Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stargate: Worlds

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
85 odpowiedzi w tym temacie

#21 elbereth

elbereth

Kapral

• Email
  • 234 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 09.03.2006 - |21:53|

bardzo często się zastanawiam.

gratuluję ;]

te "miliony" w nie grających to w 95 % japończycy !

hmm a to ciekawostka.
czyli producenci utrzymują całą mase serwerów dla europy obu ameryk i australii łącznie tylko dla 5% graczy? tak?
khm mówiłeś coś o zastanawianiu się nad tym co piszesz czy mi sie wydawało? ;/
BTW: NAWET jeśli to prawda choć wątpie to człowieku - co Ty w ogóle próbujesz mi powiedzieć? że to że w te gry grają japończycy to znaczy że te gry są złe? a czymże różnią się ci japończycy od nas? dlaczego są gorsi? dlaczego przekreślasz gry które mogą im sie podobać? odjęło mi mowe jak zobaczyłem taki absurd...
naprawdę ZASTANÓW się zanim coś napiszesz.

oza tym do twojej wiadomości, ludzi i klanów grających w najlepsze FPS-y jest zapewne równie dużo jeśli nie więcej niż tych grających w mmorpg...

można wiedzieć co to ma do rzeczy?
dla Twojej wiadomości ludzi grających w karty też jest więcej niż tych grających w mmorpg. czy to czyni gatunek mmorpg bezwartościowym i nudnym?
jak to było z tym zastanawianiem się...?

mmorpg tak, bo gra w to dużo ludzi....Fascynujący argument.

cóż przynajmniej związany z tematem (nie jak Twoje o FPS-ach, lub mocno wątpliwe dane na temat narodowości graczy).
i nie wiem czy coś z oczkami nie tak czy może czytanie ze zrozumieniem zawodzi bo nie jest to mój jedyny argument. polecam przeczytać mój post jeszcze z raz lub dwa może coś się rozjasni.
i tak, jest to sensowny argument. gdyby gatunek ten nie cieszył się powodzeniem nie grałoby w tego typu gry tyle osób. to jest fakt. z faktami się nie dyskutuje.
wraz z coraz większą dostępnością internetu rozrywki sieciowe cieszą się coraz większą popularnością. to również jest fakt.

teraz pytanie za 100 punktów. w jakie gry z tego gatunku grałeś i przez jak długo by mieć prawo wygłaszać takie opinie?
  • 0

#22 Lukassuss

Lukassuss

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 10.03.2006 - |18:57|

Nie widzę sensu dyskusji z tobą, bo najwidoczniej jesteś typem człowieka "co ty do mnie rozmawiasz, ja i tak wiem najlepiej".

Odpowiem ci tylko na twoje pytanie za 100 pkt - dość długo (praktycznie od początku kiedy się ukazał w Polsce) grałem w World of Warcraft bo zawsze byłem fanem tej gry ale ten tytuł mnie po prostu znudził. Więc wyobraź sobie, że mam pojecie o tych grach. Są nudne. Dla mnie.

Ty możesz grać w nie dniami i nocami.
  • 0
Nie to ładne co mówią ale to co się komu podoba... czyli "de gustibus..."

#23 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 11.03.2006 - |01:03|

Spokojnie mi tu Panowie - nie robić kłótni! Jak chcecie się kłócić - proszę na PM lub GG.
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#24 elbereth

elbereth

Kapral

• Email
  • 234 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 11.03.2006 - |21:27|

nie kłócimy się ja jestem spokojny ;]

Więc wyobraź sobie, że mam pojecie o tych grach. Są nudne. Dla mnie.

łe no stary, normalnie zwracam honor. grałeś w 1 (słownie: jedną) gre z tego gatunku i już jesteś wszystkowiedzący?
pięknie. gratuluję.

myślę że można zakonczyć tą rozmowę i udowodniłem Ci że nie masz racji. nie chcesz się do tego przyznać. Twoja sprawa. świadczysz sam o sobie.
pozdr
  • 0

#25 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 12.03.2006 - |17:54|

Żeby nie było, że robię tylko off-topic :)

Osobiście uważam, że w grach typu MMO drzemie potężny potencjał.

Grałem w sumie w dwie gry tego typu - Mu Online i Knights Online (w to zresztą ciągle gram :))

Najdziwniejszą kwestią tutaj jest fakt iż gry takie, często stają się miejscem gdzie porozmawiać mogą ze sobą fani (na zaimplemetowanym chacie). Poza tym gry tego typu dają dużą możliwość urozmaicenia rozgrywki.

Z drugiej strony - klasyczny rodzaj gier też jest ważny. :)

Podsumowując - oba gatunki są ważne - jeśli będzie produkt w obu kategoriach wyjdziemy na tym lepiej jako fani - każdy wybierze sobie to, co będzie go interesowało :)
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#26 LosbekoczoS

LosbekoczoS

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 28.05.2006 - |17:09|

Wtrącajac swoje 5 groszy.

MMORPG wcale niejest getunkiem jednoznacznie okreslonym.

Przykładowo wymieniono tutaj gre WOW ktora dlamnie akuratnio niejest najlepszym przedstawicielem MMO. Istnieje naprawde wiele gier MMo gdzie nie biega sie z mieczykiem i bije potworki, a juz od samych producentów zalezy naprawde duzo. Przykladem tego niech bedzie takie EVEonline( Przeniesienie kosmosu na komputer ), Matrix online( film interaktywny) czy tez World War II online( typowy FPS ). Gry MMo sa przyszłoscia rozrywki komputerowej ( czasy internetu to czasy gier multiplayer )

Wracajac do tematu jak gra MMO moze byc stworzona na podstawie SG mysle ze bedzie to cos w stylu Matrix online. Logujesz sie patrzysz czy niemasz jakis "wspołkompanow" chetnych do grania razem i wyruszasz na misje. Wiadomo ze im wyzszy LVL misji tym wieksza liczba osob potrzebnych do ukonczenia pomyslnie misji, ale jakies proste zapewne da sie zrobic samemu( przeciez idea MMo to granie z kims a nie samemu ). Niepozostaje nic tylko czekac czym zaskocza nas producenci.

PS. gry MMO platne zdecydowanie tak, ma sie pewnosc ze sa dalej rozwijane, ktos pracuje nad naprawa bugow itp. Smutne jest to ze Polacy wciaz twierdza ze ceny gier MMo sa za wysokie dlanich( wola wydac kase np na piwo) i wola free shardy ktore niestety w wiekszosci przypadkow sa ledwie 1% tego co daje prawdziwa gra.( przykładem tego sa np free shardy WOW.)

PS2 Nieobrazajac nikogo powiem jak to uslyszalem od kolegi grajacego w EVE ( przez wielu nazywana jedna z najtrudniejszych gier MMO) " MMO nie dla Idiotow "
  • 0

#27 PacoZyga

PacoZyga

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 12.06.2006 - |19:29|

Witam i że wtrące moje 3 grosze: osobicie grałem w 2 mmorpg-i lineage 2 i WoW. Osobicie bardziej podobał mi sie WoW a co do rozwiązania ilosci serwerów to nie zapominajcie że nawet w WoW-ie istnieją serwery prywatne na których moim zdaniem gra około 70% społeczności(oczywiście mówie tu o polakach)tej gry, oczywiście maja wady np. niedziałające wszystkie speele itp. ale ludzie sie do tego nie zrażają i grają. Moim skromnym zdaniem właśnie MMORPG to przyszłość gier komputerowych.
  • 0

#28 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 522 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 30.07.2006 - |11:11|

Troche tutaj cicho więc pozwole sobie podać linka do chyba oficjalnej stronki Stargate Worlds:
http://www.stargateworlds.com/

• 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#29 Ground

Ground

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów
  • MiastoPrzemyśl

Napisano 22.08.2006 - |11:26|

Z checia bym w to zagral. Mam nadzieje ze bedzie to cos w stylu WoW, z tanim abonamentem.
  • 0

#30 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 22.08.2006 - |11:35|

A ja mam wręcz odwrotną nadzieję, że to będzie coś w stylu Stargate z tanim abonamentem :D
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#31 Ground

Ground

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów
  • MiastoPrzemyśl

Napisano 22.08.2006 - |12:13|

chodzilo mi ze tego typu gra dzialajaca na podobnych zasadach. Ale w swiecie Stargate to chyba oczywiste :D
  • 0

#32 SiLenT

SiLenT

Redakcja GHN

• VIP
  • 271 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 25.08.2006 - |13:07|

Gra zostala skasowana. Mozna o tym przeczytac na mmorpg.com. Tekst jest po angielsku.

Tak czy inaczej mozna sie z niego dowiedziec ze gra miala sie pojawic mniejwiecej w czesi 12 sezonu serialu, a jako ze ten zostal sksowany tak tez cala i gra stoji teraz pod wielkim znakiem zapytania.
  • 0

Greed is eternal.

#33 Ground

Ground

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów
  • MiastoPrzemyśl

Napisano 25.08.2006 - |18:45|

co za glupota. Likwidowac swietna gre, w wspanialym swiecie sci-fi w ktorym kazdy fan by chcial byc i walczyc przeciwko wrogowi lub nim byc. Z powodu anulowania przez Sci-Fi Channel serialu SG-1. Cos mi sie zdaje ze MGM sie na to nie zgodzi. Beda walczyc. To sa ogromne pieniadze. A jak juz ta gra jest przynajmniej w polowie zrobiona, to az szkoda.
  • 0

#34 Badas

Badas

Kapral

• Użytkownik
  • 168 postów
  • MiastoKraków

Napisano 26.08.2006 - |12:05|

No oni chyba powariowali :evil: . Najpierw SG: Alliance, a teraz SG: Worlds... Jak takdalej pójdzie to nigdy się nie doczekamy oficjalnej gry na podstawie Gwiezdnych Wrót :(
  • 0

#35 gymir

gymir

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów
  • MiastoKraków

Napisano 30.08.2006 - |18:43|

Napewno została anulowana?
To nie bardzo rozumiem dlaczego inwestują w silnika Unreal Engine 3
[http://www.gry-onlin...3.asp?ID=28116]
  • 0

#36 Tishi

Tishi

Starszy szeregowy

• Email
  • 120 postów
  • MiastoWanaty k. Cz-wy

Napisano 30.08.2006 - |18:56|

W marcu bieżącego roku informowaliśmy Was, że producenci Stargate Worlds, programu z gatunku MMORPG z akcją osadzoną w uniwersum popularnego serialu telewizyjnego o nazwie Gwiezdne Wrota, zamierzają wykorzystać jako podstawę developerską dla gry technologię BigWorld. Okazuje się, że nadchodzący tytuł będzie korzystał nie tylko z dobrodziejstw w/w zestawu zintegrowanych narzędzi, ale także ze świeżo nabytej technologii graficznej. Zespół developerski Cheyenne Mountain Entertainment poinformował, że podpisał umowę z firmą Epic Games, dzięki której nabył prawa do wykorzystania w Stargate Worlds silnika Unreal Engine 3.

Dołączona grafika

Przypomnijmy, że świat Stargate Worlds będzie odpowiadał temu, który przedstawia seria telewizyjna, a zatem akcja toczyć się będzie na przełomie XX/XXI wieku, kiedy to w przestrzeni kosmicznej trwa walka o wpływy pomiędzy poszczególnymi Władcami Systemów i rasą Tok'ra oraz Asgard i Replikatorami. Dostępne dla grających rasy zostały podzielone na trzy główne ugrupowania. Pierwsze, zrzeszające m.in. Ludzi, Asgard i Tok'ra, nosi nazwę Wolnych Ludzi i pełni rolę dobrej strony. Drugie, to Kontrolowani Ludzie, czyli praktycznie wszyscy Goa'Uld, na czele z Władcami Systemów. Są oni, rzecz jasna tymi "złymi". Ostatnią frakcją jest tzw. Grupa Entropi, w skład której wchodzą Replikatory. Celem jej przedstawicieli jest wyłącznie destrukcja.

Ciekawie się zapowiada, miejmy nadzieję że gra będzie równie dobra jak jej pierwowzór :)
  • 0

#37 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 522 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 30.08.2006 - |20:27|

pozatym poszukują nowych grafików, więc coś tu nie pasuje :huh:
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#38 Ground

Ground

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów
  • MiastoPrzemyśl

Napisano 31.08.2006 - |08:51|

MMORPG na silniku U3. To bedzie masakara. Zalozenia tego typu gry maja byc malo wymagajace. A tu trzeba bedzie miec porzadnego kompa i mocne lacze. Ehh zobaczmy, moze do tego czasu kazdy z nas unowoczesni swoja maszyne.
  • 0

#39 quisatz

quisatz

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoPiotrkow

Napisano 07.09.2006 - |20:39|

Dziala to bedzie dzialac czy kolejny pozucony projekt?
  • 0

A kiedy podniosł sie z kaluzy krwi jego serce ogarnol gniew.

#40 SiLenT

SiLenT

Redakcja GHN

• VIP
  • 271 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 12.09.2006 - |09:54|

Chyba dziala, na mmorgp.com czytalem ze cos sie rusza, wic moze nie wszystko stracone, pozyjemy zobaczymy.
  • 0

Greed is eternal.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych