Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale Star Trek w Polsce na DVD

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
33 odpowiedzi w tym temacie

#21 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 20.08.2008 - |14:36|

Poza tym to złe podejście tylko dwa seriale byś kupił buuuuuu :unsure: niedobry VeeDee, trzeba sie nastawiać na komplet. :D

Sądzę, że jakbym miał już VOY i TNG i byłbym zadowolony, to pewnie i resztę bym wziął, by mieć komplet.
  • 0
VeeDee

#22 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 20.08.2008 - |15:01|

W jakim sensie ma się ukazać?

Chodzi o to, że w okolicach premiery 11 kinówki, remasterowany "TOS" ma zostać wydany na Blu-Ray (wszystkie 3 sezony). Do tej pory był dostępny tylko 1 sezon na HD-DVD/DVD, a 2 i 3 ma się ukazać w tym roku tylko na DVD, już nie na HD-DVD. Podobno Paramount przymierza się tez do wydania "TNG" na Blu-Ray. Czytałem też, że wszystkie filmy Paramountu wydane na Blu-Ray mają zawierać polskie napisy, nie wiem tylko czy to samo dotyczy seriali :( Byłoby super, gdyby chodziaż w wydaniach Blu-Ray dali polskie napisy.
  • 0

#23 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 20.08.2008 - |17:18|

Czytałem też, że wszystkie filmy Paramountu wydane na Blu-Ray mają zawierać polskie napisy, nie wiem tylko czy to samo dotyczy seriali :(

Ponoć Rząd w trakcie negocjacji w sprawie Tarczy Antyrakietowej, zażądał dołączenia polskich napisów. Ale o tym ciiii... bo to tajny podpunkt porozumienia ;) (przykrywką są Patrioty)

PS
Oczywiście żart :]

• 0
VeeDee

#24 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 20.08.2008 - |17:18|

Sądzę, że jakbym miał już VOY i TNG i byłbym zadowolony, to pewnie i resztę bym wziął, by mieć komplet.

No to jest poprawne myślenie.

Chodzi o to, że w okolicach premiery 11 kinówki, remasterowany "TOS" ma zostać wydany na Blu-Ray (wszystkie 3 sezony).

Tyle tylko, że jak pamiętam to jak już to najprędzej Treki na Blu-rayu mają wyjść pod koniec przyszłego roku ale może się to zmieniło.
Poza tym to wciąż pogłoski.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#25 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 20.08.2008 - |17:25|

Jedenasty już dostał półroczną obsuwę, więc całkiem możliwe, że jedno nie wyklucza drugiego ;]

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 20.08.2008 - |17:25|

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#26 hallass

hallass

Szeregowy

• VIP
  • 45 postów
  • MiastoOpole

Napisano 21.08.2008 - |09:39|

A ja mam pewien pomysł. Może by tak ogłosić przedpłaty u nas w Polsce na forach na jakąś serię Treka. W Imperialu powiedzieli mi że jakbym zamówił 1000 kompletów to bez problemów coś takiego u nich dostanę i to z polska wersją językową. Także jak by się przysłowiowa ściepka udała to i serial by się ukazał.

PS Uwielbiam dzwonić i męczyć polskich dystrybutorów :lol:, bo na maile już nie chca mi odpisywać.

Użytkownik hallass edytował ten post 21.08.2008 - |09:41|

• 0

#27 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 21.08.2008 - |12:20|

Liczba 1000 sztuk nie padła przypadkiem. Jak kiedyś czytałem, wystarczy w Polsce sprzedać 1000 sztuk, aby opłaciło się wydać jakiś produkt multimedialny. Jeżelibyś wynegocjował jeszcze 60-70zł za sezon...

Jakbyś myślał o zabawę w organizację sprzedaży, to pamiętaj, że nawet jak uzbierasz 1000 osób na 1 sezon, to nie wszyscy dotrwają do 7 sezonu.
  • 0
VeeDee

#28 Lukassuss

Lukassuss

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 28.08.2008 - |09:51|

Otóż to - to też problem nawet tych nielicznych wydań seriali SF u nas (a jest coś takiego w ogóle cholerka?...)

Brak konsekwencji w wydawaniu...

Jakby wydali cały dajmy na to ST Voy czy ST TNG - to choćby i sezon był po 100 - kupiłbym całość (choć potem miałbym tłumaczenia żonie że to "absolutna konieczna konieczność" była :lol: ) - ale jak ktoś ma inwestować jakąkolwiek nawet kasę w 1, 2 czy 3 sezony a reszty niet - no cóż, myślę, że mało kto na coś takiego by poszedł...

Niestety SF w PL jest traktowana po macoszemu...

Użytkownik Lukassuss edytował ten post 28.08.2008 - |09:52|

• 0
Nie to ładne co mówią ale to co się komu podoba... czyli "de gustibus..."

#29 beza

beza

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 19.09.2008 - |18:13|

Liczba 1000 sztuk nie padła przypadkiem. Jak kiedyś czytałem, wystarczy w Polsce sprzedać 1000 sztuk, aby opłaciło się wydać jakiś produkt multimedialny. Jeżelibyś wynegocjował jeszcze 60-70zł za sezon...

Jakbyś myślał o zabawę w organizację sprzedaży, to pamiętaj, że nawet jak uzbierasz 1000 osób na 1 sezon, to nie wszyscy dotrwają do 7 sezonu.

Musisz jeszcze pamiętać że w dobie internetu gro osób już dawno sobie pościągała wszystkie sezony
  • 0

#30 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 19.09.2008 - |18:26|

Odcinki tak ale dodatki to raczej nie a nie będe kupował wykastrowanego dvd tylko dla samych odcinków i lepszej jakości.
  • 0

#31 cirocco

cirocco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 21.12.2008 - |19:16|

Również moim zdaniem głównym problemem wydań polskich jest cena. Dla przykładu: gdy przeczytałem w tym wątku o wydaniu całego X-Files od razu pomyślałem: kupię sobie. Ale jak tylko zobaczyłem cenę 169zł *9= 1521zł i porównałem ją do kompletu na amazon £81.97 około 360 zł (nawet przed obniżką cena była dwa razy niższa niż nasza) od razu zrezygnowałem.
Jedyną szansą są polskie napisy na zagranicznych wydaniach, jednak nie zdarza się to często.
  • 0

#32 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 18.02.2009 - |19:04|

Na dzień dzisiejszy wiadomo, że kinówki "Star Trek" (od 1 do 6) zostaną wydane na Blu-ray w Polsce z polskimi napisami :lol: Premiera ma być na przełomie maj/czerwiec (poniżej okładki) Nie wiem, czy "TOS" również będzie miał polskie tłumaczenie, ale staram się dowiedzieć co i jak ;)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Użytkownik Inuki edytował ten post 18.02.2009 - |19:15|

• 0

#33 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 18.02.2009 - |19:11|

Na dzień dzisiejszy wiadomo, że kinówki "Star Trek" (od 1 do 6) zostaną wydane w Polsce z polskimi napisami

nie jest to nic niezwykłego :) chyba że mowa o BR - bo przecież nawet wersje zagraniczne kinówek mają polskie napisy. A ostatnie wydania kolekcjonerskie (2dvd) były też dostępne w polsce, ale chyba jakieś pojedyncze egzemplarze, bo nigdzie nie umiałem ich znaleźć - a ceny też były spore.

#34 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 18.02.2009 - |19:14|

Na dzień dzisiejszy wiadomo, że kinówki "Star Trek" (od 1 do 6) zostaną wydane w Polsce z polskimi napisami

nie jest to nic niezwykłego :) chyba że mowa o BR - bo przecież nawet wersje zagraniczne kinówek mają polskie napisy. A ostatnie wydania kolekcjonerskie (2dvd) były też dostępne w polsce, ale chyba jakieś pojedyncze egzemplarze, bo nigdzie nie umiałem ich znaleźć - a ceny też były spore.

No fakt, zapomniałem napisać, że chodzi tutaj o Blu-ray :P Zaraz poprawię ;)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych