Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Tudors

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
69 odpowiedzi w tym temacie

#21 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 02.05.2007 - |21:47|

Przy całym szacunku dla kobiet ale BIOLOGIA/Matka natura jest bezlitosna i prawdziwa.

16-18 to jest dorosła biologicznie kobieta (20-25 szczyt płodności) a nie 35-40 lub jeszcze dalej, o czym świadczą genetyczne wady dzieci i trudności tych kobiet w poczęciu potomstwa.

Od 19 roku sie starzejemy, nasz mózg i reszta narządów.

Choćby 40 letnia kobieta miała 5 fakultetów i była prezesem banku to jest 100 razy gorszym materiałem na matkę od 16 latki z buszu.

Jeśli ktoś myśli że nagle gatunek ludzki się zmienił bo kobiety zaczęły robić "kariery" i odkładać macierzyństwo do "nigdy, nigdy" to się bardzo myli. Bezdzietni i bezdzietne nie przekazują genów.

Mówiąc wprost niech podniesie rękę każdy kogo mamusia zaczęła rodzić po 35 roku życia.
35 lat to kiedyś była średnia życia przeciętnego człowieka i to nie tak dawno bo za Napoleona we Francji czyli najbardziej rozwiniętym państwie Świata.

P.S. Małoletni a co to ma być że niby nie pełno prawni ? W USA możesz sie piwa napić dopiero od 21 roku życia a w Turcji możesz glosować jak masz 30 !! lat. I co wynika że nie 18 a 30 lat ? Papier wszystko przyjmie. Zresztą prawa są ustanawiane w imię Boga/Bogów i mają tyle wspólnego z rzeczywistością co płaska Ziemia wsparta na 4 Słoniach stojących na gigantycznym zółwiu sunącym przez bezmiar kosmosu.

Tylko natura prawdę ci powie.

Grawitacja to jest prawo, resztę razem z Konstytucja można zmienić.

P.S. W Polsce możesz mieć stosunki seksualne z 15 latką jeśli wyraziła na to zgodę. Co więcej rodzice nie mogą jej tego zabronić. Co więcej nie ma ona prawa zarządzać swym dzieckiem jeśli sie pocznie a odpowiedzialni są za to rodzice. Takie mamy prawo. Tak więc nieletnich jeśli chodzi o sex masz u nas poniżej 15 roku życia.

Użytkownik Quendi edytował ten post 02.05.2007 - |22:05|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#22 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 02.05.2007 - |22:05|

dojrzalosc do rozrodu nie jest dojrzaloscia biologiczna; Quendi, bo musialbys te granice przesunac do 13go roku zycia...
chociaz zgadzam sie, ze najlepszy wiek dla kobiety na urodzenie dziecka to okolo 25 lat., wczesniej czesto kobiety nie sa emocjonalnie dorosle do tego, by wychowac dziecko, jak nalezy.

poza tym, nie redukuj kobiety do chodzacej macicy, seksizm przebija z twoich postow; znam kobiete, ktora urodzila pierwsze dziecko w wieku 42 lat i sa to chlopy na schwal, bez zadnych wad i chorob. a to, ze ktos wybiera bezdzietnosc, dlaczego mialoby byc zle? jesli nie chce przekazac zlych genow, albo wie, ze nie moze zapewnic dzieciom nalezytego wychowania - czy o czlowieczenstwie i wartosci czlowieka ma decydowac ilosc dzieci, ktore zrobil? w takim rankingu wygrywaja gwalciciele...

a wracajac do tematu - - co z serialem??
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#23 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 02.05.2007 - |22:28|

Serial po 1x05 mogę powiedzieć że trzyma poziom, czyli jest bardzo dobrze.

P.S. Poprawność polityczna to największe wynaturzenie. Powiedzenie że Murzyn jest Czarny to od razu rasizm a że biologiczną rolą kobiety jest rodzenie dzieci to od razu seksizm.
Oczywiście seksizmem są zwłaszcza młode ładne laski porozbierane na bilbordach o czym nie ominą przypomnieć nam stare zawistne kaszaloty w komitywie z lesbijkami i feministkami.
To że ta trójca najczęściej jest w 1 osobie to druga sprawa.

P.S. 2 Lubię Polskę więc pewnie jestem nacjonalistą/faszystą. Oprócz tego że jestem seksistą, rasistą i innym -ISTĄ.

P.S. 3 Nie gotowi emocjonalnie, a co to jest budowa promu kosmicznego. Może do samego stosunku potrzeba tytułu profesora. Tak myśląc to ludzie by dawno temu wymarli. I w biologi nie ma zgadzania się. Od 19 roku sie starzejemy a płodność to 20 do 25 lat a nie od 25 roku, koniec kropka. Natura nagle się nie zmieniła bo ludzie zaczęli chodzić na studia. 20 lat temu nie chodzili.

P.S. 4 Możesz być głęboko wierzącym Chrześcijaninem/Muzułmaninem/Żydem czy innym co nie zmienia faktu że ziemia jest okrągła, krąży wokół Słońca a człowiek jest ZWIERZĘCIEM, dokładne ssakiem z gatunku małp naczelnych homo sapiens sapiens. A jeśli ktoś myśli że jego inny światopogląd na tą sprawę zmienia ten stan rzeczy to się bardzo myli. Nie mówiąc o tym że pewnie wtedy jest już jakimś -ISTĄ.

Sorry za off topic

Użytkownik Quendi edytował ten post 02.05.2007 - |22:30|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox

#24 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 08.05.2007 - |01:12|

Serial po 1x05 mogę powiedzieć że trzyma poziom, czyli jest bardzo dobrze.

P.S. Poprawność polityczna to największe wynaturzenie. Powiedzenie że Murzyn jest Czarny to od razu rasizm a że biologiczną rolą kobiety jest rodzenie dzieci to od razu seksizm.
Oczywiście seksizmem są zwłaszcza młode ładne laski porozbierane na bilbordach o czym nie ominą przypomnieć nam stare zawistne kaszaloty w komitywie z lesbijkami i feministkami.
To że ta trójca najczęściej jest w 1 osobie to druga sprawa.

P.S. 2 Lubię Polskę więc pewnie jestem nacjonalistą/faszystą. Oprócz tego że jestem seksistą, rasistą i innym -ISTĄ.

P.S. 3 Nie gotowi emocjonalnie, a co to jest budowa promu kosmicznego. Może do samego stosunku potrzeba tytułu profesora. Tak myśląc to ludzie by dawno temu wymarli. I w biologi nie ma zgadzania się. Od 19 roku sie starzejemy a płodność to 20 do 25 lat a nie od 25 roku, koniec kropka. Natura nagle się nie zmieniła bo ludzie zaczęli chodzić na studia. 20 lat temu nie chodzili.

P.S. 4 Możesz być głęboko wierzącym Chrześcijaninem/Muzułmaninem/Żydem czy innym co nie zmienia faktu że ziemia jest okrągła, krąży wokół Słońca a człowiek jest ZWIERZĘCIEM, dokładne ssakiem z gatunku małp naczelnych homo sapiens sapiens. A jeśli ktoś myśli że jego inny światopogląd na tą sprawę zmienia ten stan rzeczy to się bardzo myli. Nie mówiąc o tym że pewnie wtedy jest już jakimś -ISTĄ.

Sorry za off topic

Quendi na Prezydenta. Ja się podpisuję pod każdym Twoim zdaniem w tym wątku.
Dawno nie czytałem tak logicznego, sensownego i chłodnego wywodu o najprostrzych sprawach, w tym macierzyństwie. Nie pojmuję jak można w ogóle z tak oczywistymi sprawami polemizować? WG mnie nie ma w ogóle sensu polemizować - ot oczywiste prawdy i tyle.

A co do samego serialu to mi coś nie zgadzają się daty i wydarzenia. WYgląda to trochę jak w Rome, że niby wszystko mniej więcej historycznie, ale raz mniej, a raz więcej. I tak jeszcze przed złupieniem Rzymu przez żołdaków Karola V to anglicy i Henryk VIII brali już udział w bezpośredniej walce z Francuzami na terenie Francji, a w serialu słyszmy, że tylko dali kasę i to tylko połowę obiecanej kaski. ANi słowa o osobistym udziale Henryka w VIII w walce i inwazji angielskiej armii w sojuszu z Karolem (koszty dekoracji i batalistycznych plenerów?). Jak się nie mylę to poszukiwania nowej matki i żony dla Henryka rozpoczęły się wkrótce po tym jak KAtarzyna straciła całkiem okres i było jasne, że nie będzie już mieć dzieci - po 1518 roku już nie zaszła zresztą w ciążę. A że już nie urodzi to było wiadomo na dworze ok. 1520 roku.
Także sporo rzeczy zgadza się w Tudors tylko bardzo z grubsza. A sporo faktów i wydarzeń jest pomieszanych wg widzimisię scenarzystów. Dodam jeszcze, że niestety aktor grający arcybiskupa Wolseya zdecydowanie gasi i przyćmiewa pozostałe postaci. Tzn. gra znakomicie, ale na jego tle wiele innych postaci wygląda szaro i nieciekawie. Wygląda jakby poza Wolseyem inni aktorzy nie dawali sobie z rolami rady. ALe to tylko moje subiektywne odczucie po 5 odcinkach. Zważywszy, że jak wiadomo jego ekscelencja Woolsey będzie ściety i to chyba już niedługo, patrząc po tempie upływu czasu w serialu, to ciekawe jak ten serial może być nadal interesujący i ciekawy bez tak znakomitej roli?
Brakuje mi też jakichś interesująco wplecionych scen z Watykanu - byłoby to z pożytkiem dla serialu, a stanowisko i polityka Papieża miała przecież szalenie istotne znaczenie dla historii o Henryku VIII. No cóż.

Użytkownik Gaj edytował ten post 08.05.2007 - |01:32|

• 0

#25 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 14.05.2007 - |16:41|

1x06

Nadal bardzo dobrze.
Serial co prawda nie emanuje rzeźnickim realizmem jak Rome i Deadwood ale czuć ducha epoki, uwarunkowania społeczno-polityczne tamtych czasów.
Jest to w końcu opowieść o elitach władzy a nie o niższych warstwach społecznych.

Jeden z moich ulubieńców, a już na pewno mojej mamusi :D

Jeszcze raz brawa dla Showitme
  • 0

#26 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 29.05.2007 - |19:21|

wie ktoś czy leciał 9-ty odcinek w niedzielę czy nie. :unsure:
  • 0

#27 ericdraven

ericdraven

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 30.05.2007 - |11:09|

Ludzie powiadają, że www.google.pl zna odpowiedź. IMHO serial miał mi zastąpić Rome no i się nie udało ;) ale to specyficzny klimat seriali na Showtime; )
  • 0

#28 kimera

kimera

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 274 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 30.05.2007 - |11:48|

Według tv.com odcinek 9 ma być emitowany dopiero w tę niedzielę, 3 czerwca.

MOD: poprawiłem miesiąc

Użytkownik Toudi edytował ten post 30.05.2007 - |12:27|

• 0

#29 Taselchof

Taselchof

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 06.08.2007 - |09:47|

Serial naprawdę nie źle zrobiony chociaż brakować pewnie będzie Wolseya który prezentował najlepszą grę aktorską w całym tym towarzystwie :P no nic został jeszcze Tomasz Morus :) wie ktoś może czy szykuje się 2 sezon i jeśli tak to kiedy ? :P
  • 0

#30 Eugen

Eugen

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 12.08.2007 - |21:51|

Jestem po pierwszym sezonie i muszę przyznać, że z odcinka na odcinek jest coraz lepiej. Jest kilka lepszych postaci, kilka gorszych. Jedne są bardziej inne mniej wyraziste. Szkoda na końcu Wolseya, ale to w końcu próba odwzorowania historii - co rusz ktoś umiera.

Bardzo żałuję, że jest tyle uproszczeń i przekłamań historycznych. Wydaje mi się, że można było to wszystko pogodzić i nie stracić na widowiskowości.

W maju rozpoczęto zdjęcia do drugiego sezonu, więc przewiduję, że w przyszłym roku zobaczymy :-).
  • 0

#31 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 28.12.2007 - |23:39|

W maju rozpoczęto zdjęcia do drugiego sezonu, więc przewiduję, że w przyszłym roku zobaczymy :-).

".....Jonathan Rhys Meyers returns to Showtime as bad boy King Henry VIII on March 30th!...."
Znaczy się serial z drugim sezonem powinien pojawić się 30 marca 2008.

Dołączona grafika

Użytkownik biku1 edytował ten post 28.12.2007 - |23:53|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#32 green1990

green1990

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 21.02.2008 - |21:04|

Są juz dostepne 2 pierwsze odcinki 2 sezonu.
  • 0

#33 Spirozea

Spirozea

Starszy kapral

• Grupa Hatak
  • 283 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 21.02.2008 - |23:16|

Dzięki za info. Uwielbiam ten serial.
  • 0

#34 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 21.02.2008 - |23:49|

no no, coś ostatnio sporo odcinków ucieka szybciej do sieci... Ostatio Atlantis, Jericho, teraz Tudors .... ja tam nie narzekam :)
Mam nadzieje że będą sie zgadzac z ostateczna wersją.
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#35 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 22.02.2008 - |18:55|

Na 720p i tak trzeba zawsze czekać do oficjalnej premiery
  • 0

#36 Siera

Siera

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 145 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 08.04.2008 - |13:42|

Ktoś wie kiedy oficjalna premiera odcinka drugiego?
  • 0

#37 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 08.04.2008 - |14:10|

6 kwiecień wedle tv.com
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#38 Siera

Siera

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 145 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 08.04.2008 - |14:45|

Tylko, że to jest błędna informacja, premiera nie miała jeszcze miejsca.
Hmm wg oficjalnej premiera jest 8 czyli dziś, zobaczymy jutro czy bedzie w sieci w takim razie.

Użytkownik Siera edytował ten post 08.04.2008 - |14:50|

• 0

#39 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 08.04.2008 - |15:17|

Fakt masz racje ale to jest dziwne bo zawsze byłą emisja w USA w niedziele.

Edit: Odcinek 2x2 już jest w sieci :)

Użytkownik sot edytował ten post 08.04.2008 - |19:03|

• 0
To miejsce na twoją reklamę.

#40 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 08.04.2008 - |19:14|

The.Tudors.S02E02.HDTV.XviD-TUDORS

We waited...

...and waited..

...waited some more...

...capped the rerun...

...waited a little longer...

AND STILL NO FUCKER PRED THIS!

There are a couple of small signal corruption issues, but for those who have waited 2 days these will be no problem, the release is wholly watchable and anyone who propers is gay.

Greets to our friends in STEWARTS and VICTORIANS.

Sieg Heil. _o/

word.

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 08.04.2008 - |19:15|

• 0

->1019<-

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych