Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 210 – S10E16 – Bad Guys

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
96 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Odcinek 210 – S10E16 – Bad Guys (134 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (10 głosów [8.85%])

Procent z głosów: 8.85%

2. 9.5 (11 głosów [9.73%])

Procent z głosów: 9.73%

3. 9 (24 głosów [21.24%])

Procent z głosów: 21.24%

4. 8.5 (12 głosów [10.62%])

Procent z głosów: 10.62%

5. 8 (16 głosów [14.16%])

Procent z głosów: 14.16%

6. 7.5 (5 głosów [4.42%])

Procent z głosów: 4.42%

7. 7 (11 głosów [9.73%])

Procent z głosów: 9.73%

8. 6.5 (7 głosów [6.19%])

Procent z głosów: 6.19%

9. 6 (5 głosów [4.42%])

Procent z głosów: 4.42%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (4 głosów [3.54%])

Procent z głosów: 3.54%

12. 4.5 (1 głosów [0.88%])

Procent z głosów: 0.88%

13. 4 (1 głosów [0.88%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (1 głosów [0.88%])

16. 2.5 (1 głosów [0.88%])

17. 2 (1 głosów [0.88%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (1 głosów [0.88%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (2 głosów [1.77%])

Procent z głosów: 1.77%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 dr Danielle Jackson

dr Danielle Jackson

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoŹwirek

Napisano 14.02.2007 - |23:31|

Matko.. ale ta laska sie darla.. Strzelilbym z miejsca.. Uszy wiedna. :P
No nic.. 16 and counting...

nie no faktycznie miała kobita pluca:)

no niestety, jeszcze 4 odcinki.. a potem.. bedziemy oglądać od początku i przeżyać wszystkie ich przygody again i again:) jak tacy stargejtowi masochiści-onaniści :D
(przepraszam za taka nazwe ale jakos mi sie sama nasunęła:) )
  • 0
- And a hug is just like a public dry hump.
- I think you're hugging wrong.

#22 Sandras

Sandras

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 15.02.2007 - |00:02|

Die Hard i John McClane:) Ogladajac dialog miedzy jacksonem i tym ochroniarzem odnioslem wrazenie ze Michael Shanks stara sie nasladowac RDA jesli chodzi o humor :)
  • 0

#23 Mystral

Mystral

Kapral

• Email
  • 207 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 15.02.2007 - |00:36|

Odcinek rzekłbym, hmm, nędzny. Koniec sezonu (czyni go bardizej nędznym ale na to nic nie poradzimy jak już mówiono) miejmy nadizeję ze był jz kręconyod następnego odcinka (nie pamiętam odkąd kręcili pod końcówke już).

Vala - superzłodziej - do czasu :D

Czy tylko ja odnosze wrażenie, że Michael Shanks przesadza z samoopalaczem ?!
  • 0

#24 dr Danielle Jackson

dr Danielle Jackson

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoŹwirek

Napisano 15.02.2007 - |00:48|

Vala - superzłodziej - do czasu :D

step 2 - cut a treasure-sized hole. <- Vala wymiata poprostu:) powinna napisać Intergalaktyczny Poradnik Złodzieja:)

Czy tylko ja odnosze wrażenie, że Michael Shanks przesadza z samoopalaczem ?!

tez mi sie to rzuciło.. już tak dziwnie wyglądał w 'The Shroud" jak go odkapłanowało.. też był taki pomarańczowy... ale z drugiej strony Mitchell też tak solarkowo wygląda, więc może to kwestia charakteryzacji?
  • 0
- And a hug is just like a public dry hump.
- I think you're hugging wrong.

#25 Dooku

Dooku

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoPrzeźmierowo

Napisano 15.02.2007 - |01:26|

Rzeczywiście brak Carter w ogóle nie odczuwalny. Ta postać się zupełnie wypaliła po odejściu O'Neilla. Nie mieli na nią pomysłu. Gdyby ją usunęli serial nie straciłby wcele, być może nawet by zyskał bo scenażyści nie musieliby się głowić żeby coś dla Amandy napsiać. A i budżet byłby lepszy. No ale to takie gdybanie, pewnie gdyby na końcu zezonu 9 się z nią pożegnali to powstała by strona savesamanthacarter.com i większość z nas miała by żal do producentów.

A odcinek normalny. Przyjemnie się oglądało. Daniel zdecydowanie przesadza z charakteryzacją/samoopalaczem/solarium. Śmieszny był jako terrorysta. Szczególnie podczas uciszania zakładniczk i prowadzenia negocjacji: "nie śpieszcie się, mamy czas, macie tylko czasu ile potrzebujecie" i mina tego 'policjanta' - bezcenna.

Ogólnie 6.

Mam jeszcze pytanie: podczas ręcznego ustawiania symboli na wrotach, skąd one, wrota, wiedzą na którym symbolu 'zaskoczyć'? Telepatia?

Użytkownik Dooku edytował ten post 15.02.2007 - |01:46|

• 0
Don't tell me, what I can't do!

#26 Mystral

Mystral

Kapral

• Email
  • 207 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 15.02.2007 - |01:54|

Hehe dobre pytanie.

Mam pomysł - może kolor skóry bierze się stąd, że w serialu nastało lato i to ma być taki akcent, że zm,ieniają się pory roku ? ^^

Ale Daniel toszkę przeginał w tym odcinku, chciał być luzakiem na siłę i niespecjlanie to wygląda.
  • 0

#27 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 15.02.2007 - |03:22|

Odcinek dobry +- na trzeci sezon. I choć dobry jako taki to jednak w obecnej sytuacji jest to marnotrastwo epizodów. Choć z drugiej strony pewnie porzygałbym się na widok kolejnej średniowiecznej wiochy chwalebnie podbitej przez Ori.
Tyle jeśli chodzi o złośliwości. Natomiast chciałbym zauważyć, że jest to niejako coś w rodzaju "Children of the gods" widziane oczami obcych. Jak dobrze być obcym :D. Z tą oczywiscie róznica, ze intencje były zupełnie inne. Szkoda tylko, że tak na prawdę nie osiagnieto w tym epizodzie nic konkretnego. Coś tam w reviewach pokazywali o prawdawnych kapłanach pla, pla, pla i wlaściwie nic z tego nie wyszło. Jak juz sie znalećli w muzeum, to mogliby znaleźć coś konkretniejszego niż bombę. A miałem nie być złośliwy :|. Rozumiem, żę scenariusz powstawał prawdopodobnie w czasie, gdy jeszcze nie było wiadomo, że SG1 się kończy ale myślę, że ten jeden odcinek mogli zastąpić czymś lepszym.
5.0

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 15.02.2007 - |14:01|

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#28 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 15.02.2007 - |03:30|

Mam jeszcze pytanie: podczas ręcznego ustawiania symboli na wrotach, skąd one, wrota, wiedzą na którym symbolu 'zaskoczyć'? Telepatia?

Może symbole zaskakują kiedy pierścień przestaje się na chwilę obracać? Po prostu aż do wskazania odpowiedniego symbolu trzeba cały czas kręcić pierścieniem. Bez "minutki na fajka".
  • 0

#29 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 15.02.2007 - |04:12|

Odcinek nienaganny. Przyjemnie się oglądalo. Przewidywalny co do Wrót, odrazu wiedziałem ze DHD tamto to nieprawdziwe. Co do Carter faktycznie całkowicie o niej zapomniałem. Wystwie 7/10

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 21.05.2011 - |23:30|

• 0

#30 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 15.02.2007 - |12:54|

co do recznego wybirania, chyba manipulowac trzeba takze przy szewronach, zeby zaskakiwaly.. nie pamietam.. ale w pierwszych sezonach Teal'c byl specem do tego..;)
  • 0

#31 kris77

kris77

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoTrzebinia

Napisano 15.02.2007 - |12:54|

A mi sie podobalo. odcinek lekki, latwy i przyjemny.Swoja droga to dawno nie bylo odcinka wg. schematu:wysylamy MALP, przechodzimy przez wrota, znajdujemy cos dziwnego i nie mozemy wrocic. A szkoda bo to dosyc fajny schemat :) W ogole jakos tak starali sie powrocic do korzeni: Daniel w roli Jacka, Vala jako Carter :)

A tak z innej beczki: odcinek 1x10, gdy okazalo sie ze DHD jest uszkodzone Jack powiedzial cos w tym stylu "Czy MALP nie powinien wykrywac takich rzeczy?" Kurde przez 10 lat nie dalo sie czegos z tym zrobic ?:D

Ale i tak stawiam mocne 8,5
  • 0

#32 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 15.02.2007 - |13:27|

co do recznego wybirania, chyba manipulowac trzeba takze przy szewronach, zeby zaskakiwaly.. nie pamietam.. ale w pierwszych sezonach Teal'c byl specem do tego..;)

No ale "wybierający" jest ten najwyżej położony szewron, a do niego trochę ciężko się dostać kiedy Wrota stoją w pionie. :)
  • 0

#33 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 15.02.2007 - |14:00|

poza tym z tego co sobie przypominam widać wyraźnie w odcinku, że najwyższy szewron zaskakuje bez niczyjej pomocy;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#34 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów

Napisano 15.02.2007 - |14:02|

cos bylo z tymi szewronami... bo pamietam, ze Teal'c je recznie otwieral i zamykal bodajze.. Nie wiem, czy nie bylo tego czasem w odcinku "Meki Tantala" kurde.. za duzo tych odcinkow
  • 0

#35 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 15.02.2007 - |14:11|

o ile pamiętam to by szawron został przyjęty, to potrzebny był impuls energii...

#36 Dooku

Dooku

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoPrzeźmierowo

Napisano 15.02.2007 - |14:17|

Co do tego, że szerwon włącza się kiedy pierścień stanie, to tak być nie może. Przecież nie mieli tyle siły żeby jednym ruchem wykonać przykładowo pół obrotu pierścienia. Sensowne wydaje się to, że do włączenia symbolu potrzebny jest impuls: ustawili symbol, nacisnęli jakiś guzik, lampka sięzapaliła :D
  • 0
Don't tell me, what I can't do!

#37 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów

Napisano 15.02.2007 - |14:57|

chyba sie godziny popsuly na forum ;)
a tak w ogole, to punktem wyjscia (ostatnim szewronem) bylo cos podobnego do naszego pegaza..:P

Użytkownik DonBolano edytował ten post 15.02.2007 - |15:26|

• 0

#38 SiLenT

SiLenT

Redakcja GHN

• VIP
  • 271 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 15.02.2007 - |15:31|

9/10. Fajnie się oglądało, scenariusz do odcinka robił po części Ben Browder i jeśli ktoś bacznie oglądał Farscape na pewno skojarzył, ja na przykład przez cały czas miałem wrażenie, że sposób realizacji tego odcinka jakoś dziwnie mi się kojarzy. Nie wiedziałem za bardzo w czym rzecz do póki po obejrzeniu odcinka nie wróciłem do napisów początkowych. Nie będę kometować fabuły, bo w przypadku takich odcinków schodzi ona na dalszy plan, liczy się zabawa. Świetny ubaw z Vali (będzie mi brakowało Claudii Black jak się skończy SG-1) jako super-złodzieja (dobrze ze oglądałem na leżąco bo na pewno bym się przewrócił jakbym stal albo siedział), świetne teksty, a już ten szczególnie: "Die Hard"!!!
  • 0

Greed is eternal.

#39 baloo

baloo

Plutonowy

• Użytkownik
  • 350 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 15.02.2007 - |18:16|

No cóż- dostaliśmy stargejtową wersje Szklanej pułapki, na dodatek wersję wesołą.

Teal'c i Daniel w rozmowach z zakładnikami- niezłe. (Shanks coś się ożywił na scenie albo mi się wydaje?)

Vala- technik. Tak czekałem, że po przejściu naszej wspaniałej drużyny na Ziemię, bomba zacznie znów odliczać- to dopiero byłoby zakończenie z humorem.

Jakoś rzyciły mi się w oczy te SMG strażników, czy to były skorpiony (tak chyba to się nazywa)- Normalnie nie zwracam na takie rzeczy uwagi, to pewnie kwestia tego śmiesznego dźwięku, jakie wydawały podczas strzelania.
Propo pukawek, ten "czterolufowy" pistolecik nie był ani trochę zabawny.

Odcinek w całości obliczony na humor, zero ciekawej fabuły.

6,5- zabawne toto, ale do obejrzenia na raz góra trzy razy.
  • 0

#40 kmietas

kmietas

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 15.02.2007 - |20:11|

Dajcie sobie tez siana z narzeknaiem, że to już było. G*** a nie było. Na takich przesłankach, jak wy się opieracie, to ja mogę 99% odcinków KAŻDEGO serialu zmieszać z błotem i tyleż samo literatury. Wasze życia też byłyby szmatowatymi zapychaczami, niewartymi uwagi, bo wszystkie zawierają te same elementy: urodziliście się, sraliście w pieluchy, poszliście do szkoły, lubili was albo nie lubili, nauczyciel się na was uparł, dziewczyna olała, maturę rzeście zdaali albo nie zdali, na studia poszli albo nie poszli a teraz siedzą, oglądają SG i narzekają.

Hehe swietnie powiedziane. Absolutnie sie zgadzam.

Odcinek 8/10

Teal'c fanem Szklanej Pułpki :)

ps. ludzie.... juz kiedys ktos to powiedzial... gdyby nie te zapychacze to serial by sie skonczyl po 4 sezonie.... a poza tym nie powstalby Window of Opportunity (04x06) :D
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych