Skocz do zawartości

Zdjęcie

The others - Inni

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
103 odpowiedzi w tym temacie

#21 Kasia

Kasia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 04.02.2006 - |15:37|

Jedna sprawa. "The Others" zamieszkują wyspe długi czas. Dlaczego więc nie zabrali dynamitu ze statku? Czyżby się go bali??

Może mają swój, a może nie jest im potrzebny.

Użytkownik Kasia edytował ten post 04.02.2006 - |15:38|

• 0

#22 Slide

Slide

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 04.02.2006 - |15:52|

Może przyczyna jest taka, że po prostu boją się żeby nie stało się z nimi to co z Arzt'em

Użytkownik Slide edytował ten post 04.02.2006 - |15:53|

• 0

#23 Monolit

Monolit

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 05.02.2006 - |10:29|

Witam wszystkich Lostomaniaków i od razu chcę wypłakać swoje gorzkie żale, odnośnie "Others" bo obecnie ich postawa znacznie obniżyła moje zainteresowanie tym jakże genialnym serialem. Im dłużej oglądam ten serial, to tym bardziej nie mogę pokapować nie tylko kim są "Inni", ale czego chcą.
No bo skoro Ethan porwał Claire dla dziecka, czemu nie przyszli po nią większą ekipą gdy im uciekła i podczas zasadzki zabito Ethana?? Czemu wogóle po tym olano tą sprawę? Czyżby dziecko nie było już im potrzebne?
Skoro Zeke chciał skasować rozbitków z tratwy strzelając do nich, czemu nie rozwalił Jacka, Locka i Sawyera, tylko z nimi cisnął farmazony? Swoją drogą Jack też jest boski dymać przez pół odcinka tylko po by się rozbroić. :wacko:
No i logicznie rzecz biorąc jeżeli "Inni" nie chcą by ktoś się wydostał z wyspy, to po co trzymają przy życiu Lostów? Skoro oczywiste jest, że chcą się wydostać z wyspy i stanowią zagrożenie odkrycia wyspy.
Mam nadzieję, że scenarzyści zaskoczą czymś błyskotliwym bo na razie nijak logiki w zachowaniu Others.
  • 0

#24 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 05.02.2006 - |12:26|

Witam wszystkich Lostomaniaków i od razu chcę wypłakać swoje gorzkie żale, odnośnie "Others" bo obecnie ich postawa znacznie obniżyła moje zainteresowanie tym jakże genialnym serialem. Im dłużej oglądam ten serial, to tym bardziej nie mogę pokapować nie tylko kim są "Inni", ale czego chcą.
No bo skoro Ethan porwał Claire dla dziecka, czemu nie przyszli po nią większą ekipą gdy im uciekła i podczas zasadzki zabito Ethana?? Czemu wogóle po tym olano tą sprawę? Czyżby dziecko nie było już im potrzebne?
Skoro Zeke chciał skasować rozbitków z tratwy strzelając do nich, czemu nie rozwalił Jacka, Locka i Sawyera, tylko z nimi cisnął farmazony? Swoją drogą Jack też jest boski dymać przez pół odcinka tylko po by się rozbroić. :wacko:
No i logicznie rzecz biorąc jeżeli "Inni" nie chcą by ktoś się wydostał z wyspy, to po co trzymają przy życiu Lostów? Skoro oczywiste jest, że chcą się wydostać z wyspy i stanowią zagrożenie odkrycia wyspy.
Mam nadzieję, że scenarzyści zaskoczą czymś błyskotliwym bo na razie nijak logiki w zachowaniu Others.

O Innych nie wiemy wiele. Być może jest tam kilka grup mających różne charakterystyki i różne cele. Jeśli chodzi o grupę Zeke, wygląda na to, że są oni zdycydowani by dostać cego potzrebują - Walta, że nie chcą by ktokolwiek z wyspy się wydostał - zniszczenie tratwy, bronia swego terytorium, ale nie są mordercami. Wystarczy im, że będą respektowane narzucone przez nich reguły.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#25 Daria

Daria

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 06.02.2006 - |15:45|

Sawyera chcieli zabić strzelając do niego ... Mike i Jina równiez wysadzając tratwe .... The Others nie są świętoszkami ... :angry:

Nie chcieli zabić Sawyera, specjalnie strzelili w ramię ręki, która trzyma broń. Oni potrafią strzelać. W późniejszej konfrontacji Jack,Locke,Sawyer kontra Zeke i "dwunastu pochodniarzy" (o kurcze, brzmi jak dwunastu apostołów, czyzby kolejne odniesienie do Biblii?) Sawyer coś pyskował i chcial strzelić, ale dostał w policzek/szyję. Tylko że nie padł, bo to było tylko draśnięcie. Celowe.
  • 0

#26 wupasek

wupasek

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 06.02.2006 - |19:25|

Nie chcieli zabić Sawyera, specjalnie strzelili w ramię ręki, która trzyma broń. Oni potrafią strzelać. W późniejszej konfrontacji Jack,Locke,Sawyer kontra Zeke i "dwunastu pochodniarzy" (o kurcze, brzmi jak dwunastu apostołów, czyzby kolejne odniesienie do Biblii?) Sawyer coś pyskował i chcial strzelić, ale dostał w policzek/szyję. Tylko że nie padł, bo to było tylko draśnięcie. Celowe.

dokladnie tak
Mike'a i Jin'a tez nie chcieli zabic, kiedy wrzucili "sloik" na tratwe to wszyscy juz byli w wodzie
napewno nie chcieli ich zabic bezposrednio, predzej liczyli na to, ze po prostu nie dadza rady doplynac do brzegu albo zechla ich rekin
  • 0

#27 Chuck Norris

Chuck Norris

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 11.02.2006 - |01:54|

Siemano, wlasnie sie zalogowalem i zaintrygowal mnie ten temat :)

Moim skromnym zdaniem, mozna "Innych" podzielic na 2 grupy:
1 grupa: Ludzie zdolni do wszystkiego, zamieszkujący wyspe juz jakiś czas (Brodacz, Ethan itp.). Ludzie zaawansowani technicznie, używający sprzętu i tym podobnych. Ethan należał do nich, ale był tylko zwykłym, szarym "pionkiem", po którym nikt nie płakał. Jego siła mogła się brać z tego, ze faszerują się jakimiś zastrzykami (tj. Deasmond, który coś sobie wstrzykiwał - 1 odcinek 2 serii). Co do Goodwina, to pewny nie jestem, w końcu zabił, ale nie wykazywał chęci porywania dzieci, tylko poprostu szpiegował, zapewne chciał uniemożliwić sygnał przez radyjko Anie-Lucii oraz ją obezwładnić. W filmie projektu Dharma, pokazany był taki brodaty, wyglądający na 30-letniego mężczyznę doktorek - nasz Brodacz ma teraz zapewne koło 60-tki (a film ma jakieś 30 lat) - być może to własnie on, czymś albo zainfekowany, albo poprostu uczestnik jakiegoś projektu.
2 grupa: Ludzie "chodzący na bosaka". Żyją w najwyższej symbiozie z wyspą i nie zostawiają śladów. Z zachowania wynika ze albo nie są sobą, albo poprostu tacy się urodzili :P (chociaz dziecko z misiem jest u nich i raczej zastosowano mu "pranie mózgu" w postaci szoku albo czegos tam jeszcze :) ). Jak na razie za mało o nich wiemy.

Może tez być tak, że obydwie grupy ze sobą współpracują, ale kontrole ma ta 1 nad 2 i jeżeli tak jest, to znaczy ze 1 grupa sama "stworzyła" grupke 2.

Tyle, i co o tym sądzicie? :afro:
  • 0

#28 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 524 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 15.02.2006 - |16:23|

podbnie myślę jak Chuck Norris, z klkoma różnicami prawda że istnieją dwa rodzaje innych, co do brodacza to może być prawdopodobne że to on jest na filmie a reszta jego grupy może być załogami innych bunkrów, druga grupa innych może być efektem wypadku o jakim mówi film z bunkra, co do szpiegów któży pojawil się w obu grupach rozbitków mogą oni być związani z drugą grupą innych, można to wywnioskować z reakcji brodacza gdy Jack mu wpomina o Ethanie.
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#29 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 21.02.2006 - |20:13|

Moim zdaniem the others to 2 grópy: 1. zakażenie naukowcy 2.rozbitkowie z tylniej części samolotu :hyhy:

Jacy rozbitkowie z tylnej częsci samolotu??? Przecież oni dostali się do Jack'a, Lock'a o innych!!! A tych, których porwali [Inni] myślę, że ich przetrzymują w jakimś bunkrze....
  • 0

Dołączona grafika

#30 Adrian

Adrian

Kapral

• Email
  • 195 postów

Napisano 21.05.2006 - |15:21|

czy to możliwe ze othersi mieszkają w tych namiotach i tipi choc mają bunkier i to nie jakis mały jak strzała tylko na moje oko on jest ogromny !
Moim zdaniem oni chcą pochwycic Jacka ,Kate , Sawyera i Hugo podczas wędrówki do nich i zacząc uciekac do następnego bunkra a te namiotki były tylko tymczasowym schronieniem i sami kazali Waltowi napisac do Mike`a gdzie ma przyjśc !

Edit:

Ktoś kto pisał posta o tym że the others to rozbitkowie z tyłu samolotu to chyba nie oglądał ani jednego odcinka lost ! The others są to 2 grupy
1) mieszkańcy tej wyspy
2) naukowcy z dharmy
Lecz to mi nie za bardzo pasuje poniewaz Alex była w bunkrze medycznym i razem z Zekiem !

Użytkownik martha edytował ten post 02.06.2007 - |07:42|

• 0

#31 Silver

Silver

Kapral

• Użytkownik
  • 231 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 21.05.2006 - |15:39|

czy to możliwe ze othersi mieszkają w tych namiotach i tipi choc mają bunkier i to nie jakis mały jak strzała tylko na moje oko on jest ogromny !
Moim zdaniem oni chcą pochwycic Jacka ,Kate , Sawyera i Hugo podczas wędrówki do nich i zacząc uciekac do następnego bunkra a te namiotki były tylko tymczasowym schronieniem i sami kazali Waltowi napisac do Mike`a gdzie ma przyjśc !

1) Oczywiście że to możliwe, w końcu nie wiemy czym Othersi sie dokładnie zajmują, może mają jakąś hierarchie czy coś takiego, więc nie wykluczone, że mieszkają w szałasach a bunkier służy do czegoś innego.
2) Skąd wiesz że bunkier jest ogromy, widziałeś go w środku? Nie możemy nic takiego powiedzieć po samym wejściu które zobaczyliśmy i tym, że stoi tam dwóch ludzi. Może po prostu trzymają tam coś ważnego dla nich.
3) twoje zdanie, nawet całkiem ciekawa koncepcja, tylko, że do jakiego następnego bunkra? Możesz sprecyzować?
  • 0
Milcz - albo powiedz coś, co lepsze jest niż milczenie.
E. J. Walten

#32 Adrian

Adrian

Kapral

• Email
  • 195 postów

Napisano 21.05.2006 - |15:47|

Nie wiem to powiedziłem w przenośni ale czy odkryliśmy już wszystkie bunkry ? Moim zdaniem widzieliśmy
1) Strzałe (Ogonowcy)
2) Łabędź (nasi)
3) Perła
4) Bunkier medyczny
5) Bunkier othersów (ten w skale)
A na mapie było 6 ?!
A nie wiem czy możemy zaliczyc do bunkrów na mapie 4 i 5 ? A wogóle skąd możemy wiedizec zeto są bunkry wszystkie może jest ich więcej ?

Aha a co do wielkości bunkra to po samej wielkości skały można wiedziec ,że to jest duży bunkier !]
Jeszcze jedno czy pamięta ktoś jak Michael w 20 odcinku powiedział ze mają bunkier do którego prowadzą metalowe drzwi i że prowadzą do podziemi !
A mi się wydaje ,że drzwi są drewniane i nie prowadzą do podziemi choc moge się ylic !
  • 0

#33 Silver

Silver

Kapral

• Użytkownik
  • 231 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 21.05.2006 - |15:46|

Ktoś kto pisał posta o tym że the others to rozbitkowie z tyłu samolotu to chyba nie oglądał ani jednego odcinka lost ! The others są to 2 grupy
1) mieszkańcy tej wyspy
2) naukowcy z dharmy
Lecz to mi nie za bardzo pasuje poniewaz Alex była w bunkrze medycznym i razem z Zekiem !

Czyli sam właśnie sam sobie dałeś najlepszy dowód na to, ze jest jedna grupa Othersów.
Jak dla mnie to i ci z wiochy, i naukowcy należą do jednej grupy. Jeśli już to jest ona podzielona wewnątrz. Jedni są to naukowcy, inni to króliki doświadczalne, jeszcze inni to zwiadowcy (Fenry, Goodwin) no i pewnie jakiś zarząd jest (Zeke, ON).
  • 0
E. J. Walten

#34 Adrian

Adrian

Kapral

• Email
  • 195 postów

Napisano 21.05.2006 - |15:50|

Henry powiedział ,że Zeke jest nikim a jak przyszli do obozu z Michaelem to Zeke powiedział zeby powiedział jej że już przyszli jakby zdawał raport !
  • 0

#35 Mivan

Mivan

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 120 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 21.05.2006 - |15:55|

Ale wiocha :D

Walt: "Oni udają!"
Walt: "Robią mi testy"

Hmm te "wieśniaki" mieli strzykawkę i folię nową, także na pewno udają, że są tak słabo rozwinięci.
  • 0
Drugs are bad. Mkay...?

#36 Adrian

Adrian

Kapral

• Email
  • 195 postów

Napisano 21.05.2006 - |15:57|

A Ms.Klugh powiedziała ,że zamknie go w pokju jeżeli będzie mówił więcej ! A wogóle zdradza ich to że maja komputer strzykwke , Folie ...
  • 0

#37 Mivan

Mivan

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 120 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 21.05.2006 - |15:59|

To jest wiadome.... wcześniej jak mieli zabrać dziecko Claire w bunkrze, byli ubrani jak hirurdzy itp....

Stare info, że są b. rozwinięci.
  • 0
Drugs are bad. Mkay...?

#38 Adrian

Adrian

Kapral

• Email
  • 195 postów

Napisano 21.05.2006 - |16:02|

Właśnie i znają imiona wszystkich rozbitków a wogóle ich angielski jest bardzo dobry a inaczej mówiąc Danielle jest francuską ale mówi po angielsku a dziecko zabrali jej 7 dni po narodzinach wię cthe others musieli nauczyc ją mówic..
  • 0

#39 Mivan

Mivan

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 120 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 21.05.2006 - |16:22|

Może mają szpiega / albo mieli wśród rozbitków (nie licząc Ethana i Henry'ego) albo widzą wszystko w swoim bunkrze z ukrytych kamer ^^

edit:

Ale podobno Pierwszym jest mężczyzna... stawiam na Alvara Hanso albo DeGroot'sów... ale ta babka ? Wątpię.

Użytkownik martha edytował ten post 02.06.2007 - |07:43|

• 0
Drugs are bad. Mkay...?

#40 Silver

Silver

Kapral

• Użytkownik
  • 231 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 21.05.2006 - |16:28|

Właśnie i znają imiona wszystkich rozbitków a wogóle ich angielski jest bardzo dobry a inaczej mówiąc Danielle jest francuską ale mówi po angielsku a dziecko zabrali jej 7 dni po narodzinach wię cthe others musieli nauczyc ją mówic..

A widziałeś kiedyś żeby w amerykańskim filmie bohaterowie rozmawiali w innym języku niz angielski?
No a to, że nauczyli Alex mówić to świadczy tylko o tym, ze była im potrzebna nie tylko do badań.
No właśnie, znaczy to, ze dzieci porywają nie tylko w celach naukowcyh, ale też potrzebują kogoś kto może będzie kontynuował ich badania, albo bedzie im pomagał.

P.S. Wielkie dzięki dla moderatorów, wiecie za co :)

Użytkownik Silver edytował ten post 21.05.2006 - |20:40|

• 0
E. J. Walten

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych