Skocz do zawartości

Zdjęcie

Vanished

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
217 odpowiedzi w tym temacie

#21 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 01.09.2006 - |11:25|

obejrzalem pod rzad 2 pierwsze odcinki i szczerze mowiac, serial sredni. Lubie, kiedy akcja pedzi do przodu, ale w Vanished wszystko dzieje sie zbyt szybko, na dodatek jest bardzo przekombinowane i sztucznie pokrecone. Najbardziej kluje w oczy fakt, ze z jednej strony FBI szybko wszystko laczy i rozkminia przy pomocy najnowszej techniki, a z drugiej zupelnie nie monitoruje polaczen i spotkan czlonkow rodziny senatora, co przeciez powinno byc pierwsza rzecza, jaka policja w takiej sytuacji robi. Aktorstwo takze srednie, szczegolnie glowny bohater im dalej w las, tym coraz mniej mnie mnie przekonuje, a powinno byc na odwrot.

Jesli chodzi o sama fabule, to mam pewne podejrzenia, ktore jak olsnienie nadeszly w momencie odkrycia tego starego miasta widmo (swoja droga, super motyw!). Otoz moim zdaniem za wszystkim stoi jakas wiekowa organizacja wolnomularzy aka masonow, ktorych podstawowym celem jest przejecie wladzy nad calym swiatem, a przede wszystkim nad Ameryka. Zagadkowe porwania zon przedstawicieli wladzy, tajemne karty i symbole oraz ogrom calego przedsiewziecia wyraznie na to wskazuja. I taki pomysl na serial mi sie podoba - malo tego bylo. Tyle ze wykonanie mogloby byc zdecydowanie lepsze...
  • 0

#22 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 01.09.2006 - |19:30|

zaiste ciekawa. Dla mnie najciekawszym była scena, gdy główny bohater (rzecywiście irytujaca postać) spoglada na tą ulice w podziemiu (może mi sie to przewidziało?). Od razu skojazyła mi się z Lamb Lied Down on Broadway - Genesis. Czyzby rzeczywiście serial zmierzał w kierunku fantasmagorii.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#23 Mariusz Saint

Mariusz Saint

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów
  • MiastoNowy Sącz

Napisano 02.09.2006 - |23:47|

Obejrzałem drugi odcinek, moim zdaniem dużo lepszy od pierwszego. Może dlatego, ze już "oswoiłem się" z postaciami i z dość szybkim mieszaniem wątków w tym serialu :) Fabuła mi się podobała, akcja też truchta sobie raźno do przodu, czekam z niecierpliwością na dalsze odcinki i mam nadzieję, że tendencja wzrostowa zostanie utrzymana :)
  • 0
kaminaclose.jpg

#24 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 06.09.2006 - |11:58|

heh, no i wyglada na to, ze mialem nosa :D Trzeci odcinek juz bardzo wyraznie wskazuje na to, ze za cala akcja stoi jakas potezna, tajemna organizacja, ktora ma wszedzie wtyki i widzi wszystko, tak jak sam Bog. Podoba mi sie ten motyw coraz bardziej :)
  • 0

#25 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 06.09.2006 - |20:48|

heh, no i wyglada na to, ze mialem nosa :D Trzeci odcinek juz bardzo wyraznie wskazuje na to, ze za cala akcja stoi jakas potezna, tajemna organizacja, ktora ma wszedzie wtyki i widzi wszystko, tak jak sam Bog. Podoba mi sie ten motyw coraz bardziej :)

Wszystko na to wskazuje. Autorzy są bardzo wstzremiężliwi w uchylaniu rąbka tajemnicy, ale mozna oczekiwać jakiegoś rodzaju globalnego spisku. Serial mi się zaczyna coraz bardziej podobac. Zasr=trzeżenia mam jedynie do części obsady aktorskiej.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#26 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 07.09.2006 - |20:00|

Trzeci odcienek podtrzymuje poziom poprzednich czyli 4+. Wydaje sie ze tylko gliniarz nie spiskuje ;) Brakuje mi tylko by porywacze bardziej starali sie igrac z Keltonem, by nawiazala sie miedzy nimi powazniejsza gra psychologiczne, wiecej zagadek i niedomowien.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#27 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 07.09.2006 - |23:08|

3 odcinek trzyma poziom :)
Narazie źli prowadza ;>
Ale Fbi sie stara jak i pani dziennikarka :)
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#28 Quentin

Quentin

Starszy plutonowy

• Email
  • 581 postów
  • MiastoKrzesło przed kompem

Napisano 07.09.2006 - |23:09|

Zastrzeżenia mam jedynie do części obsady aktorskiej.

No dokładnie. Bezpłciowy ten Kelton strasznie.

Serial w porządku, sympatycznie się go ogląda, ale jak się na dobre rozkręci PB i Lost to Vanished niczyjej uwagi raczej nie przykuje na dłużej.
  • 0
Bezpłciowa sygnatura zgodna z regulaminem.

#29 martina29

martina29

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 09.09.2006 - |09:31|

ile odcinków przewidziano w Vanished?
  • 0
::. GRUPA TARDIS .::

Dołączona grafika

#30 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 09.09.2006 - |09:46|

ile odcinków przewidziano w Vanished?

podlaczam sie do pytanka :) wiem tylko, ze poczatkowo planowano 6 odcinkow...
  • 0

#31 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 09.09.2006 - |10:10|

podlaczam sie do pytanka :) wiem tylko, ze poczatkowo planowano 6 odcinkow...

na dzień dzisiejszy narazie nic sie nie zmieniło.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#32 deathnoise

deathnoise

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 12.09.2006 - |19:27|

http://tv.ign.com/ar...2/732304p1.html

Kolejny odcinek Vanished mozna obejrzec za darmo i calkowicie legalnie, w sieci!!
  • 0

#33 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 14.09.2006 - |16:58|

Serial w skali od 1 do 10 to mocna ósemka :D Ale do Prison Break brakuje dużo, bo nie trzyma w napięciu tak jak PB :)
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#34 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 16.09.2006 - |21:13|

4 odcinek za mna :)
Coraz fajniej jest !!
Masoni
Trumna na starym secesyjnym cmentarzu
Ktos wynajety do sprzatniecia Bena?
Marcy ten teges z Sedzia nominowanym do sadu najwyzszego :>

dzieje sie

9 za odcinek
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#35 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 18.09.2006 - |01:14|

Ktoś wyżej napisał, że Vanished nie trzyma napięcia i poziomu Prison Break. Będę uprzejmy się z tą opinią nie zgodzić.
Vanished jest rewelacyjny, szybki, tajemniczy i pełen napięca.
Wg mnie to rewelacja i nie jest gorszy niż PB - to podobny b. wysoki poziom.
Po 1-04 jest rewelacyjnie ciekawie i zapowiada się, że będzie coraz ciekawiej. Dla mnie Vanished to zaskakujące i miłe odkrycie.

Użytkownik Gaj edytował ten post 18.09.2006 - |01:16|

• 0

#36 Kamil

Kamil

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 18.09.2006 - |01:20|

Z odcinka na odcinek coraz lepiej sobie radzi ten serial... Powiedziałbym nawet, że wyrasta na najlepszy debiut w tym sezonie... 4 odcinek świetny, kilka zaskakujących wyjaśnień (m.in. o ciąży), poza tym z jednej strony wygląda to na jakąś organizację, która próbuje wymusić na senatorze decyzję, ale z drugiej strony osoba Keltona, który prowadzi śledztwo będąc prowadzonym przez kogoś, kto wygląda na to zna go bardzo dobrze (może jakaś stara sprawa)... Motyw podobny do tego z filmu Siedem... :)
  • 0

#37 małpka

małpka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 18.09.2006 - |15:53|

Stacja FOX coraz lepiej sobie poczyna. Weszli mocno na rynek seriali TV 5 lat temu z pierwszym sezonem 24. Rok temu debiutował PB a w tym Vanished. Niepokoi jedynie ostrożność stacji. W końcu PB początkowo miał mieć 14 odcinków. Po ich sukcesie zdecydowano szybko dokręcić kolejne co chwilami było widać. Oby z Vanished nie było tak samo. Coś mi się wydaje że FOX po omacku i na szybcika szuka następcy 24. PB jest na dobrej drodze, Vanished nieco mu brakuje ale jest na dobrej drodze. Faktycznie najlepszy debiut serialowy w tym sezonie.
  • 0

#38 Borsuk

Borsuk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 19.09.2006 - |01:10|

Popieram slowa przedmowcy ale jednoczesnie czuje ze czegos w Vanished brakuje.
To jeszcze nie jest to co powinno byc;/
Wiadomo ze poprzeczka jest wysoko ustawiona po PB ale ten seerial moze jej dorownac
  • 0

#39 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 19.09.2006 - |08:31|

(...) Faktycznie najlepszy debiut serialowy w tym sezonie.

Sezon na dobre się jeszcze nie zaczął. Jeszcze wiele seriali jest przed premierą, więc ta uwaga jest moim zdaniem przedwczesna. :)
  • 0
Everything happens for a reason!

#40 martina29

martina29

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 20.09.2006 - |09:07|

heloł o ile pamiętam to na jednej ze stro widziałam że zamówiono 13 odcinków Vanished z czego 7 a nawet i 8, jeśli mnie pamięć nie myli wymieniono z tytułu.
siedem juz podesłałam, jak natknę się na ten ósmy to napiszę.

edit:
ok. odcinek 1x08 The Cell

Użytkownik martina29 edytował ten post 20.09.2006 - |09:20|

• 0
::. GRUPA TARDIS .::

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych