Skocz do zawartości

Zdjęcie

Drive

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
50 odpowiedzi w tym temacie

#21 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 23.04.2007 - |15:23|

O 23:00 to masz rację modes że nikt na plaży nie siedzi, ale o 20:00 (która jest najlepszą godziną w każdej telewizji świata) w lecie też mało kto siedzi w domku, popatrz na to ze swojego punktu widzenia czy siedzisz w domu o 20:00 w gorące miesiące czy jestem poza domem, bo to jest normalne że jak ludzie siedzą na jesień i zimę w chałupach bo pogoda nie ta, to w lecie chcą to sobie odbić i przebywają jak najwięcej na świeżym powietrzu.
Ogólnie w miesiącach kiedy zaczyna słonko przygrzewać, oglądalnośc jest mała i wiele świetnych seriali na tym cierpi, bo stacje w USA mają to gdzieś, albo jest oglądalnośc albo serialowi mowimy papa.
Anie chciałbym tego, jesli chodzi o Drive, bo to świetny serial i trzeba mu dać szansę, to jak już mają skasować to niech się pozbędą Kristanny Loken i jej nędzne painkiller jane (no ale to nie te same stacje).
  • 0

#22 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 23.04.2007 - |17:13|

waski: Ale czy ty teraz siedzisz o 20:00 nad jeziorkiem? Bo u mnie "[beeep] jak diabli" i chyba tyl;ko chory umyslowo by siedzial na plazy o jakiejkowiek godzinie (nie tylko o 20). USA jest w wiekszosci w tej samej strefie co my.
To jeszcze nie ta pory by o 20 bylo jeszcze pelno na plazach.
  • 0

#23 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 23.04.2007 - |17:13|

Drive = proste, szybkie, barwne i się kręci.
Ja to kupuję, zwłaszcza oglądane na 32" :D
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#24 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 23.04.2007 - |18:46|

waski: Ale czy ty teraz siedzisz o 20:00 nad jeziorkiem? Bo u mnie "[beeep] jak diabli" i chyba tyl;ko chory umyslowo by siedzial na plazy o jakiejkowiek godzinie (nie tylko o 20). USA jest w wiekszosci w tej samej strefie co my.
To jeszcze nie ta pory by o 20 bylo jeszcze pelno na plazach.

O jezu chwytasz mnie za słówka, mam na myśli że sezon zbliża się wilkimi krokami, ani się nie obejżymy a będzie środek lata, a wtedy to drive już może nie wytrzymać tego jak teraz ma słabą widownię.
Ale dobra koniec polemiki, wszyscy zgadzamy się jednomyślnie że serial jest niezły i trzymajmy kciuki żeby przetrwał, a nie odpadł w przedbiegach jak wiele innych świetnych seriali :)

Quendi na 32" ogląda sie nieźle ale ja nie mógłbym zjechać niżej niż moja kochana 42" plazma, to się nazywa oglądanie, jeszcze jakby manta kochana wypuściła odtwarzacz, który będzie odtwarzał te pliki HR, to byłbym już całkiem zadowolony. Chyba że już któryś z odtwarzaczy stacjonarek potrafi uciągnąć taką rozdziałkę, jeśli tak to dajcie znać jak coś wiecie czego ja nie wiem, chętnie się podszkolę w możliwościach nowych stacjonarek, bo wypuszczają non stop jakieś nowe modele, może coś się zmieniło wreszcie w tej materii.

Użytkownik waski edytował ten post 23.04.2007 - |18:51|

• 0

#25 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 23.04.2007 - |21:37|

1x03
Na monitorze to już nie to :/

off topic

P.S. LCD i Plazmy (które sprzedają w Polsce) to jeden wielki SYF, którego możliwości na dodatek nie będziesz w pełni korzystał u na przez najbliższe 5-10 lat, nie mówię o kilku programach w HD na N-ce. Dodatkowo jak LCD lub plazma to prawdziwa, BARDZO DROGA w FullHD a nie jakiś badziew 1366x768, który nie jest ani 720p ani 1080i.
Dla mnie to wyrzucanie pieniędzy w błoto.

Poza tym jeśli się ogląda głównie Divx i zwykły sygnał (np JA) to TYLKO CRT, który przy okazji obrabia 1080i nie ma konkurencji w żadnym LCD czy Plazmie. Wadą jest jednak max 32", waga (dla mnie to zaleta, nie będzie już wycierania i serwetek pod TV) i poniekąd wymiary (tyle że najczęściej i tak stoi na stoliku z DVD itd).
Ważna jest jak największa jakość za rozsądną kasę, a philips 32pw9551 kosztuje 2000 zł.

Opis cały, testy są na HDTVPolska.com

Manta - wyszła Manta DVD 034 Lord z wyjściem HDMI, wejściem USB i czytnikiem kart oraz upscalowaniem do 1080i. Nie jest to jeszcze HD DVD, ale już wejście USB np jest bardzo pożądane bo mając mp3 1-2 GB można oglądać wszystkie filmy i seriale (0,5 GB tylko dla seriali) na żywca w Mancie nie zgrywając na płytę DVD. DUŻA WYGODA. HDMI poprawi jakość przesyłanego sygnału a up scaling też dołoży swoje 3 grosze, choć bez przesady.
Tak więc mojej na Lorda bym nie zmienił, ale jeśli kupować teraz to tylko jego.

Prawda jest niestety taka że na razie nie ma taniego HD DVD, robionego jak Manta pod "innego" klienta. Klienta dla którego NAJWAŻNIEJSZE jest odtwarzanie wszystkich formatów w jakich koduje się 720p lub 1080i/p czyli NAS. Nawet drogich HD DVD jak na lekarstwo a i tak jest to coś na poziomie DVD bez obsługi Divix, nadaje sie do USA a nie Polski.

I z całym szacunkiem dla markowych DVD jeśli coś takiego nie odtwarza wszystkiego, każdego formatu napisów itd a kosztuje 3 razy tyle co Manta, która łyka wszystko jak pelikan to jest to BADZIEW nie wart złamanego grosza i śmierdzi mi szpanem na poziomie LCD za 2000 zł.

SED - zdechł, kłopoty z prawami do technologii
OLED - także padł.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox

#26 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 24.04.2007 - |14:52|

A ja się tak przyzwyczailem do mojej plazmy że nie wyobrażam sobie ogladanie filmów i seriali na czymś mniejszym, a w plazmę zainwestowałem dla dobrego kina domowego i filmów DVD.
Jak zasiadam puszczam film na DVD, to sąsiedzi prawie chwytają za telefon i wykręcają 997, a ja po seansie nie muszę używać do końca dnia żelu do włosów. :D
  • 0

#27 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 24.04.2007 - |16:02|

104

Taki powolny ten odcinek ;) Mozna bylo sie spodziewac takiego rozwoju sprawy (chodzi o obrabowanie banku przez Alexa). Tylko ta cala akcja z ochroniarzem jakas dziwna (zamiast mu walnac czyms ciezkim w glowe to mu sie na kark wiesza).

Ocena: 6/10.

waski: ja bedac twoim sasiadem bym dzwonil na policje po 22. Nie dosc ze sobie uszkadzasz sluch to i jeszcze mi mialbys?

Użytkownik Modes edytował ten post 24.04.2007 - |16:02|

• 0

#28 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 24.04.2007 - |18:59|

104

Taki powolny ten odcinek ;) Mozna bylo sie spodziewac takiego rozwoju sprawy (chodzi o obrabowanie banku przez Alexa). Tylko ta cala akcja z ochroniarzem jakas dziwna (zamiast mu walnac czyms ciezkim w glowe to mu sie na kark wiesza).

Ocena: 6/10.

waski: ja bedac twoim sasiadem bym dzwonil na policje po 22. Nie dosc ze sobie uszkadzasz sluch to i jeszcze mi mialbys?

Faktycznie odcinek taki sobie, jak bedą tak dalej ciągnąć, to można będzie powiedzieć za nie długo żegnaj Drive

Ale nie jesteś moim sąsiadem modes ani moim laryngologiem, a na policję nie miałbyś co dzwonić bo ja tak póżno nie oglądam filmów, i mam trochę kultury żeby nie zakłucać spokoju wieczorem
Bo w dzień to rupta co chceta, sąsiedzi też nie raz robią innym u nas na osiedlu na złośc i się tym nie przejmują, więc czemu ja miałbym się nimi przejmować w ciągu dnia :D
  • 0

#29 gregorysl

gregorysl

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 26.04.2007 - |12:34|

Już po Drive

Po słabych wynikach oglądalności pierwszych epizodów nowego serialu akcji stacji FOX - Drive, postanowiono anulować serial. Wyemitowanych zostało 4 z 6 odcinków pierwszego sezonu. Nie wiadomo jeszcze czy stacja pokaże dwa ostatnie epizody.

źródło primetime
  • 0

#30 Guzek9

Guzek9

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 26.04.2007 - |12:45|

To już przegięcie pały!!!
W ogóle tego nie rozumie jak można kasować tyle seriali??
  • 0

#31 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 26.04.2007 - |13:11|

Guzek9: Poniewaz jest niska ogladalnosc. Jak program ma niska ogladalnosc to reklamodawcy nie chca wykupywac reklam w jego czasie. A jak wiadomo reklama to glowny srodek dochodu stacji telewizyjnych.
  • 0

#32 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 26.04.2007 - |14:15|

No i w p..du, mozna tylko skasować z dysku i zapomnieć o tej pozycji.
  • 0

#33 radical

radical

Starszy kapral

• VIP
  • 283 postów
  • Miastono man's land

Napisano 26.04.2007 - |16:43|

Choc fakt, ze 2 pierwsze odcinki byly b. dobre, dwa nastepne troszke przynudzaly, nic ciekawego w zasadzie w nich nie bylo.

zgadzam się. choć 3 i 4 nie były aż takie złe, serial miał jakąś perspektywę na rozwój. no coż, było minęło, jak to się mówi. :D
I don't understand what they're driving at but it really drives me crazy cause they're driven by lolly. :D
  • 0
back from the dead :D

#34 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 26.04.2007 - |16:53|

Ja akurat rozumiem dlaczego serial skasowali.

Prócz bardzo fajnych bryk i ich ujęć pędzących po autostradzie to niewiele tu było.

Ciach Dive w piach :hehe:
  • 0

#35 pablocoo

pablocoo

Kapral

• Grupa Hatak
  • 249 postów

Napisano 26.04.2007 - |16:57|

Nie no, może jednak skończą:

Dołączona grafika
  • 0

#36 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 26.04.2007 - |16:59|

mastered: Telewizja to nie akcja charytatywna. Jak juz pisalem, telewizja zarabia na reklamach a ceny reklam ustalana sa poprzez wyniki ogladalnosci poszczegolnych programow. Jesli taki Drive mial 5x gorsza ogladalnosc niz dziesiata powtorka CSI czy czegokolwiek innego to po co maja go wyswietlac?
Fakt faktem ze mogli by go chociaz dokonczyc o 2 w nocy czy jakos tak, ale fakt ze sa jakies odcinki ktore nie zostaly wyemitowane moze pomoc im w sprzedarzy serialu na dvd (jesli takowy w ogole bedzie).
  • 0

#37 Scofi

Scofi

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 326 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 26.04.2007 - |17:16|

a ja tam jestem zniesmaczony, zdegustowany, smutny, zdenerwowany... po prostu zly. ten serial naprawde mial duzy potencjal i jak bylo widac po trzecim odcinku, akcja rozkrecala sie coraz bardziej. ta kasacja to kolejne potwierdzenie, ze ludzie naprawde nie wiedza co dobre. to nie pierwszy raz.
strasznie denerwuje mnie to, ze zamiast skonczyc serial w momencie bycia na szczycie, daje mu sie, ze tak powiem kolejna szanse. mowie tu o Prison Breaku. serial rewelacyjny, ale tylko pierwszy sezon. reszta juz na sile. wracacajac do tych szans. jak juz napisalem, jednym daje sie kolejna, niepotrzebna, niestety innym, kiedy jest im potrzebna, zabiera sie ja... tak jak w przypadku Drive'a czy tez Smitha... oraz wielu innym. wiem, ze chodzi o pieniadze, jednak mogliby znalezc sie ludzie, ktorzy chca zarobic na jakosci, a nie ilosci...
  • 0
Dołączona grafika

O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed

- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!

nie bedzie znakow diakrytycznych

ON - LINE again :)

#38 radical

radical

Starszy kapral

• VIP
  • 283 postów
  • Miastono man's land

Napisano 26.04.2007 - |17:26|

fakt ze sa jakies odcinki ktore nie zostaly wyemitowane moze pomoc im w sprzedarzy serialu na dvd (jesli takowy w ogole bedzie).

no Modes pouczasz innych, a sam takie rzeczy piszesz! naprawdę wierzysz, że ktoś kupi 6 odcinków na dvd, serialu, który nie zdobył popularności. (pomijam fakt samego wydania go na dvd, bo raczej byloby to bardziej karkołomne, niż sprzedanie kilku egzemplarzy) :-D
  • 0
back from the dead :D

#39 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 591 postów
  • MiastoLublin

Napisano 26.04.2007 - |18:55|

Mi się serial spodobał. Może to nie rewelacja ale zawsze coś do oglądnia i fajne i wchodze tutaj i dowiaduje się, że skasowali serial... kpina i skandal, jak można kasować serial, który nie ma nawet pierwszego sezonu? Spotkałem się z czymś takim poraz pierwszy. :evil: Mam nauczke nigdy więcej nie będę oglądał czegoś nowego. Jak to FOX tak zdecydował to w ramach rekompensaty dla siebie nie będę oglądał PB póki nie wyjdzie cały 3 sezon kto wie może po kilku odc 3 sezonu też anulują.
  • 0

#40 gregorysl

gregorysl

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 26.04.2007 - |19:15|

jezeli w ciagu 2 odcinkow chca zakonczyc serial to zycze im powidzenia
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych