Odcinek 051 - S03E04 - Every Man for Himself
Napisano 26.10.2006 - |14:18|
Jak dla mnie najciekawsza rzecz wiaze sie z tym, ze okazalo sie ze sa dwie wyspy. Tutaj rodzi sie wiele pytan (poza najwaniejszymi: Kim sa inni? Po co tam sa? Czym jest dymek?)
- jak to sie stalo ze nasi bohaterowie nie widzieli ze obok jest wyspa? Odpowiedz moze byc prosta: wyspa jest ogromna, moze zarowno oni jak i "ogonowcy" sa w innej jej czesci i nigdy tam nie byli? z drugiej strony Ethan i Goodwin jakos szybko do nich trafili, wiec super daleko to raczej nie jest. Moze mala wyspa ma jakas ochronna tarcze z enie widac jej z duzej a odwrotnie tak?
- zakladajac ze Inni mieszkaja na malej wyspie (domki z 3x01) to jak czesto czym (pamietamy zdezelowana motorowke) i po co przemieszczaja sie na duza wyspe?
- czy pozostale bunkry (nie pokazane dotychczas) na duzej wyspie sa "zamieszkale" i do czego sluza?
- po co Inni chcieli aby Sawyer zrozumial jak bardzo zalezy mu na Kate?
Czekam na pozostale dwa odcinki mini serialu a potem przez 13 tygodni pozostaje ratowac sie niegorszymi wcale Prisonem i BSG (no i trzeba chyba znalezc kolejny serial - moze Eureka? moze dalej 4400? moze w koncu Supernatural? co polecacie?)
Napisano 26.10.2006 - |14:26|
Bardzo dobre flashbacki Sawyera - kolejny przekręt. 2 wyspy - troche naciągane, zobaczymy jak to wyjaśnią. Fajna akcja z Sawyerem - wydaje się, że naprawdę coś mu się stanie atu nic No i jak ktoś wcześniej wspomniał Jack zachowuje się swobodniej... Podpuszcza Juliet tak jak Ben kiedys jego...
PS Mam nadzieję, że w końcówce trailera 3x05 to nie jest to co myślę...
Użytkownik logic edytował ten post 26.10.2006 - |14:27|
Napisano 26.10.2006 - |14:34|
jedyne co się nei zgadza to mapa Rousso, ktąrą ukradł jej Sayid. Nie było na niej drugiej wyspy - co jeszcze niewiele dowodzi . Nie ma innych przesłanek w filmie by istnienie drugiej wyspy obalić.2 wyspy - troche naciągane,
Genesis
Napisano 26.10.2006 - |14:40|
{5241}{5285}the sub is back.|we have a situation
Napisano 26.10.2006 - |14:50|
Nie jestem w stanie potwierdzić.Powiedz mi Jonasz, czy tylko ja tam słyszałem łódź podwodną w dialogach?
{5241}{5285}the sub is back.|we have a situation
Cóż może oznaczyć to "sub" - może pododział - subdivision.
Genesis
Napisano 26.10.2006 - |15:37|
Napisano 26.10.2006 - |15:43|
Oki zabili mu żonę ma prawo być wkurzony, ale co ma do tego Sawyer, jaki był w tej całej akcji sens, bo ja nie rozumie może ktoś jest bardziej kumaty ode mnie. To proszę o wyjaśnienie??
Poza tym nie rozumie też dialogu między Benem a Tomem.
Tom mówi: Wiedziałeś, że Danny chce go zabić.
A Ben mu odpowiada: Danny może zaczekać.
Czyli co??
Napisano 26.10.2006 - |15:49|
To proste... Sawyer Pickettowi podpadl juz wczesniej. Kolejny powod jest taki ze Sawyer nalezy do rozbitkow, czyli tych ktorzy zabili zone Picketta... Wiec na kim ma szukac zemsty? Na 'Innych' czy na rozbitkach? A ze akurat pod reka mial tylko Sawyera to wyladowal sie na nim... poza tym chyba nie do konca wiedzial co robi...
Napisano 26.10.2006 - |15:57|
Co do ogólnej oceny 3 serii to wiadomo że elementu zaskoczenia już nie ma, w końcu serial ogladamy już trzeci rok i większość zna go już na wylot. Ja sam do spojlerów w ogóle nie zaglądam, jakoś nie muszę do nich zaglądać na miesiąc przed wyemitowaniem odcinka tylko po to żeby zepsuć sobie potem zabawę z oglądania. Po za tym już tak mnie nie ciągnie do Losta, ot poprostu kolejny serial, nie mam jakichś sczególnych oczekiwań co do następnych odcinków i w moim odczuciu srial w dalszym ciągu trzyma odpowiedni poziom. co do tego że mieliby skończyć losta przed końcem fabuły to raczej takiej mozliwości nie ma...
Zresztą w I serii tak naprawdę tez za wile się nie działo w niektórych odcinkach, mnóstwo było "zapchajdziur" po prostu wtedy było to świerze, nowe a nie jak teraz gdy większość z was wie co się wydarzy w danym odcicku dużo przed emisją. I to miałoby kogoś zaskoczyć?
Wracając do "every man..." to wyspa numer 2 mogła znajdować się po tej stronie której lostowicze jeszcze nie zwiedzili ( a wiadomo że nie okrążyli jej całej, i innym też dlatego tak zalezało na wytyczeniu "granicy")
inna sprawa że desmond powinien ją zobaczyć.
druga sprawa. doctorka Jacko mogli chyba zawołać troche wcześniej, na oko to mineło chyba ponad 12 godzin od postrzału więc nie było raczej kogo ratować.
rentgen kolesia z guzem to nie koniacznie ben, to mógłbyć na przykład Sawyer nie wiadomo co mu robili po tym jak go uśpili...
No i interesujące jest to że przez rozbłysk stracili łączność ze światem zewnętrznym, ciekawe czy na długo...
ogólnie 7+/10
Napisano 26.10.2006 - |16:09|
Ciekawe kto ma tego raka, może Soyer albo George któż to wie, kolejne pytanie.
Ogólnie odcinek oglądąło się dobrze ocenaim go na 4+/6
Użytkownik Tishi edytował ten post 26.10.2006 - |16:10|
Napisano 26.10.2006 - |16:34|
Nie trawię takich odcinków - nie wydarzyło się NIC. Kompletnie nic.
Dobra, od początku:
1) Retrospekcja - nudna, ale w miarę przemyślana, w przeciwieństwie do tej z odcinka poprzedniego.
zapewniam cie ze grupa osob ktore lubia retrospekcje jest duuuuuuzo wieksza od tej ktora ich nie lubi.
Nie sądzę. Wydaje mi się, że jest wręcz odwrotnie.
IMO retrospekcje ratują niektóre (ale tylko niektóre) odcinki (np. 3x2), bo akcja na wyspie jest tak żałosna i przewidywalna, że nie może być od niej nic gorszego.
2) Druga wyspa - głupie to i naiwne. To, że nie widział jej Desmond, ani tym bardziej Russeau, przyżyję, ale... Na oko wyspy dzieli kilka kilometrów. W jaki sposób Goodwin i Ethan pokonali je w tak krótkim czasie? Pathetic...!
3)
Najlepsza scena Sawyer patrzy na Kate jak zdejmuje sukienke i zaczyna mu zegarek pikać hehehehe a później wiadro zimnej wody na głowe żeby tętno spadło ze śmiechu mało nie spadłem z krzesła
Tyłek Kate i reakcje Sawyera na zobaczenie owego tyłka to jak na razie najciekawszy, wg niektórych opiń, wątek sezonu 3.
4) Co Wam się nie podoba w powrocie Kate do klatki? Nietrudno było się domyślić, że nie zostawi Sawyera samego i ja nic dziwnego w jej zachowaniu nie widzę
5)
Oni chyba nie są źli... to co Tom powiedział do Kate... jeśli ubrania nie będą pasować, zawołaj mnie... tak nie mówi się do osób które są obojętne...
PS
Od pierwszego odcinka sezonu trzeciego mam wrażenie, że sami scenarzyści nie wiedzą, gdzie Lost zmierza, a nawet jak zakończą tę serię. Tylko mi się tak wydaje, czy jest ktoś jeszcze?
Użytkownik kefir edytował ten post 26.10.2006 - |16:35|
Napisano 26.10.2006 - |16:42|
Możliwość taka zawsze istnieje. Jak oglądalność poleci na łeb na szyję to ABC da cancel Lost i będzie po serialu. Ale oby do tego nie doszło a serial został zakończony przez producentów.co do tego że mieliby skończyć losta przed końcem fabuły to raczej takiej mozliwości nie ma...
Napisano 26.10.2006 - |17:03|
2) Druga wyspa - głupie to i naiwne. To, że nie widział jej Desmond, ani tym bardziej Russeau, przyżyję, ale... Na oko wyspy dzieli kilka kilometrów. W jaki sposób Goodwin i Ethan pokonali je w tak krótkim czasie? Pathetic...!
Jak by nawet i widizał, to co by z tą wiedza począł? Popłynął tam i próbował spotkać jakieś plemię Karaibian? Ethan i goodwin startowali z tej samej wyspy. Bo to co pokazano w pierwszym odcinku ma wyraźne połączenie z resztą. Po prostu hydra jest na oddzielnej wysepce.
Thank you and Nestle!
Napisano 26.10.2006 - |17:20|
Napisano 26.10.2006 - |17:25|
Pisząc ten post nie chciałem nikogo urazić
Pozdrawiam
Użytkownik Yaquem edytował ten post 26.10.2006 - |17:26|
Napisano 26.10.2006 - |17:27|
Ethan i goodwin startowali z tej samej wyspy.
Uprzedziłeś mnie. Zresztą nawiązanie do Alcatraz jest dość czytelne. A jak się poruszają między wyspami... będę się trzymał tej podwodnej łodzi, ktoś musi
A żeby ten post nie był taki o niczym to dodam, bo może ktoś nie wie, dlaczego Sawyer zwrócił się do Picketta per 'Chinatown':
http://www.imdb.com/title/tt0071315/
Napisano 26.10.2006 - |17:28|
Oj Kasiu, Kasiu - czytaj uważniej co ludzie piszą.Moim zdaniem Hydra nie może znajdować się na jakiejsc innej wyspie. Jak postrzelona przez Sun jedna z othersów wraca do obozu. Jannet która jest w hydrze chwilke później jest juz przy postrzelonej ;P
Genesis
Napisano 26.10.2006 - |17:35|
Napisano 26.10.2006 - |17:41|
-igraszki Jacka z Iulią (ala Fennry style)
-zconnowanie Sawyer'a
-2 wyspy
-postrzelona othersowka i interwencja Jacka
-guzowaty Fennry(?)
-w miare ciekawe flashbacki
-1m84 talenty Desmod'a rules fajny bajer z tym piorunochronem, ciekawe czy jeszcze zablysnie swoją x-men'owatością
Napisano 26.10.2006 - |17:42|
Jak by nawet i widizał, to co by z tą wiedza począł? Popłynął tam i próbował spotkać jakieś plemię Karaibian?
Gdyby Russeau wiedziała (a ona akurat wiedzieć powinna), na pewno narysowałaby ją na mapie.
Ethan i goodwin startowali z tej samej wyspy. Bo to co pokazano w pierwszym odcinku ma wyraźne połączenie z resztą. Po prostu hydra jest na oddzielnej wysepce.
OK, przyznaję Ci rację; chyba przesadziłem z czepialstwem
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych