Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 063 - S03E16 - One of us

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
231 odpowiedzi w tym temacie

#21 SzYmOnIk

SzYmOnIk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 12.04.2007 - |15:16|

Siemka,
Odcinek powalający w retrospekcjach.

1.Nie wiem czy zauważyliście jedno podobieństwo: Jack spędził wśród Innych tydzień, a Ben wróci po Juliet za tydzień. Wydaje się że to kolejnka pułapka Bena (czyżby zawsze dawał tydzień). Kazał zebrać jak najwięcej informacji o Sun i Claire, aby znaleźć przyczynę w nieudanych próbach sztucznego zajścia w ciążę. Być może stawką jest "powrót do domu".

2.Jeżeli nagranie Rachel było prawdziwe to znaczy że w po katastrofie samolotu, Inni mogli się wydostać z wyspy.(Richard nagrał nagranie i potem wrócił bo go widzieliśmy ostatnio w odcinku, gdy Locke zobaczył ojca. Moje przypuszczenia są takie, że Ben i być może inni opracowali startegię ściągnięcia kilku ważnych rzeczy dla rozbitków i wtedy porwali Coopera, by zwabić tym na swoją stronę Johna.

3.Zastanawia mnie dlaczego wsczyscy traktują tam Bena jak władcę... a jakoś Michaiłowi nie wydawał rozkazów typu miej zawsze przy sobie krótkofalówkę.

4.Być może Jacob jest Isaaciem. Skoro Isaac mieszkał w Australii to miałby blisko do wyspy. W odcinku o Rose widać że starał się ją wyleczyć i powiedział że są takie miejsca gdzie oddziałowuje ogromne pole magnetyczne (być może miał na myśłi swoją wyspę. (pytanie czy kiedyś nas odwiedzi)(Jacob to chyba najbardziej tajemnicza postać)

P.S. Mam nadzieję że kolejny odcinek będzie jeszcze lepszy i dowiemy się czegoś o Jacobie!!!

Użytkownik SzYmOnIk edytował ten post 13.04.2007 - |19:19|

• 0

#22 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 12.04.2007 - |15:34|

Ciekawe spostrzezenie. Anagram od nazwy linii lotniczych którymi leciała Juliett z Innymi - Herarat to Earhart, jak Emilia Earhart.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#23 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów
  • Miastoz Odległych Rubierzy

Napisano 12.04.2007 - |15:40|

Czy było już gdzieś, że Burke to filozof?

Odcinek genialny!!! Ostra jazda bez trzymanki jak zapowiadali. Jak dla mnie postać Juliet jest prawie tak mroczna jak Ethan. Nie wiadomo co teraz zrobi. Aż ciarki przechodzą.

Inni nie są jednak tacy dobrzy. :( Ten implant. BTW to ciekawe jak go aktywowali? Radiowo? Jakie to wielkie by musiało być. Jak oni to Clair wsadzili? :)
  • 0
Wszsytko tłumaczy paradoks bliźniąt.

Thank you and Nestle!

#24 Aza

Aza

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 12.04.2007 - |15:40|

Ukladanka powoli powoli sie kompletuje.

Zakonczenie dobre, to zawiazanie supelka na samym koncu ma cos chyba znaczyc.

Oby Sayid i Sawyer mieli glowe na karku i jak dobrze licze to jeszcze 5 dni zanim znowu Juliet zobaczy sie z reszta swojej kompanii, a Jack sie zdziwi i dobrze mu tak...znie jest lojalny dla swoich.
  • 0
And have you found it?-Hurley
No, It found me(The Island)-Locke

Dołączona grafika
1.Lost
2.The L word

#25 tomek

tomek

Szeregowy

• Email
  • 34 postów
  • MiastoKraków

Napisano 12.04.2007 - |15:44|

2.Jeżeli nagranie Rachel było prawdziwe to znaczy że w po katastrofie samolotu, Inni mogli się wydostać z wyspy.(Richard nagrał nagranie i potem wrócił bo go widzieliśmy ostatnio w odcinku, gdy Locke zobaczył ojca. Moje przypuszczenia są takie, że Ben i być może inni opracowali startegię ściągnięcia kilku ważnych rzeczy dla rozbitków i wtedy porwali Coopera, by zwabić tym na swoją stronę Johna.

3.Zastanawia mnie dlaczego wsczyscy traktują tam Bena jak władcę... a jakoś Michaiłowi nie wydawał rozkazów typu miej zawsze przy sobie krótkofalówkę.

4.Być może Jacob jest Isaaciem. I stąd specjalnie ściągnął Claire na wyspę. Wiedział że będzie tam przydatna. A skoro Isaac mieszkał w Australii to miałby blisko do wyspy. W odcinku o Rose widać że starał się ją wyleczyć i powiedział że są takie miejsca gdzie oddziałowuje ogromne pole magnetyczne (być może miał na myśłi swoją wyspę. (pytanie czy kiedyś nas odwiedzi)(Jacob to chyba najbardziej tajemnicza postać)

Właśnie miałem o tym napisać, nasunęło mi się to samo po obejrzeniu tego odcinka. Być może Isaac mógł uleczyć Rose, ale chciał sprawdzić, czy na wyspie ozdrowieje. Tylko w takim bądź razie skąd wiedział, że Rose na nią trafi? Że samolot się rozbije? Może Kelvin wspólpracował z Innymi? Miał wyciągnąć Desmonda, by nie wpisał kodu? Tylko skąd by wiedzieli, że samolot zboczył z kursu? Celowo? Albo ten jasnowidz, który się pojawił w retrospekcjach Claire wiedział o tym i sam współpracuje z Innymi. Przecież jego córka w niemożliwy sposób przeżyła. Czyja to sprawka? Jacoba? Stanowczo za dużo pytań. Ale te powiązania same wymuszają wyciągniecie takich wniosków.

A co z Juliet? Przecież wykonała swoje zadanie. Czego jeszcze oczekuje Ben? Potwierdzenia? Przecież w tydzień Sun nie urodzi. A ona, jak wiemy, jest gotów zrobić wszystko by wrócić do domu. Gdyby tylko wiedziała, że Ben, pomimo udzielanych obietnic wcale tego nie chce.

I jak widzimy, i co powyżej zaznaczył kolega, wcale nie ma ścisłej hierarchii wśród innych na wyspie. Można zauważyć, że Mikhail jest dosyć niezależny w stosunku do Bena. Może był blisko Jacoba? To on się z nim komunikował i przekazywał wytyczne Benowi?

Pzdr
  • 0

#26 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 12.04.2007 - |15:46|

'zdarzenie' przy operacji to incydent bez znaczenia

Nie zrozumielismy się. Zdarzenie, które miałem na mysli, to plan Jacka zmierzający do uwolnienia Sawyera i Kate. Ben został zakładnikiem i kazał Juliet pomóc w ucieczce rozbitków, co w konsekwencji doprowadziło do zabójstwa Picketta przez Juliet i jej naznaczenia. Tak więc za jej naznaczenie odpowiada Jack, a co więcej Jack nie wziął udziału w jej spisku na życie Bena, a później ją wydał...
Tak więc Juliet nie ma żadnego powodu, żeby lubić Jacka i trzymać z rozbitkami. Cokolwiek Jackowi się wydaje , że ona do niego czuje, to po prostu część misji.
  • 0

#27 Twarz

Twarz

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 128 postów

Napisano 12.04.2007 - |16:17|

Jonasz: Przypatrz sie uwaznie, ten znak na drzewie jest inny od tego na plecach Juliet.
  • 0

#28 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 12.04.2007 - |16:21|

Jacob to ktos pokroju Isaaca z Australii

Dobre spostrzeżenie... albo to poprostu lekarz...

Być może Jacob jest Isaaciem. I stąd specjalnie ściągnął Claire na wyspę. Wiedział że będzie tam przydatna. A skoro Isaac mieszkał w Australii to miałby blisko do wyspy. W odcinku o Rose widać że starał się ją wyleczyć i powiedział że są takie miejsca gdzie oddziałowuje ogromne pole magnetyczne (być może miał na myśłi swoją wyspę. (pytanie czy kiedyś nas odwiedzi)(Jacob to chyba najbardziej tajemnicza postać)

Mylisz osoby... Isaack i jasnowidz to dwie różne osoby...

Goodwin i Juliet...hmmm, nie spodziewałem się...!
Stacja Flame i jej mieszkaniec- również wielkie zaskoczenie! Bakunin nie kłamał mówiąc, że jest samotnikiem i lubi strzelać do wszystkich którzy się skradają do jego domu...
Scena powrotu jak zwykle wzruszająca...;)
Sawyer się zmeinił po ingerencji Hugo...prawdziwy z niego lider..hehe
Informacje którymi dysponowała Juliet o Saidzie i Jamesie wręcz powalające...

Kolejny świetny odcinek:) nic dodać nic ująć!
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#29 Ashley

Ashley

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 12.04.2007 - |16:27|

Kazał zebrać jak najwięcej informacji o Sun i Claire, aby znaleźć przyczynę w nieudanych próbach sztucznego zajścia w ciążę. Być może stawką jest "powrót do domu".

A co z Juliet? Przecież wykonała swoje zadanie. Czego jeszcze oczekuje Ben? Potwierdzenia? Przecież w tydzień Sun nie urodzi.

A skad niby Othersi maja wiedziec o ciazy Sun?! Chyba cos przeoczylam. Oni wiedza co rozbitkowie robili poza wyspa, ale na wyspie to juz nie. No chyba ze to sprawka Cerberusa

Użytkownik Ashley edytował ten post 12.04.2007 - |18:12|

• 0

#30 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 12.04.2007 - |16:27|

Jonasz: Przypatrz sie uwaznie, ten znak na drzewie jest inny od tego na plecach Juliet.

Rzeczywiście nie identyczny, choć bardzo podobny

Dołączona grafika
  • 0
Genesis

#31 Warson

Warson

Kapral

• Użytkownik
  • 172 postów
  • MiastoSosnowiec

Napisano 12.04.2007 - |16:45|

Super odcinek ale ja ciagle niemoge skojarzyc czy Ben romzawiał z Juliet Przed Wysadzeniem Łodzi podwodnej w powietrze czy po jej wysadzeniu?

Bo jak przed to jakos jej powiedzial ze moze wrocic do domu ale jak po to Czym wroca??

Noi ciekawe o co Biega z Lockiem <szok> co on zrobil... i jego ojcem :D

a moze Locke im Zwiał :D i dopeiro keidy indziej go zobaczymy :D

Użytkownik Warson edytował ten post 12.04.2007 - |16:46|

• 0

#32 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 12.04.2007 - |16:47|

Super odcinek ale ja ciagle niemoge skojarzyc czy Ben romzawiał z Juliet Przed Wysadzeniem Łodzi pdowoden w powietrze czy po jej wysadzeniu?

Bo jak rpzed to jakos jej powiedzial ze moze wrocic do domu ale jka po to Czym wroca??

Sądzę, że wbrew temu co mówi Ben jest jeszcze inny sposób by wydostac się z Wyspy. Ben obiecał odesłac Juliett po wykonaniu następnego zadania.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 12.04.2007 - |16:48|

• 0
Genesis

#33 Piecho

Piecho

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 12.04.2007 - |16:52|

Bardzo fajny odcinek o Juliet. Jej aktorstwo na prawdę na wysokim poziomie. Dostaliśmy wiele ciekawych odpowiedzi, a wiedza Innych o Losties wręcz niebywała. Bakunin musi byc niezłym Hakerem ;)
Szkoda jednak że Ben dał Juliet kolejną misję, mam nadzieję że go oleje i zostanie z rozbitkami.
Jacob staję się najbardziej tajemniczą postacią serialu, ciekawie by było gdyby powiedzieli coś o nim.
Teraz tylko trzeba poczekać na jak to powiedział Ben "see you in a week" Serial rozwija się w dobrą stronę :)
  • 0

#34 Twarz

Twarz

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 128 postów

Napisano 12.04.2007 - |16:53|

Pare postow wyzej podawalem link do opisu tego znaku z drzewa. Co do Jacoba zauwazmy 2 nawiazania bilblijne:
1. Jacob byl ojcem Benjamina
2. Isaac byl ojcem Jacoba
Od dawna wiadomo, ze Lost ma duzo wspolnego z religiami, wiec Isaac of Uluru jest zapewne jakos powiazany z wyspa (wiedzial, ze jest miejsce gdzie Rose moze byc wyleczona ale nie wiedzial jak jej powiedziec, ze ciezko tam sie dostac czy cos w tym stylu :P)
Ciekawsza sprawa to "herarat". Czy to na pewno anagram? Wiele osob sklania sie ku dwom mozliwosciom: "her a rat" odnoszace sie do Juliet, "rear hat" odnoszace sie do pasazera z tylniej czesci samolotu w kapeluszu. Obie watpliwe.
Intryguje mnie jeszcze to czy Ben oklamal Juliet we Flame, udajac przed nia zaskoczonego przylotem samolotu (rozbiciem byl zaskoczony na pewno, bo bylo to spowodowane przez Desmonda).
  • 0

#35 MaraS

MaraS

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów

Napisano 12.04.2007 - |16:53|

Jeszcze jedna nie do zapomnienia scena w tym odcinku ... reakcja Sawyera na widok Jacka wchodzącego na plaże :D:D:D wymiotka ;)
  • 0

#36 whan

whan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 12.04.2007 - |17:14|

Świenty odc, dużo wnoszący do serialu. Mamy tutaj wyraźny zarys poważnych wątpliwośći Juliet, czy przejdzie na strone rozbitków? pewnie tak.

PS
hmmm, zastanawiać może ten park Arkadia, z którego przeprowadzono rzekomą transmisję live. Widać, że siostra Juliet również została sprowadzona na wyspę i cudownie uleczona jak inni a na koniec prawdopodobnie umieszczona wraz z dzieckiem w innej części wyspy - Arkadii. :X
No i dowiadujemy się wreszcie gdzie zostały zabrane wszystkie dzieci...
  • 0

#37 EDiSON

EDiSON

Kapral

• Email
  • 230 postów

Napisano 12.04.2007 - |17:16|

Super odcinek ale ja ciagle niemoge skojarzyc czy Ben romzawiał z Juliet Przed Wysadzeniem Łodzi podwodnej w powietrze czy po jej wysadzeniu?

Bo jak przed to jakos jej powiedzial ze moze wrocic do domu ale jak po to Czym wroca??

Noi ciekawe o co Biega z Lockiem <szok> co on zrobil... i jego ojcem :D

a moze Locke im Zwiał :D i dopeiro keidy indziej go zobaczymy :D

po wysadzeniu a przed wpuszczeniem gazu w osadzie
  • 0

#38 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 12.04.2007 - |17:22|

AAAAA Very Happy

Awesome odcinek Very Happy

Te zakończenia są coraz bardziej zskakujące. Była teoria, że Juliet nie jest szpiegiem, ale cały odcine utwierdzał mnie w przekonaniu, że nie jest, a ten koniec mnie zaskoczył Very Happy

Juliet z Goodwinem xD Po co ona teraz tam szpieguje? Za tydzień się dowiemy, czyli jeszcze jakieś 4-5 odcinków Razz Wydaje mi się, że jakoś Othersi się dwoiedzieli o ciąży Sun i tą ją będą chcieli wyleczyć. Będą musieli ją teraz jakoś porwać.

Jednej rzeczy teraz nie rozumiem. Skoro nie chcieli nic złego zrobić Claire to dlaczego Alex ją tak uwolniła? Czyżby znowu trik ze strony Othersów?

Razem z 3x08 oraz 3x13 najlepszy odcinek sezonu jak dla mnie.

Głębszych teorii na razie się nie doszukuję, bo teraz już się ich namnożyło, że hoho :P
  • 0
...and Justice for All!

#39 miszel

miszel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 12.04.2007 - |17:27|

Kolejny bardzo dobry epizod. Nie wierzyłem, że Juliet jest szpiegiem Bena, a jednak. :/ Na pewno wszystko rozchodzi się o jej powrót do domu. Nawet Jack scenę wcześniej zasugerował to widzom, mówiąc, że Juliet niczego nie pragnie bardziej niż wydostania się z wyspy. Pewnie wszystkie jej działania są podporządkowane temu pragnieniu. Ciekaw jestem jej zachowania, czy dokończy swoją misję, czy jednak wygada się Jackowi ze skruchą i ostrzeże rozbitków przed spotkaniem z Innymi, jakikolwiek ma mieć ono charakter. ;)
Poza tym, po co Benowi szpieg w obozie rozbitków? Przecież i tak już wszystko o nich wiedzą, raczej nie chcą już nikogo przywlec do siebie, więc o co chodzi?

Liczyłem jednak na małą spowiedź Juliet, co do Innych... ale twórcy kolejny raz sprytnie się od tego wymigali. Tak naprawdę wiemy tylko więcej na temat rekrutacji na wyspę Innych i łączności ze światem zewnętrznym. Jacob ponownie został wspomniany w rozmowie, ale znów niewiele z tego wynikło. Jack nie pozwolił Sayidowi przesłuchać Juliet :/ Niektórzy rozbitkowie zachowują się jakby mieli kompletnie gdzieś kto ich przez 3 miesiące terroryzował. :buu:
  • 0

#40 Sawyer88

Sawyer88

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 12.04.2007 - |17:38|

Kolejny dobry odcinek, choć nie rewolucyjny jak zapowiadali twórcy.
Jak dla mnie 8.5/10

Dowiedzieliśmy się skąd Inni mają informację o rozbitkach, dowiedzieliśmy się, że Ethan nie był wcale taki zły, w sumie lubię tę postać. Nie wiem co myśleć o Benie, koleś mnie przeraża ... niby wporządku, ale ...

Rozmowa Juliet z Sawyerem i Sayidem kapitalna :) trochę chłopaków przytkało.
Kim jest ten Jacob ... skoro wszystko może ... ?

No widzę, że serial się nam rozpędza, oby tak dalej a finał będzie kapitalny ...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych