Odcinek 001 - S01E01 - The Return
Napisano 05.01.2007 - |13:59|
generalnie pilot nie porywał i nie zachwycał jeżeli chodzi o scenariusz [imho zbyt naiwnie pokazany powrót tych ludzi i wkręcanie w akcję, ale w sumie to lubię farscape, toteż nie będę się czepiać znikomego realizmu ;p]. sto razy bardziej podobały mi się muzyka i zdjęcia, dlatego daję serialowi drugą szansę i obejrzę sobie za tydzień kolejny ep. szkoda mi ściągać. na dysku czeka pilot jericho, które ma możliwość wciągnięcia mnie, więc wiadomo co idzie w pierwszej kolejności :P
taki tam; nie wyskakuję z oceną, bo nie wczułam się w klimat.
btw. jaki maraton sf w telewizji publicznej!
czwartek: od ~20.20 4400, od ~23.20 bsg
haha, prawie jak za czasów sg-1 na tvn, kiedy to pod rząd leciało kilka fajnych sobotnich seriali - buffy, sg-1 i czynnik psi ;D
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**
I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.
Napisano 06.01.2007 - |11:21|
Ja miałam zamiar nie oglądać, bo wybrańcy obcych wybitnie mi się nie podobali, a gdy zaczęła ten serial prezentować cyfra - zreygnowałam z cyfry, ale skoro TVP1 to prezentuje o bardzo dobrej porze, będę oglądać uważnie
Napisano 06.01.2007 - |11:48|
Napisano 07.01.2007 - |01:04|
Serial naprawdę jest dobry, tylko dajcie mu szanse
Napisano 28.01.2007 - |16:04|
Nic dodać, nic ująć.
mieć wszystko to za mało
DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK
Napisano 28.01.2007 - |16:31|
celowy zabieg ludzi z przyszłości...Wnuczka podobna w 100% do swojej babci, mająca takie samo imię...i spotykająca jej kochanka...hahaha
cała kula właściwie, ale przecież to tylko wprowadzenie.. równie dobrze mogli to pokazać bez niej, po prostu się pojawili i już... a serial nic by na tym nie stracił, poza zmyłką, na którą dają się nabrać wszyscy...Efekty specjalne...hahaha
chwyt martetingowy TVP, te seriale nie mają ze sobą nic wspólnego (poza biciem rekordów oglądalności, na stacją na których lecą - różne stacje) Podziwiam TVP za pomysł, bo chcieli pokazać dzieciom Losta, że coś poza Lostem istnieje, ale z góry byli skazani na porażkę, co widać w tematach o innych serial, które dzieci losta zaczeły oglądać (nie tylko 4400)bo reklamowali to jako serial tak dobry jak Lost
[a tak na marginesie, to po 2x01 miałem okazję poczytać "kilka nawróconych "dzieci losta" - naprawdę miłe dla oka]
Napisano 28.01.2007 - |17:00|
Lost jest po prostu nieco innym serialem i do tego bardzo "topowym" i jest doskonały w swojej konwencji a 4400 to typowe SF ale wcale nie najnowsze a i też (moim zdaniem) nie najlepsze. Jednak z uporem maniaka powtarzam... Podziwiam TVP za pomysł, bo chcieli pokazać dzieciom Losta, że coś poza Lostem istnieje, ale z góry byli skazani na porażkę, ...
" to cud, że w ogóle takie filmy puszczają na TV, więc oglądajmy! "
Kolejny dobry pomysł TVP 1, to połączenie serii I z II. Jedynka nie wyczerpuje nawet promila wątków o których wspomina, np tego kolesia od osiedla, dziecka Lily i małej Mai.
A co do samego serialu i opinii o nim i jeśli już musimy porównywać do siebie filmy to jakoś mi nie pasują porównania do X-Mena - nie ten kaliber, za bardziej trafione uważam te z Archiwum X.
Ogólnie odbiera się go dobrze ale bez szału :sam6:
a co do:
wnuczki często mają imiona po babciach ale nie w Polsce bo tu się nadaje częściej imiona po postaciach z TV np spotykam całe stada Julii, perfidnie po Julii Roberts :sam9: gdyby tylko w urzędach pozwolili to pewnie wkrótce biegałyby po ulicach Dody i PudzianyWnuczka podobna w 100% do swojej babci, mająca takie samo imię.
Napisano 28.01.2007 - |17:38|
U mnie w mieście jeden gość chciał nazwać syna Dablju. To od Georga W. Busha .wnuczki często mają imiona po babciach ale nie w Polsce bo tu się nadaje częściej imiona po postaciach z TV np spotykam całe stada Julii, perfidnie po Julii Roberts :sam9: gdyby tylko w urzędach pozwolili to pewnie wkrótce biegałyby po ulicach Dody i Pudziany
PS. A już od 4 lutego The 4400 także na AXN. Ciekawe czy tam dadzą od razu 3 sezony czy też tylko dwa .
Napisano 17.05.2014 - |10:55|
koniecznie musze obejrzec jeszcze raz, podobał mi sie bardzo.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych