Skocz do zawartości

Zdjęcie

Psych

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
75 odpowiedzi w tym temacie

#21 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 19.08.2007 - |13:50|

http://rapidshare.co.../jr_at.zip.html
http://rapidshare.co.../jr_at.z01.html
http://rapidshare.co.../jr_at.z02.html
http://rapidshare.co.../jr_at.z03.html
http://rapidshare.co.../jr_at.z04.html

w razie problemów, robione archiwizatorem TugZIP

do rozpakowania należy wiedzieć: psych13
--------------------------------------------------

Użytkownik SliderOh edytował ten post 20.08.2007 - |06:14|

• 0
Dołączona grafika

#22 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 19.08.2007 - |21:42|

SliderOH: spoiler? no dziekuje za popsucie 208 odcinka. 2,5 lata pdzebywania na forum i status czlonka grupy hatak ... oczekiwalem wiecej :(.

Użytkownik Modes edytował ten post 19.08.2007 - |21:44|

• 0

#23 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 20.08.2007 - |06:08|

na żadnej stronie TV ogólnodostępny jednozdaniowy opis odcinka czy preview następnego odcinka nie ma statusu spoilera, w przeciwnym wypadku powinni całą oficjalną stronę serialu przemianować na spoilerfix 2 i zbanować wszystkie wywiady z aktorami, blogi bohaterów i dostępne previews... to, że nie wstawiłam znaczników spoiler nie wynika z tego, że masz do czynienia z ......... , która nie wiadomo co robi w grupie hatak, tylko po prostu dla mnie to nie był żaden spoiler...

niemniej jednak wpis edytowałam, przepraszam, i dalsze info zatrzymuję dla siebie...

Użytkownik SliderOh edytował ten post 20.08.2007 - |08:53|

• 0
Dołączona grafika

#24 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 09.09.2007 - |13:27|

Czy drugi sezon ma rzeczywiście mieć 9 odcinków? Na psych.usanetwork.com, jest napisane, że w ten piątek będzie "Season finale"... To bez sensu, zwłaszcza, że pierwszy sezon miał 15 odcinków.

Użytkownik garus edytował ten post 09.09.2007 - |13:28|

• 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#25 mortis4321

mortis4321

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 09.09.2007 - |13:52|

Czy drugi sezon ma rzeczywiście mieć 9 odcinków? Na psych.usanetwork.com, jest napisane, że w ten piątek będzie "Season finale"... To bez sensu, zwłaszcza, że pierwszy sezon miał 15 odcinków.

Podobnie jak to było rok temu sezon podzielony jest na 2 czesci:

CURRENT SEASON:
2 (16 episodes)

ADDITIONAL NOTES:
the show's second season will be split into two halves - summer 2007 (nine episodes) and winter 2008 (seven episodes)

zrodlo: http://www.thefutonc...h.aspx?id=psych

Użytkownik mortis4321 edytował ten post 09.09.2007 - |13:52|

• 0

#26 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 09.09.2007 - |20:29|

w przypadku sezonu 1 druga część sezonu zaczynała się 19 stycznia, więc w przypadku s2 myślę, że znowu trzeba poczekać do stycznia...
  • 0
Dołączona grafika

#27 lovelypl

lovelypl

Szeregowy

• Użytkownik
  • 47 postów
  • MiastoTarnów

Napisano 09.09.2007 - |20:57|

Witam,

Oglądam "Psych" na bieżąco, jesli można tak powiedzieć. Co o nim sądzę? Lekki, fajny i przyjemny, ale... jak dla mnie w drugim sezonie jest za dużo odnośników do "kultury" amerykańskiej. OCzywiście rozumiem, że jest to serial na rynek amerykański. Niemniej ilość nazwisk czy tytułów, którymi sie przerzucają jest za duża. Mnie osobiście nic te nazwiska nie mówią.
Pomimo tego, serial polecam jako uzupełnienie np. "Monka" :)
  • 0

#28 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 09.09.2007 - |21:24|

Witam,

Oglądam "Psych" na bieżąco, jesli można tak powiedzieć. Co o nim sądzę? Lekki, fajny i przyjemny, ale... jak dla mnie w drugim sezonie jest za dużo odnośników do "kultury" amerykańskiej. OCzywiście rozumiem, że jest to serial na rynek amerykański. Niemniej ilość nazwisk czy tytułów, którymi sie przerzucają jest za duża. Mnie osobiście nic te nazwiska nie mówią.
Pomimo tego, serial polecam jako uzupełnienie np. "Monka" :)

To samo mogę powiedzieć i ja, za dużo nazwisk amerykańskich. Jeszcze inne żarty o kulturze USA rozumiem, ale nazwisk wcale ;]
  • 0

#29 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 10.09.2007 - |07:49|

hehe, ja też nie wszystkie łapię, ale jednak te lata żerowania na Pro7, kiedy nasza TV jeszcze nie wiedziała, co to serial amerykański, zdecydowanie ułatwiają sprawę...

hmmm... tak sobie myślę, że może warto byłoby walnąć jakąś taką encyklopedię Psych dla widzów PL, gdzie by się wytłumaczyło tego typu odniesienia w każdym odcinku, czasami po prostu człowieka w danej chwili nie oświeci, czasami wspominane są seriale, które nigdy nie były u nas emitowane... pomyślimy :D

z takich w miarę świeżych, które utkwiły mi w pamięci, to te zabójczo wzorzyste koszule z odcinka Along The Stretch Comes Murder... Shawn powiedział, że wyglądają, jak wyjęte prosto z szafy pana Furleya i normalnie LOL, bo to święta prawda i kocham ich za ukłon w stronę serialu, na którym się praktycznie wychowałam i który jest dla mnie prawdziwym skarbeńkiem... a mowa tu o Three's Company, który nigdy u nas w TV nie był emitowany, za to został, delikatnie mówiąc, zarżnięty przez naszą polską wersje, oh humanity, pt. Lokatorzy... gdzie odpowiednikiem, a raczej nędzną namiastką pana Furleya jest bodajże pan Roman, którego gra Kopiczyński... nie jestem jednak w stanie nawet stwierdzić, czy pan Roman nosi takie koszule :D

Fotek jest mało, musiałabym sama wyłuskać coś z DVD, ale na http://www.threescom...y/www/cast.html można zobaczyć 3 foty, z czego ostatnia jest najbardziej odjazdowa i taka typowa dla Ralpha Furleya (Don Knotts).
  • 0
Dołączona grafika

#30 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 10.09.2007 - |13:33|

hmmm... tak sobie myślę, że może warto byłoby walnąć jakąś taką encyklopedię Psych dla widzów PL, gdzie by się wytłumaczyło tego typu odniesienia w każdym odcinku, czasami po prostu człowieka w danej chwili nie oświeci, czasami wspominane są seriale, które nigdy nie były u nas emitowane... pomyślimy :D

To nie jest zły pomysł, ale forma wiki chyba by nie pasowała ;) (Hosting to nie problem ;P)

Użytkownik garus edytował ten post 10.09.2007 - |13:33|

• 0

#31 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 10.09.2007 - |20:10|

nie myślałam o wiki, a raczej po prostu o opisach każdego odcinka, myślę, że w przerwie znajdę czas, żeby zrobić na próbę ze 2-3 epy, potem można wspólnymi siłami wypracować jakiś najbardziej pasujący system :D
  • 0
Dołączona grafika

#32 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 16.09.2007 - |19:54|

2x08
Polski (jak zwykle niezbyt pozytywny) akcent wkradł się nawet do Psych, kiedy to Shawn wspomina o polskiej niani ;D

Użytkownik garus edytował ten post 16.09.2007 - |19:55|

• 0

#33 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 20.09.2007 - |16:38|

No to cześć letnia sezonu 2 za nami, w zimowej zobaczymy 7 odcinków.
Od wczoraj wiadomo też, że będzie sezon 3, również 16 odcinków :)
Jeszcze tylko niech Monk dostanie sezon 7 i będzie pełnia szczęścia :)
  • 0
Master of possimpible ;)

#34 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 21.09.2007 - |06:49|

Hehe, oni już chyba z deka wcześniej wiedzieli o tym sezonie 3, chociaż oficjalnie ogłosili to niedawno :D W jednym z komentarzy Steve Franks mówił o jednym odcinku, który jest planowany na s3 i mówił tak, jakby to było już przyklepane :D
  • 0
Dołączona grafika

#35 Faber

Faber

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów
  • MiastoKraków

Napisano 06.12.2007 - |17:17|

Według Episode World kolejny odcinek Psych już jutro, to pewne info?
  • 0
Dołączona grafika

#36 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 06.12.2007 - |19:47|

Jutro jest odcinek świąteczny ;) Kontynuacja tak jak planowano.
  • 0

#37 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 12.10.2008 - |11:12|

Dzisiaj o godzinie 13.15 startuje na TVP1 pierwszy sezon "Psycha" pod tytułem "Świry". :]
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#38 HiStoryk

HiStoryk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 12.10.2008 - |11:26|

Dzisiaj o godzinie 13.15 startuje na TVP1 pierwszy sezon "Psycha" pod tytułem "Świry". :]

No cóż, bardzo twórcze tłumaczenie tytułu:D A tak na marginesie Psych dostał zielone światło na kolejny sezon:)
  • 0

#39 lovelypl

lovelypl

Szeregowy

• Użytkownik
  • 47 postów
  • MiastoTarnów

Napisano 12.10.2008 - |12:25|

No właśnie na TVP rozpoczął się serial "Świry". Dżizas! Kto pozwolił na takie tłumaczenie. Jak usłyszałem, to padłem :)
  • 0

#40 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 12.10.2008 - |13:14|

Tłumaczenie w serialu nie jest złe, bo właśnie oglądam ;) Za to tytuł ciekawie wygląda w programie: "Świry - serial kryminalny". I wszystko jasne :rolleyes:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych