Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 59 – S03E19 - Vengeance

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
74 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Odcinek 59 – S03E19 - Vengeance (127 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek

1. 10 (10 głosów [10.10%])

Procent z głosów: 10.10%

2. 9.5 (3 głosów [3.03%])

Procent z głosów: 3.03%

3. 9 (20 głosów [20.20%])

Procent z głosów: 20.20%

4. 8.5 (9 głosów [9.09%])

Procent z głosów: 9.09%

5. 8 (18 głosów [18.18%])

Procent z głosów: 18.18%

6. 7.5 (10 głosów [10.10%])

Procent z głosów: 10.10%

7. 7 (6 głosów [6.06%])

Procent z głosów: 6.06%

8. 6.5 (3 głosów [3.03%])

Procent z głosów: 3.03%

9. 6 (6 głosów [6.06%])

Procent z głosów: 6.06%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (8 głosów [8.08%])

Procent z głosów: 8.08%

12. 4.5 (1 głosów [1.01%])

Procent z głosów: 1.01%

13. 4 (2 głosów [2.02%])

Procent z głosów: 2.02%

14. 3.5 (1 głosów [1.01%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (1 głosów [1.01%])

21. 0 (1 głosów [1.01%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 Newman

Newman

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 31.01.2007 - |15:15|

No przecież by sobie tak nie wleciał Dartem do miasta, nie? Od razu by zaczeli strzelać, w mojej opinii postąpił racjonalnie, no i na kija im Dart skoro mają krążownik?
  • 0

#22 baloo

baloo

Plutonowy

• Użytkownik
  • 350 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 31.01.2007 - |17:41|

:censored: Od momenty gdy obejrzałem pierwszy odcinek z Michealm miałem nadzieję, że porwie Teylę i przerobi ją na Wraith ( jedyny los na jaki zasługuje+ może wtedy wykazałaby się aktorsko), a tu taki zawód :censored:

Wiele osób narzeka na robale, wolę robale niz odgrzanych replikatorów !( to nie jest miejsce dla nich, w Sg-1 byli super, tu zostali SKNOCENII. Dodam jeszcze do tej dygresii, że uważam "Unnatural Selection" za najlepszy odcinek SG-1)

Wracając do tematu:
Albo jescze nie wracając do tematu, moje odcinki z tego sezonu:
1. Echoes
2. Sateda
3. Return p2/ Misbegotten
I podejrzewam, że się to nie zmieni- wielka szkoda, to nie są jakieś nadzwyczajne popisy.

-Mimo wszystko, ten odcinek zawierał mniej błędów i głupot niż ostatnie wybryki scenarzystów.
- Miłe Falloutowe klimaty- ten poddziemny opuszczony kompleks i uczucie labiryntu - niezłe. ( do graczy pamiętacie, jak trzeba było oczyścić pewną kopalnie z obcych- coś mi to przypomina :) )
- Alien 2- widzicie jakieś różnice :huh: ( to nie jest ani plus, ani minus- bo nawet wyszło)
- Odcinek dający duże nadzieje na przyszły sezon:
- Komiksowa historia Micheala (i te jego eksperymenta)- też nawet wyszło

Jedyny inteligentny ( i imienny) przeciwnik w galktyce pegaza.
Nowe critersy ( pamiętacie te przeklinające mięsożerne kulki), mam jednak nadzieję, że to tylko wersja betarobal.

No i wyszło z tego 7,5

Użytkownik baloo edytował ten post 31.01.2007 - |17:43|

• 0

#23 Shinad

Shinad

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 31.01.2007 - |19:16|

ps. no i gdzie wcielo tego Darta? Sheppard zostawil u mechanika? :/

Sheppard przecież powiedział, że zostawił Darta na planecie, żeby Dedal go zgarnął, bo bał się uszkodzić pomieszczenie wrót Chociaż czy one naprawdę są dłuższe od skoczków? Nie wiem...
  • 0

#24 gzeho_p

gzeho_p

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów
  • MiastoGłogowiany

Napisano 31.01.2007 - |19:59|

Hmm. tak srednio z przewagą na dobrze :) 7/10

Potworki porusząły sie jak jakieś zombi zwłaszcza na powierzchni :)
Wystarczyło zabrać Micheala i mieć pewność że stworki nie opuszczą planety ale cóż.

Pozdrawiam

Hmm. tak srednio z przewagą na dobrze :) 7/10

Potworki porusząły sie jak jakieś zombi zwłaszcza na powierzchni :)
Wystarczyło zabrać Micheala i mieć pewność że stworki nie opuszczą planety ale cóż.

Pozdrawiam
  • 0

#25 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 31.01.2007 - |20:05|

No przecież by sobie tak nie wleciał Dartem do miasta, nie? Od razu by zaczeli strzelać, w mojej opinii postąpił racjonalnie, no i na kija im Dart skoro mają krążownik?

Wybaczcie mi słowa, ale... Jezu, aleś ty głupi. "na kija im Dart skoro mają krążownik"?!! Ja nawet jako pięciolatek nie byłem w stanie wygadywać takich bzdur i herezji. Jeśli zostaniesz kiedyś dziennikarzem-nie bierz się za korespondencje wojenną. Albo wogóle się za nic nie bierz, bo jeszcze sobie krzywdę zrobisz.
  • 0

#26 Sandras

Sandras

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 31.01.2007 - |23:43|

za duzo ogame :)
  • 0

#27 lucasd

lucasd

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 125 postów

Napisano 01.02.2007 - |00:50|

Michael powinien Ronana sklonowac jak chcial maszyne do zabijania, potworki zabojcy taa - trzymal Ronana za gardlo a on przezyl bez ran, brak slow...
  • 0

#28 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 01.02.2007 - |02:16|

Klimat i tempo ok. Akcja jakaś też dość żywa.
ALe ogle mimo pozytywów to odcinek rozczarowuje i wiedzie serial donikąd. Teraz mamy oglądać dalsze problemy z robalami? Wg mnie bez sensu.
Kiepsko widzę SGA idące w kierunku pokazanym w tym odcinku.
  • 0

#29 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 01.02.2007 - |06:24|

eech jeszcze sie taki nie urodzil, coby wszystkim dogodzil :D
przez ostatnich kilka odcinkow bylo narzekanie na brak wraith. no to mamy wraith... a co ... :D
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#30 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 01.02.2007 - |08:48|

Sheppard przecież powiedział, że zostawił Darta na planecie, żeby Dedal go zgarnął, bo bał się uszkodzić pomieszczenie wrót Chociaż czy one naprawdę są dłuższe od skoczków? Nie wiem...

Powiedzial? A to przepraszam, - jakos mi umknelo.... Pytanie wiec wycofuje. :)
Pzdr.
  • 0
Dołączona grafika

#31 DjMarco

DjMarco

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 109 postów
  • MiastoPiastów

Napisano 01.02.2007 - |15:23|

9/10

Odcinek bardzo mi się podobał. Nie podobały mi się ujęcia walki z "potworkami" z bliska. wydały mi się takie niedorobione.

+ za motyw z Alien
  • 0
HALLOWED ARE THE ORI

Dołączona grafika

#32 Mystral

Mystral

Kapral

• Email
  • 207 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 01.02.2007 - |23:49|

Bez rewelacji, sczególnie mnie powaliłą akcja jak przechodzą 2 raz tym samym korytarzem, podczas gdy ten drugi jest jużw super tajnej chronionej czesci bazy, a wylot kanalu wenylacyjnego zastepuja tandetna metalowa skrzynka... słaaaabe :/

Odcinek miał swój klimat, ale mi nie przypad on do gustu (może po zeszłotygodniowym Alien 4 :P)

Ronan ostatnio mnie rozwala "Are you thinking what I'm thinking?" :D:D - nie do zdarcia ten dialog.

McKay w kimono - bezcenne
  • 0

#33 Czacha

Czacha

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 02.02.2007 - |11:12|

Odcinek ciekawy dam 8
Ciekawi mnie jednak to dlaczego Rodeny taka ciota za przeproszeniem zawsze przeżyje a elitarna grupa marines nie? Jak mięso armatnie ...
  • 0

#34 Casper

Casper

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów
  • MiastoWrocek

Napisano 02.02.2007 - |13:59|

Odcinek nie najgorszy, trochę groteskowe te potworki były :P
Szykuje się kolejny rodzaj wroga na kolejny sezon?
Pewnie tak, w końcu czym są ziemianie bez chociaż 5 różnych rodzajów wroga w jednej galaktyce :)
  • 0

#35 Mystral

Mystral

Kapral

• Email
  • 207 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 02.02.2007 - |21:14|

Moim zdaniem te potworki nie będą grały większej roli w następnym sezonie, chociaż mogą się pojawić w jakimś odcinku z Michaelem (dobrze , że nie zapomniano o nim ! )

też cholernie wkurza mnie to, że najpierw jednego nie mogą zabić , a później jak do kaczek strzelają. Co to cholera Handicap ktośim ustawił czy jak ?!
  • 0

#36 Chiana

Chiana

Szeregowy

• VIP
  • 10 postów

Napisano 02.02.2007 - |21:26|

Niestety według mnie to jeden z najgorszych i najnudniejszych odcinków Atlantis. I co z tego, że wreszcie sobie postrzelali? Że łazili po mrocznych tunelach?
Cała historia nie trzyma się kupy. Najpierw spojlery, czyli wspominki. W ten sposób zabili najmniejszą szansę na choćby cień tajemnicy i zaskoczenia. Superwraith, których można zabić jednym strzałem. Gdzie im do Obcego! To był superżołnierz. Gdyby dorwał McKaya, od razu by mu odgryzł głowę.
Albo iratus wędrujący po Teyli. Gdyby to była rzeczywistość, Michael od razu przystawiłby robala Teyli do szyi...
Wkurzajł mnie takie filmowe zagrywki, to, że muszę tłumaczyć sobie - ale gdyby to zrobił, to Teyla by zginęła, a najwyraźniej jeszcze kontrakt jest ważny. Albo - nie mógł zabrać Michaela do darta, bo przecież skończyłaby się intryga. A wystarczyłoby, gdyby Michael na widok darta skoczył między drzewa, zacząłby uciekać, robale idą na trójkę naszych bohaterów i Sheppard nie ma wyboru - musi ich zabrać i nie może szukać Michaela.
Taki mały zabieg, i nie byłoby tego uczucia plastikowego scenariusza, z którego wynika, że biorą nas za idiotów, którzy nie zauważą takich nielogiczności. Którzy połkną każdą głupotę, bo są FANAMI. I wszystko wybaczą.
Muszę się przyznać, że był taki monet, gdy Atlantis bardziej mi się podobał niż SG-1 - początej 10 sezonu nie był najlepszy. Ale teraz SG-1 jest coraz ciekawsze, a Atlantis dołuje. W SG-1 widzę potencjał na coraz ciekawsze historie, w Atlantis mam wrażenie, że się wypalili. I jeśli nie zmienią scenarzystów, którzy będą mieli pomysły i zapał, to chyba na 4 sezonie się skończy.
W tym odcinku podobały mi się jedynie niektóre teksty - pierwsza scena Ronona i McKaya, kawałek o rozmnażaniu się Wraith, i spotkanie Michaela z Teylą (wyjaśnienia) i Sheppardem. On ratował film, jakkolwiek zgadzam się, że potworki są badziewne.
Wg mnie odcinek na 2.
  • 0

#37 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 03.02.2007 - |11:12|

Moze byc. NIczego sobie odcinek. Tylko mnie jedna scena zastanowila. Jak poraz pierwszy ten Stwor powalil Sheprada, to zaczeli strzelac do niego z dwoch stron, a mialem nieodparte wrazenie, ze stali dokladnie na przeciwko siebie. Ze tez sie nie powystrzelali nawzajem..?
a tak w ogole, to nie macie wrazenia, ze ostatnio strasznie duzo Teyli jest? Ciagle cos z nia, wyczuwa, porywana, katowana.. Matko..:/

Użytkownik DonBolano edytował ten post 03.02.2007 - |20:55|

• 0

#38 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 04.02.2007 - |02:29|

A ja znalazłem błąd montażu. Jest koło 10min jak to coś wyskakuje na Ronna. Potem pozostali zaczynają szczekać( czy oni nie po wystrzeliwali się? przecież każdy strzela w innym kierunku.) Potwór odsuwa się od Ronana on zaczyna wyciągać jakiś miecz za pleców. Potwór przewraca Shepparda i przebiega koło niego. Potem znów jest koło Ronana jak ten mu ramie odcina. a potem znów w głębi tunelu.

dobra idędalej oglądać.
  • 0

#39 Darkeners

Darkeners

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 04.02.2007 - |10:24|

Beznadziejny... bez kitu...

Mam nadzieje, ze First Strike, nie odnosi sie do ataku tych potworow na atlantis...
  • 0

#40 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 04.02.2007 - |10:40|

Bardzo dobry 9\10

+ Michael
+ Robale mnie się podobały
+++ Walka Ronona z Rodneyem
+ Akcja , akcja i jeszcze raz akcja

- czemu iratus nie zjadł Teyli ??
- nie zabranie Michaela faktycznie głupota, źle to wyszło

Ogólnie bardzo dobrze, czekam na finał tylko nie pisać spooilerów bo wyssam życie.

Użytkownik kozuch edytował ten post 04.02.2007 - |10:41|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych