrota.com

#399 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów

Napisano 01.09.2004 - |11:45|

hmmmm tylko w Neo upload masz nie ograniczony a w Chelo tez 15 giga :>
Masz racje i tak to lepsza oferta :)
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

#400 Grinch

Grinch

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 01.09.2004 - |11:51|

hmmmm tylko w Neo upload masz nie ograniczony a w Chelo tez 15 giga :>
Masz racje i tak to lepsza oferta :)

Zanim osiagniesz uploadem 15 przy predkosci 256kb to troche czasu minie :P
  • www.gwrota.com

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych