A ile ich znasz?Ale mimo tych wad mało który serial dorasta do poziomu Lost. Z tych które znam to tylko PB i Dex mają taki poziom.
Wiecie ile seriali leci w USA? ile co roku rozpoczyna swój bieg na nowo....
ile nigdy nie doczeka się zakończenia... a ile się doczekało/doczeka?
i nie wiem co wy chcecie od Jellyeatera, znam parę seriali, które maiły świetne początki i beznadziejne końce, bądź na odwrót (ostatni taki przykład to SG-1, gdzie dla mnie ostatnie dwa sezony, to pomyłka... - ale to nie miejsce o pisaniu o tym....)
Odnaleziony gdyby nie to, że wiem, ze komisje na magisterce, najczęściej po prostu zlewają sprawę, to bym ci powiedział, że nie obroniłbyś "fenomenu" dla losta...
w USA normą jest robienie jakiś dwóch hitów oglądalności na rok, niektóre otrzymują się na szczycie kilka lat, inne zostają zapomniane po dwóch...
a jeszcze inne kręcą i kręcą, ogłaszają koniec i kręcą dalej (siódme niebo - chyba dwa oficjalne zakończenia, udało się za trzecim, choć nie zdziwiłbym się jakby wróciło na 12 rok....)
Pytałeś się też, jak Lost wpłynął na życie, Powiem ci tak, żaden film, żaden serial nie powinien zmieniać poglądów.... to jest po prostu odskocznia od rzeczywistości... to jest 40 minut, 3 godziny, 9 godzin w których zapomina się o otaczającym świecie, o problemach, o przykrościach życia codziennego.. ale seans się kończy i wraca się do życia...
Dla nie których wpływ, to dostosowanie grafika dnia tak, by móc zobaczyć dany odcinek... i tu masz racje, to jest wpływ na życie, ale nie istotny - wątpię by ktoś poświecił randkę (lub coś innego co ma bezpośredni wpływ na nasze życie, i jest z naszym udziałem) dla odcinka czegokolwiek - wiem, że ja nigdy - bo choć miło jest zapomnieć o prawdziwym świecie na chwilę, to jednak bez niego nie da się żyć, a bez serialu da...
I tu ci powiem co myślę. NICZYM SIĘ NIE RÓŻNI...CZYM WYRÓŻNIA SIĘ DLA WAS LOST SPOŚRÓD INNYCH OFERT TELEWIZYJNYCH, INNYCH SERIALI.
Kolejny serial skierowany do masowego widza, ustawiony na przynoszenie jak największych zysków, jak to mówią, nie ważne co mówią, ważne by mówiono dużo i głośno.
choć nie czekaj, jest pewno jedno.. >> WYSOKIE STAWKI za emisje kilku sekund reklamy w trakcie odcinka... (choć teraz gdy widownia spada to i te stawki będą spadać do normalnych...) [to zdaje się tak jak Big Brother - 30 sekund reklamy w finale kosztowało choć koło 0,5mln zł]
Użytkownik Toudi edytował ten post 28.04.2007 - |11:25|