Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dalsze części Star Wars

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
93 odpowiedzi w tym temacie

#21 Ksyrax

Ksyrax

Kapral

• Użytkownik
  • 236 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 01.09.2003 - |21:54|

Nie wiadomo tylko jak nazwać to co nakręcił teraz. Czy te dwie części nie można powiedzieć, że właśnie je spieprzył? Dlatego jeśli będzie utrzymywał ten poziom i innych przekonywał do tego typu pomysłów to właśnie on może być przyczyną spieprzenia filmów. Ja raczej mam nadzieję, że wyciągnie wnioski z takich opinii i zrozumie, że ludzie oczekują czegoś więcej a nie zamydlenia oczu efektami i pokazaniem bajeczki dla grzecznych dzieci.
  • 0
Nic na świecie nie zostało tak sprawiedliwie rozdzielone jak rozum: każdy uważa, że otrzymał dostateczną porcję. Jacques Tati.

#22 darry

darry

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 01.09.2003 - |22:39|

Nie sądzę aby Lukas oddał stery w reżyserce komuś innemu. widać wyraźnie, że stał się zadufany w sobie. Pamietajmy , że to on miał największy żal do Kershnera za "Imperium Kontratakuje" i chyba tylko on. Uważał, że Kershner skopał mu jego "idee". Wiele bym dał żeby taki rezyser jak k. zrobił epizody 1-3 a nie Lukas. eh pomażyć dobra rzecz.

yes my master
  • 0

#23 jarmat

jarmat

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów
  • MiastoRadom

Napisano 02.09.2003 - |10:20|

Nie sądzę aby Lukas oddał stery w reżyserce komuś innemu. widać wyraźnie, że stał się zadufany w sobie. Pamietajmy , że to on miał największy żal do Kershnera za "Imperium Kontratakuje" i chyba tylko on. Uważał, że Kershner skopał mu jego "idee". Wiele bym dał żeby taki rezyser jak k. zrobił epizody 1-3 a nie Lukas. eh pomażyć dobra rzecz.

yes my master

Rzeczywiscie Imperium kontratakuje bylo wedlug mnie najlepsza jak do tej pory czescia sagi. Mam jednak nadzieje, ze od tamtej pory Lukas troche dojrzal a i wiek robi swoje. Pamietajmy, ze jezeli chce, zeby epizody 7-9 powstaly za jego zycia, to nie moze z nimi czekac tak jak z 1-3. Sa tu dwie mozliwoscI;
1. Bedzie je robil sam, spieszyl sie i je w pospiechu zrobi byle jak.
2. Da je do zrobienia komus innemu, mlodszemu i za bardzo nie bedzie sie wtracal jako producent.
Mam nadzieje, ze bedzie to opcja 2 i bedzie to ktos sensowny.
  • 0
There is always a bigger fish.

#24 darry

darry

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 03.09.2003 - |19:14|

Najlepsze dla całej serii byłoby zakończenie produkcji na tym co jest ( włączając oczywiście w to Epizod III), bo czym wiecej tych filmów powstaje ( czyt. EI i EII) to psuje coraz bardziej obraz tych wspaniałych trzech epizodów (IV, V, VI). Kultowe filmy sa tłamszone przez technologiczny rozmach epizodu I i II, a nie posiadających tej "ikry" jaka widzieliśmy w EIV-VI

yes my master
  • 0

#25 Ksyrax

Ksyrax

Kapral

• Użytkownik
  • 236 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 03.09.2003 - |20:10|

Jednak najbardziej odpowiadałaby mi wersja gdyby oddał pałeczkę komuś innemu a sam ewentualnie służył podpowiedziami bez nacisku jak powinny wyglądać sceny i co powinno być pokazane. Uważam, że zrobił już swoje. Nakręcił to co powinien a kolejna trylogia nie musi być jego rezyserii. W końcy może (powinno) tam być już coś innego. Czyli świat Lucassa już mógłby pozostać w tyle.
  • 0
Nic na świecie nie zostało tak sprawiedliwie rozdzielone jak rozum: każdy uważa, że otrzymał dostateczną porcję. Jacques Tati.

#26 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 03.09.2003 - |23:28|

jak dla mnie to nie miało by sensu  chyba żę byli by tam nowi aktorzy i historia . bo jesli była by to kontynuacja to aktorzy z epizodów 4,5,6 troche się zestarszeli i nie bardzo by to pasowało

No i co z tego, że się zestarzeli. Przeciez podobno od początku było założenie, że kazda kolejna trylogia ma sie dziać 20 lat po poprzedniej. Tak więc wszystko by pasowało. Głównymi bohaterami mogli by być dzieci Hana i Lei i być może Luka. Ten ostatni mógłby występować jako nauczyciel-mistrz. Wogóle cała trójka byłaby drugoplanowymi bohaterami
Uważam, że byłoby super jakby powstały części 7-9. I bardzo dobrze jakby zrobiono je nie zwracając uwgi na te wszystkie badziewne ksiąźki i komiksy. Dla mnie Gwiezdne wojny to TYLKO te dwie istniejące trylogie filmowe. Być może dlatego, ze nie wiele z tej reszty znam. Ale to co czytałem absolutnie mi się nie podobało i nie pasowało mi do ś.
Odnośnie epizodów 1 i 2 to nie rozumiem skąd wzieła się ta moda na najeżdżanie na te filmy. Zgodzę się, że jednak "stara" trylogia była najlepsza, ale te nowe nie są wcale aż tak tragiczne. No może "Mroczne widmo" trochę "nie wyszło" Lucasowi, ale "Atak klonów" był już całkiem przyzwoity (może za wyjątkiem tytułu).
  • 0

#27 darry

darry

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 04.09.2003 - |17:46|

Lucas zdziecinniał ( co sam przyznaje) i chyba juz nie zrobi filmu który złapałby za "serce". Nie spodziewłbym sie dobrych filmów w jego wykonaniu. Zrobił tylko jeden dobry film Star Wars Episode IV New Hope. Te dwa knoty poza naprawde najwyższego poziomu efektami specjalnymi nie wnoszą nic takiego co nas wgniata w fotele ( lub inne miejsce na którym siedzimy). Najgorsze jest to, że J. williams tworząc muzyke, tez dostroił sie do poziomu Lucasa i w Epizodzie II zrobił muzykę bez wyrazu i "rzucających" się na uszy tematów ( no może poza tematem miłosnym). Mam nadzieje tylko ( choć niewielka), że Lucas i ekipa cały zkumulowany wysiłem włożą w Epizod III.
;)
  • 0

#28 VADER

VADER

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 05.09.2003 - |22:09|

Cóż jestem fanem S.W. ale te kolejne odcinki zaczynaja mnie przyprawiać o palpitację serca, z każdym coraz gorzej i dziwi mnie to ponieważ wydano tyle powieści z tej serii na podstawie których można by zrobić niejeden dobry odcinek, ale cóżLukas się uparł i robi dalej coraz gorsze knoty pewnie w trzecim odcinku będziemy mieli nowy pokaz w wykonaniu mapeta, a przecież postać ta w 5 odcinku została świetnie pokazana a teraz jak widzę wielkiego mistrza to mozna się tylko pośmiać.
No i jest teraz nowa wiadomość będą wycofywane wszystkie VHS i DVD ze sklepów i powrócą dopiero w 2005 po premierze 3 części. A tak czekałem na box dvd z 4,5,6 epizodem ale cóż trzeba będzie się obejść smakiem i poczekać jeszcze 2 lata. :angry:
  • 0

#29 jackert

jackert

Kapral

• Użytkownik
  • 189 postów
  • MiastoJelenia Góra

Napisano 11.09.2003 - |21:47|

... nie jest tak żle, jak dla mnie ,nowe odcinki są miłym uzupełnieniem poprzednich, fakt że nie wnoszą nic nowego... byłby niedobrze gdyby nie powstały epizody VII-IX, chociaż ze względu na mnogość wydawnictw może to się okazać nie do wykonania...
  • 0

#30 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 20.09.2003 - |17:29|

Ja bym tam nie miał nic przeciwko olaniu tych wszystkich wudawnictw. Chyba ni wiele z tego było autoryzowane przez Lucasa. Po prostu różni twórcy robili własną karierę na popularności sw.
  • 0

#31 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 20.09.2003 - |17:40|

Ja bym tam nie miał nic przeciwko olaniu tych wszystkich wudawnictw. Chyba ni wiele z tego było autoryzowane przez Lucasa. Po prostu różni twórcy robili własną karierę na popularności sw.

Hmm, jakby to powiedzieć... :D No więc, WSZYSTKIE wydawnictwa, książki, inne rzeczy związane ze SW są w jakimś stopniu autoryzowane przez Lucasa, a to dlatego, że posiada on przecież wszelkie prawa autorskie :D Taki mały zonk! :lol:
  • 0

#32 Ksyrax

Ksyrax

Kapral

• Użytkownik
  • 236 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 20.09.2003 - |17:44|

Kolejne odcinki powinny powstać ale najważniejsze aby wróciły do klimatu odcinków IV- VI. W końcu mroczne klimaty wciągają B) . "Ciemna strona jest łatwiejsza, prostsza..." :ph34r: . Mam nadzieję, że jeśli robiłby to Lucas to zrobi to jak należy ale coś wydaje mi się, że on nie jest w stanie juz takiego klimatu stworzyć.
  • 0

#33 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 20.09.2003 - |17:48|

Być może w jakiś sposób były autoryzowane, ale to nie zmienia faktu, że wielu "wozi się" w ten sposób na SW.
  • 0

#34 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 20.09.2003 - |17:53|

Być może w jakiś sposób były autoryzowane, ale to nie zmienia faktu, że wielu "wozi się" w ten sposób na SW.

To już zupełnie inna sprawa ale zgadzam się z tobą całkowicie. Niektóre książki to gnioty niesamowite, komiksy mają mizerną fabułę, na widok piórników, kredek, naklejek można dostać zawału. Trochę to dziwne - Lucas ma kasę, dlaczego tak zepsuł epizody I i II? Przecież mógł je zrobić jak chciał - samam magia SW by wystarczyła aby zainteresować producenta i przyciągnąć ludzi do kina. I dalej - dlaczego pozwala SW na pożarcie przez machinę kultury masowej?(piórniki, chipsy, naklejki, itp.)
  • 0

#35 Baal

Baal

Szeregowy

• Użytkownik
  • 60 postów
  • MiastoOpole

Napisano 21.09.2003 - |12:41|

neirozumiem czemu czepiacie sie epizodu 1 i 2, jedynka byla bardzi fajna, natomaist co do twojki to mzoecie sie czepiac dalej i uskuteczniej, bo lucas ja naprwde zepsul, ale co wam sie nei podobalo w e1 nie wiem, fajny czesc ladnie zrobiona :)
  • 0
Stargate SG-1: The Alliance

Anubis is on the move
Scouring the galaxy
An ancient evil arises

Coming IV Quartal 2005

#36 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 21.09.2003 - |13:44|

neirozumiem czemu czepiacie sie epizodu 1 i 2, jedynka byla bardzi fajna, natomaist co do twojki to mzoecie sie czepiac dalej i uskuteczniej, bo lucas ja naprwde zepsul, ale co wam sie nei podobalo w e1 nie wiem, fajny czesc ladnie zrobiona :)

Czego nie lubię w epizodzie I:

1. INFANTYLNOŚĆ - Jar-Jar, Gunganowie, śmieszne sytuacje - komedia pełną gębą, ale chyba nie o to chodzi
2. Mitochloriany czy jakoś tak - idiotyczne wytłumaczenie Mocy. Mogło być tak pięknie, a tutaj czysta biologia
3. Niepokalane poczęcie Anakina - ta akcja mnie rozwaliła
4. Główna oś scenariusza - konflikt małej planetki z wielką federacją handlową, która nie wiadomo po co tam jest, jak Naboo to galaktyczne za[beeep]e :blink:
5. Darth Maul - komediant z niego a nie rycerz Jedi, po Sith-u oczekiwałem DUŻO więcej

Wystarczy?

Co mi się podobało:
1. Plenery - Naboo jest super
2. Gra Natalie Portman, która podobnie jak w epizodzie II ratuje ten film
  • 0

#37 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 23.09.2003 - |13:37|

Z tym, że Portman jest świetną aktorka, faktycznie trdno się nie zgodzić. Cenię ją juz od czasu jak grał w Leonie Bessona. Nie zgodzę się jednak z tym, że tylko ona ratuje nowe części SW.
  • 0

#38 Ksyrax

Ksyrax

Kapral

• Użytkownik
  • 236 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 23.09.2003 - |22:17|

Z tym, że Portman jest świetną aktorka, faktycznie trdno się nie zgodzić. Cenię ją juz od czasu jak grał w Leonie Bessona. Nie zgodzę się jednak z tym, że tylko ona ratuje nowe części SW.

Zgadza się ja do listy aktorów którzy zostali idealnie dobrani do swoich ról dopisałbym :
Liam Neeson jako Qui-Gon Jinn oraz

Samuel L. Jackson jako Mace Windu
Są to wg mnie najlepiej dobrani aktorzy i super zagrali swoje role.
  • 0

#39 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 23.09.2003 - |22:23|

Kurde, a o Yodzie już nikt nie pamięta?! :rolleyes: Na kolana, słudzy Ciemnej Strony. Oto on - jest mały, jest zielony i ma wielki...miecz! :D Mistrz Yoda we własnej osobie.

To była jedna z kilku scen która mi się podobała w Epizodzie II - walka Dooku/Yoda. No po prostu z naszego mistrza jest kozak niesamowity!!! :lol:
  • 0

#40 Ksyrax

Ksyrax

Kapral

• Użytkownik
  • 236 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 23.09.2003 - |22:31|

Masz rację, Yoda jest niesamowity. Tylko główki pochylić :rolleyes: .
Niby przeleciałby międzi nogami ale wymiata najlepiej z całej paczki :P Przecież dla niego taki Dooku to tylko drobne rozciągnięcie mięśni. Niewielki aerobik przed śniadaniem B). Mieczykiem i mocą posługiwał się chyba wcześniej zanim nauczył się chodzić. :D

Yoda Rulez
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych