Odcinek powalający w retrospekcjach.
1.Nie wiem czy zauważyliście jedno podobieństwo: Jack spędził wśród Innych tydzień, a Ben wróci po Juliet za tydzień. Wydaje się że to kolejnka pułapka Bena (czyżby zawsze dawał tydzień). Kazał zebrać jak najwięcej informacji o Sun i Claire, aby znaleźć przyczynę w nieudanych próbach sztucznego zajścia w ciążę. Być może stawką jest "powrót do domu".
2.Jeżeli nagranie Rachel było prawdziwe to znaczy że w po katastrofie samolotu, Inni mogli się wydostać z wyspy.(Richard nagrał nagranie i potem wrócił bo go widzieliśmy ostatnio w odcinku, gdy Locke zobaczył ojca. Moje przypuszczenia są takie, że Ben i być może inni opracowali startegię ściągnięcia kilku ważnych rzeczy dla rozbitków i wtedy porwali Coopera, by zwabić tym na swoją stronę Johna.
3.Zastanawia mnie dlaczego wsczyscy traktują tam Bena jak władcę... a jakoś Michaiłowi nie wydawał rozkazów typu miej zawsze przy sobie krótkofalówkę.
4.Być może Jacob jest Isaaciem. Skoro Isaac mieszkał w Australii to miałby blisko do wyspy. W odcinku o Rose widać że starał się ją wyleczyć i powiedział że są takie miejsca gdzie oddziałowuje ogromne pole magnetyczne (być może miał na myśłi swoją wyspę. (pytanie czy kiedyś nas odwiedzi)(Jacob to chyba najbardziej tajemnicza postać)
P.S. Mam nadzieję że kolejny odcinek będzie jeszcze lepszy i dowiemy się czegoś o Jacobie!!!
Użytkownik SzYmOnIk edytował ten post 13.04.2007 - |19:19|