Skocz do zawartości

Zdjęcie

Podsumowanie roku 2006

• Zamknięty Temat jest zamknięty
29 odpowiedzi w tym temacie

#21 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 10.01.2007 - |13:30|

Bezkonkurencyjny w tym roku okazał się 24! Piąty sezon to prawdziwy majstersztyk. :)

Wyróżnienie dla LOST i Prison Break. Mocne końcówki sezonów i nienajgorsze początki nowych.

Na koniec wymienię jeszcze Boston Legal, którego forma pnie się w górę.
  • 0
Everything happens for a reason!

#22 Luizjana

Luizjana

Kapral

• Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 17.01.2007 - |18:05|

Moje typy -

TOP nowości z 2006 -

1. Friday Night Lights
2. Dexter
3. Hereos
4. Day Break (pomimo kasacji)
5. Men in Trees
6. Ugly Betty
7. Brotherhood
8. 30 Rock

TOP kontynuacje lato/jesienne w 2006 -

1 Battlestar Galactica
2. The Office US
3. Weeds
4. Prison Break
5. Desperate Housewives
6. My name is Earl
7. How I met your mother

DOWN (nie wykorzystany potencjał) nowości z 2006 -

1. Vanished
2. Kyle XY
3. Jericho

DOWN kontynuacje z jesieni 2006 -

1. Lost
2. Veronica Mars
  • 0

#23 logic

logic

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoŁomża

Napisano 25.01.2007 - |18:54|

Najlepsze seriale roku: Heroes, Dexter

Heroes - może to już było, lecz nie przedstawione w taki sposób! Ma potencjał, oby się nie zmarnował. Nie sądziłem, że zaniteresuje mnie tak bardzo :D
Dexter - co tu dużo mówić - po prostu rewelacja.

Największe rozczarowanie: LOST

Jak oglądałem odcinki na bieżąco, to chwaliłem ten serial. Niedawno obejrzałem 3 minisezon jeszcze raz - nie wiem jak mi się to mogło podobać. Kicha i nuda - klimat zabity, wrzucony na autostradę, gdzie przejechał po nim 100 razy tir, a potem zakopany głeboko w ziemi.

Utrzymany poziom: Prison Break, The 4400

The 4400 - wciągał, wciąga i mam nadzieję, że nadal bedzie
Prison Break - 12 odcinek to potknięcie - mam nadzieję, że chwilowe

Nie spełniły moich oczekiwań: Jericho, Eureka

Po prostu nie trawię tych seriali.
  • 0
The memory remains.

#24 Kutma_Idino

Kutma_Idino

Szeregowy

• Email
  • 16 postów
  • MiastoOutworld

Napisano 28.01.2007 - |13:36|

Moim zdaniem:

Zacznę może od miłego zaskoczenia minionego roku, a więc okazał być się nim miniserial "The Lost Room".Z pozoru "niewinny serial", a skutecznie zabił parę godzin z życia.

Największe rozczarowanie odczułem po obejrzeniu tych paru nowych odcinków (jak parę innych osóB) "Lost". 3 sezon i pytań 3 razy więcej.Może tak jest lepiej ale boje się, że zacznie to przypominać naciąganie na miare ostatnich dwóch sezonów X-files...mimo wszystko nadzieja umiera ostatnia...

Nie mógłbym nie wspomnieć o SG1 i SGA. Początek SGA oglądało sie bardzo przyjemnie i... nadal tak jest.Stały element tygodnia :D .Jeżeli chodzi o SG1 to niestety trochę się to wszystko ""ciągnie".Mimo,to (i na szczęscie), to nadal Stargate i wierze,że twórcy nie sprowadzą legendy na dno.

Natomiast najlepszy sezon (jezeli brać pod uwagę kontynuację) miały w tym roku 24 godziny.Oderwać się nie mogłem.Dalej znalazł się Battlestar Galactica - nadal klimat, a pierwsze odcinki najnowszego sezonu były druzgocąco dobre (okupacja Nowej Caprici - moim zdaniem bardzo dobrze zrealizowany wątek).

Bez większych niespodzianek: kolejny sezon The 4400.Trzyma poziom i oglądalność - całe szczęscie narazie bezpieczny.Z chęcią poświęce więcej czasu dla tego serialu.

Miłe zaskoczenie nowym serialem: Jericho - wpadłbym w uwielbienie dla tego serialu, ale osobiście wolę trochę więcej "falloutowści", a trochę mniej małomiasteczkowej amerykańskiej mentalności.Chociaż czasami i wątki w tej sferze są ciekawe,dlatego nie skreślam go ze swojej listy...wręcz przeciwnie,czekam niecierpliwie na wznowienie sezonu.
P.S.Nadal się łezka w oku kręci po Jeramiah :rolleyes:

No i wyrożnienie :-D Supernatural - za horror, za klimat, za demony, za samochod, za muzyke, za teksty deana, za dobór aktorek :P (a propo:w tym sezonie ma wystąpić gościnnie Tricia Helfer :clap: )

Na koniec...jak ktoś już wcześniej napisał: wk...ło mnie skasowanie Invasion :angry:

Oczekiwania na ten rok... ,aby twórcy:
- nie spieprzyli filmów Stargate
- nie spieprzyli filmu w świecie B5
- nie spieprzyli sezonu 6 24 godzin ( po 5 odcinkach jestem BARDZO mile zaskoczony i mam nadzieję, że przebije sezon 6, a ma to zadatki)

Pozdrawiam

Użytkownik Kutma_Idino edytował ten post 28.01.2007 - |13:38|

• 0

#25 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 28.01.2007 - |17:08|

..
Veronica Mars - jeden z najbardziej chyba nieodecenianych i najmniej znany w Polsce. Szkoda, bo serial wymiata. :D

będzie w Polsce już niedługo od 2.02 w TVN :sma1:
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#26 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 28.01.2007 - |17:34|

będzie w Polsce już niedługo od 2.02 w TVN :sma1:

Tak, tylko o takiej godzinie że wielkiej oglądalności/popularności na pewno nie zdobędzie.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#27 Pimp

Pimp

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 09.06.2007 - |22:27|

Najlepsza nowość: Heroes - naprawdę mógłby znaleźć się też pod największe zaskoczenie nie sądziłem że serial mnie zainteresuje a jednak.

Najlepsza kontynuacja: The Shield - 6 sezon naprawdę wgniata we fotel.

Największe rozczarowanie: BSG - przez chwilę naprawdę myślałem że serial pobije B5 ale stacza się z odcinka na odcinek. 3 sezon bardzo słaby niestety ale liczę na 4 sezon.

Utrzymał poziom: Smallville od wielu lat ten sam średni ale równy, wiadomo co można sie po nim spodziewać.
  • 0
6.0 - Babylon 5
5.5 - The Sopranos, The Shield, Dexter, Battlestar Galactica
5.0 - The OC, South Park, How I Met Your Mother
4.5 - Prison Break, Stargate SG-1, Stargate Atlantis
4.0 - Deadwood, Smallville, Heroes
3.5 - LOST
3.0 - Crusade
2.5 - Sliders

#28 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 11.06.2007 - |08:52|

Potraktuje to jako podsumowanie sezonu 2006/2007.

Najlepsza nowość
Jericho i Heroes.

Największe rozczarowanie
kasacje dla Jericho i Veronici Mars. Jericho na szczęście powróci, co prawda nie w pełnym sezonie (ba, nawet pół sezonu nie będzie) ale zawsze coś.

Najlepsza kontynuacja
BSG
Z odcinka na odcinek 3 sezon coraz bardziej wbijał mnie w fotel. Jak dla mnie najlepszy sezon z całego serialu :clap: :clap: :clap: :clap: .

Zaskoczenie in plus
Druga część 3 sezonu Lost. W końcu serial powrócił na dobry tor.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#29 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 11.06.2007 - |10:26|

Jak już tak podsumowujemy zeszły rok to:
Najlepsza nowość
Bezapelacyjnie Jericho
Największe rozczarowanie
SG1 sezon 10
A zaraz po tym:
Blade - zupełnie rozminięcie się z moimi oczekiwania - i chyba wszystkich, bo serial zdjęto
Średnie rozczarowanie
BSG - przykro to mówić, ale najsłabiej wyszedł ten sezon, a wieści o 4 są bardzo złe
I bez uczuć = miło się ogląda
4400, Supernatural, Unit, SGA

I moja kategoria:
Najbardziej rozczarowujące kasacje - czyli seriale, które powinny lecieć a nie lecą:
Heist - a tak fajnie to planowali...
Day Break - miło ze dokończyli na www
Pepper Dennis - bo brakło miejsca w ramówce w nowej stacji...
The Evidence - czort wie czemu to zdjęli..
no i oczywiście Jericho...

#30 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 27.07.2007 - |19:32|

Podsumowanie sezonu 2006/2007

UAKTUALNIENIE

6.0
Rome s2 (HBO)- BEZAPELACYJNIE serial ROKU !!!. Fenomenalny Marek Antoniusz, rewelacyjny jak zawsze Pullo. Genialne aktorstwo, realizm i masa akcji.

5.5
Tudors (Showtime) - znakomity serial historyczny. Świetny Woolsey, także Henryk i reszta postaci bardzo dobra.

5.0
Weeds (Showtime) - bardzo dobra komedia z "trawą" w roli przewodniej

Serial kablówki - Rome
Serial zwykłe stacje - House
Stacja - Showtime
Nowość - Dexter

Z wielkim żalem żegnam też Veronice Mars a z ciut mniejszym SG-1 oraz nowość Jericho

Użytkownik Quendi edytował ten post 29.07.2007 - |17:18|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych