Odcinek 057 - S03E10 - Tricia Tanaka is Dead
Napisano 01.03.2007 - |17:27|
Przyglądnąłem się tej mapie budowy drogi, i wyraźnie widać że droga prowadzi z Łabędzia, i schodzi tak jakby z góry w dół... Może Kate i Sawyer podczas niewoli innych własnie budowali drogę? Ale to się troszke nie kryje z faktem, że byli Oni na innej wyspie. Dlaczego samochód się przewrócił? Przeciez tam nie było nierówności? Może Rodger sprzątał w Łabędziu xDD ? Ciekawe pytanie... To moje pytania
Napisano 01.03.2007 - |17:28|
Po pierwsze budowali na Hydrze, po drugie stosując taką technologie budowaliby ja dwieście lat.Odcinek bardzo mi się podobał, świetny pomysł z tym samochodem na wyspie Rozbrajające teksty Hurleya i Sawyera ;D
Przyglądnąłem się tej mapie budowy drogi, i wyraźnie widać że droga prowadzi z Łabędzia, i schodzi tak jakby z góry w dół... Może Kate i Sawyer podczas niewoli innych własnie budowali drogę? Ale to się troszke nie kryje z faktem, że byli Oni na innej wyspie. Dlaczego samochód się przewrócił? Przeciez tam nie było nierówności? Może Rodger sprzątał w Łabędziu xDD ? Ciekawe pytanie... To moje pytania
Genesis
Napisano 01.03.2007 - |17:43|
Napisano 01.03.2007 - |17:48|
Mogli chociaz charliego zabic.
Nie chcę byc złosliwy, a raczej nie wiem jak w tym przypadku byc złośliwym. Po prostu rece opadają po przeczytaniu czegoś takiego.
Genesis
Napisano 01.03.2007 - |17:54|
Akcja z odpaleniem samochodu trochę naciągana tak jak uderzenie meteorytu w restaurację. Jednak to wszystko zasługa Hurleya i jego klątwy czyli można to twórcom wybaczyć .
Żeby nie było tak słodko:.
Po pierwsze Sawyer znów zachował sie bezmyślnie, czy w ogóle wziął ta mapę ze sobą? Mogli by też przeszukać śmieci i trupa po kieszeniach, ale nie woleli popijać browarek.
Skoro tam stał samochód i były tam plany budowy drogi to gdzie jest odcinek już wybudowany którym przyjechał samochód? Przecież jakoś tam musiał dojechać :/. No chyba że dymek go przeniósł w środek dżungli. To by było wyjaśnienie.
Podsumowując odcinek miły i przyjemny, powracający do korzeni Losta, które de facto stoją za jego sukcesem.
pozdrawiam
Użytkownik Marciin88 edytował ten post 01.03.2007 - |17:55|
Napisano 01.03.2007 - |18:01|
Skoro to uważasz za zsapychacz to radzę sobie obejrzeć Rambo, albo jakiś inny film akcji... Ciągle w kółko to samo... zapychacz, nuda, ble ble ble... Aż żal!Zapychacz part II
To cieszy! A na końcu chyba niósł piwko dla Kate, ale jej już nie było...chyba to olał:) Hehe!Jedno jest pewne. Sawyerowi wraz z powrotem na Wyspe wrócił dobry humor
mieć wszystko to za mało
DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK
Napisano 01.03.2007 - |18:12|
Napisano 01.03.2007 - |18:16|
To że samochód leży na boku niekoniecznie musi być bez znaczenia, tak samo jak dlaczego w środku był trup? Jak zginął? Dlaczego wiózł tyle piwa?
Napisano 01.03.2007 - |18:20|
Kto wie, może kiedyś w jakimś flaschbacku dowiemy się kim był Roger?
To że samochód leży na boku niekoniecznie musi być bez znaczenia, tak samo jak dlaczego w środku był trup? Jak zginął? Dlaczego wiózł tyle piwa?
Tak, pojawiły sie kolejne pytania. Jednak najważniejsze jest to żeby w 5 sezonie twórcy nie wpadli na pomysł wyjaśniania nam tego w osobnym odcinku.
Napisano 01.03.2007 - |18:38|
Napisano 01.03.2007 - |18:41|
Może tytuł odcinka powinien brzmiec "Roger is dead". W końcu co za różnica kim on jest.Napisałem to tak jakby to były jakieś wielkie tajemnice w stylu "Czym jest dym?" Może i się nie dowiemy, a może Roger ma jakiś związek z Radzinskym, a o tym drugim kiedyś chyba na pewno dowiemy się więcej.
A szukając ukrytych wiadomości, to w kodzie krótkofalarskim "Roger (it)" jest potwierdzeniem przyjęcia wiadomości.
Użytkownik Jonasz edytował ten post 01.03.2007 - |18:42|
Genesis
Napisano 01.03.2007 - |18:44|
Napisano 01.03.2007 - |18:55|
PLUSY:
+ James i jego pogawędka z Rogeem
+ James uczący Jinna języka angielskiego
+ odpalenie samochodu
+ wreszcie ktoś z Lostowiczów postanowil porozmawiać z francuzką. Może teraz dowiemy się czegoś ciekawego na temat wyspy i Innych, bo wcześniej to rozbitkowie jakoś nie kwapili się do porządnego wyciągnięcia od niej informacji. Teraz po słowach Kate dotyczących Alex, możliwe że Rousseau opowie się po stronie Lostowiczów i zacznie z nimi współpracować.
+ fajna scena z psem i ręką Rogera. Aż mi się przypomniał 1 sezon. Plus za tajemniczość sytuacji.
MINUSY:
- no i znów to samo, brak poważnej wymiany informacji. Kate i James wrocili jak gdyby nigdy nic. Kate coś tam napomknęla, ale James olał wszystkich, nic nikomu nie mowiąc, a najważniejsza kwesta warta według niego poruszenia, to gdzie sa jego rzeczy. Jego rzeczy no a potem piwo.
- a co do tego piwa to chyba ktoś przesadził tutaj mocno, przecież ono może mieć ze 20 lat, więc nie powinno być zdatne do spożycia.
- retrospekcje Hugo niezbyt ciekawe. Poczynając od dziwacznego wybuchu restauracji (aż mi się przypomniał Smallville, już myślalem ze na nową własność spadła asteroida z kapsułą z Kryptona ), po nudne historie o samochodzie i rodzicach Hugo. Jedynie fajna byłascena u wróżki.
Użytkownik Halavar edytował ten post 01.03.2007 - |18:57|
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Napisano 01.03.2007 - |19:00|
hugo: sluchajcie wszyscy! znlazlem w dzungli rollercoastera, jest troche zarosniety ale na pewno go uruchomimy i bedzie niezla jazda!
paolo: e tam, ja wole isc zerwac pare bananow.
zenua
★★:24, Californication, Carnivale, Castle, Deadwood, Doctor Who, Farscape, In Plain Sight, Rescue Me, Skins, Sopranos, True Blood, Weeds
★:Desperate Housewives, Dollhouse, FF, Happy Town, Heroes, Jericho, OZ, Persons Unknown, PB, T:TSCC, Treme, V
?:Rubicon, Archer, Caprica, Louie
Napisano 01.03.2007 - |19:00|
Ale te balasty Paulo czy jak mu tam z tą babą echhh ja nie chcę ich retrospekcji. Najciekawsze sceny z nimi to "Gdzie są płatki?" :/ Niech dadzą retrospekcjie Danielle.
A i jeszcze jeden duży plus. Charlie jest taki jaki powinien być. Zabawny i obrażany przez Sawyera a nie jakiś tam zrzęda-maruda.
Użytkownik Northim edytował ten post 01.03.2007 - |19:12|
Napisano 01.03.2007 - |19:02|
Napisano 01.03.2007 - |19:07|
Ludzie boją się dżungli z powodu potwora. W końcu od śmierci Eko mineło zaaledwie parę dni. Dla normalnego człowieka, Hurly idący w las jest zwykłym szaleńcem. Nawet jeśli nie mówią, ze się boją, to się boją. Banan to wyłacznie wymówka.mala rekapitulacja odcinka:
hugo: sluchajcie wszyscy! znlazlem w dzungli rollercoastera, jest troche zarosniety ale na pewno go uruchomimy i bedzie niezla jazda!
paolo: e tam, ja wole isc zerwac pare bananow.
zenua
Genesis
Napisano 01.03.2007 - |19:13|
Napisano 01.03.2007 - |19:51|
Fajny flash back Hurleya,tylko ten meteor mnie wkurzyl,juz mogla by jakas rakieta wysadzic ten bar(Przeciez meteor nawet maly zmiotlby kilka ulic).Dobry motyw z samochodem(nie posluzy on do odbicia Jacka bo jak takim busikiem beda sie po jungli poruszac??).Oczywiscie odcinek zapychaczowy,ale jego fabula przyciaga i nie pozwala tego odczuwac.Koncowka dobra,widac ze bedzie sie dzialo.
Pozdrawiam.
Napisano 01.03.2007 - |19:56|
Co do samochodu- jak spuszczali ze skarpy go razem z Hugiem i Charlie'm to zdawało mi się, że nie wyhamują i uderzą w głazy, które będą jakąś mistyfikacją -tak muzyka klimat robiła .Poza tym , kto powiedział, że tak musiała być droga stała- mogła być zwykła przesieka w dżungli. A, że samochód od jakiegoś czasu tam leżał to ową przesiekę dżungla spokojnie "pokryła"- to odnośnie planów znalezienia przez Sawyer'a w busie
Co do Rousseau- coraz bardziej się mnie nie podoba.Nie wiem dlaczego, ale coś z nią jest nie tak.Może za bardzo "zdziczała" przez te 16 lat samotności, albo po prostu kit wali, że musiała zabić swoich ludzi bo zachorowali, bo to ona zachorowała i jej odbiło.A poza tym w którymś odcinku w pierwszym sezonie ( gdzie Sayid był "gościem" u niej) wisiał kombinezon, przypominający ten, który nosił Des w swoim bunkrze.No bo jeśli Roger miał "imienny" kombinezon to Rousseau mogła mieć także.
Przez tyle odcinków nie mieliśmy jej flashback'a ?? A może śledziła Kate lub Sayid'a i Locke'a
A piszę o niej bo się pojawiła w tym odcinku
Użytkownik Kiz edytował ten post 01.03.2007 - |20:08|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych