http://img55.imagesh...70/lost2sr5.jpg - ta mapka krąży po sieci, tylko ze bez tych paintowskich doróbek. Po pierwsze to nie jest to cała wyspa, bo Danielle jej w całości nie zbadała. Dlatego próżno się tam doszukiwać lokalizacji wiioski Innych, bo gdyby ją znalazła to by się nią jakoś zainteresowała. Tak mi sie przynajmniej wydaje. Wydaje mi sie tez ze samolot rozbil sie w polnocnej czesci wyspy tam gdzie jest pomarańczowy x. Na zachod od niego znalezli sie ogonowcy a na wschodnim wybrzezu lostowicze. Polnocna część mapy jest niedokonczona, wydaje mi sie ze znajdowac sie tam będzie zakole a za nim szerszy ląd na ktorym leży wioska Innych. Opieram sie na widoku wyspy na ktora spada samolot z 3x01.
Jeden szkopuł.. jesli lostowicze byliby na wschodnim wybrzezu to sayid plynacy do stacji The Door albo znalazlby Hydrę, albo przeplywal w polizu polnocnej czesci wyspy, czyli moglby zauwazyc wioske Innych. Nie wiadomo tez dokąd mieli byc transportowani pracownicy Perły.
Wyspa moze byc zwyklym poligonem badawczym - są na niej stacje - Swan, Staff, Perła (nie żaden ? - albo Desmond albo Kelvin nie umieli znaleźć wejscia do Perły, albo ? na mapie to nie Perła tylko cos innego), Hydra. Perła monitorowala wszystkie bunkry, nie tylko Swan i takie było zadanie tej stacji, Hydra nie była niczym nadzwyczajnym - ot stacja zoologiczna. Teraz trzymaja na nich niewolnikow i kombinuja cos na niej (kamieniolomy). Ów poligon mogl byc otoczony kopułą dlatego Ben był taki pewny ze będą pływali w kółko. Dlatego tez mogl wyslac Michaela do "wyjscia" (325). Za kopułą mogła się znajdować kolejna wyspa na której byłąby siedziba Dharmy.
LOST jest obecnie bardzo skomplikowany i w kolejnych odcinkach otrzymujemy szczątkowe informacje czy wskazówki. Nie wiem czy jest szansa na połączenie obrazu wyspy w logiczną całość

Logowanie »