Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Lost Room (2006)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
54 odpowiedzi w tym temacie

#21 slaweeek

slaweeek

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 07.01.2007 - |13:01|

Skończyłem oglądać o 5 nad ranem bo poleciałem longiem wszystkie odcinki. Miniserial jest super. Bardzo spodobał mi sie temat i to połączenie lekkohorrorowate z sensacyjnością oraz kinem akcji. Warto obejżeć i liczę, że zakończenie sugeruje powstanie w przyszłości serialu. Ocena: dobre 9
  • 0

#22 Drusek

Drusek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 07.01.2007 - |14:52|

Serial bardzo dobry. 4,5h zlecialo dosc szybko :D
tak z 9/10
  • 0

#23 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 10.01.2007 - |22:28|

Początek trochę się wlecze.
Bardzo ciekawy pomysł z pokojem oraz niekonwencjonalnymi zastosowaniami przedmiotów.
Dobre aktorstwo, realizacja.

Końcówka, niestety po Lost jestem wprost uczulony na robienie widza w wała brakiem wyjaśnień. Przynajmniej tutaj nie mamy zagadek w zagadkach.

4.5 jak dla mnie
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#24 mjong pa/ma

mjong pa/ma

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 10.01.2007 - |22:44|

Warto obejżeć i liczę, że zakończenie sugeruje powstanie w przyszłości serialu

Gdzieś na jakimś sajcie widziałem informację, że SCi-FI nie zamówiło serialu na podbudowie tej mini-serii.
  • 0

#25 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 10.01.2007 - |23:52|

Pewnie raczej Scifi nie zamówi całego sezonu, bo wyniki oglądalności, przy całej tej kampanii reklamowej, nie były powalające ( w granicach 1.8 i 1.7 - dla porównania miniseria BSG osiągnęła ok. 3.6).
Tak czy inaczej mam nadzieję, że Scifi jeszcze nie raz nas zaskoczy takim świetnym miniserialem.
  • 0

#26 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 14.01.2007 - |02:46|

Dopiero dzisiaj obejrzałem całość. Jak dla mnie bardzo dobra mini seria. Chętnie bym zagrał w grę na podstawie wątków z tej serii. Odnajdywanie obiektów, odkrywanie ich możliwości, tworzenie kolekcji artefaktów, hmm widzę tu duży potencjał :)
  • 0

#27 neo1910

neo1910

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów
  • MiastoWidzew Łódź

Napisano 15.01.2007 - |10:51|

Pomysł na serial baaardzo ciekawy. Ale w bardzo malej czesci wykorzystany, wplyw na to mialo to, ze serial skladal sie z zaledwie trzech odcinków.

Denerwowalo mnie ze głównemu bohaterowi wszystko przychodziło w miare łatwo, od kazdego dostawał to co chciał. Czy to zdjecie, czy to film czy to obiekty czy informacje nt. obiektów. Denerwowalo mnie dziwne zachowanie poszczegolnych bohaterów, np. ten typ co posiadał długopis, na początku niby taki bezwzględny morderca, a poźniej zachowuje się jak ciota w stosunku do głównego bochatera.
  • 0
- widzew lodz - simple the best -

#28 shadar_logoth

shadar_logoth

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 19.01.2007 - |19:25|

Na ex-torrent jest dvdrip tego serialu, ale tylk 1 i 2 odcinek. Moje pytanie brzmi... czy wogule było DVD z tym miniserialem?
  • 0

#29 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 19.01.2007 - |21:12|

www.amazon.com podaje ze DVD bedzie dostepne 3 kwietnia 2007 , tak wiec jak juz to jest to DVDSCR nie RIP.
  • 0

#30 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 27.01.2007 - |11:56|

Obejrzałem całość i zachwycony nie jestem. Nie mogę zapomnieć, że przez tę produkcję April Grace zrezygnowała z roli w LOST (oby wróciła jak najszybciej, bo The Lost Room kontynuacji nie ma mieć). Nie zabrakło też poważnych błędów scenariuszowych (
» Click to show Spoiler - click again to hide... «
)...
  • 0
Everything happens for a reason!

#31 Eugen

Eugen

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 29.01.2007 - |21:51|

Zakończenie nie za bardzo im wyszło. Wg mnie o wiele lepiej byłoby, gdyby...

--- spoiler na dole, nie czytać kto nie chce ---

główny bohater zostałby obiektem, a inne osoby zapomniałyby o nim - to był by dobry początek do dłuższej serii. Ale ogólnie nie było takie złe.
  • 0

#32 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 29.01.2007 - |21:57|

a mi sie spodobalo. zwlaszcza to, co na koncu zrobil, by odzyskac corke.... mocne; dobre. :)

polecam, jesli ktos nie wie, co zrobic z 5 ma godzinami zycia - mnie wciagnelo.
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#33 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 15.02.2007 - |21:47|

Bardzo fajny mini-serial. Bardzo przyjemnie sie ogladalo i wciagajace , co lubie :D A i mi zakonczenie sie podobalo, a to ze nie wyjasnili do konca jak powstal pokoj tez mi sie podoba, bez sesnu podawac wszystko na tacy, lepiej zostawic cos co mozna sobie samemu interpetowac :D

10 na 10 :>
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#34 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 07.03.2007 - |16:09|

Korzystając z okazji że przez kilka dni nie miałem dostępu do neta a 3 części tego miniserialu miałem już wypalone na płytce DVD-RW to sobie obejrzałem.
Ogólnie całkiem fajna produkcja. I mimo wszystko też sobie pomyślałem że fajnie by było gdyby powstał do tego jakiś 12 odcinkowy sezon. No ale najwyraźniej takowego w planie nie było bo aktor grający tutaj główną rolę (wcześniej m.in. dobra rola w Six Feet Under) ma teraz grać w pilocie jakiegoś nowego serialu.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#35 unnamed

unnamed

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 293 postów

Napisano 09.03.2007 - |13:35|

tak jak poprzednicy uwazam ze serial całkiem fajny ogolnie miło spedzone prawie 5 godzin
dziwi ze to tylko 3 odcinki przeciez na tym motywie to conajmniej jedna serie 24 odcinki spokojnie mozna by był zrobic i to bez zbednego naciagania i przedłuzania na siłe...

to co mnie najbardziej raziło to to ze wszystko nasz bohater dostawał od reki poprosił o cos to od razu to miał
i kolejna sprawa powiedzmy ten krojdzwfild Zakon i Legion badali te przedmioty od lat o tu nagle pojawia sie nasz bohater który w kilka dni rozwiazuje zagadki badane conajmniej od 40 lat :/
to albo nasz bohater jest taki genialny albo cała reszta nie grzeszy inteligencja i kojarzeniem faktów...

fajnie by było poznac mozliwosci pozostałych obiektów bo jest ich przeciez ponad 100 i niektóre faktycznie maja fajne mozliwosci...

ogólnie serial bardziej dla rozywki niz do głebszego zagłebiania sie w szczegóły

jak dla mnie 8,5/10

Użytkownik unnamed edytował ten post 09.03.2007 - |13:36|

• 0

#36 caluch

caluch

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoTarnów

Napisano 09.03.2007 - |17:34|

Zakon i Legion badali te przedmioty od lat o tu nagle pojawia sie nasz bohater który w kilka dni rozwiazuje zagadki badane conajmniej od 40 lat :/
to albo nasz bohater jest taki genialny albo cała reszta nie grzeszy inteligencja i kojarzeniem faktów...

Zauważ, że nasz bohater był detektywem, więc został przeszkolony w rozwiązywaniu śledztw.
Mi też się serial bardzo spodobał. Kontynuacja mogłaby być baardzo ciekawa.
  • 0

#37 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 12.03.2007 - |22:00|

Dla tych co nie widzieli na pewnej stronce natknęłem się na taką informację:

Już 25 marca w AXN zostanie wyemitowana pierwsza część (z trzech) miniserialu stacji Sci Fi Channel The Lost Room. Polski tytuł brzmieć będzie Zagubiony pokój.
Pozostałe dwie części zostaną wyemitowane w kolejne niedziele czyli 1 i 8 kwietnia.

Sam jeszcze nie oglądałem z braku czasu, wiec bedzie okazja by to nadrobić.
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#38 unnamed

unnamed

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 293 postów

Napisano 12.03.2007 - |23:40|

z miła chcecia obejrze ten serial jeszcze raz

a co do samego serialu jeszcze 2 uwagi
1 muzyka bardzo fajna zwłaszcza poczatkowa ;]
2 takaz rzecz od fabuły: wszyscy szukali tych obiektów a wystarczyło przyjsc do chińskiej pralni i u kobity zapłacic 10k$$ zeby namierzyła obiekt i po sprawie...

Użytkownik unnamed edytował ten post 12.03.2007 - |23:41|

• 0

#39 Atrax

Atrax

Szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 20 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 09.05.2007 - |11:10|

a znacie tytul uworu z tego serialu?
szukam na necie i znalazlem tylko tworce muzyki.nawet po nazwisku nic nie ma;/

Użytkownik Atrax edytował ten post 09.05.2007 - |11:10|

• 0

#40 Deluxe

Deluxe

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 29.05.2007 - |11:48|

2 takaz rzecz od fabuły: wszyscy szukali tych obiektów a wystarczyło przyjsc do chińskiej pralni i u kobity zapłacic 10k$$ zeby namierzyła obiekt i po sprawie...

» Click to show Spoiler - click again to hide... «

• 0
Moja toplista seriali:

|1|Prison Break |2|Sopranos |3|Six Feet Under |4|Jericho |5|Odwróceni |6|The Shield |7|Sleeper Cell |8|Dexter |9|Lost Room |10|Lost

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych