Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy Atlantis ma szanse dorownać SG1?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
238 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Czy Atlantis ma szanse dorównać SG1? (405 użytkowników oddało głos)

Czy Atlantis ma szanse dorównać SG1?

1. tak (91 głosów [60.26%])

Procent z głosów: 60.26%

2. nie (53 głosów [35.10%])

Procent z głosów: 35.10%

3. nie wiem (7 głosów [4.64%])

Procent z głosów: 4.64%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 Delphi

Delphi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 21.05.2004 - |21:33|

Troche ochłonąłem juz po SG1 :D i z perspektywy czasu uwazam, ze nowi bohaterowie pomogą serialowi. Ciągnięcie starych to bylaby pomylka. Zrobili co mieli zrobic i jesli pojawią się w drobnych epizodach nowego to wystarczy zeby powiązać seriale. Mam nadzieje, ze zaden se starych bochaterow nie pojawi się na dlużej niż jeden odcinek w nowym. Moze jakas postac 2 planowa....... jakis Herr General w White domku w wykonaniu Jacka to absolutny max. B) :D

Użytkownik Delphi edytował ten post 21.05.2004 - |21:34|

• 0

#22 Tom

Tom

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 31.05.2004 - |14:35|

Nie mozna pisac, ze Atlantis bedzie gorsze, lub lepsze niz SG-1 bo to tak naprawde jeden i ten sam serial. Napewno ma szanse rozwinac i uatrakcyjnic watki, ktore zainicjowane zostale w SG-1, bedzie napewno wiele nowych, ale to wszystko tak naprawde kontynuacja przygody z wrotami, ktora zostala zainicjowana w filmie. Watki sie troche rozbiegaja w zwiazku z odkryciem wrot w innej galaktyce i stad szansa na rozwiniecie skrzydel i na zwiekszenie ilosci odcinkow poprzez wprowadzenie niejako nowego serialu.
  • 0

#23 Smokun

Smokun

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 31.05.2004 - |18:04|

Będzie taki jak SG-1, czyli różny. Raz lepsze odcinki, raz gorsze.
Szczerze mówiąc liczę na fabułę z większą ilością sci-fi.
Mam tylko obawy o aktorów w nim grających, czy są w stanie
przyćmić tych grających w SG-1 ?
Bo w dużej mierze nasza ocena jest wypadkową nie tylko fabuły
ale także (a może przedewszystkim) kreacji aktorskich.
  • 0
Dołączona grafika

Smokun
"Poruszanie się szybciej od światła jest niemożliwe,
a już na pewno nie pożądane, bo zwiewa czapkę."
- Woody Allen

#24 Loki

Loki

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoCiechanów/Płock

Napisano 03.06.2004 - |08:26|

Gdybym miał porównywać SG1, do Atlantisa, to musiał bym użyć porównania. Mam nadzieje, że bedzie jak ze Enterpisem, a Voyagerem (oba mi sie podabały, pomysły były uper). Jeżeli wyjdzie z Atlantisa drugi Deep Space 9, to pójde ie pochlastam. Jestem za Atlantisem w każdym razie
  • 0
ISTNIEJĄ TRZY STRONY KAŻDEJ KWESTII:
-TWÓJ PUNKT WIDZENIA,
-JEGO PUNKT WIDZENIA i
-DO DIABŁA Z TYM WSZYSTKIM

#25 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 04.06.2004 - |11:27|

Gdybym miał porównywać SG1, do Atlantisa, to musiał bym użyć porównania. Mam nadzieje, że bedzie jak ze Enterpisem, a Voyagerem (oba mi sie podabały, pomysły były uper). Jeżeli wyjdzie z Atlantisa drugi Deep Space 9, to pójde ie pochlastam. Jestem za Atlantisem w każdym razie

eeee no czemu Ds9 uważasz za złe ..... wydaje mi sie ze to Voyager był słabszy od DS9 a nie odworotnie - moge to udokumentowac swoimi rozmyśłaniami ale to chyba nie ten dział ....

Czy Atlantis bedzie lepsze od SG1 ? - mysłe że najlepiej by było jakby sie wzajemnie uzupełniały ....
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#26 djcasey

djcasey

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 19.06.2004 - |20:09|

Wedlug mnie Atlantis ma szanse przebic sg1...ale wszystko bedzie zalezalo od pierwszego sezonu, ludzie naprawde duzo oczekuja, a producenci musza stanac na wysokosci zadania aby Atlantis byl swego rodzaju nowym "symbolem" aby nie spalil tego nad czym tak bardzo pracowano w Sg1, tzn. klimat, efekty, przed nowa ekipa (aktorzy) nie latwe acz kolwiek osiagalne zadanie. Mam nadzieje ze nie zawiode sie na nowej serii, na ktora naprawde oczekuje z niecierpliwoscia, chyba bardziej niz na 8 sezon, ktory z kolei mam nadzieje naprawde w wielkim stylu zakonczy Stargate SG-1.
  • 0

#27 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 24.06.2004 - |07:04|

Czy Atlantis ma szanse dorównać SG-1?
Oczywiście, że ma - i to duże szanse.
Jednakże powtórze to co napisałem już w temacie dotyczącym sezonu 9 SG-1.
Atlantis obawiam się bardzo - o wiele bardziej niż ewentualnego 9 sezonu SG-1 - a w szczególności tego co zrobią nowi aktorzy, bo jak tak patrzę sobie na ich twarze to jakoś nie bardzo chce mi się oglądać... jak na razie. :wacko:
  • 0

Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Dołączona grafika

#28 Sławko

Sławko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 24.06.2004 - |19:56|

Według mnie Atlantis jest potrzebne ale najbardziej będzie mi tam brakowało jednej postaci! Zgadnijcie jakiej?
To jest koronny tekst INDEED.

P.S.
Czy ktos dorówna tam tej postaci chyba nie :]
  • 0

#29 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 25.06.2004 - |08:54|

Według mnie Atlantis jest potrzebne ale najbardziej będzie mi tam brakowało jednej postaci! Zgadnijcie jakiej?
To jest koronny tekst  INDEED.

P.S.
Czy ktos dorówna tam tej postaci chyba nie  :]

Celna uwaga Sławko :D Zgadzam się z Tobą.

P.S. Witamy na forum ;)
  • 0

Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Dołączona grafika

#30 porii

porii

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 27.06.2004 - |11:46|

Myślę, że minie trochę czasu zanim przyzwyczaimy się do nowych postaci. Mi będzie szczególnie trudno pożegnać się z humorem O'neilla, którego braki w 7 sezonie wyraźnie osłabiły jego jakość. No i oczywiście z głęboko przemyślanymi wypowiedziami Teal'ca :D

Użytkownik porii edytował ten post 27.06.2004 - |11:48|

• 0

#31 Lavey

Lavey

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 07.07.2004 - |02:01|

no fakt, ale moze Atlantis wprowadzi Wrota na calkiem innny wyzszy poziom, moze to sprawi ze beda to lepszy serial, pozatym SG1 sie juz za dlugo ciagnie, trzeba nam czegos nowego i swiezego :)
  • 0

#32 j23

j23

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów
  • MiastoKętrzyn

Napisano 07.07.2004 - |22:46|

SG1 jest super ,ale "świeża krew" się przyda. Spojrzenie z trochę innego punktu , czemu nie. :D Jednak O'neilla i jego humoru chyba nikt nie zastąpi :( A to wielka szkoda :( :( Mimo to i tak obejrzę
  • 0

#33 Lavey

Lavey

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 08.07.2004 - |22:39|

oj tak :) pozatym ciekaw jestem jak wrota beda wygladac w atlantis, bo na preview widac je tylko statycznie a nie w akcji :) ciekaw jestem jak te swiatelka bada wygladac, ale szkoda ze juz nie bedzie krecenia wrotami :/
  • 0

#34 wolverine5

wolverine5

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów
  • MiastoKatowice-Giszowiec

Napisano 11.07.2004 - |15:38|

Atlantis ciekawie sie zapowiada ale wg mnie nie odniesie takiego sukcesu jak SG-1, glownie z powodu obsady, klimat jaki panowal w SG-1 po czesci zawdziecza obsadzie McGuvyer i jego specyficzne poczucie humoru, Teal'c i reszta tworzyla klimat jakiego bedzie brakowac Atlantisowi. Ale nie przekreslam Atlantisa. Napewno bedzie to cos nowego, swiezego. :wacko:
  • 0

#35 George

George

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 17.07.2004 - |10:32|

Dajmy mu jednak szanse - moze nie bedzie zle ;)
  • 0

#36 mIlOsZEk

mIlOsZEk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 17.07.2004 - |14:57|

ja sadze, ze zdecydowanie Atlantis ma szanse dorownac SG-1. Aktorzy wywarli na mnie bardzo pozytywnie wrazenie..szczegolnie Sheppard, Ford i Teyla. Na razie malo wiemy, seria dopiero sie rozpoczela ale musze przyznac, ze premiera bardzo interesujaca i ciekawa. Wraith sa straszni (i tacy maja byc) wiec bedzie wielka przyjemnosc pokonac ich :) Czekamy na nastepne odcinki!
  • 0

#37 rodpod

rodpod

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 18.07.2004 - |20:20|

właśnie obejżłem 1 i 2 odcinek SG Atlantis. no po prostu poezja. niewiele filmów może poszczycić się tyloma efektami specjalnymi co seria SG, ale Atlantis przebił wszystko co było w serialach.... czekam na następne odcinki :mniam:

wrota mają inne szewrony, ale sposób wybierania ten sam... Atalantyda jest po prostu :mniam:. Akcja równie bombowa. Sheppard jest po prostu rewelacyjny. świetnie grana postać :oki:

Użytkownik rodpod edytował ten post 18.07.2004 - |20:22|

• 0

#38 heban

heban

Szeregowy

• Użytkownik
  • 58 postów

Napisano 18.07.2004 - |21:16|

Właśnie zaliczylem pierwsze dwa odcinki wsumie byly ok. Ale teraz wiem skad ludzie wiedza ze istnieja wampiry. :-)
Mam nadzieje ze kolejne beda ruwnie dobre.
  • 0

#39 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 18.07.2004 - |21:31|

wrota mają inne szewrony, ale sposób wybierania ten sam...

Czy my oglądaliśmy napewno ten sam serial? Bo akurat sposób wybierania był diametralnie różny od tego na Ziemii <_<
  • 0

#40 FanCom

FanCom

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów
  • MiastoWars i Sawa

Napisano 19.07.2004 - |18:26|

Po obejżeniu pierwszych "dwu odcinków"
Jestem bliski stwierdzenia że Atlantis może pobić SG1.
Naprawdę jestem pod wrażeniem :wub: :piwo:

FanCom
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych