dołączam się do proźby o szczegóły
Tu macie link do teorii usuniętej z forum abc: >>LINK<<
Napisano 19.02.2007 - |22:02|
Napisano 21.02.2007 - |00:37|
Wszytko, co zostało przywieziona na wyspę musiało pojawić się tam podczas zaćmienia, ale nie „każdego” zaćmienia, tylko wtedy, kiedy następuje ono w obu światach na raz. Miało to nastąpić tylko 8 razy:
10-14-04
7-1-00
4-17-96
9-21-89(wywołane sztucznie)
3-18-88
2-4-81
2-5-62
3-7-51
Użytkownik Asignion edytował ten post 21.02.2007 - |00:39|
Napisano 03.03.2007 - |23:51|
hahaha...co za teoria! ale ta wiara ma coś z głową;)Do tej nie wyjasniono co wciągnęło w jednym z odcinków Lock'a do dziury, przypomnę tylko że była to jakaś czarna chmurka(moim zdaniem mogło to być silne pole magnetyczne które ciągło Lock"a za nogę do której mógł miec przyczepiony metalowy nóż)-ale to tylko moja hipoteza
mieć wszystko to za mało
DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK
Napisano 04.03.2007 - |22:17|
Napisano 05.03.2007 - |16:19|
Teoria ta została usunieta z forum ABC z prostej przyczyny - jest głupia, niedorzeczna, nielogiczna i niespójna. Przy jej pomocy nie da się wyjaśnić zdarzen na Wyspie, jest więc "niekompatybilna" z serialem.
Jeśli na Wyspę można się dostać tylko podczas okreslonych wyżej warunków w okreslonych dniach, to jak tam trafił lot 815, który się rozbił 22 wrzesnia 2004 roku ? Jak trafił tam Desmond ? A samolot przemytników ? I balon prawdziwego Henrego Gale ?
Jesli na wyspie w innym wymiarze nie można istnieć bez urządzenia TBM, to znaczy , że obowiązują tam inne prawa fizyki. Jak można utrzymywac łącznośc radiową z innym wymiarem, w którym panują odmienne prawa fizyki ? Jesli TBM potrzebny do istnienia na wyspie ma zasięg tylko 42 km, to Desmond uciekając z wyspy na swoim jachcie, po przekroczeniu tej granicy powinien wpaśc nagi do wody i się utopić.
Naprawdę mógłbym bardzo długo punktowac dziury w tej teorii ... Szkoda mi czasu.
I jeszcze jedno. Naprawdę myslicie, że pomysłodawców Losta nie stać na nic więcej, niż rozwijanie kretynskich teorii spiskowych o Majestic 12 z Deus Ex i Eksperymencie Filadelfiskim ?
Napisano 05.03.2007 - |18:46|
Przeczytałem tą teorię i Wasze wypowiedzi i widzę, że większośc z Was uznała, ze teoria jest ciekawa i interesująca. Wydaje mi się też, że większość z Was uznała, że skoro teoria został usunięta z forum ABC, to oznacza to potwierdzenie tego, że "coś jest na rzeczy" , czyli że teoria jest bardzo bliska prawdy. Tymczasem wg mnie powody dla których teoria to została usunięta z forum ABC są zupełnie inne:
1. Teoria jest niespójna, nielogiczna, zawiera istotne błędy merytoryczne, przeczy sama sobie i za jej pomocą nie da się wyjasnić zdarzeń przedstawionych w serialu.
2. Teoria wskazuje na organizację Majestic 12, która miałaby być motorem wydarzeń na Wyspie. Działalność tej organizacji, jak i teorii spiskowej stojącej za nią, została opisana w grze komputerowej Deus Ex. Problem w tym, że nierozerwalną częścią tej teorii spiskowej jest istnienie Obcych, co jest w oczywisty sposób sprzeczne ze zdyskredytowanymi teoriami na temat Lost - pomysłodawcy serialu w dobitny sposób dali do zrozumienia, że za wydarzeniami na Wyspie i Dharma Initiative nie stoją ani Obcy, ani UFO.
3. Teoria jest obraźliwa dla Twórców Losta, gdyż zakłada, że serial jest oparty na rozwinięciu kretyńskich teorii spiskowych w stylu Majestic 12, Area 51 i Eksperymentu Filadefijskiego. Naprawdę uważacie, że twórców Losta nie stać na nic bardziej ciekawego i oryginalnego?
Napisano 05.03.2007 - |18:53|
Napisano 12.03.2007 - |19:45|
Napisano 12.03.2007 - |20:17|
- Pojawienie się na wyspie Dave, matki Locka, ojca Jacka, brata Eko tyle osób pamiętam.
- Skąd Juliet i inni the othersi znali, by tyle informacji o Jacku. O tym, jakie skończył szkoły itp. mogli się dowiedzieć z jakiś dyplomów świadectw, ale o znajomych już nie. Ktoś musiał go obserwować nie były to osoby nieznane mu, bo w końcu domyśli, by się, że coś nie gra. Jedyne wytłumaczenie to takie, że jego najbliżsi byli w to zamieszani.
Uważam, że podobnie jak z Jackiem było u wszystkich zasób z wyspy. Wszystkie osoby, których retrospekcje pokazywane są w lost żyły w różnych warunkach z bardzo różnymi ludźmi od terrorystów po lekarzy. Wiele razy widzimy jak rozbitkowie widzą się w przeszłości z innymi rozbitkami. Mój wniosek jest jeden są na nich prowadzone badania psychologiczne.
Użytkownik Mercenor edytował ten post 12.03.2007 - |20:17|
Napisano 12.03.2007 - |20:32|
Matka Locke pojawiła się we śnie Locke w którym zobaczył spadający nigeryski samolot. Nie było to rzeczywiste pojawienie się na jawie.hm... W którym odcinku na wyspie pojawiła się matka Locka? Bo ja nie pamiętam takiego żeby takie coś miało miejsce, ale możliwe, że się mylę...]
Napisano 13.03.2007 - |16:06|
Wiele razy zastanawiałem się z kąd na wyspie wziął się ojciec Jacka, brat Eko lub Dave (choć on został uznany za wyobrażoną przez Huga postać).
Napisano 13.03.2007 - |17:12|
Napisano 13.03.2007 - |17:36|
Napisano 13.03.2007 - |17:44|
hm... W którym odcinku na wyspie pojawiła się matka Locka? Bo ja nie pamiętam takiego żeby takie coś miało miejsce, ale możliwe, że się mylę...]
Eeeee kiepski pomysł... A słyszałeś o takim czymś jak akta? Po prostu, wyciągnęli ich akta, w których była zapisana cała ich przeszłość.... Nie wiadomo, do jakich zbiorów mają dostęp inni....
A według mnie to przeznaczenie ich tam zebrało...
Ojciec Jacka i brat Eko to halucynacje wywołane przez Czarny Dym, zaś Hugo najprawdopodobniej jest chory na schizofrenię i pojawienie się Dave'a było po prostu nawrotem choroby.
Napisano 13.03.2007 - |21:12|
Napisano 14.03.2007 - |11:08|
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych