Skocz do zawartości

Zdjęcie

Robin Hood

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
41 odpowiedzi w tym temacie

#21 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 05.02.2007 - |01:16|

Ja już nie mogę nie tylko patrzeć, ale i słuchać o Robin Hoodzie. Brakuje jeszcze musicalu i thillera SF o Robin Hoodzie. Jednym słowem dla mnie to odgrzewanie trupa dawno nieświeżego. Tę historię znam na pamięć i nie mam zamiaru do niej wracać przez dłuuugi czas, a może i dłużej. I choćby, działy się cuda na kiju, to na tym serialu stawiam kreskę.
  • 0

#22 dr Danielle Jackson

dr Danielle Jackson

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoŹwirek

Napisano 05.02.2007 - |01:34|

oglądałm dzisiaj pilota chwilę i nie wiedziałam, czy śmiać się, czy płakać, więc wybrałam trzecią opcję i zaraz przełączyłam. serial jest.. ehkm... no własnie.
a najgorsze jest to, ze taki szitowaty serial to TVP2 kupuje, chwali się, wali reklamóweczki, nadaje w niedzielnym prime time (na równi z Preason Break) i myśli, że ktoś to obejrzy, a Batllestar Gallactice, serial o niebo lepszy, z łaski puszcza o jakiejś psiej porze, a potem będzie gadka, że pozostałych serii nie wykupią, bo mała oglądalność.
ot i takie polskie telewizyjne menadżery rządzą.
  • 0
- And a hug is just like a public dry hump.
- I think you're hugging wrong.

#23 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 05.02.2007 - |09:25|

oglądałm dzisiaj pilota chwilę i nie wiedziałam, czy śmiać się, czy płakać, więc wybrałam trzecią opcję i zaraz przełączyłam. serial jest.. ehkm... no własnie.
a najgorsze jest to, ze taki szitowaty serial to TVP2 kupuje, chwali się, wali reklamóweczki, nadaje w niedzielnym prime time (na równi z Preason Break) i myśli, że ktoś to obejrzy, a Batllestar Gallactice, serial o niebo lepszy, z łaski puszcza o jakiejś psiej porze, a potem będzie gadka, że pozostałych serii nie wykupią, bo mała oglądalność.

po pierwsze jak może sz porównywać BSG, prison break do Robin Hooda przecież to są skrajnie rózne gatunki, a Robin jest fajny, tylko ty go oceniasz po jednym odcinku, popatrz sobie na kolejne tak od połowy sezonu fajnie się rozkręca, fakt przyznam że trochę mnie pilot zdystansował do tego serialu, ale zmusiłem się do dalszego ogladania i nie żałuję bo to dobry serial, może nie jest tak wybitny jak jego poprzednicy, ale jest fajny.

Użytkownik waski edytował ten post 05.02.2007 - |09:29|

• 0

#24 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 05.02.2007 - |13:45|

Bardzo słaby serial , nudny jak flaki z olejami

1/10
  • 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#25 dr Danielle Jackson

dr Danielle Jackson

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoŹwirek

Napisano 05.02.2007 - |16:43|

po pierwsze jak może sz porównywać BSG, prison break do Robin Hooda przecież to są skrajnie rózne gatunki,

porównałam tylko na płaszczyźnie marketingowej, jako dwa produkty, które telewizja kupuje, by przyciągnąć reklamodawców. Godziny emisji RH2006 i BSG mówią nam, co, wg TVP2, ma odnieśc większy sukces i co przyciągnie więcej widzów. W tym momencie czuję się obrażona:) wole w czwartek siedzieć po nocy i oglądać BSG:)

a Robin jest fajny, tylko ty go oceniasz po jednym odcinku, popatrz sobie na kolejne tak od połowy sezonu fajnie się rozkręca, fakt przyznam że trochę mnie pilot zdystansował do tego serialu, ale zmusiłem się do dalszego ogladania i nie żałuję bo to dobry serial, może nie jest tak wybitny jak jego poprzednicy, ale jest fajny.

oceniam po jednym odcinku, bo pilot teoretycznie ma zaciekawić i oczarować widzów. A jak widzę scenę, że wieszają wieśniaków a Robin ich ratuje po paru ładnych chwilach i oni żyją, to mnie ogarnia śmiech totalny. Bo jak się kogoś wiesza, to nie chodzi, żeby się udusił, tylko żeby przerwać rdzeń kręgowy.. a jak potem odważny Robin rzuca mieczem jak cepem na odlegość kilkudziesięciu metrów i trafia w dwóch strażników, to śmiech się jeszcze wzmaga. Może to są głupie szczegóły, ale tkwi w nich diabeł...
  • 0

#26 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 05.02.2007 - |17:00|

oceniam po jednym odcinku, bo pilot teoretycznie ma zaciekawić i oczarować widzów. A jak widzę scenę, że wieszają wieśniaków a Robin ich ratuje po paru ładnych chwilach i oni żyją, to mnie ogarnia śmiech totalny. Bo jak się kogoś wiesza, to nie chodzi, żeby się udusił, tylko żeby przerwać rdzeń kręgowy.. a jak potem odważny Robin rzuca mieczem jak cepem na odlegość kilkudziesięciu metrów i trafia w dwóch strażników, to śmiech się jeszcze wzmaga. Może to są głupie szczegóły, ale tkwi w nich diabeł...

W BSG też jest mnóstwo bezsensownych nierealnych scen i się tego nie czepiam (ale kocham ten serial, jak go kiedyś spróbują skasować to osobiście się dogadam z Binladenem żeby ich wysadził hłehłe :D ), a tak wogóle to pokaż mi serial w którym nie ma bezsensownych scen, bo wątpię że taki znajdziesz, w każdym serialu muszą być jakieś krzaki bo przez to lepiej pasują do scenariusza, podobno mają kręcić drugiego gladiatora, ale wszyscy się ich pytają co zrobią z wątkiem śmierci Maximusa, a reżyser odparł na to że to jest kino i wszystko tam jest możliwe.
I to na tyle nie chcę się już więcej kłucić tobie się serial nie podoba, to nie ogladaj go i tyle, a pozatym to ty chyba seriale ogladasz tylko w telewizji, bo jak sama twierdzisz że wolisz siedzieć do późnej nocy na bsg, to powodzenia z takim ogladaniem , a ja tam wolę ściągnąc sobie na drugi dzień odcinek rozwalić się na fotelu wygodnie i oglądać na telewizorku kiedy ja chcę i o której mnie pasuje godzinie, a nie żebrać w telewizji za serialem który leci o jakiejś chorej godzinie.
Nie mogę się już doczekać drugiego sezonu Robina (bo gdyby ten serial był tak zły jak piszesz nie dostał by drugiego sezonu, a zresztą zobacz sobie jakie miał rankingi oglądalności)
  • 0

#27 dr Danielle Jackson

dr Danielle Jackson

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoŹwirek

Napisano 05.02.2007 - |17:23|

W BSG też jest mnóstwo bezsensownych nierealnych scen i się tego nie czepiam (ale kocham ten serial, jak go kiedyś spróbują skasować to osobiście się dogadam z Binladenem żeby ich wysadził hłehłe :D ), a tak wogóle to pokaż mi serial w którym nie ma bezsensownych scen, bo wątpię że taki znajdziesz, w każdym serialu muszą być jakieś krzaki bo przez to lepiej pasują do scenariusza, podobno mają kręcić drugiego gladiatora, ale wszyscy się ich pytają co zrobią z wątkiem śmierci Maximusa, a reżyser odparł na to że to jest kino i wszystko tam jest możliwe.
I to na tyle nie chcę się już więcej kłucić tobie się serial nie podoba, to nie ogladaj go i tyle, a pozatym to ty chyba seriale ogladasz tylko w telewizji, bo jak sama twierdzisz że wolisz siedzieć do późnej nocy na bsg, to powodzenia z takim ogladaniem , a ja tam wolę ściągnąc sobie na drugi dzień odcinek rozwalić się na fotelu wygodnie i oglądać na telewizorku kiedy ja chcę i o której mnie pasuje godzinie, a nie żebrać w telewizji za serialem który leci o jakiejś chorej godzinie.

w serial są bezsensowności większe i mniejsze. ta akurat należała do pierszej rodziny.
siedze po nocy oglądając BSG, bo od miesięcy ściągam SG-1 i Farscape, więc nie mam czasu ani szybkiego łącza, żeby ściągnąć wszystko, co chcę..

Nie mogę się już doczekać drugiego sezonu Robina (bo gdyby ten serial był tak zły jak piszesz nie dostał by drugiego sezonu, a zresztą zobacz sobie jakie miał rankingi oglądalności)

rankingi oglądalności to nie wszystko - zobacz jaką oglądalnośc ma M jak wiesz co. czasami można wcisnąć chłam a ludzie i tak na to polecą, bo jest to łądnie opakowane i podane. popatrz na Farscape - serial też był popularny, dobrze rokował a tu dali cancella. generalnie chodzi mi o to, że ludzie z TVP i innych telewizji nie szanują widzów. i w sumie moje wcześniejsze wypowiedzi były takie ostre włąsnie z tego powodu, bo sam RH to serial jak serial.
  • 0

#28 Pimp

Pimp

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 05.02.2007 - |17:37|

Dawno nie widziałem tak słabego serialu. Pilot był po prostu żenujący, poziom aktorski na prawdę słaby. Jak dla mnie ten serial jest skreślony.

Oceniam na 2/10
Dlaczego 2 a nie 1. Bo znalazłem jednego plusa Marion jest odgrywana po raz pierwszy przez ładną aktorkę ;)
  • 0
6.0 - Babylon 5
5.5 - The Sopranos, The Shield, Dexter, Battlestar Galactica
5.0 - The OC, South Park, How I Met Your Mother
4.5 - Prison Break, Stargate SG-1, Stargate Atlantis
4.0 - Deadwood, Smallville, Heroes
3.5 - LOST
3.0 - Crusade
2.5 - Sliders

#29 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 05.02.2007 - |18:34|

Dlaczego 2 a nie 1. Bo znalazłem jednego plusa Marion jest odgrywana po raz pierwszy przez ładną aktorkę ;)

I tu się z tobą zgadzam aktorka jest śliczna :D :D
  • 0

#30 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 05.02.2007 - |18:51|

tak ta kobita to jedyna zaleta serialu :)
  • 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#31 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 26.06.2007 - |04:27|

Zanalazł ktoś może jakąs konkretną datę co do drugiego sezonu, bo szukałem ale nigdzie nic nie ma, a na stronie bbc, pisze tylko że powróci w 2007 roku :)

Użytkownik waski edytował ten post 26.06.2007 - |04:27|

• 0

#32 tukcio

tukcio

Starszy szeregowy

• Grupa Hatak
  • 93 postów

Napisano 26.06.2007 - |16:16|

doczytałem gdzieś, że drugi sezon będzie chyba od października, może się to przedłuży bo Jonas Armstrong czyli Robin jakiś czas temu połamał sobie kość śródstopia...pewnie niedługo dowiemy się więcej...:/
  • 0

#33 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 08.10.2007 - |05:44|

No i sezon drugi ogłaszam za otwarty. Trzeba było trochę temat odświeżyć bo umierał, serialik, pozostał lekki jak w poprzednim sezonie, fajnie się go ogląda, w przeciwieństwie do wielu osób które tutaj po nim pojechały. No i Marion śliczna tak jak w pierwszym sezonie, ona jest perełką i ozdobą tego serialu :lol:

Użytkownik waski edytował ten post 08.10.2007 - |05:44|

• 0

#34 Kalamir

Kalamir

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 12.10.2007 - |09:19|

Właśnie skończyłem oglądać 8 odcinek, za moment biorę się za resztę. Nie rozumiem o co wam chodzi z tym starym robinem z sherwood. Gdzie nie pójdę wszyscy wypominają starego robina a nowemu nawet szansy nie dają. Postanowiłem zignorować komentarze i mimo wszystko obejrzeć chociaż kilka odcinków.

Odcinki 1-2 może nie były genialne ale na bank nie zasługują na ocenę 1/10. Sama postać Robina jest bardzo przyjemna. Kreacje, wioski, zamek również nie jest zły. Fabuła nie jest zbyt porywająca, jednak to dopiero początek.

Odcinki 3-4 to już troszkę wyższy poziom. Widź rozpoznaje bohaterów oraz powoli zapoznaje się z ich motywami. Ważna jest postać samego Robina. Fabuła staje się troszkę ciekawsza zaś samo oglądanie przychodzi łatwiej niż w przypadku 1-2.

Odcinki 5-6 tutaj już czułem "klimacik serii" oglądając na prawdę dałem się wciągnąć w historię. Według mnie są to udane odcinki które trzymają dobry poziom.

Odcinki 7-8 te odcinki są najlepsze. Z początku wydawało się, że to taki Robin Hood dla dzieci. Nikt nie chce nikogo zabijać i t d. Pewnie dlatego twórcy pokazali bestialstwo szeryfa i tą drugą stronę średniowiecza. Odcinek 8 to rozwinięcie intrygi jeszcze zza czasów gdy Robin był pod Jerozolimą. Muszę przyznać, że mi się podobało... idę oglądać dalej...

PS:
Czy na tym forum jest moderacja? Może ktoś powinien usuwać reklamy google? Estetyka tego forum nie jest zachwycająca.
  • 0

#35 Gianni

Gianni

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów
  • MiastoWolne Miasto Gdańsk

Napisano 29.11.2007 - |09:37|

Na poczatku zeszlego roku tez myslalem, ze ten serial bedzie cienki, ale popieram Waskiego, ze mozna go ogladac.
Wiadomo, ze porownania do Robina z lat 80 sa nie na miejscu.
Dlatego proponuje traktowac ten serial z lekkim przymruzeniem oka ;)
  • 0

#36 janek555

janek555

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 29.03.2009 - |19:11|

Ukazała się właśnie 3 seria. I mam pytanie: Musiałbym oglądać poprzednie sezony, żeby zacząć s03? Mam chęć na Robina, ale jakoś nie chce mi się ściągać poprzednich serii.
  • 0
6.0 - Battlestar Galactica, Supernatural, True Blood
5.5 - Californication, How I Met Your Mother, Sons of Anarchy, Dexter, Star Wars: Clone Wars, Fringe,
5.0 - Lost, Stargate SG1, Skins, House, Dark Blue, Warehouse 13, SG: Atlantis, Sons of Anarchy
4.0 - Prison Break, Vampire Diaries

#37 tukcio

tukcio

Starszy szeregowy

• Grupa Hatak
  • 93 postów

Napisano 30.03.2009 - |21:07|

Nie musisz, tak naprawdę, to ważne jest tylko, że zginęła jedna z kluczowych postaci, ale mowa o niej od razu w tym odcinku... Spokojnie możesz zacząć od trzeciej serii
  • 0

#38 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 31.03.2009 - |09:42|

Wiadomo, ze porownania do Robina z lat 80 sa nie na miejscu.
Dlatego proponuje traktowac ten serial z lekkim przymruzeniem oka ;)

Robin z lat 80 to legenda, która ma niewiele wspólnego z rzeczywistością. Może dzisiaj jak ktoś patrzy z nostalgią, to wydaje mu się inaczej, ale poziom scenariuszy starego Robina był w większości słabszy niż aktualnego. Osobiście oceniam nowego Robina jako lepszy serial, ale wiem, że mnóstwo osób się nie zgodzi.

EDIT: Po obejrzeniu pierwszego odcinka 3 sezonu musiałbym powyższą wypowiedź zmienić, straszne dno to był ten 3x01, zmienili się scenarzyści czy co?

Użytkownik Magnes edytował ten post 03.04.2009 - |11:31|

• 0
http://magory.net - moja strona

#39 tukcio

tukcio

Starszy szeregowy

• Grupa Hatak
  • 93 postów

Napisano 04.04.2009 - |12:17|

[quote name='Magnes' post='308637' date='31.03.2009 |10:42|'][quote name='Gianni' post='257274' date='29.11.2007 |10:37|

EDIT: Po obejrzeniu pierwszego odcinka 3 sezonu musiałbym powyższą wypowiedź zmienić, straszne dno to był ten 3x01, zmienili się scenarzyści czy co?[/quote]

Tak, zmarł główny pomysłodawca serii i scenarzysta - Dominic Minghella
  • 0

#40 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 06.04.2009 - |11:30|

Tak, zmarł główny pomysłodawca serii i scenarzysta - Dominic Minghella

Smutna sprawa. Robin Hoody mają jakoś pecha...
  • 0
http://magory.net - moja strona

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych