Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jacob

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
156 odpowiedzi w tym temacie

#21 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 04.03.2007 - |16:04|

Gdyby wszystko zrobił jak trzeba, rozmowa z Tomem, który go ochrzaniał, nie miałaby miejsca, prawda ?
  • 0

#22 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 04.03.2007 - |17:01|

Prawda. Tyle, że jeżeli Jacob to Ethan to po co tyle odniesień do niego? Przecież już nie żyje!
"Bóg was umiłuje jak umiłował Jakuba"
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#23 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 04.03.2007 - |17:33|

wiesz... Libby też nie żyje a dalej są do niej odniesienia, a nawet jej flashbacki
  • 0

Dołączona grafika

#24 Sawyer 815

Sawyer 815

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów
  • MiastoTczew

Napisano 04.03.2007 - |17:48|

wiesz... Libby też nie żyje a dalej są do niej odniesienia, a nawet jej flashbacki

Po śmierci Libby, są jej flashbacki? :/

W którym momencie? W 3x10 tylko Hurley do niej gadał ...
  • 0

#25 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 04.03.2007 - |17:48|

Stanie nad jej grobem to nie odniesienie... a flaschbacków jeszcze nie miała (bo to Des ją wspominał)!
Zresztą z Ethanem to inna sprawa! Zresztą do Ethana też są odniesienia! I to całkiem sporo! I dlaczego równocześnie występowałyby odniesienia do niego i Jacoba? Skoro Ethan to Jacob, to to totalnie głupia zagadka, banalna!
"Nie było go na liście Ethana", "Bóg was umiłuje jak umiłował Ethana"-tak by mogli powiedzieć i nie byłoby tematu!

Użytkownik robercik edytował ten post 04.03.2007 - |17:58|

• 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#26 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 04.03.2007 - |22:15|

Robercik, zakładając , że Jacob od listy i Jacob z filmu służacego do prania mózgu to jedna i ta sama osoba, wyciągasz chyba zbyt daleko idące wnioski. Jacob od listy to konkretna osoba z Dharmy, a Jacob z filmu, to, sądząc po kontekście, najprawopodobniej biblijny patriarcha opisany w Księdze Rodzaju. Przypadkowa zbieżność imion (lub imienia z nazwiskiem, jeśli Ethan to Jacob).
  • 0

#27 Marciin88

Marciin88

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoFrom the sky

Napisano 05.03.2007 - |23:55|

Przypadkowa zbieżność imion (lub imienia z nazwiskiem, jeśli Ethan to Jacob).

Weź poprawkę na to że w Lost nic nie jest przypadkowe. :)
  • 0

#28 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 06.03.2007 - |00:42|

Przesadzasz :)
  • 0

#29 reisefieber

reisefieber

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 13.03.2007 - |16:06|

Teoria, że Ethan to Jacob, a co za tym idzie lista Jacoba to lista, która stworzył Ethan, jest łagodnie to ujmując dość naciągana. Tym bardziej, że w serialu pojawiły sie co najmniej 4 listy: listy Ethana i Goodwina (bo zakładam, że takowe powstały), lista, którą dostał Michael i lista, którą Ana-Lucia znalazła u jednego z othersów.
  • 0

#30 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 13.03.2007 - |16:14|

Uważam, ze Ethan mógł podać Hurleyowi fałszywe nazwisko i że naprawde nazywał się Ethan Jacob. Jeśli uważasz, że to naciagane, to może podaj jakieś argumenty ? I jaki to ma związek z tym , że Bea Klugh dała Michaelowi listę osób do przyprowadzenia ? A lista, którą znalazła Ana-Lucia, to była właśnie lista Goodwina.
  • 0

#31 reisefieber

reisefieber

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 13.03.2007 - |16:35|

Uważam, ze Ethan mógł podać Hurleyowi fałszywe nazwisko i że naprawde nazywał się Ethan Jacob.

A ja uważam, że Ethan i Jacob to dwie różne osoby. To jest po prostu moje zdanie, tak jak twoim zdaniem jest to, że to jedna i ta sama osoba.

Nie rozumiem po co Ethan miałby podawać Hurleyowi fałszywe nazwisko. Byłoby to w miarę logiczne tylko wtedy, gdyby podał mu nazwisko jakiejś osoby, która była na liście pasażerów, ale nie przeżyła. I to z założeniem, że wiedziałby, której z tych osób nikt z ocalałych nie znał.

A lista, którą znalazła Ana-Lucia, to była właśnie lista Goodwina.

Może wyciągam złe wnioski, ale z tego co mi wiadomo Goodwin miał zrobic listę wszystkich pasażerów, którzy przeżyli. Na liście, którą znalazła Ana-Lucia znajdowało się 9 osób, które zostały uprowdzone tamtej nocy. Można z tego wnioskować, że ktoś (może Goodwin, może ktoś inny) wyselekcjonował poszczególne osoby i zadecydował, które z nich mają zostać porwane.
  • 0

#32 bravo

bravo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 13.03.2007 - |16:41|

Uważam, ze Ethan mógł podać Hurleyowi fałszywe nazwisko i że naprawde nazywał się Ethan Jacob. Jeśli uważasz, że to naciagane, to może podaj jakieś argumenty ? I jaki to ma związek z tym , że Bea Klugh dała Michaelowi listę osób do przyprowadzenia ? A lista, którą znalazła Ana-Lucia, to była właśnie lista Goodwina.

» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 13.03.2007 - |19:36|

• 0

#33 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 13.03.2007 - |18:35|

Nie oglądam żadnych sneak peak, więc proszę NIE SPOJLEROWAĆ !!!!

jesteś przewrażliwiony na tym punkcie! ciagle tylko o tym piszesz...

Może wyciągam złe wnioski, ale z tego co mi wiadomo Goodwin miał zrobic listę wszystkich pasażerów, którzy przeżyli. Na liście, którą znalazła Ana-Lucia znajdowało się 9 osób, które zostały uprowdzone tamtej nocy. Można z tego wnioskować, że ktoś (może Goodwin, może ktoś inny) wyselekcjonował poszczególne osoby i zadecydował, które z nich mają zostać porwane.

Racja.

A ja uważam, że Ethan i Jacob to dwie różne osoby

Ja i chyba 99% tych którzy o tym myślą wnioskuje podobnie...
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#34 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 13.03.2007 - |18:43|

jesteś przewrażliwiony na tym punkcie! ciagle tylko o tym piszesz...

Ja po prostu o tym co będzie w następnym odcinku, chcę się dowiedzieć własnie z tego następnego odcinka :D

Ja i chyba 99% tych którzy o tym myślą wnioskuje podobnie...

Ale to wcale nie oznacza, że macie rację :D
  • 0

#35 confidence man

confidence man

Kapral

• Email
  • 236 postów

Napisano 13.03.2007 - |20:58|

Ja po prostu o tym co będzie w następnym odcinku, chcę się dowiedzieć własnie z tego następnego odcinka :D
Ale to wcale nie oznacza, że macie rację :D

ja tam tez wole efekt pełnego zaskoczenia. i podpisuje się pod teorią, że Ethan i Jacob to dwie różne osoby. ale oczywiście to nie oznacza że mamy rację :P
  • 0

#36 Mercenor

Mercenor

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 118 postów

Napisano 13.03.2007 - |21:10|

Ethan jako Jacob jest najmniej prawdopodobną opcją... już prędzej Jacobem jest kot naszego rosjanina :P Według mnie Jacobem jest ten facet, który próbował nakłonić do pracy Juliet (odc. 7)
  • 0

#37 tiam

tiam

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 13.03.2007 - |21:45|

Prawda. Tyle, że jeżeli Jacob to Ethan to po co tyle odniesień do niego? Przecież już nie żyje!

Nic na Wyspie nie ginie, a jesli cos znika- nie ulega rozkladowi [chyba ;) ] - patrz: tatko Jacka, bracki Eko.
Ja tam trzymam za wielożywotnoscia [ee..?] wyspiarzy!
  • 0

#38 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 14.03.2007 - |07:46|

Jacob był raczej tym, który listy sporządzone przez Ethena i Goodwina weryfikował...
Wybrał "dobre" osoby...które później według jego listy zostały porwane z ocalałych (część ogonowa). Jacob może być osobą spoza wyspy, dostał nazwiska i wyszukał o nich informacje, sprawdził kim są, co osiągnęli itd... na to wszystko wskazuje. Aczkolwiek są również inne powiązania do Jacoba (film który oglądał Karl)-być może to przypadek, ale zakładam, że jednak nie...
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#39 tiam

tiam

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 14.03.2007 - |08:18|

A moze najzwyczajniej w swiecie jest on po prostu symbolem, pewnym niegdysiejszym wybrancem, moze i na wpół mitologicznym, za sprawa ktorego cos sie stało, albo i nie stało, w kazdym razie, moze byc kims w rodzaju ichniego mesjasza (tym pierwszym) wg którego nakazów (zyskanych przez objawienia, modły) ekipa działa.
  • 0

#40 Šafráňský

Šafráňský

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 16.03.2007 - |15:00|

Jacob był raczej tym, który listy sporządzone przez Ethena i Goodwina weryfikował...
Wybrał "dobre" osoby...które później według jego listy zostały porwane z ocalałych (część ogonowa). Jacob może być osobą spoza wyspy, dostał nazwiska i wyszukał o nich informacje, sprawdził kim są, co osiągnęli itd... na to wszystko wskazuje. Aczkolwiek są również inne powiązania do Jacoba (film który oglądał Karl)-być może to przypadek, ale zakładam, że jednak nie...

Ta teoria jest zapewne najbliższa prawdzie (też tak przypuszczałem).

Wybaczcie ale zakładanie , że Ethan i Jacob to taka sama bzdura jak mówienie ,że Bernard to Alvar Hanso (podczas emisji drugiego sezonu na lostpedii pojawiła się taka rewelacja). Osobiście uważam , że Lostpedia to wspaniała skarbnica wiedzy o serialu ale pojawia się też tam ogrom bzdur. O jednej z nich toczy się teraz dyskusja :D

Tak jeszcze BTW bardziej wiarygodne (choć wciąż absurdalne) byłoby stwierdzenie ,że Goodwin miał na imię Jacob (znowu Lostpedia ;)) Teraz wiem czemu zlikwidowano tam taki dział jak "Theories" ;)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych