Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Day After Tomorrow (2004)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
51 odpowiedzi w tym temacie

#21 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 30.05.2004 - |07:59|

ooozesz, dlaczego w mentalnosci Polaków jest zapisane, ze tylko Pałac Kultury i Nauki to największy symbol Polski ??. Jest wiele lepszych miejsc z którymi można kojażyc Polskę - np. Wawel. BTW to jakbyśmy byli bogatym krajem to pewnie mialibyśmy takie "Pałacy Kultury" w każdym miescie ....
My przynajmniej mamy bogatą historie - przesżło 1000 lat nei moze sie rówanac ze 200 latami amerykańskiej historii. Czym amerykanie moga sie pochwalić ? Fakt pomogli we wygraniu 2 Wojny Światowej, ale po za tym to czym, ze wybili Indian, że zakatowali miliony niewolników, że jeszcze wiecej Chińczyków umarło ze zmęczenia przy budowie koleii ?. Prawda jest taka, ze USA to nie takie idealne państwo jak sami siebie Amerykanie kreują
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#22 Wiluss

Wiluss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 30.05.2004 - |09:03|

Spoko ...dobrze wiem ze mamy duzo wiecej ...do "niszczenia" ale PK jest najwiekszym najbardziej znanym budynkiem w polsce więc chyba by był własnie zniszcziny ;]
  • 0
Life is what happens when you
plan to do other things -John Lennon

#23 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 30.05.2004 - |09:21|

Pałac Kultury?? No nie wiem, jakbym coś słyszał??? Aaaaaa, ten budyneczek koło Śruby

gulus
  • 0

#24 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 30.05.2004 - |09:27|

poraz kolejny Polacy ratuja świat ... i ciągle niszcza ten pałac kultury ....

A co nam zawinił ten pałac kultury ?? Ja to myslę że jakbyśmy mieli coś niszczyć (w filmach) to raczej byłby to nasz własny Sejm (budynek znany nam aż do obrzydzenia ) lub po sąsiedzku Kreml .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#25 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 30.05.2004 - |10:50|

A co nam zawinił ten pałac kultury ?? Ja to myslę że jakbyśmy mieli coś niszczyć (w filmach) to raczej byłby to nasz własny Sejm (budynek znany nam aż do obrzydzenia ) lub po sąsiedzku Kreml .

Pałacu kultury nie ma co niszczyć. Amerykanie rozwalają Statułę Wolności, bo ją lubią i wiążą z nią pewne patriotyczne uczucia. Taki obraz - niszczenia czegś ważnego, ma ich szokować. My byśmy się cieszyli z rozwalanego w drobny mak sejmu czy Pałacu Kultury.

No, a wracając do filmu. To premiera była kilka dni temu. Widział już to ktoś? I jak? Warto iść, czy nie?
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#26 Wiluss

Wiluss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 30.05.2004 - |13:42|

Z opowiadan ludzi starszych ..dwoch osobnikow ...40 lat około wnoskować można ze film był naprawde dobry ...i ze warto na niego isć ...efekty i cała reszat ponoć super ale przekonac musze się sam ;]
  • 0
Life is what happens when you
plan to do other things -John Lennon

#27 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 10.06.2004 - |10:36|

Film już zdążyłem obejrzeć dwa razy :D Naprawdę cholernie wart obejrzenia !!!!!!!!
Dla mnie najlepszy film katastroficzny!!!!Efekty są fajowe,a zwłaszcza jak wszystko elegancko zamarza :P Temu filmowi nic nie brakuje,fabuła trzyma się kupy
i oprócz walki ludzkosci z naturą jest wątek syna i ojca.Film zrobiony z pomysłem,a na koniec przesłanie.Tak tak to może się zdarzyć ponownie !!!! Jednak my w Polsce moglibysmy tylko marzyć o przetrwaniu :/ Temperatura spadająca -10 stopni na sekundę sięga -150 stopni farenhajta :P Naprawdę gorąco polecam !!!!
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#28 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 10.06.2004 - |10:47|

wątek syna i ojca

Jack?
Sam?
Sam&Jack?
Hmmm.... :unsure:

Ekstra film, fajne efekty... ;]

Parę scenek takich naciąganych, ale ogólnie.... trzeba najbardziej docenić przesłanie filmu.
Log65: Happy camper

#29 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 10.06.2004 - |10:52|

Parę scenek takich naciąganych, ale ogólnie.... trzeba najbardziej docenić przesłanie filmu.

Naciągane,albo troszkę z przymrużeniem oka była scena,kiedy(tak by się wydawało) Jack Hall szedł przez cały atlantyk do Nowego Yorku ;) No bo jak wytłumaczyć to,że szedł po oceanie???Wzdłuż wybrzeża???Nie wydaje mi się patrząc na kąt i drogę ich wyprawy.
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#30 Mad M.A.X

Mad M.A.X

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 15.06.2004 - |00:03|

Film sie fajnie oglądało niepowiem, szczegulnie 1 połowa kiedy to się rozkręcał. Potem jakby brakło im pomysłów a szkoda film miał potencjał. Jak na taką globalną zagłade to troche mało dramatyczny, no i wątek rodzinny niepotrzebnie wplątany. Gdyby jeszcze pokazali jakąś grupe ludzi, która prubuje jakoś przetrwać a tak .... na sam koniec sie okazuje, że cała wyprawa była niezabardzo potrzebna skoro i tak ekipy ratownicze przyleciały po ocalałych, którzy wyrośli niewiadomo skąd. Dobra niebede się zagłębiał. Pozatym co się działo na innych kontynentach np. azja Chiny ... masakra a oni olali sprawe. Żadnych przygotowań, jak wyglądała ewakuacja itp. A można było to zrobić lepiej ... no może ktoś pomyśli i zrobi serial tam by się mogli wykazać. Lubie takie filmy ale jak już coś robią to nie tylko efekty ale i troche fabułe podrasować. Mimo wszystko fajny był ja lubie takie klimaty. Tylko ten niesmaczny happy end ehhhh ...
  • 0

#31 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 15.06.2004 - |18:22|

nie amerykanie kręca takie filmy by sie dowartosciować. Zauważcie, że zawsze we filmie tego typu to _Amerykanie_ śa najlepsi, to _Amerykanie_ zawsze przeżyją, to _Amerykanie_ zawsze znajda sposób na uratowanie reszty świata, to _Amerykanie_ ukazuja ,ze u nich wszystko "gra" a gdzie indziej na świecie jest źle.

Masz rację. Dzisiaj zrobiłem sobie rundkę w kinie. Widziałem „Pojutrze” i „Harry Potter i więzień Azkabanu” powiem jedno, „Pojutrze” to tragedia; globalna zagłada i ratujący tatuś syna. Spodziewałem się po Ronaldzie czegoś więcej, ale jak ktoś na tym nie był to niech nie idzie. Ronald jest jednym z lepszych moich reżyserów, ale to co pokazał woła o zemstę. Amerykanie to, itp. Widziałem też HP3 (napisy) i bije na głowę „Pojutrze” pod każdym względem. Też byłem (2 tygodnie temu) ma Van Helsing. Mój ranking
1. Harry Potter i więzień Azkabanu
2. Van Helsing
3. Pojutrze
  • 0

#32 occultus

occultus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów
  • MiastoLONDek Zdrój

Napisano 17.06.2004 - |23:08|

Witam ;)

powiem krótko. Film dla fanów gatunku jest napewno nie lada gratką (zwłaszcza pierwsza połoaw) nio ale druga woła o pomste do Boga!!
Znowu film typowo hAmerykański, wywyższajacy ideały którymi rzadzi się to państwo. Czulem niedosyt i przejadlem się scenami typu:
- wszystko do okoła zalane pozamrażane, wicher wieje..a tu bach..Statuła Wolności stojki nienaruszona ze "świeczką w powietrzu"
- niepotzrebnie wplątany wątek miłosny i bohaterskie czyny młodego Einsteina
- nio i ten motyw ojca przemiezajacego bezkres za synusiem i przyjaźń współpracowników.
No ale tak jak pisałem jak ktoś lubi tego typu gatunek filmów (a ja tak) to bedzie siedzial cały film z rozwartą buzią :)
  • 0

#33 JACKo

JACKo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 93 postów
  • MiastoS-c

Napisano 18.06.2004 - |03:20|

- wszystko do okoła zalane pozamrażane, wicher wieje..a tu bach..Statuła Wolności stojki nienaruszona ze "świeczką w powietrzu"

Jakto w amerykańskich filmach katastroficznych

- niepotzrebnie wplątany wątek miłosny (...)

Tym nawet Matrixa popsuli.. :/
Jakby tych elementów nie było to prawdopodobnie nie wszedł by nawet do produkcji.. ale cóż... poczekajmy do następnego filmu, w którym znów zniknie statua,.. jakies romansidła...
  • 0

#34 occultus

occultus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów
  • MiastoLONDek Zdrój

Napisano 18.06.2004 - |15:12|

Wczoraj prawie zaraz po napisanu tego posta tak znudów obejrzałem sobie po raz drugi "Pojutrze" i wyłapałem coś czego nie napisałem w poprzednim poście. Otuż tyen film podoba mi się za to, że konkretna akcja zaczyna się zaraz od samego początku. Nie czega się 60 min. filmu ziewajac i próbując 3x wyjść z kina, poczym przez 20 min. mam pare wybuchów i koniec akcji. Tutaj od razu jest rozp***ducha... Posted Image

Użytkownik johnass edytował ten post 24.10.2011 - |14:14|

• 0

#35 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 24.06.2004 - |06:31|

Cchesz wiedzieć co się wydarzy pojutrze???

POJUTRZE :D

• 0

#36 Arturs

Arturs

Kapral

• Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 24.06.2004 - |14:18|

WITAM

Obejrzawszy ten film, zalicze go do JEDNORAZÓWEK, mimo
fajnych efektów specjalnych, akcja nie trzyma się wogóle kupy,
mimo że pomysł jest ciekawy, wytłumaczenia tak drętwe, że aż żałosne,
za dużo jest "spłaszczenia", za dużo drętwego "patosu" amerykańskiego.

Wystarczy przeanalizować, co się dzieje z człowiekiem pod wpływem
długotrwałego działania zimna. Mimo usilnych wytłumaczeń i działań
"wizyjnych" mających na celu odwrócić uwagę widzów od tego tematu
zimno raczej powinno szybciej wykończyć bohaterów, szczególnie
"miastowych" nieprzywyklych do zimna, hi.

ARTURS

ps. kto che może na mnie "gorąca" trochę wylac, hi
  • 0

#37 Lavey

Lavey

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 08.07.2004 - |22:55|

a ja powiem krotko: CHALA CHALA i jeszcze raz CHALA :( spodziewalem sie naprawde dobrego kina, a tu taka porazka, nijaka fabula, nijacy bohaterowie, wszystko strasznie przewidywalne ... wogule ... tyle co efekty specjalne ladne ... a tak to nic, to zdecydowanie nie jest film "z jajami" :( :( a szkoda, bo moglo byc wspaniale
  • 0

#38 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 13.07.2004 - |20:20|

Tak wszyscy narzekają, że co film katastroficzny to tylko USA, Japonia, Rosja, ewentualnie jakieś większe państwa Europy. A o Polsce nic! Jakbyśmy nie istnieli. Nigdy nie ma nawey wzmianki na temat naszego kraju. Ale ma to też swoje dobre strony:

Posted Image

:)
Jeśli macie jakieś uwagi, uważacie, że coś wypada zmienić - dajcie znać na forum.
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#39 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 16.07.2004 - |08:21|

Film właśnie obejrzałem. Dla nmie szkoda słów, "dobre", amerykańskie kino, tylko zadyma od początku filmu a nie od połowy.

Do mathixa:
ja to bym to tło zmienił na obrazku na wyrazistrze (np. biało-czerwone paski jak u Leppera). ;)
Pozdrawiam.
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#40 QQQ

QQQ

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 135 postów
  • MiastoKraków

Napisano 16.07.2004 - |09:20|

Głupie płaskie nudne - ze 2-3 scenki fajne ( jak pęka lód na początku , jak ocean zalewa miasto - poz tym kicha i jeszcze głupawa - pomysł z zamraznaniem - jak rozumiem aby człowiek zamarzł momentalnie potrzeba temperatury ok ( -150 do -200 oC ) co tez nie jest tak do konca prawdą - leczy sie ludzi w komorach kirogenicznych a tam jest chyba ok -150 stopni a oni tam sie dzia podajze minuty ( pewnie inna wilgotnosc powie ktos ) pewnie tak ale i tak zamarzanie trwałoby minuty a sekundy ( człowiek to nie mamut - moze jeszcze mokry mamut ) i ma ubranie - poza tym jak rozumiem było tak zimno bo sie robił wir czyli zimno brało sie z kosmosu ( powietrze bardzo zle przewodzi ciepło ) czyli moim zdaniam do ziemi docierała PRÓZNIA i to mogo tak szybko zabijac - a zinmo tylko konserwowało ;-). Jesli widziałes zapowiedz filmu - jego samego mozesz sobie spokojnie darowac.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych