Jacob
Napisano 04.03.2007 - |16:04|
Napisano 04.03.2007 - |17:01|
"Bóg was umiłuje jak umiłował Jakuba"
mieć wszystko to za mało
DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK
Napisano 04.03.2007 - |17:48|
wiesz... Libby też nie żyje a dalej są do niej odniesienia, a nawet jej flashbacki
Po śmierci Libby, są jej flashbacki? :/
W którym momencie? W 3x10 tylko Hurley do niej gadał ...
Napisano 04.03.2007 - |17:48|
Stanie nad jej grobem to nie odniesienie... a flaschbacków jeszcze nie miała (bo to Des ją wspominał)!wiesz... Libby też nie żyje a dalej są do niej odniesienia, a nawet jej flashbacki
Zresztą z Ethanem to inna sprawa! Zresztą do Ethana też są odniesienia! I to całkiem sporo! I dlaczego równocześnie występowałyby odniesienia do niego i Jacoba? Skoro Ethan to Jacob, to to totalnie głupia zagadka, banalna!
"Nie było go na liście Ethana", "Bóg was umiłuje jak umiłował Ethana"-tak by mogli powiedzieć i nie byłoby tematu!
Użytkownik robercik edytował ten post 04.03.2007 - |17:58|
mieć wszystko to za mało
DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK
Napisano 04.03.2007 - |22:15|
Napisano 06.03.2007 - |00:42|
Napisano 13.03.2007 - |16:06|
Napisano 13.03.2007 - |16:14|
Napisano 13.03.2007 - |16:35|
A ja uważam, że Ethan i Jacob to dwie różne osoby. To jest po prostu moje zdanie, tak jak twoim zdaniem jest to, że to jedna i ta sama osoba.Uważam, ze Ethan mógł podać Hurleyowi fałszywe nazwisko i że naprawde nazywał się Ethan Jacob.
Nie rozumiem po co Ethan miałby podawać Hurleyowi fałszywe nazwisko. Byłoby to w miarę logiczne tylko wtedy, gdyby podał mu nazwisko jakiejś osoby, która była na liście pasażerów, ale nie przeżyła. I to z założeniem, że wiedziałby, której z tych osób nikt z ocalałych nie znał.
Może wyciągam złe wnioski, ale z tego co mi wiadomo Goodwin miał zrobic listę wszystkich pasażerów, którzy przeżyli. Na liście, którą znalazła Ana-Lucia znajdowało się 9 osób, które zostały uprowdzone tamtej nocy. Można z tego wnioskować, że ktoś (może Goodwin, może ktoś inny) wyselekcjonował poszczególne osoby i zadecydował, które z nich mają zostać porwane.A lista, którą znalazła Ana-Lucia, to była właśnie lista Goodwina.
Napisano 13.03.2007 - |16:41|
Uważam, ze Ethan mógł podać Hurleyowi fałszywe nazwisko i że naprawde nazywał się Ethan Jacob. Jeśli uważasz, że to naciagane, to może podaj jakieś argumenty ? I jaki to ma związek z tym , że Bea Klugh dała Michaelowi listę osób do przyprowadzenia ? A lista, którą znalazła Ana-Lucia, to była właśnie lista Goodwina.
Użytkownik Hans Olo edytował ten post 13.03.2007 - |19:36|
Napisano 13.03.2007 - |18:35|
jesteś przewrażliwiony na tym punkcie! ciagle tylko o tym piszesz...Nie oglądam żadnych sneak peak, więc proszę NIE SPOJLEROWAĆ !!!!
Racja.Może wyciągam złe wnioski, ale z tego co mi wiadomo Goodwin miał zrobic listę wszystkich pasażerów, którzy przeżyli. Na liście, którą znalazła Ana-Lucia znajdowało się 9 osób, które zostały uprowdzone tamtej nocy. Można z tego wnioskować, że ktoś (może Goodwin, może ktoś inny) wyselekcjonował poszczególne osoby i zadecydował, które z nich mają zostać porwane.
Ja i chyba 99% tych którzy o tym myślą wnioskuje podobnie...A ja uważam, że Ethan i Jacob to dwie różne osoby
mieć wszystko to za mało
DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK
Napisano 13.03.2007 - |18:43|
Ja po prostu o tym co będzie w następnym odcinku, chcę się dowiedzieć własnie z tego następnego odcinkajesteś przewrażliwiony na tym punkcie! ciagle tylko o tym piszesz...
Ale to wcale nie oznacza, że macie racjęJa i chyba 99% tych którzy o tym myślą wnioskuje podobnie...
Napisano 13.03.2007 - |20:58|
ja tam tez wole efekt pełnego zaskoczenia. i podpisuje się pod teorią, że Ethan i Jacob to dwie różne osoby. ale oczywiście to nie oznacza że mamy racjęJa po prostu o tym co będzie w następnym odcinku, chcę się dowiedzieć własnie z tego następnego odcinka
Ale to wcale nie oznacza, że macie rację
Napisano 13.03.2007 - |21:10|
Napisano 13.03.2007 - |21:45|
Prawda. Tyle, że jeżeli Jacob to Ethan to po co tyle odniesień do niego? Przecież już nie żyje!
Nic na Wyspie nie ginie, a jesli cos znika- nie ulega rozkladowi [chyba ] - patrz: tatko Jacka, bracki Eko.
Ja tam trzymam za wielożywotnoscia [ee..?] wyspiarzy!
Napisano 14.03.2007 - |07:46|
Wybrał "dobre" osoby...które później według jego listy zostały porwane z ocalałych (część ogonowa). Jacob może być osobą spoza wyspy, dostał nazwiska i wyszukał o nich informacje, sprawdził kim są, co osiągnęli itd... na to wszystko wskazuje. Aczkolwiek są również inne powiązania do Jacoba (film który oglądał Karl)-być może to przypadek, ale zakładam, że jednak nie...
mieć wszystko to za mało
DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK
Napisano 14.03.2007 - |08:18|
Napisano 16.03.2007 - |15:00|
Jacob był raczej tym, który listy sporządzone przez Ethena i Goodwina weryfikował...
Wybrał "dobre" osoby...które później według jego listy zostały porwane z ocalałych (część ogonowa). Jacob może być osobą spoza wyspy, dostał nazwiska i wyszukał o nich informacje, sprawdził kim są, co osiągnęli itd... na to wszystko wskazuje. Aczkolwiek są również inne powiązania do Jacoba (film który oglądał Karl)-być może to przypadek, ale zakładam, że jednak nie...
Ta teoria jest zapewne najbliższa prawdzie (też tak przypuszczałem).
Wybaczcie ale zakładanie , że Ethan i Jacob to taka sama bzdura jak mówienie ,że Bernard to Alvar Hanso (podczas emisji drugiego sezonu na lostpedii pojawiła się taka rewelacja). Osobiście uważam , że Lostpedia to wspaniała skarbnica wiedzy o serialu ale pojawia się też tam ogrom bzdur. O jednej z nich toczy się teraz dyskusja
Tak jeszcze BTW bardziej wiarygodne (choć wciąż absurdalne) byłoby stwierdzenie ,że Goodwin miał na imię Jacob (znowu Lostpedia ) Teraz wiem czemu zlikwidowano tam taki dział jak "Theories"
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych