Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 53 – S03E13 - Irresponsible

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
64 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Odcinek 53 – S03E13 - Irresponsible (140 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (4 głosów [3.33%])

Procent z głosów: 3.33%

2. 9.5 (1 głosów [0.83%])

Procent z głosów: 0.83%

3. 9 (4 głosów [3.33%])

4. 8.5 (4 głosów [3.33%])

5. 8 (9 głosów [7.50%])

Procent z głosów: 7.50%

6. 7.5 (14 głosów [11.67%])

Procent z głosów: 11.67%

7. 7 (22 głosów [18.33%])

Procent z głosów: 18.33%

8. 6.5 (7 głosów [5.83%])

Procent z głosów: 5.83%

9. 6 (14 głosów [11.67%])

Procent z głosów: 11.67%

10. 5.5 (3 głosów [2.50%])

Procent z głosów: 2.50%

11. 5 (9 głosów [7.50%])

Procent z głosów: 7.50%

12. 4.5 (2 głosów [1.67%])

Procent z głosów: 1.67%

13. 4 (7 głosów [5.83%])

Procent z głosów: 5.83%

14. 3.5 (4 głosów [3.33%])

15. 3 (5 głosów [4.17%])

Procent z głosów: 4.17%

16. 2.5 (1 głosów [0.83%])

17. 2 (2 głosów [1.67%])

Procent z głosów: 1.67%

18. 1.5 (1 głosów [0.83%])

19. 1 (1 głosów [0.83%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

21. 0 (6 głosów [5.00%])

Procent z głosów: 5.00%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 michal_zxc

michal_zxc

Plutonowy

• Użytkownik
  • 382 postów

Napisano 07.12.2006 - |01:03|

Straszny odcinek... nudny i nieciekawy jak dla mnie 3. Gdybym wczesniej nie ogladal SGA i zaczol od tego odc jakos przez przypadek to wiecej bym juz nie ogladal... A co do tarczy to w sumie fakt ze troche sie nie popisali scenarzyści, ale z drugiej strony mogla to byc jakas ulepszona (bo mozna jesc i pic) oslona, bo przeciez nasz doktorek nie mogl jej przesuwac po swoim ubraniu a grubasek moze... ale to tylko takie gdybanie ;]

Albo starszy model aktywujący się tylko gdy obiekty działają z odpowiednią siłą:)
Było powiedziane że "naszą" znaleźli w jednym z laboratoriów pradawnych (że pradawni nad nią pracowali) - więc to chyba był lepszy model:)

Użytkownik michal_zxc edytował ten post 07.12.2006 - |01:04|

• 0

"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam

#22 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 07.12.2006 - |05:12|

Było powiedziane że "naszą" znaleźli w jednym z laboratoriów pradawnych (że pradawni nad nią pracowali) - więc to chyba był lepszy model:)

taa :] ; to się chyba postęp nazywa; w starszym modelu nie mogą cię tknąć, a w nowszym topią cię jak chcą w beczce;

Użytkownik inwe edytował ten post 07.12.2006 - |05:12|

• 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#23 Shinad

Shinad

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 07.12.2006 - |10:12|

7/10 Fakt, odcinek jest dziurawy niczym... coś dziurawego :D

Co do tarczy wydaje mi się, że to inny model aniżeli znaleziony przez Rodney'a - tamten był z laboratorium badawczego, więc mógł to być prototyp.

No ale dlaczego Lucius nie pomiatał nimi tak jak najemnikami? W końcu tarcza działa w dwie strony, nie tylko gdy coś uderza w obiekt, ale też gdy obiekt uderza w coś...

Pewne obniżenie lotów po serii świetnych odcinków... niestety...
  • 0

#24 michal_zxc

michal_zxc

Plutonowy

• Użytkownik
  • 382 postów

Napisano 07.12.2006 - |11:09|

taa :] ; to się chyba postęp nazywa; w starszym modelu nie mogą cię tknąć, a w nowszym topią cię jak chcą w beczce;

Nie :D :) W starszym modelu topili cie jak chcieli:P A tarcza którą znaleźli na atlantis to był nowy eksperymentalny model;)
  • 0

"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam

#25 baloo

baloo

Plutonowy

• Użytkownik
  • 350 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 07.12.2006 - |12:32|

Po przeczytaniu kilku postów moja ocena odcinka wzrosła do 3!

Zacznę od plusów:
- tarcza wyładowała się w kluczowym momencie
- Rodney skrobiący scianę- " a łyżka na to: niemożliwe"
- zegar Batmana (chyba wejście do jego jaskini tez było za zegarem)

Czas na MINUSY:
- Nie daruję im tego jak uśmiercili Kolyę. W jakiejś nieudanej parodii westernu. (-5 punktów)
Moja wizja: Kolya zastaje złapany przez Genai, po drobnych torturach zostaje podarowany atlantis jako dar dyplomatyczny. jak tylko przynoszą związanego i krwawiacego Kolye, Shepard bez słowa wyjmuje guna i strzela my w łeb. mamy dramatyczne zakończenie wątku a Shepard traci dowodzenie wojskowe nad Atlantis za ten czyn (nie nadaje się na to stanowisko).

- odcinek przewidywalny jak chol...

-o wpadkach z tarcza nie wspominając

- jak lucjusz organizuje powstanie. CO TO za babka istna Nike- czekałem na teks " i nigdy więzej nie będę musiała mosować stóp i całować tego faceta." ale się nie doczekałem I RĘCE MI OPADŁY.

- scenarzyści mieli kilka pomysłow i wrzucili je do miksera.

- Najgorszy jak do tej pory odcinek serialu (3x03 mimo wszystko był świeżym pomysłem)

Zaczeło się od parodii bohatera ratującego miasto, jek się skończyło już napisałem

Przepraszam za ortografie(ę)
  • 0

#26 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 07.12.2006 - |19:10|

ocena 3. Po znajomości. Nie lubiałem Kolyi ale to był jedyny "imienny" wróg ekipy z Atlantis. Teraz zostają im tylko Wraith. Aż boje się zgadywać jakiego nowego przeciwnika wymyślą scenarzyści.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#27 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 07.12.2006 - |21:44|

OMG! Co to było?! Domyslałem się, że po bardzo dobrych ostatnich odcinkach przyjdzie czas na jakiś zapychacz, ale to już przegięcie. Odcinek totalnie beznadziejny, totalnie przewidywalny i zwyczajnie głupi. Po pierwszych 20 minutach jechałem na przewijaniu, bo chyba tych 40 minut bym nie zniósł.
Ocena: w pełni zasłużone 1
  • 0

#28 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 07.12.2006 - |22:48|

Średni odcinek ocena 6

Plusy:

- scenka rodem z westernu
- mina Teyli z 14 min
- Rodney i jego próba ucieczki za pomocą łyżki
- wreszcie zginął Kolyia ( nie lubiłem go )
- tarcza ( lubie zabawki pradawnych )

Minusy:

- Lucius
- mało dr Weir w tym odcinku :)
  • 0

#29 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 07.12.2006 - |22:58|

Wielka kicha :| Nawiązanie do jak na razie najgorszego odcinka SGA, tj. 3x03. Pojawienie się Genii trochę podniosło odcinek, ale nie za wiele.

+ Mckay i jego pomysł na ucieczkę
+ Genii

WIELKI MINUS - Koyla ginie (czy tylko postrzelony?) w beznadziejnym odcinku :| - bezsensowne usunięcie bohatera
- znowu banda wieśniaków ze słabą bronią zmusza do kapitulacji
  • 0
VeeDee

#30 _Coen_

_Coen_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów
  • MiastoGrabina k. Warszawy

Napisano 07.12.2006 - |23:35|

Nie wydaje mi sie, żeby w taki sposób uśmiercilii Kolię.
Mam nadzieję, że się jeszcze on pojawi, bo tylko dzięki temu ten odcinek jako tako dało się oglądać.
  • 0

#31 Piotr_1987

Piotr_1987

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 08.12.2006 - |00:08|

odcinek bardzo słaby :( ... jedyną dobrą stroną odcinka jest ... w sumie sam nie wiem, postać Lucjiusza mnie denerwuje :angry2: , mieszkańcy są na poziomie intelektualnym dzieci z przedszkola :huh: no i ogólnie postępowanie "elitarnych" żołnierzy Genii można porównać do jakości taktyki frontalnych ataków w I wojnie światowej :kropki: , jedną z najdziwniejszych dla mnie rzeczy było to iż mimo tarczy mogli utopić Lucka , loob scena gdy najpierw Shepard lata z nałożonym tłumikem a potem jusz bez ... po co zdejmować tłumik gdy kcesz zachować dyskrecje swoich działań ?? ... jedym z nielicznych plusików może być śmierć dowódcy innym plusem jest zachowanie Rodneya tak jak "ucieczka" :-D jak i gdy sie dowiedział iż został otruty :look: z pozostałych rzeczy miło było zobaczyć doktorka w odcinku gdyż bardzo loobie jego postać szkoda że będzie trzeba sie rozstać ... i pozostaje tylko oczekiwanie na następny odcinek :> ... oby lepszy :D ... byłbym zapomniał OCENA 3/10

Użytkownik Piotr_1987 edytował ten post 08.12.2006 - |00:09|

• 0
3x22 "Jeden mały krok dla Jaffa..."
7x20-21 "Za trzy dni, to będzie czwartek. Czwartek nam nie pasuje..."

#32 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 08.12.2006 - |00:32|

Średni odcinek. O ile dotąd zapychacze jakoś trzymały poziom, to tym razem jest inaczej. Nie dlatego, że jest tam Lucius, ginie Koya etc. tylko ze względu na totalne babole z tarczą osobistą. Być może powtórze po przedmówcach, ale:
-mokre włosy luciusa
-podtapianie Luciusa
-schwytanie Luciusa
-wyczepranie się tarczy i to akurat W TYM momencie.

Bzdury, skróty, dziury. Średnio. Czekam na Sunday z niepokojem w sercu.

Ocena-6
  • 0

#33 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 08.12.2006 - |10:28|

a ja jestem troche wnerwiony.. nie dosc, ze pojawily sie dopiero wczoraj konkretne torrenty, to jeszcze w jakims dziwnym formacie i musialem sie godizne bawic z kodekami... to jeszcze odcinek niezbyt udany... No ale coz, jako wierny fan obejrzalem "od deski do deski", troche sie posmialem, ale jakichs wielkich emocji we mnie ten odcinek nie wzbudził.. No moze poza scena.. "nastepnym razem opowiem wam, jak zostalem uwiedziony przez piekna Pradawna.." i mina Sheparda :) hiih
  • 0

#34 grekarn

grekarn

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoSiechnice

Napisano 08.12.2006 - |12:30|

Jak dla mnie to ta tarczy byla innym modelem niz ktora zanalazl Rodney.
Tamta Rodney nie mogl sam zdjac, a ta mozna bylo swobodnie zdjac z siebie. No i mialy inne klory. Mysle ze ta z Atlantis byla nowszym modelem.
  • 0
You All My Children Now Freddy K

#35 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 08.12.2006 - |13:14|

Tamta Rodney nie mogl sam zdjac

Mogl ... i to zrobil jak byl bardzo glodny. Na poczatku nie mogl tego zrobic poniewaz bal sie tej "istoty" ktora "straszyla" w Atlantis (ta czarna energia), wiec podswiadomie nie chcial jej zdjac.

No i mialy inne klory

Miala takie same kolory.
  • 0

#36 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 08.12.2006 - |17:53|

Mogl ... i to zrobil jak byl bardzo glodny. Na poczatku nie mogl tego zrobic poniewaz bal sie tej "istoty" ktora "straszyla" w Atlantis (ta czarna energia), wiec podswiadomie nie chcial jej zdjac.

Pleciesz androny Modes.
Obejrzyj sobie odcinek ponownie bo coś ci się niezbyt dobrze zapamiętał ;)

::. GRUPA TARDIS .::

#37 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 08.12.2006 - |21:28|

Dałem 7. Polubielem tego Luciusa to na plus. Na minus to ze Kolya sie wyprowadzil bo jego tez polubilem. Bez niego - i tu uwaga do autorow - cala rasa Genii nie ma juz nikogo wyrazistego w serialu - czyli tej rasy jak dla mnie juz po prostu nie ma!

I jeszcze na minus - po raz enty znowu ogladam te sama wioche ktora robi w co trzecim odcinku... it sux! :>
  • 0
Dołączona grafika

#38 Oprych

Oprych

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 80 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 08.12.2006 - |23:34|

a wszyscy zapomnieli o pobraniu krwi ;)
przecież wsadzili mu igłe, niestety tylko w rękę a tarcza nic...

na pewno najgorszy odcinek III serii i z powodzeniem może walczyć o tytuł najgorszego odcinka serialu

ps. takie marnotrastwo z Koya (chociaż osobiście nie lubiłem tej postaci :)
  • 0
Pozdrawiam
Oprych

#39 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 09.12.2006 - |00:23|

Z tą igłą to mu tarcza wtedy nie działała.

Za to mam połowiczne rozwiązanie problemu "tarcza niepodobna do tej z Atlantis". Otóż oba generatory wyglądają na takie same. Coś musi sterować podstawowymi funkcjami generatora. Przpuszcza on powietrze, ale już ciosu nie...można pokusić się o wnoisek, że tarcza jest programowalna. ta w Atlantis nie została ukończona, jej programownaie przerwano i stąd te problemy. A tarcza Luciusa była w pełni ukończona i stąd nie było z nią problemów.

Ale te mokre włosy to nadal bezsens jakiś.
  • 0

#40 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 09.12.2006 - |06:26|

Dałem 5.
Przez takie odcinki seriale są kasowane i słusznie bo to nuda, wtóność i głupota i niewiele więcej.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych