Skocz do zawartości

Zdjęcie

Rankingi oglądalności

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
73 odpowiedzi w tym temacie

#21 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 13.11.2006 - |21:16|

dzieki, nie zauważyłem tego complete ratings, kiszka troche że Vanished dopiero na 100 miejscu, bardzo mi sie podoba ten serial ale jak tak dalej pójdzie to nici z drugiego sezonu, narazie na 6 odcinku jestem ;P
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#22 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 27.11.2006 - |11:25|

spoko, sam szukam tych wyników, jak tylko będą to na pewno je zamieszczę na sajfaj.net...

szukałem tego postu tydzień :)

w każdym bądź razie są już wyniki do kolejnych odcinków, można je oczywiście przeczytać na sajfaj:
http://sajfaj.net/fo...opic.php?p=4537 << wyniki aktualizowane są przeze mnie na bierząco, wraz z pojawianiem się nowych danych

BSG skończyło spadać, odbiło się od dna (1,4 w 3x05) i jest na stałym poziomie 1,5 (3x06-07)

wkrótce na sajfaj umieszczone zostaną wyniki dla całego BSG od Miniserii przez s1do aktualnych :)

Użytkownik Toudi edytował ten post 27.11.2006 - |11:26|

#23 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 27.11.2006 - |19:26|

szukałem tego postu tydzień :)

w każdym bądź razie są już wyniki do kolejnych odcinków, można je oczywiście przeczytać na sajfaj:
http://sajfaj.net/fo...opic.php?p=4537 << wyniki aktualizowane są przeze mnie na bierząco, wraz z pojawianiem się nowych danych

BSG skończyło spadać, odbiło się od dna (1,4 w 3x05) i jest na stałym poziomie 1,5 (3x06-07)

wkrótce na sajfaj umieszczone zostaną wyniki dla całego BSG od Miniserii przez s1do aktualnych :)

Tak czy inaczej oglądalność nadal kiepska :( . Miejmy nadzieję, że przeniesienie BSG na niedziele da jakiegoś "kopa" ratingom.
  • 0

#24 xyno

xyno

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 28.11.2006 - |00:27|

polskich nie ma :(

nasz telewizja strzeże tych danych, jak tylko może, czasem tylko się chwali, że telenowele mają "miliardową" oglądalność...

Na wirtualnemedia.pl co tydzień około wtorku jest ranking ogólnopolski w dwóch przedziałach wiekowych, i top 15 największych polskich stacji.

Użytkownik xyno edytował ten post 28.11.2006 - |00:28|

• 0

#25 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 03.01.2007 - |22:35|

link podałem do jednego rankingu. a link się zmienia co środę..
http://www.calendarlive.com/tv/ >> complete RANKINGS

na tej stronie jest zawsze odnośnik do aktualnego rankingu

Kurde wcześniej były tam ten ranking, ktoś go widzi??? Bo ja od jakiegos czasu go tam nie widze :/ a może znacie inną stronke gdzie jest podany ranking, ale taką gdzie było by tez około 100 pozycji a nie 10 czy 15 ??
  • 0
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House

#26 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 03.01.2007 - |23:01|

ten ranking nadal tam jest. ale trzeba wchodzić przez temat artykuły a nie przez skrócony link. nie wiem czemu tak zrobili, trochę to utrudnia życie....

#27 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 03.01.2007 - |23:19|

A gdzie dokładnie? Bo chyba jestem za mało kumaty, albo tak naćkane jest na tej stronie.
  • 0
Dołączona grafika

#28 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 03.01.2007 - |23:36|

http://www.calendarl...25255.htmlstory
http://www.calendarl...0,4351086.story
lenie....

Użytkownik Toudi edytował ten post 03.01.2007 - |23:44|

#29 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 12.01.2007 - |16:59|

http://www.calendarl...25255.htmlstory
http://www.calendarl...0,4351086.story
lenie....

kurde, uwierz szukałem wszedzie i znaleźć nie moge. Podaj dokładniej gdzie szukać ja np. szukałe:
strona główna--> Tv&radio (po lewej są zakładki) --> times reviews
jak źle szukam naprowadź jakoś, bede wdzięczny ;]
  • 0

#30 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 12.01.2007 - |18:47|

Ja mam taką koncepcję szukania rankingu na tej stronie. Wpisuję w okienku szukania, na głównej stronie po lewej stronie na górze, Prime-time TV rankings i wybieram najświeższy artykuł dotyczący TV. Na dzisiaj to, NFL fans are good friends to NBC z 10.01 i mam ranking :) Względnie szukaną frazą może być: The rankings for national prime-time. Efekt ten sam.

Użytkownik mr_gm edytował ten post 12.01.2007 - |18:56|

• 0

#31 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 12.01.2007 - |19:10|

Ja mam taką koncepcję szukania rankingu na tej stronie. Wpisuję w okienku szukania, na głównej stronie po lewej stronie na górze, Prime-time TV rankings i wybieram najświeższy artykuł dotyczący TV. Na dzisiaj to, NFL fans are good friends to NBC z 10.01 i mam ranking :) Względnie szukaną frazą może być: The rankings for national prime-time. Efekt ten sam.

Ranking oglądalności w USA można znaleśc na

http://www.ew.com/ew/tv/0,,,00.html

zakładka TV a potem See Full Chart. Tu się ukazują z pewnym opóźneiniem lub

http://www.nielsenme...000880a260aRCRD

bardziej na bieżąco ale tylko pierwszych 10 pozycji.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#32 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 12.01.2007 - |19:21|

Jest jeszcze prostsza metoda szukania rankingu. Otwieramy google i piszemy "Nielsen's top-20 rankings for last week" i mamy pierwszą 20 na co najmniej kilku różnych stronach.
  • 0

#33 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 12.01.2007 - |23:27|

Dzieki świetna i efektywna rada ;]
takie małe pytanie jak to jest z serialami takimi jak sg 1, Atlantis, BSG czy Dexter one tez są uwzgledniane w tym rankingu czy są jeszcze inne specjale rankingi??
I tak wogóle to na wp był artykuł o tym że w stanach dexter mial dużą ogladalność 1,5 mln. no wiec to w sumie jest mało w porównaniu do np. Gotowych na wszystko, wiec jak to jest z tymi rankingami???
jakieś stacje są kodowane czy jak?? Jeśli tak to które stacje są kodowane i jakie seriale na tych kanałach lecą ??
  • 0

#34 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 12.01.2007 - |23:43|

Jest jeszcze prostsza metoda szukania rankingu. Otwieramy google i piszemy "Nielsen's top-20 rankings for last week" i mamy pierwszą 20 na co najmniej kilku różnych stronach.

Na Nilesen (link powyżej) podzielone jest na aktegorie - Broadcast TV, Cable TV i Syndication , ciągle jednak pokazują pierwsza dziesiątke w każdej kategorii i Space żadko tam trafia. Jeśli chcesz daane z poza pierwszej dziesiątki musisz zapłacic lub szukać gdzie indziej.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#35 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 12.01.2007 - |23:45|

sga sg1 bsg i wiele innych seriali (dexter, 4400 też) leci na małych lokalnych sieciach kablowych i te nie są uwzględnione w tym rankingu, gdyż ten ranking obejmuje stacje o ogólno krajowym zasięgu...

jeśli idzie o BSG, SG to o nich poczytasz na sajfaj.net, staram się tam umieszczać aktualne wyniki...

#36 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 13.01.2007 - |00:27|

Dzieki świetna i efektywna rada ;]
takie małe pytanie jak to jest z serialami takimi jak sg 1, Atlantis, BSG czy Dexter one tez są uwzgledniane w tym rankingu czy są jeszcze inne specjale rankingi??
I tak wogóle to na wp był artykuł o tym że w stanach dexter mial dużą ogladalność 1,5 mln. no wiec to w sumie jest mało w porównaniu do np. Gotowych na wszystko, wiec jak to jest z tymi rankingami???
jakieś stacje są kodowane czy jak?? Jeśli tak to które stacje są kodowane i jakie seriale na tych kanałach lecą ??

To banalnie proste. Chodzi o to, że Gotowe na wszystko lecą na jednej z największych stacji w USA (coś jak TVP, Polsat lub TVN u nas), natomiast Dexter na kablówce (Showtime). To tak jakbyś porównywał oglądalność M jak miłość na TVP2 z Kryminalnymi Zagadkami Las Vegas na AXN w Polsce. Wiadomo, że na stacji kablowej (AXN) oglądalność zawsze będzie o wiele mniejsza, co nie zmienia faktu, że akurat dla tej stacji jest to bardzo duża oglądalność (CSI: Las Vegas są jest najchętniej oglądanym serialem na AXN Polska).
  • 0

#37 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 13.01.2007 - |00:51|

W USA CSI bezapelacyjnie kopie tyłki konkurencji. I to już któryś ranking z rzędu jest w czubie. A można gdzieś sprawdzić, jakie SF jest najchętniej oglądane? Wliczając w to kablówki ofkoz.
  • 0
Dołączona grafika

#38 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 13.01.2007 - |01:04|

a tak na marginesie to w polskie rankingi oglądalności to ja kompletnie nie wierzę. Z moich znajomych i znajomych ich znajomych nikt nie ogląda M jak miłość, jeśli już to taniec z gwiazdami (dziewczynki lat 8-15) albo oficerów(starsze dziewczynki) Nie wiem jak oni to badają. Przepytują 1 autobus w szczycie???
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#39 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 13.01.2007 - |02:38|

a tak na marginesie to w polskie rankingi oglądalności to ja kompletnie nie wierzę. Z moich znajomych i znajomych ich znajomych nikt nie ogląda M jak miłość, jeśli już to taniec z gwiazdami (dziewczynki lat 8-15) albo oficerów(starsze dziewczynki) Nie wiem jak oni to badają. Przepytują 1 autobus w szczycie???

Prawdę mówiąc ja też nie wierzę :) . Chociaż z tego co wiem, szacunki opierają się na podstawie badań w tzw. grupie reprezentatywnej liczącej np. 3000 osób. Każda ma w domu zainstalowane urządzenie telemetryczne, które sprawdza na co w danej chwili, jest ustawiony telewizor (nie mówię, że akurat ktoś ogląda :) ). I wyniki przesyłane są (chyba automatycznie) do ośrodka badawczego, gdzie szacowana jest widownia. Problem tylko jest taki, że przy ponad 10 mln widowni grupa reprezentatywna musiałaby być ogromna, aby szacunki były jak najbliższe prawdy. Podejrzewam, że ta grupa to maks. parę tysięcy ludzi, a co to jest wobec kilkunastu mln telewidzów. Dlatego mówię, że nie wierzę aby np. M jak Miłość oglądało 10 mln ludzi :).

PS. Ja w każdym razie nie oglądam żadnej telenoweli, czy to polskiej, czy zagranicznej :).

Użytkownik mr_gm edytował ten post 13.01.2007 - |02:41|

• 0

#40 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 13.01.2007 - |12:36|

Prawdę mówiąc ja też nie wierzę :) . Chociaż z tego co wiem, szacunki opierają się na podstawie badań w tzw. grupie reprezentatywnej liczącej np. 3000 osób. Każda ma w domu zainstalowane urządzenie telemetryczne, które sprawdza na co w danej chwili, jest ustawiony telewizor (nie mówię, że akurat ktoś ogląda :) ). I wyniki przesyłane są (chyba automatycznie) do ośrodka badawczego, gdzie szacowana jest widownia. Problem tylko jest taki, że przy ponad 10 mln widowni grupa reprezentatywna musiałaby być ogromna, aby szacunki były jak najbliższe prawdy. Podejrzewam, że ta grupa to maks. parę tysięcy ludzi, a co to jest wobec kilkunastu mln telewidzów. Dlatego mówię, że nie wierzę aby np. M jak Miłość oglądało 10 mln ludzi :).

PS. Ja w każdym razie nie oglądam żadnej telenoweli, czy to polskiej, czy zagranicznej :).

Musicie chyba trochę postudiować statystykę :P . Oczywiście, że te wyniki nie są w 100% poprawne, ale napewno w 90%. To nie ma znaczenia, że próba jest taka mała. Jeżeli jest dobierana losowo to wynik i tak odzwierciedli preferencje całej populacji badanej. A myślisz, że w USA to jak mierzą wyniki oglądalności? Dokładnie tak samo jak w Polsce ( w końcu to jedna firma - AGB Nielsen Media Research) i niby im wierzysz, a polskiemu oddziałowi tej samej firmy nie? Mi też się nie podoba, że 10 mln moich rodaków ogląda jakąś szmatę z cyklu "M jak miłość", ale to nie pierwsza i nie ostatnia rzecz jaka mi się w tym kraju nie podoba, ale trzeba z tym żyć.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych