Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 56 – S03E16 – The Ark

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
73 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Odcinek 56 – S03E16 – The Ark (113 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek

1. 10 (3 głosów [3.33%])

Procent z głosów: 3.33%

2. 9.5 (2 głosów [2.22%])

Procent z głosów: 2.22%

3. 9 (8 głosów [8.89%])

Procent z głosów: 8.89%

4. 8.5 (6 głosów [6.67%])

Procent z głosów: 6.67%

5. 8 (24 głosów [26.67%])

Procent z głosów: 26.67%

6. 7.5 (10 głosów [11.11%])

Procent z głosów: 11.11%

7. 7 (11 głosów [12.22%])

Procent z głosów: 12.22%

8. 6.5 (7 głosów [7.78%])

Procent z głosów: 7.78%

9. 6 (4 głosów [4.44%])

Procent z głosów: 4.44%

10. 5.5 (3 głosów [3.33%])

Procent z głosów: 3.33%

11. 5 (2 głosów [2.22%])

12. 4.5 (2 głosów [2.22%])

13. 4 (2 głosów [2.22%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

15. 3 (2 głosów [2.22%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (1 głosów [1.11%])

Procent z głosów: 1.11%

19. 1 (1 głosów [1.11%])

Procent z głosów: 1.11%

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (2 głosów [2.22%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 11.01.2007 - |11:35|

Już było wszystko. Od zachwytów :clap: po narzekania :evil: . w każdym razie odcinek jest typowym zapychaczem. Prawie jak książka telefoniczna: dużo bohaterów, mało akcji :hehe: . niewiele ponad 5 mu daję.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#22 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 11.01.2007 - |14:16|

Mimo wszystko fajnie się oglądało :) Mogli sie najwyzej pokusic o lepsze efekty.. Wyobrazalem sobie wybuchajacy ksiezyc w atmosferze i wylatujacy z kuli ognia statek.. :) To by fajnie wygladalo:)
Snickersa tez zauwazylem. Nawet wynotowalem czas - 0:15:29 :)
Hmm mnie zastanwia tylko jedno. Teyla sie bawi z tym dziadkiem w pogadanke.. A czy on w ogole odbezpieczyl bron? Czy wiedzial, jak ja odbezpieczyc? Zapewne poziom technologiczny obu cywilizacji byl podobny, ale ciekawi mnie to. Zreszta to jest powszechny blad we wszelkich filmach gdzie pojawia sie bron pistoletowa:)

Nie wiem, co wy macie do łodzi podwodnych. To chyba naturalny sposob myslenia. Raczej najpierw sie schodzi pod wode, niz leci w kosmos, a jezeli lodz podwodna dziala pod woda - gdzie nie ma powietrza, to czemu nie za dzialac w kosmosie - gdzie (UWAGA) tez nie ma powietrze. Po co sobie komplikowac zadanie..:P Jakby taki sobie Czerwony Październik polecial w kosmos, tez by dal rade :P NO..:P

Ja sie zastanwialem bardziej, czy scenografie wykonali sami, czy pozyczyli z magazynu, po jakims starym filmie albo niedawnej produkcji i lekko odswiezyli.. Calosc wygladala jakos znajomo... Nie wiem.:)

No to teraz trzeba zaciagnac SG-1..
  • 0

#23 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 11.01.2007 - |17:23|

Hmm mnie zastanwia tylko jedno. Teyla sie bawi z tym dziadkiem w pogadanke.. A czy on w ogole odbezpieczyl bron? Czy wiedzial, jak ja odbezpieczyc? Zapewne poziom technologiczny obu cywilizacji byl podobny, ale ciekawi mnie to. Zreszta to jest powszechny blad we wszelkich filmach gdzie pojawia sie bron pistoletowa:)

Ooo-o! właśnie! Kolejny perfidny bug. Dziadyga pierwszy raz widzi tych ludzi na oczy, a jakoś umiał odróżnić broń od krótkofalówki (czy czego oni tam używają)-w scenie w której Teila "wycelowała" w niego radio przez chwilę myslałem, że koleś strzeli, myślac, że to broń. Ale by były jaja! ;P W dodatku realistyczne!
Ale najdurniejsze było to, że Teila mu w ryłko nie strzeliła, jak tylko zaczął się kozaczyć z pistoletem. Ja nie rozumiem tej baby :rolleyes:
  • 0

#24 loky

loky

Kapral

• Użytkownik
  • 183 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 11.01.2007 - |18:46|

Ja nie rozumiem tej baby :rolleyes:

A kto je rozumie :unsure: Już na ziemi są nie z tej planety, a tamta to już X2 :P
  • 0
Mam najstarszego warna na OT JUPPI!

#25 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 11.01.2007 - |19:17|

No nieźle. Fajny odcinek z niezlymi efektami i do tego taki moralizatorski. Takie właśnie powinno być sci fi.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#26 baloo

baloo

Plutonowy

• Użytkownik
  • 350 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 11.01.2007 - |20:08|

Ode mnie ten odcinek dostanie 6.

Bardzo dobry pomysł niestety skopany, a mógł być najlepszy zapychacz 3 sezonu.

- Rodney uruchamia stację zaraz po wejściu do sterowni. Całym sobą pragnąłem aby to sie nie stało, niestety.
- Gdy załoga zostaje rozdzielona, cały odcinek diabli wzieli, do tego momentu (oprucz punktu wyżej) było dobrze, podobała mi się nawet gra aktorów. Od tego miejsca robi się nudno, schematycznie i wiadomo jakie będzie zakończenie.
- Niezniszczalny Shepard- szkoda słów.

Nic tak nie złości jak zmarnowany bardzo dobry pomysł, z tego można było nawet zrobic dwuczęściowy epizod z dobrym klimatem i napięciem dawno nie widzianym w SGA ( od czasu Siege ).

Teraz napiszę co jednak było OK:
- Ludki wykorzystały technologię Wraith i opanowali ja na poziomie lepszym niż MacKay- super.
- Moment jak Rodney obserwuje kawał złomu lecący w jego stronę, najpierw sądziłem, że to solidnych rozmiarów bryła, a potem okazała sie wielkości radia.
- Mimo wszystko najlepszy odcinek w wykonaniu Teyli od The Gift. Moje odczucie.
  • 0

#27 maciej

maciej

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 12.01.2007 - |05:25|

Jak dla mnie po sukcesie odcinka Inferno zaczeto kopiowac pewien schemat, ktory jest kluczem do sukcesu ale... brak Wraith zabija ten sezon. Daje 8,5
  • 0
http://studentnik.tu.kielce.pl/

#28 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 12.01.2007 - |19:53|

Odcinek dobry na 7 bez rewelacji

Było kilka fajnych momentów np.

+ scena z czymś uderzającym w szybe w sterowni
+ scena rozwalenia się "skały"
+ za to że skoro nie pokazują Wraith to chociaż dali ich technologie w tym odcinku
+ snickers wymiata
+ Ronon jak nastawiał sobie bark :clap:

ale były też przegięcia

- niezniszczalny prom
- straciliśmy skoczka
- uratowano Teyle :aniolek:

Użytkownik kozuch edytował ten post 12.01.2007 - |19:56|

• 0

#29 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 12.01.2007 - |23:54|

7 dam. Odcinek OK, i sporo efektów było, a także inna sceneria. Ale niech dadzą wreszcie WRAITH! Ile można zapychaczy dawać :/ wrrr!
  • 0
Dołączona grafika

#30 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 13.01.2007 - |00:26|

Odcinek oglądało się przyjemnie, choć było dużo niedociągnięć w akcji, począwszy z wzięciem na zakładnika Teyli...

+ scena z uderzeniem w szybkę :) przypominało mi to trochę scenę z wiewiórką (McKay) z IceAge. (uśmieszek, że wszystko ok, a tu tafla pęka...)

- szkoda, że uratowali Teyle... ta kobieta działa ma na nerwy już
- niezniszczalny prom... bez przesady :|
  • 0
VeeDee

#31 Myszaqu

Myszaqu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 300 postów

Napisano 13.01.2007 - |00:38|

8.5 .... lepszy niż ostatni SG-1 .... Po prostu wolę czyste S-F, a nie jakieś pomieszanie z fantasy, smokami itp. :buu:
  • 0

#32 _Coen_

_Coen_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów
  • MiastoGrabina k. Warszawy

Napisano 13.01.2007 - |01:05|

- szkoda, że uratowali Teyle... ta kobieta działa ma na nerwy już

Racja, Teyla potrafi działać na nerwy. A ta jej gadka, ja bym na takie coś nie poszedł.
Ale poza tym i niezniszczalnym promem oglądało się całkiem przyjemnie.
8/10
  • 0

#33 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 13.01.2007 - |01:34|

Co wy tak z tą Teylą? Gdzie ona tak działa na nerwy, mało co gada w tym serialu. A jak coś, to z sensem. A poza tym fajna niunia :P To, ze akurat ma taką rolę, to trzeba ją odrazy "kilim" ?
  • 0
Dołączona grafika

#34 manio

manio

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 13.01.2007 - |02:32|

Napisy są, ale dla wersji 700 MB. Czy będą też dla wersji 350 MB? A co do wieśniaków i innych rzeczy, na które wielu tak narzeka, to pamiętajcie, że nie ma samych wojen, potyczek i walk. Jest także poszukiwanie innych cywilizacji i, co za tym idzie, także są to cywilizacje, które niekoniecznie muszą zaraz strzelać. Bohaterowie SGA mają badać inne cywilizacje, zdobywać technologie i nawiązywać kontakty, a nie tylko wojować. Wojowanie to tylko skutki uboczne nieudanych wypadów. Krytykowanie serialu za wieśniaków nie jest dobrym pomysłem, zwłaszcza, że nie wszyscy są i muszą być wojowniczo nastawieni. Także nie rozumiem tych, którzy krytykują Teylę. Jest to druga po dr. Weir osoba o zdrowym rozsądku, wiedząca, że nie zawsze zdobywa się cokolwiek na drodze militarnej i nie wszystkie konflikty należy rozwiązywać siłowo. Komu coś nie odpowiada, niech nie ogląda i po ptokach. Pozdrawiam narzekaczy i osoby, dla których ten serial, a także Sg-1 to nie tylko wojowanie, ale czysta przyjemność.
  • 0

#35 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 13.01.2007 - |03:09|

Mam dobrą nowinę. Dopasowanie jest do HR ale pasują do wersji 350 MB, do ktorej linka ktoś zamieścił w topicu "udostępnianie przez www". Chodzi mi o tego z serwera fileho.

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 13.01.2007 - |03:10|

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#36 Myszaqu

Myszaqu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 300 postów

Napisano 13.01.2007 - |13:24|

Co do utraty skoczka - chyba przez te kilka godzin bez napędu za daleko nie odleciał, ani nie spadł na planetę... Jakiś system namierzania przecież mamy :)
  • 0

#37 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 13.01.2007 - |11:34|

A poza tym fajna niunia :P

No to nie widziałeś jej zdjęć bez charakteryzacji ;)

Co do utraty skoczka - chyba przez te kilka godzin bez napędu za daleko nie odleciał, ani nie spadł na planetę... Jakiś system namierzania przecież mamy

W domyślę go znaleźli... przecież nie zrobią odcinka o tym jak go szukają :) (oby nie...)
  • 0
VeeDee

#38 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 13.01.2007 - |11:59|

Napisy od wersji HR BĘDĄ pasować z 350 mb wersją. Bo to jest poprostu przekonwertowana wersja z HR! Nic więcej.
  • 0
Dołączona grafika

#39 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 13.01.2007 - |13:39|

7.0

+++ bardzo ciekawy pomysł z Arką ukrytą w małym księżycu. Pomysł na dobry film.
++ realizacja techniczna
+ niewystarczające wykorzystanie tematu
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#40 ETPlayer

ETPlayer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 13.01.2007 - |16:49|

Co mnie od zawsze irytuje w atlantis to kompletna aseksualność większości bohaterów, dajmy na to ostatni moment jak Teyla dziekuje za uratowanie Shepardowi no ludzie przeciez to az sie prosi o jakies male bara bara :blush: , nie bez przesady ale zawsze . Laski są pierwsza klasa i az dziw bierze ze oni tam zyja jak w celibacie, jedynie McKay cos tam kombinuje ale on moze, bo mu i tak sie nie uda zaliczyc. Chyba np. Weir i Teyla są homoseksualne to też fajnie pewnie po kryjomu poza kamerami sie tam niezle obmacują ;), ale nigdy tego nie pokaza bo to familiada jest a nie bsg :P .
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych