Skocz do zawartości

Zdjęcie

SPORT

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1289 odpowiedzi w tym temacie

#21 Delta

Delta

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów

Napisano 27.08.2003 - |09:57|

eee. tam jeśli chodzi o Wisłę moim zdanie to prezes Cupiał chciał zarobić trochę kasy i szybko sprzedał kilku piłkazy zamiast poczekać na Ligę Mistrzów gdzie zarobił by więcej. Tak to jest jak się chce szybkiej forsy to można nawet uwalić i dobry klub a co tam....

A ja też jesetem kibicem legi ale jak widzę działanai naszych prezesów to mi się nie dobrze robi. Np Pan Kubicki miał już swoją szansę i jej nie wykorzystał. nie wiem dlaczego dostał ją drugi raz i moim zdaniem efekt jest podobny tzn gra bez koncepcji.

Użytkownik Delta edytował ten post 27.08.2003 - |09:59|

• 0

#22 drooido

drooido

Kapral

• Użytkownik
  • 183 postów

Napisano 27.08.2003 - |10:36|

Wisła Kraków 0:1 przgrała i z Ligą Mistrzów sie pożegnała :(

Koniec marzen panowie, koniec marzen...
Gra wiselki byla slaba, momentami az zenujaca. Wynik moze nie do konca odzwierciedla ilosc sytuacji podbramkowych i strzalo, ale juz gre na pewno.
Szkoda tylko tych zmarnowanych sytuacji, bo moze mielibysm w koncu LM, a tak... taki "teoretycznie latwy" przeciwnik moze juz sie nie powtorzyc, za rok znow moze byvc Inter, Barca albo cos i znowu koniec...
Jednak nie ma w sumie co sie dziwic, ze krakowianie nie wgrali, w koncu ubytki kadrowe ogromne, a w przerwie nie doszedl nikt znaczacy (Gorawski pokazywal, ze umie grac i na tym koniec, Brasilia choc sie staral to jednak nie jest Kosowskim).
Pozostaje miec nadzieje na powtorke zeszlego roku w Pucharze UEFA....
  • 0

#23 Mirax

Mirax

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 27.08.2003 - |11:13|

No tak, Wisła cieniutko.

Dobrze, że Korzeniowski dzisiaj wygrał, zaraz humor mi się poprawił. Fantastyczny chód.
Gratuluję i życzę dalszych sukcesów.

I dobrze by było, żeby inni sportowcy poszli w jego ślady (pomarzyć dobra rzecz).
  • 0

#24 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 27.08.2003 - |11:58|

Wiwat Korzeniowski !!!!!!!!!!!!! Poza tym ze wygral to jeszcze poprawil swoj rekord swiata:
3:36.39 Robert Korzeniowski 8.08.2002 Monachium
3:36.03 Robert Korzeniowski 27.08.2003 Paryż

Poza tym:
Wyniki chodu na 50 km mężczyzn:
1. Robert Korzeniowski (Polska) - 3:36.03 (r. świata)
2. German Skurygin (Rosja) - 3:36.42
3. Andreas Erm (Niemcy) - 3:37.46
4. Aleksiej Wojewodin (Rosja) - 3:38.01
5. Denis Niżegorodow (Rosja) - 3:38.23
6. Jesus Angel Garcia (Hiszpania) - 3:43.56
7. Roman Magdziarczyk (Polska) - 3:44.53 (r. życiowy)
8. Trond Nymark (Norwegia) - 3:46.14
9. Siergiej Koriepanow (Kazachstan) - 3:47.42
10. Denis Langlois (Francja) - 3:49.05

a wiec w pierwszej dziesiatce mamy 2 Polakow!!!!!
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#25 drooido

drooido

Kapral

• Użytkownik
  • 183 postów

Napisano 27.08.2003 - |13:38|

7. Roman Magdziarczyk (Polska) - 3:44.53 (r. życiowy)

A propos tego pana, to pochodzi on z W-cha :)
A ja mialem przyjemnosc poznac jego ojca, ktory mi troche o nim opowiedzial :P
  • 0

#26 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 27.08.2003 - |14:28|

No Korzeniowski sie popisał dzis,ale onet to potrafi czlowieka zamotać.Najpierw piszę Korzeniowski po złoto-czy cos takiego w relacji live,a potem Korzeniowski po medal(se mysle,juz po zlocie)a tu wygrał ze sporą przewagą,a ma już 35 lat!!!!I możemy być pewni jak sam zapowiadał,że na Igrzyskach Olimpijskich w Atenach będzie uczuestniczył w raz ze swoją młodszą siostra!!!!Bravo Korzeniowscy.Viva Polonia :D
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#27 CoVe

CoVe

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 27.08.2003 - |14:36|

fakt Korzeniowski jest wiekim sportowcem tylko szkoda ze jest ich tak malo w Polsce. A co do wystepu w Paryzu to az sie troche przestraszylek jak go Niemiec zaczal doganiac, ale skonczylo sie dobrze :D
  • 0

#28 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 27.08.2003 - |15:48|

Jak na onecie napisał jeden z komentujących:Małysz,Korzeniowski i kto jeszcze?Fakt mamy 2 wielkich sportowców,choć jeden już długo nie pociągnie.Miał być Gollob,ale zawodzi,Dudek?Jest tylko piłkarzem a sam meczu nie wygra(a do tego jest bramkarzem),kto jeszcze??Otylia jędrzejczak??Na to się zanosi,że będzie wielka!!!Kamila Skolimowska,Paweł Czapiewski,czy Marek Plawgo-to są nadzieje,ale musimy jeszcze chcieć!!!!Do tego nasze koszykarki i siatkarze męscy!!Ale musimy o ich sukces walczyć!!!!!!!!!
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#29 SZOPEN

SZOPEN

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 111 postów
  • MiastoPolice koło Szczecina

Napisano 27.08.2003 - |17:24|

Nawet nie wiedziałem, ze Korzeniowski wygrał. Byłem w pracy. Super!!! Choć jakiś jeden mały sukcesik tego lata. Nie jestem fanem lekiej atletyki, ale czasem cos tam popatrzę. Moje maniactwo to piłka nożna. Kocham futbool. Jak jest co ogladać ( jakieś mecze) to potrafię cały dzień przed TV przesiedzieć i oglądać. Czyste maniactwo. I nic mnie nie ruszy sprzed TV. No chyba, że bedzie taka mizerna gra jak wczoraj Wisły. Normalnie po pierwszej połowie to miałem już dość tego meczu. Można się wykończyć emocjonalnie gdy sie ogląda popisy naszych piłkarzy. Dobrze, że dzisiaj Groklin wygrał.
  • 0
SETI@HOME POLICETEAM
www.policeteam.com

#30 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 27.08.2003 - |20:36|

Ja nie rozumiem naszych sportowców. Rozumiem piłka nożna - bo potrzeba kasy, klubu, stadionu, itd. Trudno. Ale dlaczego w lekkiej atletyce jedynie Korzeniowski potrafi coś wywalczyć? Czy tak trudno pobiegać? Co się dzieje z naszymi lekkoatletami?
  • 0

#31 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 27.08.2003 - |20:56|

No właśnie. 40 milionowy naród w środku Europy a sportowców o uznanej klasie jak na lekarstwo. Porównajmy się z taką Szwecją, Finlandią, Danią, Hiszpanią, Francją... Populacje podobne albo nawet znacznie mniejsze a sportowo nie ma czego porównywać. Ja nie wiem, już nie można zwalać wszystkiego na system szkolenia bo co chwila pojawia się trener co niby wie jak. Ale efektów potem i tak nie ma. Może Polakom się po prostu nie chce ? Oprócz takich wyjątków jak "Korzeń" albo "Małyszek". Ale ponoć wyjątki potwierdzają regułę.
  • 0
"...something takes a part of me..."

#32 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 27.08.2003 - |21:38|

Jak zawsze chodzi o kase!!!Jestesmy biedni jak na taki narod i co mamy poczac???Ludzie zwalaja na wojne,na komune a prawda lezy gdzie indziej!!!Tylko przyznac sie nikt nie chce,to jest okrutne!!!!
  • 0

#33 SZOPEN

SZOPEN

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 111 postów

Napisano 28.08.2003 - |21:00|

No to kolejna Wisła dziś popłyneła, a do przerwy GKS też robi papa pucharom.
Boże i to jeszcze w rundzie wstępnej UEFA. Normalnie tragedia.

Użytkownik SZOPEN edytował ten post 28.08.2003 - |21:05|

• 0
SETI@HOME POLICETEAM
www.policeteam.com

#34 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 28.08.2003 - |21:05|

To samo kiedys z Pogonią.Panowie w gałe i w pucharach to liczy sie tylko LEGIA,a w przeszłosci Górnik!!!Tyle..........
  • 0

#35 SZOPEN

SZOPEN

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 111 postów

Napisano 28.08.2003 - |21:07|

Legia z Barcą rok temu też nic nie pokazała. wypadła nawet gorzej niż Wisła rok wcześniej, bo na własnym stadionie jakoś tak nie mrawo zagrała, bez walki i przegrała 0:1.
  • 0
SETI@HOME POLICETEAM
www.policeteam.com

#36 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 28.08.2003 - |21:26|

Ale zagrała w ćwierćfinale ligi majstrów w sezonie 93/94!!!!!Prawie aby grała w półfinale,a potem kto wie!!!Nieszczęsny Panathinaikos!!!!Grała również w półfinale pucharu UEFA i tez nieszczęsny Panathinaikos!!!!Do tego półfinał Miast Targowych w latach 70-obecna Liga Majstrów i wiele inncch,a Wisła co???$ rudna uefa,wielkie mic co.Górnik,lata 70,finał pucharu zdobywców pucharów.I teraz ja sie pytam,gdzie te sukcesy Wisły???No gdzie???A,że Legia ma poważne kłopoty finansowe to niestety,gdyby miała kase to by na LEGIE mocnych w lidze nie było!!!!USWIADOMCIE TO SOBIE KURDE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 0

#37 SZOPEN

SZOPEN

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 111 postów

Napisano 28.08.2003 - |22:03|

Jasna sprawa, ze historię Legia ma piekną. Taki jest polski fufbool, że bez kasy nie ma zespołu. Mamy przykład Groklinu mają kasę i grają w UEFA.
  • 0
SETI@HOME POLICETEAM
www.policeteam.com

#38 Kirkor

Kirkor

Kapral

• Użytkownik
  • 184 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 04.09.2003 - |12:11|

Witam. Ja w sprawie Wisly i jej dzialan. Wypozyczenie Kosowskiego bylo bledem, gdyby znaleziono jeszcze kogos na jego miejsce ale tego nie zrobiono. Co do Kusby to nic straconego. Czy ktos wie jak mu leci w Greckiej lide bo mi nic nie wiadomo. Frankokwski chyba jest lepszy od niego, wkoncu byl on krolem strzelcow. Bledem bylo ze nie uzupelniono skladu. Kto by sie donyslil ze Kelu wytnie taki numer, nikt. Wisla moze jest oslabiona i nie weszla do ligi mistrzwow ale i tak zdobedzie Mistrzostwo.

Co do Legii to je juz prawie zapomnialem ze byla w LM. Co z tego ze weszla w tedy do 1/4 i co potem zrobila.
Jak narazie to beniaminek z Leczna jest na prowadzeniu :huh:
  • 0

#39 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 04.09.2003 - |22:24|

[...]
A do treningów od biedy wystarczyłby tor w Poznaniu. Nie jest wcale taki zły chociaż jak napisałem wyżej i tak Kubica nie miałby wiele czasu by z niego korzystać.
Niemniej tor z prawdziwego zdarzenia chętnie bym w Polsce widział. Byłoby tam na co popatrzeć :).

Co do toru Poznań to były (czy nawet są) pewne plany (marzenia) by przekształcić ten tor tak by był przystosowany do F1. Byłoby fajnie gdybysmy w Poznaniu mieli wyścigi F1. Ale to chyba tak łatwo nie przejdzie. Cieszyłbym się jakby choć jakis Pplak dostał się do tych rozgrywek. Jak ktoś wcześniej napisał: może by się wtedy jakaś polska stacja zainteresowała transmisjami. Przez świństwo jakie zrobiła cyfra+ i likwidację (przez tą bzdurną ustawę) RTL w mojej kablówce, w tym sezonie pierwszy raz od kilku lat zostałem pozbawiony możliwości sledzenia wyczynów moich ulubieńców z pod znaku McLarena. I jak o tym pomyslę krew się we mnie burzy. Zazdroszczę tym wszystkim, którzy mogli oglądać transmisje choćby po niemiecku i z reklamami. Wprawdzie teraz od września ponownie włączyli nam RTL, ale to juz przecież koniec sezonu. :(
A tak w ogóle to Formuła 1 to jedyny sport na jaki chętnie patrzę. Inne to tylko od przypadku, jak nie mam nic innego do roboty.
  • 0

#40 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 05.09.2003 - |09:51|

Jak ktoś wcześniej napisał: może by się wtedy jakaś polska stacja zainteresowała transmisjami.

To ja to napisałem :D .

Nie przejmuj się Rejm. Wprawdzie sezon już się kończy ale mam wrażenie, że najciekawsze dopiero się zaczyna. Jednopunktowe różnice pomiędzy pierwszymi trzema kierowcami po tylu wyścigach! Tego dawno nie było. W dodatku Kimmi jedzie bardzo dobrze i kto wie... może zostać mistrzem świata. Ale ciii... nie chcę zapeszać. Też od lat kibicuję MacLarenom.
Hmmm... a skoro nie oglądałeś w tym roku żadnych transmisji to jestem ciekaw czy orientujesz się jak zmienione zastały zasady kwalifikacji do wyścigu. I jak oceniasz te zmiany. Moim zdaniem to bardzo ciekawe, jest większa rotacja kierowców na polach startowych. W dodatku wymuszono na nich częstsze zjazdy do boxów. Jako, że czasem podczas samej jazdy niewiele się dzieje to chociaż tym można się emocjonować.
  • 0
"...something takes a part of me..."

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych