Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stargate: The Ark of Truth

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
201 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena filmu (26 użytkowników oddało głos)

Ocena filmu

1. 10 (7 głosów [26.92%])

Procent z głosów: 26.92%

2. 9,5 (4 głosów [15.38%])

Procent z głosów: 15.38%

3. 9 (5 głosów [19.23%])

Procent z głosów: 19.23%

4. 8,5 (5 głosów [19.23%])

Procent z głosów: 19.23%

5. 8 (3 głosów [11.54%])

Procent z głosów: 11.54%

6. 7,5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

7. 7 (0 głosów [0.00%])

8. 6,5 (1 głosów [3.85%])

Procent z głosów: 3.85%

9. 6 (1 głosów [3.85%])

Procent z głosów: 3.85%

10. 5,5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4,5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3,5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2,5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1,5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0,5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 14.03.2007 - |14:46|

Co do filmu to ma moze ktos jakies informacje kiedy wyjdzie? Ostatnio slyszalem ze juz na jesieni ma wyjsc ohmy.gif

Chodzi o Stargate (arka) czy Die Hard? Die Hard 4 wyjdzie 29 czerwca (koniec szkoły) :D, a Stargate to sam jestem w niewiedzy, skoro 15 kwietnia zaczynają zdjęcia, będą trwały góra 2 miesiące a potem efekty, montarz, muzyka, dźwięk itp... wyjdzie na koniec jesieni... takiego AvP2 zakończyli kręcić już dawno a będzie w kinach dopiero pod koniec grudnia.

Live Free or Die Hard - Zyj wolno albo szklana pulapka

Żyj wolno lub giń ciężko ;), może się pokuszą, żeby przetłumaczyć to wkońcu racjonalnie.
  • 0

Dołączona grafika

#22 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 14.03.2007 - |22:50|

zyj wolno... = powoli? ;)
chyba "zyj wolny" byloby lepsze...

a stargate... coz, to nie bedzie kinowka, tylko DVD, prawda?
wiec moze bedzie szybko...
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#23 Raptorek

Raptorek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 538 postów

Napisano 14.03.2007 - |23:14|

Kręcą od kwietnia tak mówiła Amanda Tapping w wywiadzie wiec będzie w lipcu pewnie albo sierpniu a premiera atlantis 4 sezon wrzesień październik
Nie będzie chyba filmów w tv
  • 0

#24 Darth Paula

Darth Paula

Kapral

• Użytkownik
  • 179 postów
  • MiastoKraków

Napisano 03.04.2007 - |07:03|

+ Stargate: SG- i Stargate: Atlantis od nowa +

Bleh, daliby sobie spokój z tym Tominem. On naprawdę zaczyna działać mi na nerwy :/ . No ale trudno...

Fabuła wydaje się ciekawa, przynajmniej w porównaniu z Continuum, bo zabaw w czasie nie lubię (są nielogiczne, niespójne i pozostawiają wiele wątpliwości). Wreszcie rozwalą Ori.

IOA? Co oni tam znowu chcą? A Woolsey na inspekcji na Atlantydzie... Jego akurat lubię :) . Zobaczymy, jak sprawdzi się ten "nowy".

Czy wiadomo już, czy w jakikolwiek sposób poruszony zostanie w jednym z tych filmów ship Daniel + Vala? Każdy wie, co wydarzyło się w ostatnim odcinku 10 sezonu (a raczej co się NIGDY nie wydarzyło :lol: ), więc pytam.

RDA może pojawić się gościnnie, bo jako głównego bohatera filmu go sobie nie wyobrażam - Beau Bridges pewnie jest za to zajęty czym innym. Ważne, że będzie i Daniel, i Vala, i Sam, i Teal'c i Cameron. Śmietanka towarzyska :) .
  • 0

#25 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 03.04.2007 - |20:30|

licze na pojawienie sie RDA
i jeszcze powinien byc Ba'al...... :)
  • 0

#26 Darth Paula

Darth Paula

Kapral

• Użytkownik
  • 179 postów
  • MiastoKraków

Napisano 04.04.2007 - |12:41|

+ Stargate: SG-1 i Stargate: Atlantis od nowa +

Bez przesady z tym Ba'alem :) Nie wystarczy ci jako postać kluczowa i główna w Continuum?

A na występ RDA też liczę, choćby gościnny.

Wkrótce się o tym przekonamy :) .
  • 0

#27 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 04.04.2007 - |19:11|

no wiesz, Ba'ala nigdy dosc :D
  • 0

#28 Darth Paula

Darth Paula

Kapral

• Użytkownik
  • 179 postów
  • MiastoKraków

Napisano 07.04.2007 - |15:41|

+ Stargate: SG-1 i Stargate: Atlantis od nowa +

Mówiąc szczerze Ba'al mi nie przeszkadza, ale wolałabym, żeby w The Ark of Truth zajęli się bardziej Ori, a Ba'ala zostawili na Continuum :). Jako deser...

No i niech coś wreszcie zrobią z Danielem i Valą, bo serial skończył się tak dwuznacznie!
  • 0

#29 AnakondA

AnakondA

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 23.05.2007 - |08:28|

Po mojemu Daniel znowu będzie zmuszony przejść ascendencje ( tak to się pisze ?? ) i będzie walczyl z Adrią . Pewnie będzie to decydowało o tym , czy reszta drużyny przeżyje ...
  • 0

#30 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 04.06.2007 - |19:25|

moim skromnym zdaniem watek Daniela i Vaali nie zostanie rozstrzygniety.
ta historia z Vaala jaest dosc swieza, watpliwe, zeby powiazano ich ze soba biorac pod uwage, ze ma powstac trzeci serial -
- przez tyle sezonow nie wiazano bohaterow ze soba, nie pozwolono sobie na zaden zwiazek (Sam / Jack np ) to i teraz tego nie zrobia
  • 0

#31 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 21.06.2007 - |18:34|

Ja nie wiem jak wy.. Ale kto by poszedl na film, ktory nazywa sie "Umieraj ciezko".. hehe.. Zly przyklad.. :) Wirujacy sex tez mial przyciagnac uwage.. Wiadomo ;)

Co do filmow, no to sobie czekam i mam nadzieje ze nie bedzie to kicha.. A co do tlumaczenia samych tutulow filmow SG.. Ludzicie sie ze to bedzie kiedykolwiek w ogolnodostepnej polskiej TV? Moze HBO pokaze z laski swojej.. A oni raczej normalnie tlumaczyli tytuly :)
  • 0

#32 Krzycho

Krzycho

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 88 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 24.06.2007 - |15:19|

Myślę, że wątek Daniela i Vali jako pary zostanie w końcu rozstrzygnięty na "nie", chociaż jeszcze przez jakiś czas napewno będziemy mogli się emocjonować ich, nazwijmy to, "związkiem". Tak samo właśnie postąpiono z Sam i Jackiem. Chociaż miła byłaby odmiana w tym względzie.
Osobiście wolałbym, aby jakimś cudem stworzono jednak parę z Sam i Jacka. Ich wzajemne sympatie i "manie się ku sobie" było swego czasu bardzo miłym, tonującym dodatkiem do wartkości akcji.
  • 0

#33 pixey

pixey

Kapral

• Użytkownik
  • 177 postów
  • MiastoLBN/ Krk

Napisano 15.08.2007 - |12:15|

Możliwe, że jak pójdą na emeryturę, to się zejdą :P A Daniel i Vala... Hmmm, możliwe, że do czegoś dojdzie. ;)

Ja osobiście nie wyobrażam sobie SG bez RDA... nawet jak gościnnie wystąpił w odc "The Shroud" w 10 sezonie, to już byłam happy. Tutaj musi sie pojawić. Tylko proszę... nie tak jak w 1 odc SGA... był na początku, a później już nic. :huh:
Looking forward to next year. :D
  • 0
WACKO!!

#34 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 18.08.2007 - |16:25|

Ogolnie mowiac,bardzo sie ciesze,ze wreszcie powstanie film o Sg1. Star Trek przeniesiona na duzy ekran wiec i tu nie widze powodow,ktore moglyby wplynac negatymnie na wrota. Mam cicha nadzieje,ze nie skonczy sie to na tylko 2 tworach. :blink:
  • 0

#35 Kalliope

Kalliope

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów
  • MiastoWarszawa Żoliborz

Napisano 19.08.2007 - |15:28|

Myślę, że wątek Daniela i Vali jako pary zostanie w końcu rozstrzygnięty na "nie", chociaż jeszcze przez jakiś czas napewno będziemy mogli się emocjonować ich, nazwijmy to, "związkiem". Tak samo właśnie postąpiono z Sam i Jackiem.

W przeciwieństwie do kompletnego braku tzw. "chemii" między O'Neill'em a Carter, między Valą a Danielem aż skrzy i myślę, że twórcy serialu i filmów to widzą... tak, że mam nadzieję, że jeśli nie w tym, to w którymś z następnych filmów wątek Daniela i Vali zostanie rozstrzygnięty na ogromne T A K!!!

Możliwe, że jak pójdą na emeryturę, to się zejdą :P A Daniel i Vala... Hmmm, możliwe, że do czegoś dojdzie. ;)

Ja osobiście nie wyobrażam sobie SG bez RDA... nawet jak gościnnie wystąpił w odc "The Shroud" w 10 sezonie, to już byłam happy. Tutaj musi sie pojawić. Tylko proszę... nie tak jak w 1 odc SGA... był na początku, a później już nic. :huh:
Looking forward to next year. :D

RDA w tym konkretnym sie nie pojawi, tu zresztą nie jest potrzebny, bo ten wątek kompletnie go nie dotyczy i byłoby to wpychanie go na siłę tylko po to, żeby zadowolić część fanów. Będzie natomiast w Continuum.

Co do The Shroud... sorry, ale dla mnie akurat te fragmenty z RDA są najsłabsze i jakoś niezbyt często wracam do tego odcinka.

Użytkownik biku1 edytował ten post 31.05.2009 - |16:10|
połączyłem posty pisane jeden po drugim

• 0
Katarzyna

CBOOL #72
CEO #15
FAM #34

"She will lie and steal and do whatever, but she has a moral compass" Claudia Black o Vali, Stargate Magazine Yearbook Mar/Apr 2006

Dołączona grafika

Gadu Gadu: 1454784

#36 mlx

mlx

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów
  • MiastoKraków

Napisano 19.08.2007 - |18:27|

jakoś nie bardzo widzę związek Daniela z Valą - jak mi się Clone Wars z Anakinem i Amidalą przypomni to aż mnie trzepie ze złości i gdy pomyślę o czymś podobnym w SG-1 - to NIE - dziękuję. A na potrzeby filmów to mogliby wrócić do jakiś niezakończonych wątków - to byłoby lepsze niż jakieś ryzykowne (czytać niestrawne) rozwiązania na miarę Andromedy albo Star Trek Enterprise - były przecież planety z których SG-1 uciekało bo Tauri nie posiadała jeszcze supertechnologii.
  • 0
You will be assymilated - resistance is futile
Dołączona grafika

#37 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 19.08.2007 - |21:56|

Baal i Vala, a raczej Ketesh ....

mozemy sie spodziewac, ze miedzy nimi cos sie wydarzy. Ale to w innym filmie ;)

Użytkownik elam edytował ten post 19.08.2007 - |21:57|

• 0

#38 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 19.08.2007 - |22:19|

Kręcenie filmów z niedokończonymi wątkami z serialu nie ma sensu bo zaburzy to chronologię odcinków i ich zasadność. Dla przykładu wątek Nox'ów:

Spotkaliśmy Nox'ów bodajże dwa razy. Raz na ich planecie, drugi raz jednego osobnika w bazie SGC kiedy przyszedł po Tollan. Na tym ich historia urywa się. Jeżeli teraz w filmie będziemy chcieli dokończyć ten wątek, to w jaki sposób? Pokażemy, że SG-1 spotkało znów Nox'ów dwa lata po ostatnim widzeniu i coś tam razem robili, tamci dali nam jakieś fajne urządzenie i powiedzieli, że nas lubią. I co dalej? No cóż, w 4, 5, 6, 7 sezonie nie było mowy o żadnym urządzonku, które od nich dostaliśmy, jak więc można widzowi wciskać w filmie ciemnotę, że coś takiego miało miejsce? Jeśli filmy mają być kręcone na wzór tych trekowych, muszą być niezależnymi historiami lub trzymającymi się jakiegoś jednego wątku, albo też nawiązującymi do tego co się będzie działo w Atlantydzie i w trzecim serialu. Nie można od czapy zrobić filmu zaprzeczającego temu, co działo się później. Dlatego tak bardzo denerwuje mnie to, że pan Devlin postanowił nakręcić Stargate 2 olewając to, co przez 10 lat stworzył serial.

Elam
Ty już tworzysz sajens fikszyn w sajens fikszyn. Ketesh przecież nie żyje. Jeśli już ktoś ma się hajtać, to Vala z nosicielem Baal'a kiedy SG-1 już wywali z niego tego pasożyta :). Osobiście jednak wolę Valę i Daniela.

Użytkownik Lucas_Alfa edytował ten post 19.08.2007 - |22:21|

• 0
Dołączona grafika

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.
*

* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"

#39 Kalliope

Kalliope

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów
  • MiastoWarszawa Żoliborz

Napisano 19.08.2007 - |22:44|

Baal i Vala, a raczej Ketesh ....

mozemy sie spodziewac, ze miedzy nimi cos sie wydarzy. Ale to w innym filmie ;)

Qetesh i Ba'al to jedno, a Vala i DANIEL to drugie. Jedno nie wyklucza drugiego.
  • 0
Katarzyna

CBOOL #72
CEO #15
FAM #34

"She will lie and steal and do whatever, but she has a moral compass" Claudia Black o Vali, Stargate Magazine Yearbook Mar/Apr 2006

Dołączona grafika

Gadu Gadu: 1454784

#40 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 19.08.2007 - |22:50|

Kalliope a czy Qetesh nie była przypadkiem Goa'ul-dem, którego nosicielem była Vala? Po wyjęciu larwy z nosiciela larwa zdycha więc Qetesh raczej tego nie przeżyła, tym samym nie może zostać dziewczyną Baal'a.
  • 0
Dołączona grafika

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.
*

* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych