Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dexter

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
178 odpowiedzi w tym temacie

#21 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 17.11.2006 - |00:59|

Powiem tak, na początku Dexter mnie nie powalił
ALE
teraz zwala mnie wprost z nóg. :hehe:

KLIMAT BOMBA :hehe:

Dexter i jego przemyślenia rozwalają mnie totalnie
Do tego ten uśmieszek na końcu odcinka oraz muzyczka w przyczepie :hehe:

DEXTER !! :hehe: :hehe: :hehe:
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#22 Mariusz Saint

Mariusz Saint

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów
  • MiastoNowy Sącz

Napisano 17.11.2006 - |15:08|

Powiem tak, na początku Dexter mnie nie powalił
ALE
teraz zwala mnie wprost z nóg. :hehe:

KLIMAT BOMBA :hehe:

Dexter i jego przemyślenia rozwalają mnie totalnie
Do tego ten uśmieszek na końcu odcinka oraz muzyczka w przyczepie :hehe:

DEXTER !! :hehe: :hehe: :hehe:

Cieszy mnie Twoja opinia - wcześniej wyraziłeś jego krytykę i muszę przyznać, że było to jedyne zdecydowanie negatywne zdanie na temat "Dextera" na polskich forach, które przeczytałem :)
  • 0
kaminaclose.jpg

#23 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 17.11.2006 - |15:54|

Pewnie jak oglądałem pilota nie miałem nastroju na "takie klimaty" :aniolek:

Teraz jednak Dex mnie obezwładnia :bag: :hehe: ;P

P.S. Pilota Vanished też na początku nie strawiłem, a teraz mi się bardzo podoba choć to właśnie Dex najbardziej zwyżkuje co odcinek :hehe:
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox

#24 Saint

Saint

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów
  • MiastoKraków/Ostrów

Napisano 18.11.2006 - |09:13|

Coraz lepiej z odcinka na odcinek. Po klapie Vanished i coraz gorszym Heroes to Dexter wyrasta na najlepszy serial tego roku
I ten klimat... miodzio...
  • 0

#25 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 20.11.2006 - |18:19|

Przyznaję - klimat jest dobry, a całość jest strasznie mroczna. Ale to plus dla tego serialu. Myślę, że należą się wielkie :clap: za pomysła.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#26 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 08.12.2006 - |11:35|

Dexter, choć go oglądam stanoowi dla mnie bardzo dziwny serial. Nie potrafię się nadziwić pomysłowości scenarzystów i reżysera oraz stacji, że coś takiego poszło w świat. Jest to całkowite zaprzeczenie tego, co nazywa się klasycznym pokazaniem: zły przestepca - dobry glina. ale pomijajć to, ukazanie psychopaty jako dobrego goscia, który zabija złych psychopatów - hm jest to dość dziwaczne jak dla mnie.Nie dość, ze całkowicie likwiduje się pewne schematy - możliwe, że nie zawsze dobre, to jednak spłyca się zbrodnię do ujęcie - to tylko zabijanie śmieci. Ciekawe co dalej wymyslą scenarzyści :huh:
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#27 modoc

modoc

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 09.12.2006 - |11:35|

Dexter, choć go oglądam stanoowi dla mnie bardzo dziwny serial. Nie potrafię się nadziwić pomysłowości scenarzystów i reżysera oraz stacji, że coś takiego poszło w świat. Jest to całkowite zaprzeczenie tego, co nazywa się klasycznym pokazaniem: zły przestepca - dobry glina. ale pomijajć to, ukazanie psychopaty jako dobrego goscia, który zabija złych psychopatów - hm jest to dość dziwaczne jak dla mnie.Nie dość, ze całkowicie likwiduje się pewne schematy - możliwe, że nie zawsze dobre, to jednak spłyca się zbrodnię do ujęcie - to tylko zabijanie śmieci. Ciekawe co dalej wymyslą scenarzyści :huh:

Dexter rozróżnia dobro od zła, przecież ostatnio mógł pokroić ex-mężulka, jednak nie stwierdził że to było by złe i wrobił go poprostu. Czyli dex nie jest do końca taki straszny ma swój kodex którego się trzyma i chwała mu za to.
  • 0

#28 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 10.12.2006 - |14:36|

Trzeba powiedzieć że czołówka jest świetna :D
To się nazywa aluzja :hehe:

No i nie zapominajmy o tej wesołej muzyczce
  • 0

#29 elfikk

elfikk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów

Napisano 14.12.2006 - |12:03|

robi się ciekawie :) szkoda za za tydzine ostatni odcinek :) daj ktos promo do 12 odcinka
  • 0

#30 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 14.12.2006 - |13:41|

szkoda za za tydzine ostatni odcinek :)

??
Dlaczego ostatni?
Showtime zamówił 2 sezon.
Będzie emitowany latem przyszłego roku.

::. GRUPA TARDIS .::

#31 elfikk

elfikk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów

Napisano 14.12.2006 - |13:49|

??
Dlaczego ostatni?
Showtime zamówił 2 sezon.
Będzie emitowany latem przyszłego roku.

tak tak sory za niedomówienie chodziło mi o ostatni odcinek 1 sezonu :) troche czekania jest
  • 0

#32 Iblis

Iblis

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów
  • MiastoUNDERWORLD

Napisano 14.12.2006 - |21:47|

tak tak sory za niedomówienie chodziło mi o ostatni odcinek 1 sezonu :) troche czekania jest

Szkoda że tak długo trzeba czekać na 2 sezon :( :( :(
  • 0

#33 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 20.12.2006 - |06:55|

Jestem po pilocie i jak dla mnie słabo. :/ Pomysł świetny, ale niestety psuje wszystko słaba gra aktorska - niektórzy prezentują się sztywno i nienaturalnie (nie mówię o Dexterze, bo on ma być nienaturalny). Pierwszy odcinek bardziej nudzi niż wciąga. Wydaje mi się, że brakuje tu czegoś ciekawszego. No ale dam mu jeszcze szansę w postaci kilku odcinków. Zobaczymy jak będzie.

Do Heroes i Jericho nie ma go co porównywać.
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#34 blinkkin

blinkkin

Starszy szeregowy

• Email
  • 82 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 20.12.2006 - |14:53|

Jestem po pilocie i jak dla mnie słabo. :/ Pomysł świetny, ale niestety psuje wszystko słaba gra aktorska - niektórzy prezentują się sztywno i nienaturalnie (nie mówię o Dexterze, bo on ma być nienaturalny). Pierwszy odcinek bardziej nudzi niż wciąga. Wydaje mi się, że brakuje tu czegoś ciekawszego. No ale dam mu jeszcze szansę w postaci kilku odcinków. Zobaczymy jak będzie.

Pierwsze dwa odcinki to swoisty prolog. Nie są najlepsze, ale spełniają swoją rolę. Później robi się coraz ciekawiej. Seriale jak 24 przyzwyczaiły do niesamowicie szybkiej akcji, a Lost do ogromnej ilości niewyjaśnionych zagadek. W Dexterze nie ma ani jednego, ani drugiego. Tempo akcji i napięcie nie jest budowane na siłę, a niedokończone wątki z np. odcinka 3 wyjaśniają się w 8.

Dexter z odcinka na odcinek jest coraz lepszy. Natomiast w Jericho moim zdaniem już zaczyna brakować pomysłów. Jericho nie jest złe, ale jest to typowe naiwne kino amerykańskie. Co do Heroes to bywają odcinki genialne, ale pojawiają się także strasznie nudne epizody.

Zresztą ktoś już w tym wątku narzekał na Dextera, a po obejrzeniu kilku odcinków zmienił zdanie. Najlepsze jest to, że Dexter dostał drugi sezon jeszcze przed wyemitowaniem połowy pierwszego. Aktorzy dowiedzieli się, że powstanie druga seria tydzień po zakończeniu zdjęć.

Co do ostatniego odcinka pierwszego sezonu to muszę przyznać, że jestem co najmniej zadowolony. Dexter to jeden z nielicznych seriali, gdzie sezon to zamknięty rozdział, a nie tylko ustalona liczba odcinków.

Użytkownik blinkkin edytował ten post 20.12.2006 - |14:58|

• 0

#35 Mariusz Saint

Mariusz Saint

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów
  • MiastoNowy Sącz

Napisano 20.12.2006 - |17:47|

Co do ostatniego odcinka pierwszego sezonu to muszę przyznać, że jestem co najmniej zadowolony. Dexter to jeden z nielicznych seriali, gdzie sezon to zamknięty rozdział, a nie tylko ustalona liczba odcinków.

Dokładnie, po wchłonięciu takiej ilości cliffhangerów, oferowanych przez większość seriali, takie wyjaśnienie tajemnic (bo but Paula trudno uznać za wielki cliffhanger :) ) jest wręcz niezwykłe :P Ale mi finał się spodobał, szczególnie ze względu na moim zdaniem rewelacyjne sceny rozmów Rudy'ego z Dexterem, widać było po tym ostatnim, że zasady moralne "nie zabijać" dla niego w ogóle nie istnieją :) (przynajmniej przez większość rozmowy)
Ostatnie dwie minuty odcinka może i były surrealistyczne, ale dzięki narracji Dextera dawały do myślenia - co naprawdę myśli on o sobie, jak postrzega swoje "hobby".
  • 0
kaminaclose.jpg

#36 dzidzia

dzidzia

Kapral

• VIP
  • 189 postów
  • Miastowielkopolska

Napisano 21.12.2006 - |10:23|

...

Oczywiscie, ze nie ma co porownywac, bo Dexter zjada oba na sniadanie (bez popijania) :P

Użytkownik dzidzia edytował ten post 21.12.2006 - |10:23|

• 0
Maruda
1. Praca uszlachetnia, lenistwo czyni szczesliwym. Wybor nalezy do ciebie - Minister Zdrowia
2. Sikanie z wiatrem jest pójściem na łatwiznę

Moje napisy znjadziesz na: hatak.pl [Dead Like Me], [Smith] i i mogłeś znaleźć na Ś.P. napisy.org [Two and a Half Men], [Gilmore Girls 7]

#37 Luizjana

Luizjana

Kapral

• Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 21.12.2006 - |19:02|

Oczywiscie, ze nie ma co porownywac, bo Dexter zjada oba na sniadanie (bez popijania) :P

To prawda, poza tym Jericho i Heroes są dla dzieci, a ten serialek nie, więc nie dziwie się, że mu się nie podobał :bag:
  • 0

#38 blinkkin

blinkkin

Starszy szeregowy

• Email
  • 82 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 24.12.2006 - |13:23|

Mała ciekawostka. Na stronie TV.com znajduje się ankieta na najlepszy nowy serial 2006 roku. Pomimo tego, że Dexter leciał na kablówce idzie łeb w łeb z Heroes. Dla porównania Heroes oglądało miejscami po 14 milionów widzów, Dextera w najlepszych przypadkach ponad 1 milion.
  • 0

#39 dzidzia

dzidzia

Kapral

• VIP
  • 189 postów
  • Miastowielkopolska

Napisano 24.12.2006 - |13:29|

Tylo nie zapominaj, ze Heroes leci w "ogolnopolskiej" :P, a Dexter tylko w kablowce.
  • 0
Maruda
1. Praca uszlachetnia, lenistwo czyni szczesliwym. Wybor nalezy do ciebie - Minister Zdrowia
2. Sikanie z wiatrem jest pójściem na łatwiznę

Moje napisy znjadziesz na: hatak.pl [Dead Like Me], [Smith] i i mogłeś znaleźć na Ś.P. napisy.org [Two and a Half Men], [Gilmore Girls 7]

#40 Luizjana

Luizjana

Kapral

• Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 24.12.2006 - |22:29|

Czuję, że Dexter będzie niezłym przebojem na dvd w Stanach, dzięki temu drugi sezon będzie koniem pociągowym Showtime, oby tylko tak jak HBO trzymało poziom kolejnych sezonów (przykład "Sopranos", który był koniem pociągowym HBO).
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych