hehe, ja też nie wszystkie łapię, ale jednak te lata żerowania na Pro7, kiedy nasza TV jeszcze nie wiedziała, co to serial amerykański, zdecydowanie ułatwiają sprawę...
hmmm... tak sobie myślę, że może warto byłoby walnąć jakąś taką encyklopedię Psych dla widzów PL, gdzie by się wytłumaczyło tego typu odniesienia w każdym odcinku, czasami po prostu człowieka w danej chwili nie oświeci, czasami wspominane są seriale, które nigdy nie były u nas emitowane... pomyślimy

z takich w miarę świeżych, które utkwiły mi w pamięci, to te zabójczo wzorzyste koszule z odcinka Along The Stretch Comes Murder... Shawn powiedział, że wyglądają, jak wyjęte prosto z szafy pana Furleya i normalnie LOL, bo to święta prawda i kocham ich za ukłon w stronę serialu, na którym się praktycznie wychowałam i który jest dla mnie prawdziwym skarbeńkiem... a mowa tu o Three's Company, który nigdy u nas w TV nie był emitowany, za to został, delikatnie mówiąc, zarżnięty przez naszą polską wersje, oh humanity, pt. Lokatorzy... gdzie odpowiednikiem, a raczej nędzną namiastką pana Furleya jest bodajże pan Roman, którego gra Kopiczyński... nie jestem jednak w stanie nawet stwierdzić, czy pan Roman nosi takie koszule

Fotek jest mało, musiałabym sama wyłuskać coś z DVD, ale na
http://www.threescom...y/www/cast.html można zobaczyć 3 foty, z czego ostatnia jest najbardziej odjazdowa i taka typowa dla Ralpha Furleya (Don Knotts).